JavaScript is required for our website accessibility to work properly. ההסכם עם חמאס: צה"ל טרם קיבל פקודת התקפלות מרצועת עזה | זמן ישראל
ההסכם עם חמאס:

צה"ל טרם קיבל פקודת התקפלות מרצועת עזה

נכון לשעות הלילה, צה"ל לא קיבל שום פקודת התקפלות ● בבדיקה מול גורמים ביטחוניים נמסר לזמן ישראל כי לא תהיה שום תזוזה של כוחות ללא חתימה על ההסכם, והבנה מה זה אומר בשטח מבחינת הפריסה מחדש ● בכל מקרה, צה"ל טוען כי ניתן לקפל את כל התשתיות שנפרסו ברצועת עזה - וידע לעשות את זה בטווח הזמנים הקצר ביותר ● פרשנות

חטיבת כפיר פועלת בבית חאנון ברצועת עזה, ינואר 2025 (צילום: דובר צה"ל)
דובר צה"ל
חטיבת כפיר פועלת בבית חאנון ברצועת עזה, ינואר 2025

בשעה זו, לא ברור מתי בדיוק תיחתם רשמית העסקה בין ישראל וחמאס להפסקת אש ושחרור החטופים המוחזקים בעזה, אולם מבחינת כל הנוגעים בדבר ההסכם גמור וסגור ואמור לצאת לדרך ביום ראשון.

נכון לשעות הלילה, צה"ל לא קיבל שום פקודת התקפלות. בבדיקה מול גורמים ביטחוניים נמסר לזמן ישראל כי לא תהיה שום תזוזה של כוחות ללא חתימה על ההסכם, והבנה מה זה אומר בשטח מבחינת הפריסה מחדש.

צה"ל טוען כי כל ניתן לקפל את כל התשתיות שנפרסו ברצועת עזה. בציר נצרים הוקמו מוצבים, נמתחו קווי תקשורת, מים וחשמל; ובציר פילדלפי הוקמו אנטנות לצד פריסת מערכות שונות.

נכון לשעות הלילה, צה"ל לא קיבל שום פקודת התקפלות. בבדיקה מול גורמים ביטחוניים נמסר לזמן ישראל כי לא תהיה שום תזוזה של כוחות ללא חתימה על ההסכם, והבנה מה זה אומר בשטח מבחינת הפריסה מחדש

סביר להניח שברגע שתתקבל הפקודה, צה"ל ידע לעשות את זה בטווח הזמנים הקצר ביותר, ולו רק כדי שלא לתת לחמאס סיבה לטרפד את העסקה.

פעילות צה"ל בעזה, ינואר 2025 (צילום: דובר צה"ל)
פעילות צה"ל בעזה, ינואר 2025 (צילום: דובר צה"ל)

נכון לעכשיו, שני הצדדים מתמקדים בשלב הראשון, שיכלול את שחרורם של 33 חטופים על פני 42 ימים – פעם בשבוע במשך שישה שבועות. תוך כדי השלב הזה יחלו השיחות לגבי השלב השני. זו הדאגה העיקרית של משפחות החטופים שלא צפויים להשתחרר בשלב הראשון.

שמעון אור, דודו של החטוף אבינתן אור, סיפר ביום שני בגלי צה"ל כי נפגש עם בכיר ישראלי בצוות המשא ומתן, "הבכיר ביותר" כך הוא כינה אותו. לטענת אור, הגורם אמר לו כי "לא ברור בכלל האם יהיה חלק שני לעסקה".

שמעון אור, דודו של החטוף אבינתן אור, סיפר ביום שני בגלי צה"ל כי נפגש עם בכיר ישראלי בצוות המשא ומתן, "הבכיר ביותר" כך הוא כינה אותו. לטענת אור, הגורם אמר לו כי "לא ברור בכלל האם יהיה חלק שני לעסקה"

הדברים הללו עומדים בניגוד לתדרוך שערכה לשכת ראש הממשלה מאוחר יותר באותו יום לכתבים הצבאיים והמדיניים, ובו נאמר במפורש כי הדיונים הם על עסקה שתכלול את כל החטופים אבל תחולק לשני שלבים, כאשר הראשון מוגדר הומניטרי ובשני ישוחררו על שאר החטופים.

בכלל, עיתוי הבשלת העסקה לא משאיר הרבה מקום לפרשנות, ימים ספורים לפני כניסתו הצפויה של הנשיא דונלד טראמפ לבית הלבן. הגעתו בשבת של סטיבן ויטקוף, השליח המיוחד למזרח התיכון של ממשל טראמפ, "זירזה" מאוד את התהליך.

שליח דונלד טראמפ למזרח התיכון סטיב ויטקוף לצד ראש הממשלה בנימין נתניהו, 11 בינואר 2025 (צילום: תקשורת ראש הממשלה)
שליח דונלד טראמפ למזרח התיכון סטיב ויטקוף לצד ראש הממשלה בנימין נתניהו, 11 בינואר 2025 (צילום: תקשורת ראש הממשלה)

על פי פרסום ב"דיילי טלגרף" הבריטי, ויטקוף היה מאוד נחרץ עם נתניהו. זה היה המשך ישיר לאיומים של הנשיא טראמפ בשבוע האחרון, שהבטיח להביא גיהינום למזרח התיכון אם העסקה לא תתממש עד חזרתו לתפקיד הנשיא. לא בכדי, כנראה, הוא לא הזכיר ספציפית את חמאס באיומיו -והרמז כאן היה ברור: ישראל גם היא נדרשת למאמץ, משום שהנשיא הנכנס רוצה שולחן נקי.

נקודת התורפה העיקרית שמסתמנת כרגע בהסכם מבחינת צה"ל, היא חזרת התושבים העזתים לצפון הרצועה. זה יכול להקשות מאוד על הפעילות ההתקפית בעתיד, וספק אם בפעם הבאה כשישראל תכריז על פינוי שכונות לפני תקיפה, העזתים ייענו.

גם מנגנון הבידוק של העולים צפונה נראה כרגע רעוע מאוד. לא ברור עד כמה הוא יהיה אפקטיבי, כשהבידוק ייעשה על ידי כוחות זרים. כרגע מסתמן שזו תהיה חברת אבטחה אמריקאית פרטית. למרות זאת, בצה"ל חוזרים ומדגישים כי ידעו להתנהל מול כל מצב שתכתיב העסקה.

גם מנגנון הבידוק של העולים צפונה נראה כרגע רעוע מאוד. לא ברור עד כמה הוא יהיה אפקטיבי, כשהבידוק ייעשה על ידי כוחות זרים. כרגע מסתמן שזו תהיה חברת אבטחה אמריקאית פרטית

בנוסף, בישראל התעקשו שלא לסגת מהפרימטר – האזור הביטחוני המיוחד שנקי מבתים, מנהרות, סוללות וצירי גישה, אשר הוקם בשנה האחרונה לאורך גבול הרצועה בהשקעה לא מבוטלת.

ציר פילדלפי ברצועת עזה, לאורך הגבול עם מצרים, 15 ביולי 2024 (צילום: אורן כהן/פלאש90)
ציר פילדלפי ברצועת עזה, לאורך הגבול עם מצרים, 15 ביולי 2024 (צילום: אורן כהן/פלאש90)

כרגע, לפחות, נראה שהדרישה שלא לסגת מהפרימטר הצליחה להתקבע, אם כי סביר להניח שביום שאחרי, כאשר יוקם כוח שלטוני חדש, הוא ידרוש מישראל לסגת, שכן מדובר בתפיסה של שטחים בחלק הפלסטיני של הרצועה.

בחלק מהמקומות מדובר ברצועה ברוחב של עד קילומטר. לדוגמה, העיירות ח'וזאעה ועבסאן אל-כבירה השוכנות בדרום הרצועה מול קיבוץ ניר עוז, הן דוגמאות מובהקות למחיר בקרקע ובתים שגבתה ישראל על הפלישה ב-7 באוקטובר. מדובר במאות בתים שהיו צמודים לגדר הגבול ונהרסו כדי ליצור את אזור החיץ הביטחוני.

העיירות ח'וזאעה ועבסאן אל-כבירה השוכנות בדרום הרצועה מול קיבוץ ניר עוז, הן דוגמאות מובהקות למחיר בקרקע ובתים שגבתה ישראל על הפלישה ב-7 באוקטובר

בכלל, תושבי הרצועה עדיין לא ממש מודעים למחיר שהם שילמו על טבח ה-7 באוקטובר. בשבועות הקרובים, לצד צהלות השמחה על שחרור האסירים, כאשר יחזרו למה שהיה הבית, הם יבינו זאת היטב.

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
0

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
לכתבה המלאה עוד 665 מילים
כל הזמן // יום ראשון, 26 באפריל 2026
מה שחשוב ומעניין עכשיו
הפסקת אש באיראן ובלבנון

לפיד: כדי לנצח בבחירות המרכז צריך להתייצב מאחורי בנט

במסיבת עיתונאים משותפת, אמר בנט כי ביומה הראשון של הממשלה הבאה יקימו ועדת חקירה ממלכתית לטבח ה-7.10 ● סמל עידן פוקס, בן 19 מפתח תקווה, נפל בדרום לבנון ● בג"ץ: לשלול מיידית הטבות כלכליות למשתמטים חרדים ● דיווח: ישראל שלחה סוללת כיפת ברזל לאמירויות בזמן המלחמה ● גורם אמריקאי: טראמפ היה ככל הנראה יעד הירי בארוחת כתבי הבית הלבן

לכל העדכונים עוד 45 עדכונים

איך לשמור על מערכת היחסים הביטחונית עם ארה"ב

כמי שעוסק כל חיי המקצועיים ביחסי ישראל ארה"ב, אני מאוד מודע ומעריך עד כמה היחסים הללו קריטיים למדינת ישראל, מבחינה ביטחונית, אבל גם מבחינות רבות נוספות.

כדיפלומט לשעבר אני מבין שלא פחות חשוב לביטחוננו הוא שיתוף הפעולה המדיני, וכדי להמחיש זאת יש לציין, שלא היינו משיגים את הסכמי השלום עם מצרים וירדן ועם מדינות הסכמי אברהם, ללא הסיוע של הדיפלומטיה האמריקאית שניתן על ידי ממשלים שונים בהובלת שתי המפלגות.

נדב תמיר מכהן כמנכ"ל בישראל של JStreet - הבית הפוליטי של אמריקאים תומכי ישראל ותומכי שלום, חבר הועד המנהל של מכון מתווים למדיניות אזורית וכיועץ לעניינים בינלאומיים למרכז פרס לשלום וחדשנות. לשעבר דיפלומט בנציגויות ישראל בוושינגטון ובוסטון ויועץ מדיני לנשיא המדינה.

פוסטים המתפרסמים בבלוגים של זמן ישראל מייצגים את כותביהם בלבד. הדעות, העובדות וכל תוכן המוצג בפוסט זה הם באחריות הבלוגר/ית וזמן ישראל אינו נושא באחריות להם. במקרה של תלונה, אנא צרו קשר.

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
0

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
לפוסט המלא עוד 1,080 מילים

אפילו ביידן לא צלל ככה

מי שנבחר כהבטחה הכלכלית הגדולה של ארה"ב, מוצא את עצמו בימים האחרונים בשפל היסטורי וחסר תקדים בכל הנוגע לשביעות רצון הציבור מניהולו הכלכלי ● מדובר בכרוניקה ידועה מראש, כאשר הבטחותיו של דונלד טראמפ מתנפצות בתחנות הדלק ● פרשנות

לכתבה המלאה עוד 825 מילים

הענישה בפרשת חניון הברזל - הפער בין צדק ראוי לצדק האפשרי

בשבוע שעבר גזר בית משפט השלום את דינו של המהנדס חנוך צחר, אשר הורשע בגרימת מותם ברשלנות של שישה פועלים ובפציעתם של עשרים ושלושה נוספים, עקב כשל יוצא דופן בחומרתו בתכנון תקרת חניון הברזל, אשר הוביל לקריסתה בשלבים מתקדמים של הבנייה.

עשר שנים לאחר האסון, נגזר דינו של המהנדס, שהגיע בינתיים לגיל 91: שישה חודשי מאסר על תנאי, קנס של 25,000 שקלים ופיצוי של 200,000 שקלים לכל אחת ממשפחות ההרוגים.

עו"ד קלאודיה דוד הייתה בעברה פרקליטה ומנהלת בפרקליטות מחוז ת״א (פלילי) ומומחית תוכן לתחום הרשלנות הפלילית בפרקליטות המדינה (בין היתר יו"ר פורום הרשלנות הארצי בפרקליטות המדינה). כיום בעלת משרד בוטיק המתמחה באירועי רשלנות פלילית ובטיחות בעבודה.

פוסטים המתפרסמים בבלוגים של זמן ישראל מייצגים את כותביהם בלבד. הדעות, העובדות וכל תוכן המוצג בפוסט זה הם באחריות הבלוגר/ית וזמן ישראל אינו נושא באחריות להם. במקרה של תלונה, אנא צרו קשר.

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
0

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
לפוסט המלא עוד 535 מילים

למקרה שפיספסת

הקו החם של נתן אשל

מסמך הוא נוזף בטראמפ על איראן, מאשים את הרצי הלוי ורונן בר במחדל השבעה באוקטובר, לועג לצבא הצרפתי, יורד על עיתונאים ויריבים פוליטיים – ואפילו מבקר בחריפות את חוק הפטור ● הודעות הווטסאפ של נתן אשל מספקות הצצה נטולת פילטרים למוחו של איש הסוד הקרוב ביותר לנתניהו

לכתבה המלאה עוד 3,160 מילים

הפרדוקס הישראלי

סקר מרץ 2026 של הציבור היהודי-ישראלי שנערך על ידינו במסגרת קבוצת המחקר תמרור-פוליטוגרפיה, מראה שבנוגע לעתיד השטחים והסכסוך הישראלי פלסטיני, הציבור ממשיך במגמת תמיכה בפתרונות המשאירים את השטחים בשליטת ישראל (פתרונות לא-היפרדותיים) והתרחקות מפתרונות של פשרה טריטוריאלית (פתרונות היפרדותיים).

הסקר מראה כי 34% מהציבור היהודי תומכים בסיפוח חד־צדדי, 21% מעדיפים את שימור הסטטוס קוו, 26% תומכים בהיפרדות מרחבית תוך המשך שליטה ביטחונית, ורק 19% תומכים בהסכם קבע על בסיס שתי מדינות.

סיון הירש-הפלר היא פרופסור חבר בבית ספר לאודר לממשל דיפלומטיה ואסטרטגיה באוניברסיטת רייכמן ומנהל שותף בקבוצת המחקר תמרור-פוליטוגרפיה.

פרופ’ גלעד הירשברגר הוא פסיכולוג חברתי ופוליטי, חבר סגל בבית ספר ברוך איבצ’ר לפסיכולוגיה באוניברסיטת רייכמן, ומנהל שותף בקבוצת המחקר תמרור-פוליטוגרפיה.

פוסטים המתפרסמים בבלוגים של זמן ישראל מייצגים את כותביהם בלבד. הדעות, העובדות וכל תוכן המוצג בפוסט זה הם באחריות הבלוגר/ית וזמן ישראל אינו נושא באחריות להם. במקרה של תלונה, אנא צרו קשר.

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
0

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
לפוסט המלא עוד 771 מילים

תגובות אחרונות

זירת הבלוגים
הזמן שלך לומר את דעתך
הצטרפות

נשים מהוות רוב בשירות המדינה אך מודרות מצמרת קבלת ההחלטות ● למרות פסיקת בג"ץ, הממשלה ממשיכה למנות גברים בלבד לתפקידי מפתח ● גם במשרד החוץ, שנחשב בעבר "אי מגדרי", קודמו לאחרונה שורה של בכירים ללא אף אישה אחת ● משרד החוץ: "מובילים את המגזר הממשלתי בכל הקשור למינויי נשים"

לכתבה המלאה עוד 889 מילים

קרב ההתשה באיראן מגיע לנקודת רתיחה

טהרן מנהלת מלחמת התשה מדינית מול וושינגטון ומושכת זמן תחת מצור ימי ● המחנה השמרני ממשיך להכתיב קו קשוח, חרף עליות המחירים והמחסור הגובר בעקבות המצור הימי של ארה"ב ● במקביל, שעון הבחירות והדלק בארה"ב לוחצים על טראמפ, בעוד הציבור האיראני עדיין חושש לצאת לרחובות ● פרשנות

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
0

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
לכתבה המלאה עוד 646 מילים
הזמן הירוק
הזמן הירוק
סיכום השבוע בסביבה

מההר עד לים

10 ק"מ של צעידה מרתקת: אחרי שנים של עיכובים, באביב שעבר נפתחה הטיילת החדשה של חיפה. היה שווה לחכות ● נחיל הדבורים שהתיישב על מכונית יצר פסטיבל של תבהלה, אבל שום דבר חדש לא קרה השנה ● חיישנים נגד חיפושיות: האם טכנולוגיה ישראלית תצליח לעצור את ההרס שזורעת החדקונית האדומה במטעי הדקלים? ● וגם: יום הזיכרון בנחל שורק. קצר פה כל כך האביב

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
0

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
לכתבה המלאה עוד 1,394 מילים

הפסנתרן הישראלי יואב לבנון רק בן 22 אבל מאחוריו כמעט שני עשורים של הופעות בפני קהל באולמות הגדולים בעולם ● הילד שבגיל שלוש למד לקרוא תווים לפני מילים, חוזר כעת להופיע בארץ כאומן בשל כשבכיסו חוזה הקלטות וביקורות נלהבות מאירופה ומארה"ב ● בריאיון לזמן ישראל הוא אומר: "אם אני צריך לנגן 11 שעות ביום, אני לא מרגיש גמור. להפך, אני בטראנס"

לכתבה המלאה עוד 1,800 מילים ו-1 תגובות

לטראמפ נמאס מהמזרח התיכון, והוא רוצה להתקדם

טראמפ עדיין מאיים להפוך את איראן לגיהינום, אך מעשיו מעידים שהוא רוצה לסיים את המלחמה, שלא מניבה לו תוצאות חיוביות ● האמירויות מסייעות כלכלית לבחריין ומזהירות את ארה"ב: עשויות לפנות לסין בעקבות המשבר המתרחב ● אחמד א-שרע מסייר במפרץ ומקדם תוכניות שאפתניות – עוקפות ישראל ● והשבוע ב-1982 – נסיגת צה"ל מחצי האי סיני ● קסניה סבטלובה מסכמת שבוע במזרח התיכון

לכתבה המלאה עוד 1,280 מילים

סבא שלי היה נאצי

ריאיון לאחר שגילה כי סבו שלו היה חבר במפלגה הנאצית וקצין בוורמאכט, יוהאנס שפור מציע כיום סדנאות מחקר ייחודיות לגרמנים המבקשים להתעמת עם עברה האפל של משפחתם ● בריאיון לזמן ישראל הוא אומר: "אנשים מעדיפים לדעת את האמת הקשה מאשר למלא את החלל בדמיון שלהם"

לכתבה המלאה עוד 1,940 מילים
אוצר מילים
מושגי יסוד להבנת המציאות הישראלית
אֱנוֹשִׁיּוּת 299

מתוך התהום רייצ׳ל גולדברג פולין מציעה לנו מפת דרכים איך להיות אדם טוב בעולם

לכתבה המלאה עוד 908 מילים

הממשלה טענה במשך חודשים ש"זו לא העת" לחקור, וכעת, כשבאופק מסתמנות בחירות, הרכב של שבעה שופטי בג"ץ בראשות המשנה לנשיא סולברג שוקל להניח לנושא עד לאחר הבחירות כדי לא לספוג אש פוליטית ● הרעיון להמתין למשפט הציבור בקלפי מרוקן מתוכן את הביקורת השיפוטית ומשדר מסר הרסני שלפיו ניתן לחמוק מחקירת המחדל הגדול בתולדות המדינה ● פרשנות

לכתבה המלאה עוד 981 מילים ו-1 תגובות

"יצירה היא הבסיס ליהדות"

יעקב אגם, אבי האומנות הקינטית, יחגוג בחודש הבא 98 ● השבוע קיבל את פרס ישראל לאומנות פלסטית בטקס אישי שנערך עבורו במוזאון הנושא את שמו בראשון לציון ● כשהוא מוקף במשפחתו ובמעריציו, אגם סיפר על ההשראה ששאב מדיונות החול בילדותו ומסביר מדוע שום דבר באומנות שלו לא נשאר במקום

לכתבה המלאה עוד 1,123 מילים

סרן במיל' ותומך להט"ב מול מועמדים שמרניים

בכירי עיריית ת"א נמנעים מתמיכה פומבית בבחירות לרב הראשי, אך לפי דיווחים שוקלים לגבות מועמד של ש"ס או מועמד מהימין שמתח ביקורת על קהילת הלהט"ב ● מנגד מתמודד הרב אריה לוין, הנתפס כאופציה ליברלית ומקדם פלורליזם דתי, אך אינו נהנה מתמיכה מובהקת בסיעות החילוניות ● אחד מתומכיו: "יש לנו חלופה ליברלית טובה, למה לא לתמוך בה?"

לכתבה המלאה עוד 629 מילים
התחברו לזמן ישראל

רוצים להגיב לכתבות? התחברו עכשיו

  • לכל תגובה עמוד בזמן ישראל שניתן לשתף ישירות ברשתות החברתיות ולשלוח באימייל
  • עמוד הפרופיל הפומבי שלך ירכז את כל התגובות שפרסמת בזמן ישראל
  • קבלו את המהדורה היומית ישירות לתיבת האימייל שלכם
הערה: כאשר אתם מתחברים לזמן ישראל אתם מסכימים לתנאי השימוש
Register to continue
Or Continue with
Log in to continue
Sign in or Register
Or Continue with
שלחנו לך אימייל
לינק להתחברות מחכה לך בתיבה
סגירה
בחזרה לכתבה

עיתונות איכותית מתקיימת בזכות קוראים שתומכים בה

תמכו בנו

עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית היא יסוד הכרחי לחברה חופשית ובריאה.

ישראל מתמודדת עם מתקפה חסרת מעצורים על יסודות הדמוקרטיה ועל כל המוסדות הממלכתיים שלה. ובמקביל, התקשורת הישראלית מאבדת את עצמאותה ואת יכולתה לבקר את השלטון. זמן ישראל הוכיח שאפשר גם אחרת: שניתן ליצור עיתונות חופשית, אחראית, ביקורתית ונחושה, המגינה על שלטון החוק ועל זכות הציבור לדעת.

תמיכתכם תאפשר לנו להמשיך לפרסם תחקירים, ניתוחים וכתבות עומק הנשענים על עובדות, ועל עבודה עיתונאית מקצועית ויסודית.