JavaScript is required for our website accessibility to work properly. פרסום ראשון: ארגון ישראלי מעורב בהובלת סיוע מקהיר לרצועת עזה | זמן ישראל
עובדי ג'ם מפיצים סחורה בג'באליה, אפריל 2024 (צילום: ג'ם)
ג'ם
פרסום ראשון

ארגון ישראלי מעורב בהובלת סיוע מקהיר לרצועת עזה

ג'ם, עמותה העוסקת בתחום הסיוע ההומניטרי, וסמארט־אייד, ארגון סיוע ישראלי מוכר, הם מהגופים המרכזיים הפועלים עתה ברצועה ● בריאיון לזמן ישראל מייסדי הארגונים מסבירים כיצד הם מוודאים שהסיוע לא מגיע לידי חמאס ("לא מכניסים שקי קמח גדולים") ומסרבים להתייחס לפוליטיקה ("אנחנו עובדים עם כל מי שמוכן לקבל את הסיוע")

עריכה

ביום חמישי נכנסו משאיות סיוע ראשונות לעזה דרך מעבר ארז. מעבר הולכי הרגל שהותקף על ידי חמאס ב־7 באוקטובר עדיין לא חזר לפעילות רגילה. הממונה על פעולות הממשלה בשטחים פתח סמוך למעבר נתיב לכניסת משאיות.

30 המשאיות הראשונות הגיעו מירדן ולוו בכוחות ירדנים. לפי דובר משרד החוץ האמריקאי מתיו מילר, המשאיות נכנסו לעזה ונמסרו לידי ארגון הסיוע של האו"ם, ככל הנראה אונר"א או WFP (תוכנית המזון העולמית) – ואז "נחטפו" על ידי אנשי חמאס בתוך הרצועה.

מילר, שנמצא בוושינגטון, לא ידע לתאר מה קרה לאחר מכן והאם המשאיות והציוד הוחזרו לארגונים הבינלאומיים ו/או הגיעו בכלל לידיהם של הנזקקים – התושבים הפלסטינים.

המצב בצפון הרצועה – שם נשארו פחות פלסטינים בהשוואה לדרום – חמור הרבה יותר מבחינת הנגישות למים, מזון, תרופות וסיוע בינלאומי. זו הסיבה שהאמריקאים לוחצים יום־יום על ישראל לאפשר הכנסת כמות גדולה יותר של סחורות לצפון הרצועה.

עובדי ג'ם מפיצים סחורה בג'באליה, אפריל 2024 (צילום: ג'ם)
עובדי ג'ם מפיצים סחורה בג'באליה, אפריל 2024 (צילום: ג'ם)

האמריקאים החלו להצניח סיוע לפני כמה חודשים, וכעת נפתח גם מעבר ארז. במקביל, בימים הקרובים אמור הרציף הצף המוקם על ידי חיילי צבא ארה"ב להתחיל להכניס סחורות לצפון ולדרום הרצועה.

את הפצת המזון והסיוע המוכנס לרצועה אמורים לבצע סוכנויות בינלאומיות כמו WFP ו־USAID (הסוכנות האמריקנית לפיתוח בינלאומי) ואולי גם אונר"א, סוכנות האו"ם לפליטים הפלסטינים, שממשיכה לפעול בכל עת.

מספר ארגונים אזרחיים, שלא קשורים לארגונים הבינלאומיים, מהווים תשתית חשובה לפעילות בתוך עזה ואמורים להקל על צה"ל ועל הפעילות האמריקאית. אחד מהם, המטבח המרכזי העולמי, נפגע קשות

מספר ארגונים אזרחיים, שלא קשורים לארגונים הבינלאומיים, מהווים תשתית חשובה לפעילות בתוך עזה ואמורים להקל על צה"ל ועל הפעילות האמריקאית. אחד מהם, המטבח המרכזי העולמי, נפגע קשות לאחר ששבעה מעובדיו נהרגו באש ישירה של צה"ל בתחילת חודש אפריל.

השבוע הארגון הודיע כי הוא חוזר לפעול בעזה אך באמצעות עובדים מקומיים פלסטינים בלבד. ארגון נוסף ולא מוכר כל כך בישראל הפועל בעזה כבר שלושה חודשים הוא ג'ם (GEM). מייסד הארגון מייקל קאפוני – תושב פלורידה השוהה כעת בלונדון, מפעיל ברחבי עזה עשרות אנשים ומוודא שהאוכל וחבילות הסיוע מגיעים לתושבים עצמם – שוחח עם זמן ישראל על פעילות הארגון.

מייקל קאפוני בעבודת הסיוע בישראל (צילום: באדיבות המצולם)
מייקל קאפוני בעבודת הסיוע בישראל (צילום: באדיבות המצולם)

ג'ם (Global Empowerment Mission) היא עמותה העוסקת בתחום הסיוע ההומניטרי ברחבי העולם. בתחילת המלחמה הם התייצבו בישראל ובשיתוף ארגונים מקומיים סיפקו סיוע ליישובים ישראליים שנפגעו ב־7 באוקטובר.

ג'ם יצרו קשר עם קהיליות יהודיות ברחבי ארה"ב והעמיסו סחורות מגוונות לצרכים השונים בישראל. למעשה, עד לרגע זה – כשבעה חודשים אחרי הטבח הנורא – ג'ם ממשיכים להוביל לישראל סחורות וציוד לנפגעים ולעקורים.

הדבר המעניין – שנחשף עתה לראשונה – הוא שג'ם פועל בשיתוף פעולה עם הארגון הישראלי סמרט־אייד. הארגונים פעלו במשך חודשים להכנסת סיוע לישראל וכיום ממשיכים בשיתוף הפעולה בהכנסת הסיוע לעזה

במקביל, בתחילת חודש ינואר מייסד הארגון קאפוני הבין שהמצב בעזה מתדרדר בקצב מהיר ונכנס לפעולה גם שם. כדי להוביל סחורות לתוך עזה הוא חייב להיות מתואם 100% עם צה"ל, מתאם פעולות הממשלה בשטחים וארגוני הסיוע בשטח.

קאפוני עובד דרך "אנרה" (American Near East Refugee Aid) – גוף סיוע אמריקאי (לא ממשלתי) הפועל בעזה בהפצת סחורה. "אנרה" בפועל עובד גם עם המטבח המרכזי העולמי. ארגוני הסיוע הלא מדינתיים הפועלים בעזה הם למעשה הגופים המרכזיים הפועלים ברצועה.

מייקל קאפוני באזור חאן יונס (צילום: באדיבות המצולם)
מייקל קאפוני באזור חאן יונס (צילום: באדיבות המצולם)

הדבר המעניין – שנחשף עתה לראשונה – הוא שג'ם פועל בשיתוף פעולה עם הארגון הישראלי סמרט־אייד (SmartAID) שנוסד על ידי שחר זהבי. קאפוני וזהבי פעלו במשך חודשים ארוכים להכנסת סיוע לישראל וכיום ממשיכים בשיתוף הפעולה בהכנסת הסיוע לעזה.

נתיב העבודה שלהם הוא כדלקמן: רכש הסחורות מתבצע בקהיר (באמצעות שיחות טלפון), המשאיות – המועמסות בקמח, ארוחות ארוזות וחבילות של מוצרי היגיינה – יוצאות מהבירה המצרית לכיוון מעבר רפיח או כרם שלום, שם הן נבדקות על ידי צה"ל ומשם מגיעות לרצועה.

לפני כמה ימים, אומר קאפוני, ג'ם הצליח להעביר בפעם הראשונה סחורות לצפון הרצועה, לאזור ג'באליה.

"מה שאנחנו עושים בשלב הנוכחי זה להכניס ארוחות ארוזות או אוכל ארוז בקופסאות משפחתיות מתוך ההנחה שאם לא מדובר בשקי קמח גדולים, אז אין טעם לגנוב אותם"

איך אתם מוודאים שהסחורות לא מגיעות לידי חמאס?
"כשהתחלנו לעבוד בעזה בינואר, הגישה הראשונית שלנו הייתה, 'מה נוכל לעשות כדי שלא ייקחו את הסחורה'. רצינו לוודא  שאנחנו בתיאום מלא עם צה"ל ולכן חשבנו שאם נספק אוהלים למשפחות, למחנות הפליטים, זה יהיה מוצר שהטרוריסטים לא ייקחו. אז התחלנו עם אוהלים.

"אחר כך עברנו לספק אוכל, מזון, מים, ציוד רפואי. מה שאנחנו עושים בשלב הנוכחי זה להכניס ארוחות ארוזות או אוכל ארוז בקופסאות משפחתיות מתוך ההנחה שאם לא מדובר בשקי קמח גדולים, אז אין טעם לגנוב אותם.

משאיות סיוע של סמארט־אייד וג'ם בדרכן ממצרים לעז (צילום: סמארט־אייד)
משאיות סיוע של סמארט־אייד וג'ם בדרכן ממצרים לעזה (צילום: סמארט־אייד)

"עוד דבר שאנחנו מנסים לעשות זה לבצע את ההובלה של הארגזים עד לקצה, כלומר עד למשפחות באוהלים עצמם. אנחנו בטלפון עם מתאם פעולות הממשלה בשטחים כל יום, כל הזמן".

את מי אתם מעסיקים בתוך עזה?
"יש לנו כמה עובדים שהם אזרחים זרים ממוצא בריטי וטורקי, כולם דוברי ערבית. מעבר לכך כל העובדים המועסקים באופן מקומי הם פלסטינים. העסקת העובדים בתוך עזה נעשית בסיוע ארגון 'אנרה'.

"התחלנו גם לשנע סחורה לצפון הרצועה – וזה כבר מהלך הרבה יותר מורכב, כי העובדים לא יכולים לנוע מעבר לציר נצרים. אנחנו מגיעים עד לשם והמשאיות עוברות ידיים לעובדים בצפון הרצועה"

"מדובר בכ־35 עובדים בשטח. הקמנו גם מחסן בתוך עזה לחלוקת הסחורות וכאמור התחלנו גם לשנע סחורה לצפון הרצועה – וזה כבר מהלך הרבה יותר מורכב, כי העובדים לא יכולים לנוע מעבר לציר נצרים. אנחנו מגיעים עד לשם והמשאיות עוברות ידיים לעובדים בצפון הרצועה".

"אני לא אקטיביסט, אנחנו פשוט ארגון הומניטרי"

היו טענות שישראל מעכבת הכנסת סיוע. מה עמדתכם?
"אחד העקרונות של עבודת הסיוע שלנו היא שאנחנו לא מתעסקים בשום פוליטיקה והאשמות. אנחנו מגיעים לשטח אך ורק כדי להגיש סיוע לאנשים עצמם. עשינו את העבודה שלנו בתוך ישראל ואנחנו ממשיכים לפעול בתוך ישראל, בעיקר כי יש עוד תורמים ועוד קהילות בארה"ב שממשיכות להעביר סיוע.

מייקל קאפוני באזור חאן יונס (צילום: באדיבות המצולם)
מייקל קאפוני באזור חאן יונס (צילום: באדיבות המצולם)

"עכשיו, אנחנו עובדים בתוך עזה ולא מחפשים את האחראי או את האשם. אני לא מגדיר את עצמי כאקטיביסט בתחום הסיוע או פעיל זכויות אזרח. אנחנו פשוט ארגון הומניטרי שעובד בכל העולם: האיטי, אוקראינה, טורקיה בעבר. יש לנו פרויקטים בכל העולם".

כמה זמן לדעתך המצב הנוכחי יכול להימשך, שהעזתים יקבלו סיוע בלי לקיים כלכלה ברת קיימא?
"ברור שכל עוד יש מלחמה אי אפשר להחזיר את העזתים לפעילות, אבל השאלה הזו מאוד חשובה כי אחד הדברים שעשינו באוקראינה היה לעבור בשלב מסוים מאספקת ארוחות לאספקת תשתיות לגידולים חקלאיים ולהכשיר חקלאות מקומית באמצעות זרעים וציוד חקלאי שתרמנו, ולאחר מכן לרכוש מהם את התוצרת ולסייע בהפצתה ברחבי אוקראינה.

סמארט־אייד מצאו את עצמם בחודשים הראשונים לפרוץ המלחמה עוסקים בהגשת סיוע ברחבי ישראל ולפני כחודשיים התקבלה בהנהלת הארגון ההחלטה לקחת חלק ברכישת ובהובלת סיוע מקהיר לתוך עזה

"אני מאמין שבעתיד יצטרכו גם בעזה לצאת ממצב החירום, אבל אנחנו לא קרובים לזה וקודם יהיה צריך להחזיר את התשתיות – מים וחשמל".

הארגון הישראלי שעובד צמוד עם ג'ם הוא, כאמור, סמארט־אייד והוא אחד מארגוני הסיוע הבינלאומיים הוותיקים והמוכרים בעולם. סמארט־אייד היה מעורב בסיוע הומניטרי בסודאן, מרוקו, מאווי, פקיסטן, טורקיה, אוקראינה ובחילוץ פליטים שברחו מאזורי קרבות וטבעו בים התיכון.

שחר זהבי מסמארט־אייד (צילום: באדיבות המצולם)
שחר זהבי מסמארט־אייד (צילום: באדיבות המצולם)

ב־2023 האירועים הקשים התרחשו באופן מפתיע בחצר האחורית של ישראל. סמארט־אייד מצאו את עצמם בחודשים הראשונים לפרוץ המלחמה עוסקים בהגשת סיוע ברחבי ישראל ולפני כחודשיים התקבלה בהנהלת הארגון ההחלטה לקחת חלק ברכישת ובהובלת סיוע מקהיר לתוך עזה.

זהבי מספר לזמן ישראל כי ארגונים יהודיים ברחבי ארה"ב היו עסוקים במשך חודשים ארוכים בסיוע לקהילות הישראליות אך במהלך חודש ינואר חלה תפנית – ותורמים ו/או אנשים המעורבים במשלחות הסיוע הבינו שמצב הרעב בעזה מחייב מעורבות בינלאומית.

"באמצע ינואר התחלנו לחשוב איך מסייעים לתושבי עזה. היו לכך שתי סיבות: ראשית, אנחנו יהודים, ואנחנו עוזרים למי שצריך עזרה. שנית, כל אדם בהנהגה הישראלית אמר, 'אנחנו נגד חמאס, אך אנחנו לא נגד האזרחים'"

"בחודשים הראשונים פעלנו בשיתוף פעולה עם התנועה הקיבוצית, הבאנו ציוד מארה"ב, חילקנו ציוד ברחבי ישראל ונכנסנו גם לפרויקטים של הקמה ותפעול כיתות חכמות, הקמת חמ"ל טכנולוגי לעיריית אשקלון, הפעלת מרכזים לוגיסטיים ועוד.

"באמצע ינואר התחלנו לחשוב איך מסייעים לתושבי עזה. היו לכך שתי סיבות: ראשית, אנחנו יהודים, ואנחנו עוזרים למי שצריך עזרה. שנית, כל אדם בהנהגה הישראלית אמר, 'אנחנו נגד חמאס, אך אנחנו לא נגד האזרחים'. לקחנו את האמירה הזו והמרנו אותה מדיבור לעשייה.

מחסני ג'ם בקהיר (צילום: ג'ם)
מחסני ג'ם בקהיר (צילום: ג'ם)

"קיימנו שיחה עם מתאם פעולות הממשלה בשטחים על המורכבות של העברת הסיוע. בינתיים ג'ם – שהם שותפים ותיקים שלנו – הקימו מחסן סחורות בקהיר ואנחנו הצטרפנו אליהם בפעילות".

שחר מחזק את הגישה של ג'ם בנושא הפוליטי: "אני עוסק בתחום הסיוע ההומניטרי מזה 30 שנה ולא תשמעי ממני מילה של ביקורת על צד כזה או אחר. מי שרוצה להכניס סיוע הומניטרי חייב פשוט לדעת לעבוד עם הגורמים האחראים בשטח.

"אני לא בא לחנך אף אחד. איפה שצריך להכניס סיוע הומניטרי, שם אני עובד ושם אני נמצא. אנחנו עובדים עם כל מי שמוכן לקבל את הסיוע והכל בתיאום עם צה"ל ועם מתאם פעולות הממשלה בשטחים".

עובדי ג'ם מפיצים סחורה בג'באליה, אפריל 2024 (צילום: ג'ם)
עובדי ג'ם מפיצים סחורה בג'באליה, אפריל 2024 (צילום: ג'ם)

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
4

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
עוד 1,323 מילים ו-4 תגובות
כל הזמן // יום רביעי, 29 באפריל 2026
מה שחשוב ומעניין עכשיו
הפסקת אש באיראן ובלבנון

שני יהודים נפצעו קשה מדקירות בלונדון; החשוד בתקיפה נעצר

ראש ממשלת בריטניה: "התקפות על הקהילה היהודית הן התקפות על הממלכה המאוחדת" ● דיווח: יועצתו של נתניהו, קרולין גליק, פעלה להביא להעברת פלסטינים אל מחוץ לרצועת עזה, ובין השאר פנתה לשם כך לסומלילנד ולרפובליקה הדמוקרטית של קונגו ● צבא לבנון: אחד מחיילינו נהרג יחד עם אחיו בתקיפה שביצעה ישראל מחוץ לשטח שבו היא מחזיקה בדרום המדינה

לכל העדכונים עוד 27 עדכונים

השלום כתוכנית עבודה

לקראת ועידת השלום העממית שתתכנס מחר בתל אביב, מומחים, אנשי ביטחון ופעילי שטח משרטטים מפות דרכים מעשיות לשינוי המציאות ● משיתוף פעולה אזורי ופירוז עזה, דרך המאבק בסיפוח והוכחת היתכנות פתרון שתי המדינות, ועד לשימוש בפסולת כמנוע לשותפות ● כי הסטטוס-קוו אינו גזירת גורל

לכתבה המלאה עוד 3,344 מילים
אמיר בן-דוד

גם החרדים יוצאים למלחמה

הציבור החרדי בישראל תורם תרומה זניחה בלבד למאמצי המלחמה של ישראל בלבנון, עזה ואיראן. מה שמותיר אנרגיות רבות וגייסות של צעירים פנויים לנהל מלחמות חורמה על הגנת האינטרסים של המגזר ● וגם: צאו מהמרפסת – איראן קורסת ● לאן נעלמה המשילות? ● יאיר גרבוז מת ● מבזק ספורט ● ועוד...

חרדים חוסמים את מסילת הרכבת הקלה בירושלים במחאה על מעצר עריקים, 28 באפריל 2026 (צילום: חיים גולדברג/פלאש90)
חיים גולדברג/פלאש90

בעקבות הודעתו הדרמטית של נתניהו לגבי מחלת הסרטן שלקה בה

בזכות יכולת טלפתית נדירה, הצלחתי לפענח את המחשבות מאחורי הודעתו הדרמטית של ראש הממשלה ביום ששי. להלן הן, בסוגריים:

*  *  *

"היום התפרסם הדו"ח הרפואי השנתי שלי. 

טובה הרצל היא גמלאית של משרד החוץ. שרתה כקצינת קישור לקונגרס בשגרירות ישראל בוושינגטון, הייתה השגרירה הראשונה של ישראל במדינות הבלטיות לאחר התפרקות בריה"מ, ופרשה אחרי כהונה בדרום אפריקה.

פוסטים המתפרסמים בבלוגים של זמן ישראל מייצגים את כותביהם בלבד. הדעות, העובדות וכל תוכן המוצג בפוסט זה הם באחריות הבלוגר/ית וזמן ישראל אינו נושא באחריות להם. במקרה של תלונה, אנא צרו קשר.

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
1

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
לפוסט המלא עוד 598 מילים ו-1 תגובות

שנה אחרי שרפת הענק שהשתוללה ביום העצמאות, פארק קנדה עדיין סגור לקהל על אף מאמצי השיקום של קק"ל ● המראה אפוקליפטי: מדרונות שלמים של עצים מפוחמים שעלולים ליפול בכל רגע ● במהלך השרפה התפוצצו מוקשים ירדניים בחלקות שבשולי הפארק, ורק השבוע הושגה הסכמה על פינויים ● "אם הייתי יכול לבחור איזה יער יישרף, הייתי בוחר יער אחר"

לכתבה המלאה עוד 1,116 מילים

למקרה שפיספסת

גם לצעירים וצעירות מגיעה עצמאות אמיתית

גם לצעירים וצעירות חסרי עורף משפחתי מגיעה עצמאות אמיתית – והיא נבנית מתוך ליווי, אמון והזדמנות

בשבוע שעבר ציינו ברחבי המדינה את יום העצמאות, יום שמסמל לפני הכול תחושת גאווה לאומית. זה רגע שבו אנחנו כמדינה עוצרים להסתכל אחורה על הדרך שעשינו, ולהרגיש למרות הכול – הצלחנו.

נלי גבע היא מנכ"לית האגודה הישראלית לכפרי ילדים S.O.S שפועלת בישראל למעלה מ-43 שנים ומספקת בית חם ואוהב למאות ילדים נעדרי עורף משפחתי. האגודה מפעילה מרכז חירום לילדים בסיכון, את פנימיות נרדים שבערד ומגדים שבמגדל העמק, עשרות דירות לצעירים חסרי עורף משפחתי ומועדוניות במגזר הבדואי.

פוסטים המתפרסמים בבלוגים של זמן ישראל מייצגים את כותביהם בלבד. הדעות, העובדות וכל תוכן המוצג בפוסט זה הם באחריות הבלוגר/ית וזמן ישראל אינו נושא באחריות להם. במקרה של תלונה, אנא צרו קשר.

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
0

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
לפוסט המלא עוד 715 מילים

בג"ץ משנה כיוון ומשרטט את הדרך לוועדת חקירה

חיוב הממשלה לעדכן בתוך חודשיים על מתווה לחקר אירועי 7 באוקטובר מסמן שינוי כיוון זהיר בגישת בג"ץ ● השופטים מכירים בקושי המשפטי שבאי־הקמת ועדת חקירה לצד תקדימיות ההתערבות והקושי בגיבוש סעד אופרטיבי ● המסר: הסמכות להתערב קיימת, אך מתחם ההתערבות מצומצם ונדיר ● פרשנות

לכתבה המלאה עוד 902 מילים

תגובות אחרונות

זירת הבלוגים
הזמן שלך לומר את דעתך
הצטרפות

ביחד? איזנקוט מטרפד את האיחוד שהוא עצמו יזם

איזנקוט, שדחף במשך חודשים לאיחוד עם בנט ולפיד, מסרב להסתפק במקום השני ודורש להוביל את הרשימה ● הוא וגנץ טוענים שהחיבור דווקא גורע קולות ואינו מקרב את הגוש לשלטון ● מנגד, בנט ולפיד ממשיכים להאמין שהאיחוד יביא למהפך, אך נאלצים להתמודד עם בניית רשימה שתכריע גורלות ותחשוף מתחים פנימיים ● פרשנות

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
0

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
לכתבה המלאה עוד 644 מילים

שעון החול של טראמפ

כיום קיים פער חסר תקדים בין סוחרי החוזים העתידיים בנפט לבין המציאות בשטח ● בעוד "מחיר הנייר" בבורסה נותר יציב יחסית, בתי הזיקוק כבר משלמים פרמיות ענק בניסיון נואש לשרוד את המחסור הפיזי שנוצר ● אנליסטים מזהירים כי זהו רק פרומו למה שמצפה לנו בחודשים הקרובים ● פרשנות

לכתבה המלאה עוד 878 מילים

הבחירות הקרובות להנהגת חמאס יקבעו את גורלה של רצועת עזה

ארגון הטרור נערך לבחור מנהיג חדש לראשונה מאז חיסולו של יחיא סנוואר, כאשר שני המועמדים המובילים מושכים לכיוונים מנוגדים לחלוטין: המשך הלחימה כדי לשמר את האחיזה ברצועה, או ויתור אסטרטגי בשטח בתמורה להבטחת הישרדות הארגון

לכתבה המלאה עוד 2,298 מילים

יותר משני שלישים ממצביעי גוש השינוי תומכים בחבירת איזנקוט לבנט ולפיד במסגרת "ביחד", אך בסביבתו נשמעת הסתייגות מהמהלך ● הסקרים מצביעים על יתרון למפלגה מאוחדת, אך ללא שינוי במפת הגושים ● לפי שעה, הקמת ממשלת השינוי נותרת תלויה ברע"ם ● בתוך כך, האיחוד דוחק את הנשים מחוץ לצמרת ● פרשנות

לכתבה המלאה עוד 778 מילים ו-1 תגובות

חזבאללה כופה משוואה חדשה על ישראל בלבנון

על רקע פעילות חזבאללה, צה"ל ביקש כבר במוצאי שבת להגיב בעוצמה, אך ראש הממשלה אישר לתקוף בבעלבכ רק לאחר שיגור הכטב"מים לצפון ● בשטח הכוחות חשופים לרחפני סיב אופטי שקשה ליירט ● במקביל חזבאללה אוכף את הפסקת האש באש – ומקצין את הרטוריקה ● החשש: ניסיון לכפות משוואה חדשה ● פרשנות

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
0

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
לכתבה המלאה עוד 644 מילים

ישראל שוב מתייבשת

17 שנה אחרי קמפיין הפרצופים הסדוקים של רננה רז, רשות המים עשויה להעלות בקרוב קמפיין חדש לחיסכון במים ● אחרי שנת בצורת קשה ועוד שנה חלשה בצפון יש מומחים שקוראים להטיל מס בצורת, אבל הסיכוי שזה יקרה קלוש ● אחרי שנים שההתפלה שווקה כפתרון קסם, רוב הציבור כלל לא מודע לכך שישראל מצויה במשבר מים

לכתבה המלאה עוד 1,130 מילים

"ברחתי בלילה, לא הייתי מוכנה לפגוע באנשים"

עדות שלושה שבועות במרפאה הצמודה למתקן המעצר הפכו למבחן מוסרי ומקצועי עבור אחות מהשרון ● עדותה חושפת את הפער בין טיפול רפואי ברמה גבוהה לבין תנאי החזקה קשים והתעללות שיטתית ● "ברגע שהרגשתי שאנחנו לא עושים את מה שצריך – החלטתי שאני לא חלק מזה"

לכתבה המלאה עוד 1,837 מילים ו-1 תגובות

היפוך לולייני של המציאות

פסק הדין של אסתר חיות מ־2018, שדחה את העתירות נגד הוראות הפתיחה באש והעניק גיבוי לירי צה"ל לעבר המתפרעים על גדר המערכת, הפך ברבות השנים ל"בג"ץ הפרימטר" ● בדיון סוער בבג"ץ חזר הטיעון כי ביהמ"ש אחראי כביכול לאירועי 7 באוקטובר ● אלא שעיון בפסק הדין ובהתנהלות המדינה מפריך את הטענה ● פרשנות

לכתבה המלאה עוד 1,444 מילים

ברית האינטרסים של בנט ולפיד

האיחוד המשולב בגוש השינוי אולי מציל את יו"ר יש עתיד מהתרסקות ומכתיר את בנט כמנהיג המחנה, אך בפועל שניהם משלמים מחיר: בנט עשוי לאבד מצביעי ימין רך ולפיד מצביעי שמאל, וספק רב אם איזנקוט ירצה כעת להשתלב כמספר 3 במפלגה החדשה ● בינתיים, קואליציית נתניהו כבר התניעה את מכונת התעמולה ● פרשנות

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
0

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
לכתבה המלאה עוד 608 מילים

אפילו ביידן לא צלל ככה

מי שנבחר כהבטחה הכלכלית הגדולה של ארה"ב, מוצא את עצמו בימים האחרונים בשפל היסטורי וחסר תקדים בכל הנוגע לשביעות רצון הציבור מניהולו הכלכלי ● מדובר בכרוניקה ידועה מראש, כאשר הבטחותיו של דונלד טראמפ מתנפצות בתחנות הדלק ● פרשנות

לכתבה המלאה עוד 825 מילים
התחברו לזמן ישראל

רוצים להגיב לכתבות? התחברו עכשיו

  • לכל תגובה עמוד בזמן ישראל שניתן לשתף ישירות ברשתות החברתיות ולשלוח באימייל
  • עמוד הפרופיל הפומבי שלך ירכז את כל התגובות שפרסמת בזמן ישראל
  • קבלו את המהדורה היומית ישירות לתיבת האימייל שלכם
הערה: כאשר אתם מתחברים לזמן ישראל אתם מסכימים לתנאי השימוש
Register to continue
Or Continue with
Log in to continue
Sign in or Register
Or Continue with
שלחנו לך אימייל
לינק להתחברות מחכה לך בתיבה
סגירה
בחזרה לכתבה

עיתונות איכותית מתקיימת בזכות קוראים שתומכים בה

תמכו בנו

עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית היא יסוד הכרחי לחברה חופשית ובריאה.

ישראל מתמודדת עם מתקפה חסרת מעצורים על יסודות הדמוקרטיה ועל כל המוסדות הממלכתיים שלה. ובמקביל, התקשורת הישראלית מאבדת את עצמאותה ואת יכולתה לבקר את השלטון. זמן ישראל הוכיח שאפשר גם אחרת: שניתן ליצור עיתונות חופשית, אחראית, ביקורתית ונחושה, המגינה על שלטון החוק ועל זכות הציבור לדעת.

תמיכתכם תאפשר לנו להמשיך לפרסם תחקירים, ניתוחים וכתבות עומק הנשענים על עובדות, ועל עבודה עיתונאית מקצועית ויסודית.