הלחץ החרדי בנושא חוק האי-גיוס סוגר על ראש הממשלה בנימין נתניהו ומקומם עוד יותר את הציבור במדינה וגם את אנשי הציונות הדתית, שתובעים גיוס של הצעירים החרדים.
במהלך החגים, אולי בעקבות ההתכנסויות הקהילתיות והצווים שנשלחו למלשב"ים חרדים, הפכו הרבנים החרדים מיליטנטים יותר, ובעקבותיהם גם המנהיגים הפוליטיים – בעיקר אריה דרעי (ש"ס) ויצחק גולדנופף (יהדות התורה).
נתניהו מצידו מתחייב בשיחת רקע עם העיתון החרדי "משפחה" כי "הציבור החרדי יקבל את כל מה שמגיע לו", או במלים אחרות: את חוק הגיוס.
השר גולדקנופף, מהפלג החסידי של יהדות התורה, עורר זעם אפילו בציבור הליטאי כאשר איים השבוע כי יעזוב את הממשלה אם החרדים יתגייסו. האיום הזה נשמע צורם במיוחד באמצע מלחמה
השר גולדקנופף, מהפלג החסידי של יהדות התורה, עורר זעם אפילו בציבור הליטאי כאשר איים השבוע כי יעזוב את הממשלה אם החרדים יתגייסו. האיום הזה נשמע צורם במיוחד באמצע מלחמה, כאשר כמות הנפגעים עולה ומדי יום מתקיימות הלוויות ועשרות חיילים פצועים יורדים מהסד"כ הצה"לי.
"היום כולם מתגייסים כשיש חוק גיוס חובה? יש חוק ויש משתמטים. כשנחוקק לא יהיו משתמטים". מחר במקור ראשון, שר הבינוי והשיכון יצחק גולדקנופף מתקשה להבין את הביקורת הציבורית על המגזר שהוא מייצג@amiel_y @MamanRicky https://t.co/QLcmMEgOry
— מקור ראשון (@MakorRishon) October 15, 2024
גולדקנופף, שניסה בתחילת דרכו בממשלה לשדר חביבות ורצון לחיבור עם העולם החילוני, הופך להיות סמן קיצוני בנושא הגיוס בעקבות הוראה מפורשת שהוא מקבל מהאדמו"ר מגור.
בראיון ל"מקור ראשון" אומר גולדקנופף כי אם חוק האי-גיוס לא יעבור לפני אישור תקציב המדינה, יהדות התורה תפרוש. "אנחנו לא יכולים להיות בממשלה ולהיות עריקים", אמר גולדקנופף, בהוראת רבו.
הדברים קוממו את שותפו הליטאי של גולדקנופף, ח"כ משה גפני, שתדרך נגד ההתבטאויות ש"רק גורמות לנו נזק". בשעה כזו צריך לשתוק, אמר גפני. השר אופיר סופר (הציונות הדתית) שיגר אתמול מכתב מחאה לראש הממשלה בעקבות הדברים.
"יש כאן הזדמנות אמיתית וחובה מוסרית להרחיב את השורות", אמר אתמול סופר לזמן ישראל, "אין מקום לאמירות שנשמעו לאחרונה מצד ההנהגה החרדית, לא בעת מלחמה. הן חוטאות לאמת וחוטאות למטרה"
"יש כאן הזדמנות אמיתית וחובה מוסרית להרחיב את השורות", אמר אתמול סופר לזמן ישראל, "אין מקום לאמירות שנשמעו לאחרונה מצד ההנהגה החרדית, לא בעת מלחמה. הן חוטאות לאמת וחוטאות למטרה".
גורם בכיר ב'דגל התורה': "לצערנו את הנזקים הגדולים ביותר לתדמית הציבור החרדי עושים דווקא הנציגים חרדים, סייג לחוכמה שתיקה – בטח בנושאים שלא קשורים אלינו".
— ישי כהן (@ishaycoen) October 15, 2024
אריה דרעי ממשיך במשחק המתעתע שהוא מנהל עם הציבור כבר 35 שנה. האיש המתון והחכם מחד – ומאידך, הפוליטיקאי החרדי שרואה את הצבא נאנק, אבל מתנגד לגיוס, ולא שולח את בניו וחתניו לשרת.
אריה דרעי ממשיך במשחק המתעתע שהוא מנהל עם הציבור כבר 35 שנה. האיש המתון והחכם מחד – ומאידך, הפוליטיקאי החרדי שרואה את הצבא נאנק, אבל מתנגד לגיוס, ולא שולח את בניו וחתניו לשרת
דרעי, להזכיר, ישב בקבינט המלחמה של יצחק שמיר במלחמת המפרץ ב-1990 ותמך בהחלטה שלא להגיב על ירי הסקאדים מעיראק לפי דרישת האמריקאים. הוא ישב בקבינט של ממשלת יצחק רבין וזכה להערכה גדולה. הוא ישב בקבינט המלחמה בתחילת המערכה הנוכחית, יחד עם בני גנץ וגדי איזנקוט, ותמך בעמדות של השניים בסוגיית החטופים.
זהו דרעי הפרגמטי והמתון. אבל דרעי הוא גם מנהיג ש"ס, מפלגה שכל המצביעים שלה ימנים ותומכים בנתניהו. בנושא הגיוס, רבני ש"ס זהים בעמדתם לרבנים של יהדות התורה על שני פלגיה. הרב הראשי היוצא יצחק יוסף איים בירידה מהארץ אם יכפו גיוס על החרדים. אחיו דוד יוסף, הרב הראשי הנכנס, מחזיק באותן עמדות נגד הגיוס.
דרעי מגייס עכשיו את ההשפעה הפוליטית הגדולה שלו כדי לקדם את חוק האי-גיוס לקריאה שנייה ושלישית. האבסורד זועק לשמיים.
יו"ר ש"ס אריה דרעי בראיון לעיתון מפלגתו "הדרך": "בשבועות הקרובים נוכל להסדיר שבני הישיבות יוכלו לשבת ללמוד ללא הפרעה, ללא בעיות של צווים. אם מסתכלים מבחינה תקציבית, כל יום של קרב, עולה לנו יותר מכל התקציב השנתי של כל עולם התורה ואנחנו מאמינים שכל יום לימוד מונע עוד ימי קרב".…
— שילה פריד???????? (@shilofreid) October 14, 2024
דרעי יושב היום בפורומים הכי רגישים ומשתתף בהתייעצויות על מהלכי המלחמה. הוא מכיר היטב את החוסרים הכבדים בצבא. לא שזה מזיז במיוחד. בראיון השבוע לבטאון ש"ס "הדרך" אמר דרעי בעניין חוק האי-גיוס: "אני מקווה מאוד שהתקדמנו בזה, ומקווה מאוד שכבר בשבועות הקרובים נוכל להסדיר זאת".
לדבריו, הוא מקווה שהסדר בכנסת "יאפשר שבני הישיבות יוכלו לשבת וללמוד ללא הפרעה, ללא שיהיו כל מיני בעיות של צווים וכו', ובני התורה יוכלו לקבל שוב את התקצוב שצריך, את הסבסוד במעונות ושאר הדברים".
דרעי, כמו כל המנהיגות החרדית באשר היא, הרבנית והפוליטית, מתנגד לגיוס החרדים, גם אם אינם לומדים בישיבות. בראיון לביטאון ש"ס הוא הוסיף כי "צריך להבין, אם מסתכלים מבחינה תקציבית, כל יום של קרב, עולה לנו יותר מכל התקציב השנתי של כל עולם התורה, זה רק שנבין את הפרופורציות, ואנחנו מאמינים שכל יום של לימוד מונע עוד ימי קרב".
"צריך להבין, אם מסתכלים מבחינה תקציבית, כל יום של קרב, עולה לנו יותר מכל התקציב השנתי של כל עולם התורה, זה רק שנבין את הפרופורציות, ואנחנו מאמינים שכל יום של לימוד מונע עוד ימי קרב"
בשורה התחתונה, ראש הממשלה מחויב להביא את חוק האי-גיוס, גם אם קשה להאמין שהאיומים של החרדים יתממשו והם יעזבו את הממשלה הזו אי פעם. זו הדרך הבטוחה של נתניהו לשמור על בני בריתו ולהתחמק מסכנת נפילה, וזו הדרך שלהם להתחמק מגיוס.
אם אחרי שנה של מלחמה בשבע חזיתות עדיין יעבירו את חוק הגיוס אני יכול להבין למה דרעי חושב שזה נס
— Reshef Shay (@Rereshef) October 14, 2024
בחשבון פשוט אפשר לומר כי אחרי צירוף גדעון סער לממשלה, האופוזיציה מונה 52 חברי כנסת בלבד ואין לה סיכוי למנוע את העברת החוק, שמחייב רוב רגיל בלבד.
צריך רק לקוות שגורמים בקואליציה כמו שר הביטחון יואב גלנט, השר גדעון סער עצמו ויו"ר ועדת החוץ והביטחון יולי אדלשטיין יעמדו במילתם ולא יתנו יד לחוק השערורייתי – ועוד בעיצומה של מלחמה כל כך גורלית.

















































































































תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך
תגובתך פורסמה! שתפו את עמוד הפרופיל שלכם
ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית
תמכו בנו