היי,
אני יושבת לכתוב לך, ולא בגלל שאני חושבת שאני יודעת יותר ממך או שיש לי את כל התשובות. אני כותבת לך כי אני מרגישה שחייבים לדבר על זה. על מה? על מה שמחכה לך אם תבחרי להתחתן ברבנות.
אירית רוזנבלום היא עורכת דין, פילוסופית של המשפט, מייסדת ומנכ"לית הארגון "משפחה חדשה", הפועל להכרה ערכית וחוקתית במשפחה. לרבות כל התאים המשפחתיים בישראל והשוואת זכויותיהן של משפחות מכל הסוגים והמינים. מחברת הספר "בגן של אלוהים – תולדות המהפכה המשפחתית".
קשה כבר לעקוב אחרי שלל ההתבטאויות ההזויות של אנשי ימין לאחרונה. רק בשבוע האחרון פורסם שהשרה אורית סטרוק הפצירה בחטופה להודות לה על כך שהסכימה ברוב טובה להצביע בעד החזרתה מהשבי.
הבן של ראש הממשלה שיתף ממיאמי דיווח על כך שמשפחות החטופים ממומנות על ידי קטאר, ומקהלה של פרשנים ומתפכחים למיניהם תהתה מדוע החטופים שחזרו מהשבי לא מביעים תודה לשמש העמים ולחיילי צה"ל, למרות שהם כן הביעו תודה ובמפורש.
גלעד ניצן, בן 32. דוקטורנט בבית הספר למדעי המדינה באוניברסיטת ת"א ואקטיביסט למען זכויות אוהדי ואוהדות כדורגל.
תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך
תגובתך פורסמה! שתפו את עמוד הפרופיל שלכם
הפסיכופת אתמולל בכנסת מצהיר שזה היה הביקור הכו חשוב בהיוסטוריה
מי סופר חתימות שלום עם מצריים וירדן. למה מי הם בכלל. אני ואני ואני. מישהו צריך – לא לנער אותו בדש מעילו, מישהו צריך לדפוק לו את הראש בקיר
זה מהתקופה שבישראל היו רק תפוזים
וחיילים אנגלים הסתובבו בראש של הפסיכופת
"במקום בו שורפים ספרים, ישרפו לבסוף גם בני אדם", כתב היינריך היינה. ביום ראשון, שוטרי משטרת ישראל, קרעו, השחיתו והחרימו ספרים. זו לא עוד מליצה או סיסמה, זו המציאות.
השוטרים פשטו על שתי החנויות של Educational Bookshop במזרח ירושלים, עצרו את בעלי החנויות מחמוד מונא ואחיינו אחמד. הכל באמצעות צו בית משפט. באמתלה של "חשד להפרת הסדר הציבורי", איפשר הצו את מאבקם של השוטרים בספרים.
נדב תמיר מכהן כמנכ"ל בישראל של JStreet - הבית הפוליטי של אמריקאים תומכי ישראל ותומכי שלום, חבר הועד המנהל של מכון מתווים למדיניות אזורית וכיועץ לעניינים בינלאומיים למרכז פרס לשלום וחדשנות. לשעבר דיפלומט בנציגויות ישראל בוושינגטון ובוסטון ויועץ מדיני לנשיא המדינה.
תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך
תגובתך פורסמה! שתפו את עמוד הפרופיל שלכם
כרגיל שטופי המוח הנאצים ממציאים פרופגנדה שתצדיק את השקרים שלהם. ספרים נאציים שקריים שמטרתם לקדם רצח עם של העם היהודי צריכים להגנז ולהשרף. וכותב הכתבה צריך לחזור לביס וללמוד את ההבדל בין פושע לליברל ובין דמוקרטיה לנאציזם
אם יש צו בית משפט, אז יש סיבה, בית משפט לא יורה לפשוט על מקום בלי ראיות כלשהן. יתכן מאוד שהמקום הסית נגד ישראל ויהודים, הפיץ שנרטה וקרא גיעה וטרור. עם כל הכבוד, ההשוואה לנאצים צורמת מאוד. יהודים באירופה לא רצחו ואנסו בהמוניהם או קראו להשמדת גרמניה. יהודים תמיד היו שוחרי שלום והשתדלו לחיות יחד עם החברה, בגולה. הכתבה כאן מאוד מיתממת, מדוע הוצא צו, לדוגמה? לא מסופר לנו. אולי מסיבה מיוחדת?
משרתי קיסרות רקב פשיסטים לא מבינים
עד כמה ניאו יהדות מושחתת משיחית מסכנת קיום.
1. חוקי הסמכה.
2. ממשלה פאשיסטית.
3. שליט מעל לחוק.
4. מפלגות עליונות.
5. שרים גזענים.
6. סילוק שומרי הסף.
7. האופוזיציה כבוגדת.
8. טריטוריה להתפשטות.
9. פוגרומים וטרנספר.
10. נוער חולצות.
11. משטרה כפופה לפוליטיקאים.
12. הקמת כח לאומני.
13. שר תעמולה ומכונת תעמולה.
14. משבר כלכלי ומינוף פערים בחברה.
15. פופוליזם להמונים.
16. שינוי הספרים והחינוך לפי האידיאלוגיה.
17. הכפפת הדת בגרסה המשטר.
18. הפניית האשם לאויב חיצוני.
מלחמה עד חורבן.
הגיע הזמן לומר את דעתך
רוצים להגיב? הצטרפו לזמן ישראל רוצים לפרסם פוסט? הצטרפו לזמן ישראל רוצים לפרסם פוסט ולהגיב לכתבות? הצטרפו לזמן ישראל רוצים שנשמור לכם את הלייקים שעשיתם? הצטרפו לזמן ישראל
- לכל תגובה ופוסט עמוד בזמן ישראל שניתן לשתף ישירות ברשתות החברתיות ולשלוח באימייל
- עמוד הפרופיל הפומבי שלך ירכז את כל התגובות שפרסמת בזמן ישראל
- אפשרות להגיש פוסטים לפרסום בזמן ישראל
- אפשרות להגיב לכתבות בזמן ישראל
- קבלו את המהדורה היומית ישירות לתיבת האימייל שלכם
תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך
תגובתך פורסמה! שתפו את עמוד הפרופיל שלכם
בניגוד לשקרים האפולוגטיים של חלק מן המגיבים למטה, עצם האפשרות של גבר ו/או בית הדין למנוע מאישה גט ולהתערב בהחלטותיה הפרטיות הופך אותה לרכוש. זאת בשעה שגבר, גם במקרה שאישה מסרבת לקבל גט, יכול להינשא במקביל – חוקית! אינספור עדויות בכל פלטפורמה אפשרית מספרות על התעללות, מניעת גט, הפקרת נשים לבני זוגן האלימים, עיגון וכל זאת בחסות החוק. וזה בלא להתייחס למקרים 'קלים' שבהם המתגרשים מסכימים ביניהם למשל על נסטינג ובית הדין מסרב לחתום על הגט מתוך התנגדות לפרקטיקה. או העובדה שהרבנות אוסרת לסדר קידושין אם בני הזוג חתמו על הסכם המונע מהם לעגן את בן.ת הזוג. אזכיר שבמדינות מתוקנות יש גירושין מסוג no fault. כל אחד מבני הזוג יכול לגשת לבית המשפט, להודיע על פירוק החבילה ושלום על ישראל, בלי לעבור את שבעת מדורי הגיהנום שעוברים, ובעיקר עוברות, כאן בארץ.
למה לשקר? האישה היא לא רכוש של הבעל. הוצאת שם רע ושקר בעליל.
מטרת הכתובה התחייבות של הבעל כלפי אישתו. מותר לגב' רוזנבלום קצת ללמוד לפני שהיא משמיצה. וכמובן להתייחס בכבוד לאנשים שאולי חכמים לפחות כמוה.
כלה יקרה, את יודעת בפני רגע משמעותי ונוגע.
אתם חיים כבר יחד,ובכל זאת בחרתם להיות חולייה בשרשרת הדורות.
להנשא כמו שעשו הוריכם הוריהם 3300 שנה אחורה.
אתם אלה שבחרו בחופשה מסורתית,כדת משה וישראל.
לא סתם בחרתם בכך.
החופה,שבע הברכות, הכתובה, שבה מובטחות זכויותיך (כן,זו אינה טעות: המסמך מבטיח את זכויותיך העיקריות במערכת הזוגיות, וגם את הביטוח למקרה פקיעת הקשר, על ידי גט או מוות חלילה. שום זכות של הגבר איננה מעוגנת במסמך, כי מטרתו היא האשה. תקראי, קל להשיג תרגום לעברית,ולמצוא הסבר מדוייק לכל שורה.)
ההחלטה למסד את הקשר, לתת לו משמעות רוחנית, היא החלטה נכונה.
וכמובן, יחד עמה, מומלץ לנקוט כל צעד שיעמיק את האהבה , המחוייבות, ועמידות הקשר, עד 120
ממליץ לכותבת המאמר ללמוד קצת יותר לעומק מה זו כתובה.
בכתובה ישנן התחייבויות הדדיות של שני בני הזוג זה לזו וזו לזה.
דבר שמייצר עוגן ויציבות לבית.
לכל זוג עלולים להיות קשיים ומהמורות במהלך הדרך, העוגן שהכתובה (ובכלל הנישואין כדת משה וישראל) נותנת לזוגיות, הוא בעל ערך גדול מאד, ולא על כל קושי זוגי קטן מפרקים את החבילה.
לכל מסורבות הגט החילוניות- אל תחכנה לגט בכלל!
הגשנה תביעת פירוק שיתוף בבית המשפט למשפחה-וגם תביעת נזיקין גבוהה- והמשכנה בחייכן כפנויות-יכולות גם להקים משפחה חדשה כ"ידועות בציבור"-ואל תרתענה בכלל מהמושג הדתי הפרימיטיבי והדמיוני"ממזר"!
כן ירבו "ממזרים" בישראל!
מה המשמעות של נישואים לדעת כותבת הטור? הרי אפשר גם לגור ביחד ולהקים "משפחה" בלי להתחתן.
ובחרת להדגיש את הפסקה שמעודדת אינדיבידאליזם בטור על בניית תא משפחתי, מי שישקיע רק בעצמו ויחשוב על חירותו או כבודו בלבד סופו להתגרש.
לא פלא שבציבור הזה אחוז הגירושים מגיע מעל 1:3
בדיחה עצובה.