JavaScript is required for our website accessibility to work properly. ההישגים שישראל רשמה מול חמאס ולבנון מעידים שההרתעה הישראלית שוקמה | זמן ישראל
פליטים עזתים צועדים לעבר העיר עזה, 27 בינואר 2025, לאחר שחצו את מסדרון נצרים מדרום רצועת עזה (צילום: AFP)
AFP

ההישגים שישראל רשמה מול חמאס ולבנון מעידים שההרתעה הישראלית שוקמה

בתוך 48 שעות ישראל רשמה שני הישגים מדיניים משמעותיים, מול חמאס בדרום ומול לבנון בצפון ● בשני המקרים, ההישגים התאפשרו בזכות תמיכת ארה"ב בעמדה הישראלית - ובמיוחד בזכות ההרתעה הישראלית ● בלי זה, ספק אם חזבאללה היה נוצר אש אחרי שצה"ל ירו והרג 22 אזרחים לבנוניים ביממה ● וספק אם חמאס היה מסכים לשחרר שלושה חטופים ביום חמישי בנוסף לאלה שישוחררו בשבת ● פרשנות

בתוך 48 שעות רשמה ישראל שני הישגים מדיניים משמעותיים: היא כפתה על לבנון להסכים להמשך השהייה של צה"ל בדרום המדינה, ועל חמאס להאיץ את שחרור החטופים ולשחרר את ארבל יהוד עוד לפני סוף השבוע. חמאס ניסה להתחמק ישראל לחצה במקום הנכון, חזבאללה ניסה לאתגר ונענה בתגובה חריפה.

ההישגים הללו הם שילוב של שני מרכיבים: הראשון, הסכמה אמריקאית לעמדה הישראלית שתורגמה מייד ללחץ מצד הממשל; והשני הוא ההרתעה הישראלית. ללא האחרונה, ספק אם חזבאללה היה נוצר את האש שלו, אחרי שכוחות צה"ל ירו והרגו 22 אזרחים לבנוניים ביממה, תוך כדי הפסקת אש מוסכמת בין הצדדים.

מול חמאס, ישראל התנהלה בתחכום אחרי העברת שמות החטופות המיועדות להשתחרר ביום שישי האחרון, שלא כללו את ארבל יהוד. ישראל הבליגה ונתנה אור ירוק לשחרור ארבע התצפיתניות. חמאס נפל למלכודת.

מול חמאס, ישראל התנהלה בתחכום אחרי העברת שמות החטופות המיועדות להשתחרר ביום שישי האחרון, שלא כללו את ארבל יהוד. ישראל הבליגה ונתנה אור ירוק לשחרור ארבע התצפיתניות. חמאס נפל למלכודת

מייד אחרי שארבע החיילות הועברו לידי צה"ל והגיעו לשטח ישראל, לשכת ראש הממשלה הודיעה כי לא תתבצע הנסיגה המתוכננת מציר נצרים. מבחינת חמאס זו לא הייתה מכה קלה בכנף.

פליטים עזתים עוברים במסדרון נצרים מדרום רצועת עזה צפונה לעיר עזה, 27 בינואר 2025. (צילום: Omar AL-QATTAA / AFP)
פליטים עזתים עוברים במסדרון נצרים מדרום רצועת עזה צפונה לעיר עזה, 27 בינואר 2025. (צילום: Omar AL-QATTAA / AFP)

ההמונים שצבאו על המעבר בציר נצרים אחרי 15 חודשים של פליטוּת קשה הפעילו לחץ גדול על חמאס שראה בחזרת התושבים צפונה הישג רב-ממדי: סמל לעמידה הפלסטינית מול ישראל למרות המחיר הכבד בחיים ורכוש; ופוטנציאל גדול לשיקום המשילות של הארגון על ידי השתלטות על עוד שטח ברצועה.

האיום הגדול ביותר מבחינת חמאס היה קיבוע מצב שבו ישראל שולטת על יותר ממחצית שטח הרצועה בשעה שיש בממשלה שרים שמדברים מפורשות על סיפוח והתנחלות בעזה

אבל האיום הגדול ביותר מבחינת חמאס היה קיבוע מצב שבו ישראל שולטת על יותר ממחצית שטח הרצועה בשעה שיש בממשלה שרים שמדברים מפורשות על סיפוח והתנחלות בעזה. אם יש משהו שמפחיד את חמאס בפרט ואת הפלסטיניים בכלל, זה איבוד שטח. טראומות הנכבה של 1948 והנכסה של 1967 הן פצע פתוח בתודעה הפלסטינית.

אם חמאס לא היה מחזיר את התושבים לצפון הרצועה, הוא היה נצרב בתודעה לא כמי שגרם למותם של עשרות אלפים ולסבל של מיליון וחצי עקורים, אלא כמי שאיבד אדמה לאויב הציוני.

בעתיד הארגון יצטרך להתמודד עם משבר דומה סביב הפקעת רצועת הפרימטר על ידי ישראל. מדובר ברצועת קרקע בעומק של 700 עד 1,000 מטר בצד העזתי של גדר הגבול עם ישראל, שמוגדרת אזור ביטחוני מיוחד אליו הפלסטינים לא יוכלו לחזור.

גבול ישראל-רצועת עזה, 19 בינואר 2025 (צילום: יונתן זינדל/פלאש90)
גבול ישראל-רצועת עזה, 19 בינואר 2025 (צילום: יונתן זינדל/פלאש90)

פתיחת ציר נצרים אפשרה את השלב הנוסף של שחרור החטופים ביום חמישי הקרוב. זו בהחלט בשורה מצוינת לחטופים ולמצדדים בהאצת העסקה גם לשלב ב', אבל בשורה רעה למתנגדיה.

השלב הנוסף ביום חמישי נולד הודות ללחץ חסר תקדים של השליח האמריקאי סטיב ויטקוף על המתווכות. לכן הגיוני להניח שאותה אנרגיה אמריקאית תופנה מעתה גם לדיונים על שלב ב' של העסקה.

השלב הנוסף ביום חמישי נולד הודות ללחץ חסר תקדים של השליח האמריקאי סטיב ויטקוף על המתווכות. לכן הגיוני להניח שאותה אנרגיה אמריקאית תופנה מעתה גם לדיונים על שלב ב' של העסקה

בעוד השליח המיוחד ויטקוף מושקע כולו במשבר מול חמאס, את המשבר מול לבנון ניהלה בוושינגטון סביבת הנשיא דונלד טראמפ. לשני המשברים הללו קווים דומים מאוד.

מבחינת ישראל, בשניהם היו הפרות של סיכומים – חמאס עם רשימת המשוחררות ולבנון עם אי-פריסת הכוחות. בשניהם הצד השני עשה שימוש מתוחכם באוכלוסייה ולא בנשק, תוך שהוא שולח אותה להתעמת עם צה"ל.

אזרחים מניפים דגלי חזבאללה ליד רכב צבאי ישראלי בדרך לכפר כילא בדרום לבנון. 26 בינואר 2025 (צילום: Rabih DAHER / AFP)
אזרחים מניפים דגלי חזבאללה ליד רכב צבאי ישראלי בדרך לכפר כילא בדרום לבנון. 26 בינואר 2025 (צילום: Rabih DAHER / AFP)

התגובה הישראלית הנחרצת – פתיחה באש גם בעזה וגם בלבנון – הבהירה כי רק פתרון בהסכמה ימנע נפגעים נוספים. במשבר מול לבנון נראה שהנפגעים הרבים היוו זרז לקבל את ההצעה האמריקאית.

התגובה הישראלית הנחרצת – פתיחה באש גם בעזה וגם בלבנון – הבהירה כי רק פתרון בהסכמה ימנע נפגעים נוספים. במשבר מול לבנון נראה שהנפגעים הרבים היוו זרז לקבל את ההצעה האמריקאית

נשיא לבנון ג'וזף עאון נקלע כאן לסיטואציה בעייתית מאוד מבחינתו, כשהוא מצטייר כנשיא החדש שלא הצליח להגן על האזרחים שלו.

חזבאללה ישב בצד והביט בסיפוק – זה שירת את טענת הארגון כי רק הוא מצליח לעמוד צבאית מול ישראל שמבינה רק כוח. עאון הנשיא הנוצרי ונג'יב מיקאתי ראש הממשלה הסוני הבינו איזה מטען מונח כאן לפתחם וקיבלו את הדרישה הישראלית.

אלא שלמשבר הזה יש עוד צדדים, ולכן ספק אם הוא יסתיים בתאריך היעד החדש, 18 בפברואר. באופן לא מפתיע פרסם אתמול בבוקר עיתון "הטיימס" הבריטי, כי ראש מנגנון הביטחון של צבא לבנון הדליף לחזבאללה מידע מחדרי הדיונים, תוך כדי המו"מ בין הצדדים בעיצומה של הפסקת האש.

רכבי יוניפי"ל על כביש החוף בנאקורה סמוך לגבול עם ישראל. בצדי הדרך מונפים דגלי לבנון וחזבאללה. 22 בינואר 2025 (צילום: ANWAR AMRO / AFP)
רכבי יוניפי"ל על כביש החוף בנאקורה סמוך לגבול עם ישראל. בצדי הדרך מונפים דגלי לבנון וחזבאללה. 22 בינואר 2025 (צילום: ANWAR AMRO / AFP)

ההדלפה הזו התפרסמה שעות אחרי ההודעה האמריקאית הרשמית על הארכת שהות צה"ל בדרום לבנון.

האינטרס כאן ברור: לחשוף למתווכות – בעיקר צרפת וארצות הברית – נדבך נוסף במורכבות המצב בדרום לבנון. לא בכדי הידיעה הייתה מפורטת עם ציון שמו של הקצין הלבנוני, סוהיל בהיג' גרב, האחראי מטעם צבא לבנון על המודיעין בדרום המדינה. זה גם לא מקרי שבהיג' גרב הוא בן העדה השיעית.

חזבאללה, על פי "הטיימס", קיבל אזהרות לפני פשיטות של צבא לבנון שהוכוונו על ידי ישראל וכך הצליח להסתיר נשק ופעילים מדרום לליטני. בידיעה נרמז כי בהיג' גרב אינו היחיד שהעביר מידע, יש גם אחרים.

חזבאללה, על פי "הטיימס", קיבל אזהרות לפני פשיטות של צבא לבנון שהוכוונו על ידי ישראל וכך הצליח להסתיר נשק ופעילים מדרום לליטני. בידיעה נרמז כי בהיג' גרב אינו היחיד שהעביר מידע, יש גם אחרים

זה נראה כמו מערכה תודעתית מתוכננת. מישהו הוציא לבהיג' גרב, לצבא לבנון ולממשלת לבנון כרטיס צהוב.

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
0

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
עוד 815 מילים
כל הזמן // יום רביעי, 29 באפריל 2026
מה שחשוב ומעניין עכשיו
הפסקת אש באיראן ובלבנון

חרדים פרצו לבית מפקד המשטרה הצבאית; הרמטכ"ל: "נחצה קו אדום מסוכן"

לפי הדיווחים, המשטרה ידעה מראש על המחאה במקום ולא מנעה את הפריצה; נתניהו: "לפעול ביד קשה נגד המעורבים" ● אזרח עובד צה"ל נהרג מכטב"ם נפץ בדרום לבנון, בנו נפצע ● היועמ"שית: כתב אישום יוגש נגד נציב שב"ס קובי יעקובי בגין שיבוש חקירה; בן גביר: קורא לו לא להתפטר ● הרצוג הזמין את הצדדים במשפט נתניהו לשיחות כדי "לבחון אפשרות לקידום הבנות והסכמות"

לכל העדכונים עוד 52 עדכונים

בנט - אשליית הסיפוח וחמורו של משיח

הצטרפותו של יאיר לפיד כמספר שתיים לנפתלי בנט משקפת – בנוסף להישרדות הפוליטית – את המלכודת הפוליטית והפסיכולוגית המורכבת בתוכה מוצאים עצמם בתקופה האחרונה מצביעי השמאל והמרכז בישראל.

מתוך רצון עז וייאוש גובר להחליף את שלטונו של ראש הממשלה בנימין נתניהו, רבים מהם החלו לראות בנפתלי בנט את האלטרנטיבה היחידה, ה"מבוגר האחראי" והפרגמטיסט שיכול לחלץ את המדינה מהבוץ.

ד"ר שאול אריאלי, אל"ם במיל', לשעבר מח"ט עזה וראש מנהלת המו"מ במשרד ראש הממשלה, כיום ראש קבוצת המחקר "תמרור- פוליטוגרפיה", פרסם 11 ספרים ואטלסים על הסכסוך, מחקרים שונים ומאמרי דעה רבים.

פוסטים המתפרסמים בבלוגים של זמן ישראל מייצגים את כותביהם בלבד. הדעות, העובדות וכל תוכן המוצג בפוסט זה הם באחריות הבלוגר/ית וזמן ישראל אינו נושא באחריות להם. במקרה של תלונה, אנא צרו קשר.

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
0

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
לפוסט המלא עוד 1,275 מילים
אמיר בן-דוד

שעון החול של טראמפ

כיום קיים פער חסר תקדים בין סוחרי החוזים העתידיים בנפט לבין המציאות בשטח ● בעוד "מחיר הנייר" בבורסה נותר יציב יחסית, בתי הזיקוק כבר משלמים פרמיות ענק בניסיון נואש לשרוד את המחסור הפיזי שנוצר ● אנליסטים מזהירים כי זהו רק פרומו למה שמצפה לנו בחודשים הקרובים ● פרשנות

לכתבה המלאה עוד 878 מילים

עזבו אתכם מהערמונית, הממשלה סובלת מדלקת בדרכי השקר

ההתנהלות העגומה של ראש הממשלה בנימין נתניהו ויועציו סביב סרטן הערמונית שלקה בו והבחירה באי אמירת אמת ובהיעדר שקיפות, עולות בקנה אחד עם שניים מהאישומים נגד נתניהו – מרמה והפרת אמונים.

במונחים של ניהול נרטיב אסטרטגי, לשכה שבוחרת בהסתרה יוצרת "ואקום תודעתי". ברגע שהאמת נחשפת בדיעבד, הנרטיב הרשמי קורס והציבור נותר ללא חסינות מול שמועות ותיאוריות קונספירציה, מה שפוגע אנושות ביכולת ההנהגה להוביל בביטחון.

אבי מוסקל הוא מומחה לאסטרטגיה וניהול משברים, מנכ"ל 'muskal.media'. לשעבר עורך מהדורות חדשות מרכזיות ברשות השידור, כאן 11 ובערוץ 13, ומי שליווה כמה מהצמתים התקשורתיים והמאבקים הציבוריים המורכבים בישראל בעשור האחרון. עוסק בליווי מנהיגים וארגונים בבניית אסטרטגיה תקשורתית מבוססת נרטיב.

פוסטים המתפרסמים בבלוגים של זמן ישראל מייצגים את כותביהם בלבד. הדעות, העובדות וכל תוכן המוצג בפוסט זה הם באחריות הבלוגר/ית וזמן ישראל אינו נושא באחריות להם. במקרה של תלונה, אנא צרו קשר.

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
0

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
לפוסט המלא עוד 767 מילים

למקרה שפיספסת

הבחירות הקרובות להנהגת חמאס יקבעו את גורלה של רצועת עזה

ארגון הטרור נערך לבחור מנהיג חדש לראשונה מאז חיסולו של יחיא סנוואר, כאשר שני המועמדים המובילים מושכים לכיוונים מנוגדים לחלוטין: המשך הלחימה כדי לשמר את האחיזה ברצועה, או ויתור אסטרטגי בשטח בתמורה להבטחת הישרדות הארגון

לכתבה המלאה עוד 2,298 מילים

בריתות הגנה איבדו את משמעותן המרכזית

בריתות הגנה איבדו את משמעותן המרכזית. המלחמה עם איראן הייתה ההוכחה הברורה האחרונה שנדרשה לכך שבריתות אלה, ובמיוחד נאט"ו, חייבות לעבור שינוי עצום או להתפרק.

במהלך המלחמה, שאלות לגבי עתיד נאט"ו נשאלו בצמתים חשובים מאוד הקשורים ישירות לשאלה. השאלות נשאלו בעיקר בבית הלבן. הנשיא האמריקאי דונלד טראמפ זעם על חוסר הנכונות של חברות נאט"ו באירופה לסייע בפעולה נגד איראן.

אריה אגוזי הוא כתב לענייני ביטחון. עבד בעבר בידיעות אחרונות. מתמחה בדיווח על טכנולוגיות ביטחוניות ישראליות ועל האתגרים עימן צריכות טכנולוגיות להתמודד, בעיקר מול האיומים החדשים.

פוסטים המתפרסמים בבלוגים של זמן ישראל מייצגים את כותביהם בלבד. הדעות, העובדות וכל תוכן המוצג בפוסט זה הם באחריות הבלוגר/ית וזמן ישראל אינו נושא באחריות להם. במקרה של תלונה, אנא צרו קשר.

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
0

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
לפוסט המלא עוד 535 מילים

תגובות אחרונות

זירת הבלוגים
הזמן שלך לומר את דעתך
הצטרפות

יותר משני שלישים ממצביעי גוש השינוי תומכים בחבירת איזנקוט לבנט ולפיד במסגרת "ביחד", אך בסביבתו נשמעת הסתייגות מהמהלך ● הסקרים מצביעים על יתרון למפלגה מאוחדת, אך ללא שינוי במפת הגושים ● לפי שעה, הקמת ממשלת השינוי נותרת תלויה ברע"ם ● בתוך כך, האיחוד דוחק את הנשים מחוץ לצמרת ● פרשנות

לכתבה המלאה עוד 778 מילים ו-1 תגובות

חזבאללה כופה משוואה חדשה על ישראל בלבנון

על רקע פעילות חזבאללה, צה"ל ביקש כבר במוצאי שבת להגיב בעוצמה, אך ראש הממשלה אישר לתקוף בבעלבכ רק לאחר שיגור הכטב"מים לצפון ● בשטח הכוחות חשופים לרחפני סיב אופטי שקשה ליירט ● במקביל חזבאללה אוכף את הפסקת האש באש – ומקצין את הרטוריקה ● החשש: ניסיון לכפות משוואה חדשה ● פרשנות

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
0

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
לכתבה המלאה עוד 644 מילים

ישראל שוב מתייבשת

17 שנה אחרי קמפיין הפרצופים הסדוקים של רננה רז, רשות המים עשויה להעלות בקרוב קמפיין חדש לחיסכון במים ● אחרי שנת בצורת קשה ועוד שנה חלשה בצפון יש מומחים שקוראים להטיל מס בצורת, אבל הסיכוי שזה יקרה קלוש ● אחרי שנים שההתפלה שווקה כפתרון קסם, רוב הציבור כלל לא מודע לכך שישראל מצויה במשבר מים

לכתבה המלאה עוד 1,130 מילים

"ברחתי בלילה, לא הייתי מוכנה לפגוע באנשים"

עדות שלושה שבועות במרפאה הצמודה למתקן המעצר הפכו למבחן מוסרי ומקצועי עבור אחות מהשרון ● עדותה חושפת את הפער בין טיפול רפואי ברמה גבוהה לבין תנאי החזקה קשים והתעללות שיטתית ● "ברגע שהרגשתי שאנחנו לא עושים את מה שצריך – החלטתי שאני לא חלק מזה"

לכתבה המלאה עוד 1,837 מילים ו-1 תגובות

היפוך לולייני של המציאות

פסק הדין של אסתר חיות מ־2018, שדחה את העתירות נגד הוראות הפתיחה באש והעניק גיבוי לירי צה"ל לעבר המתפרעים על גדר המערכת, הפך ברבות השנים ל"בג"ץ הפרימטר" ● בדיון סוער בבג"ץ חזר הטיעון כי ביהמ"ש אחראי כביכול לאירועי 7 באוקטובר ● אלא שעיון בפסק הדין ובהתנהלות המדינה מפריך את הטענה ● פרשנות

לכתבה המלאה עוד 1,444 מילים

ברית האינטרסים של בנט ולפיד

האיחוד המשולב בגוש השינוי אולי מציל את יו"ר יש עתיד מהתרסקות ומכתיר את בנט כמנהיג המחנה, אך בפועל שניהם משלמים מחיר: בנט עשוי לאבד מצביעי ימין רך ולפיד מצביעי שמאל, וספק רב אם איזנקוט ירצה כעת להשתלב כמספר 3 במפלגה החדשה ● בינתיים, קואליציית נתניהו כבר התניעה את מכונת התעמולה ● פרשנות

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
0

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
לכתבה המלאה עוד 608 מילים

אפילו ביידן לא צלל ככה

מי שנבחר כהבטחה הכלכלית הגדולה של ארה"ב, מוצא את עצמו בימים האחרונים בשפל היסטורי וחסר תקדים בכל הנוגע לשביעות רצון הציבור מניהולו הכלכלי ● מדובר בכרוניקה ידועה מראש, כאשר הבטחותיו של דונלד טראמפ מתנפצות בתחנות הדלק ● פרשנות

לכתבה המלאה עוד 825 מילים

הקו החם של נתן אשל

מסמך הוא נוזף בטראמפ על איראן, מאשים את הרצי הלוי ורונן בר במחדל השבעה באוקטובר, לועג לצבא הצרפתי, יורד על עיתונאים ויריבים פוליטיים – ואפילו מבקר בחריפות את חוק הפטור ● הודעות הווטסאפ של נתן אשל מספקות הצצה נטולת פילטרים למוחו של איש הסוד הקרוב ביותר לנתניהו

לכתבה המלאה עוד 3,160 מילים

נשים מהוות רוב בשירות המדינה אך מודרות מצמרת קבלת ההחלטות ● למרות פסיקת בג"ץ, הממשלה ממשיכה למנות גברים בלבד לתפקידי מפתח ● גם במשרד החוץ, שנחשב בעבר "אי מגדרי", קודמו לאחרונה שורה של בכירים ללא אף אישה אחת ● משרד החוץ: "מובילים את המגזר הממשלתי בכל הקשור למינויי נשים"

לכתבה המלאה עוד 889 מילים

קרב ההתשה באיראן מגיע לנקודת רתיחה

טהרן מנהלת מלחמת התשה מדינית מול וושינגטון ומושכת זמן תחת מצור ימי ● המחנה השמרני ממשיך להכתיב קו קשוח, חרף עליות המחירים והמחסור הגובר בעקבות המצור הימי של ארה"ב ● במקביל, שעון הבחירות והדלק בארה"ב לוחצים על טראמפ, בעוד הציבור האיראני עדיין חושש לצאת לרחובות ● פרשנות

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
0

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
לכתבה המלאה עוד 646 מילים
התחברו לזמן ישראל

רוצים להגיב לכתבות? התחברו עכשיו

  • לכל תגובה עמוד בזמן ישראל שניתן לשתף ישירות ברשתות החברתיות ולשלוח באימייל
  • עמוד הפרופיל הפומבי שלך ירכז את כל התגובות שפרסמת בזמן ישראל
  • קבלו את המהדורה היומית ישירות לתיבת האימייל שלכם
הערה: כאשר אתם מתחברים לזמן ישראל אתם מסכימים לתנאי השימוש
Register to continue
Or Continue with
Log in to continue
Sign in or Register
Or Continue with
שלחנו לך אימייל
לינק להתחברות מחכה לך בתיבה
סגירה
בחזרה לכתבה

עיתונות איכותית מתקיימת בזכות קוראים שתומכים בה

תמכו בנו

עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית היא יסוד הכרחי לחברה חופשית ובריאה.

ישראל מתמודדת עם מתקפה חסרת מעצורים על יסודות הדמוקרטיה ועל כל המוסדות הממלכתיים שלה. ובמקביל, התקשורת הישראלית מאבדת את עצמאותה ואת יכולתה לבקר את השלטון. זמן ישראל הוכיח שאפשר גם אחרת: שניתן ליצור עיתונות חופשית, אחראית, ביקורתית ונחושה, המגינה על שלטון החוק ועל זכות הציבור לדעת.

תמיכתכם תאפשר לנו להמשיך לפרסם תחקירים, ניתוחים וכתבות עומק הנשענים על עובדות, ועל עבודה עיתונאית מקצועית ויסודית.