התחלתי לנסח מאמר תגובה לאמנון לוי, שהשווה בין הפעילות שלי למען חזרה בתבונה לבין כנופיות אלימות הפוקדות את רחובות ארצנו ושתקפו גם את בן זוגי ואותי בקריאות הומופוביות.
קשה לי להסביר את תחושת הניתוק שחשתי בגופי כאשר קראתי את מאמרו של אמנון לוי שפורסם ב-ynet בעודי נמצא ברחוב הראשון בהפרדה מגדרית בבני ברק.
נאור נרקיס, מייסד ״חוזרים בתבונה״ לחילון החברה החרדית ברוח תנועת ההשכלה. מתמודד ברשימת הדמוקרטים לכנסת.


















תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך
תגובתך פורסמה! שתפו את עמוד הפרופיל שלכם
ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית
תמכו בנוהקריאה לחילון החברה החרדית היא לא לעניין, לטעמי. הקריאה להסרת התמיכות כן.
נקודה ספציפית אצל אמנון לוי: הוא בחר להשוות את דוכני ההחזרה בתבונה, משום מה, לפעילות של מרדכי דוד, ולא לדוכני החזרה בתשובה. זה תמוה, ומעיד על הטיה מוזרה של לוי.
ראשית אין בשום מקום בתנך או בתורה הוראה לשבת ללמוד כל היום ולא לעבוד ולא להתגייס לצבא במיוחד בעת מלחמה…ההפך הוא הנכון יש חובה להתגייס ולעבוד…אז מי שהמציא את כל זה המציא דת חדשה שאינה חופפת את הדת היהודית
מסכים לגמרי עם נאור נרקיס. אנחנו בשעת חירום. בדקה ה 90 מהפיכה לתיאוקרטיה רבנית פשיסטית. אסור להיות שאננים ואסור להיות מכילים ומתפשרים. חייבים להלחם על הפרדה מוחלטת בין דת ומדינה. יותר קריטי מכל נושא אחר.
מה לא מתייחסים
ישבת עם הרב יוסף מזרחי בדיבייט
סיפרת את כל השטויות שלך והוא עשה ממך קציצות ברוטב
ישבת מול מיקרופון ולא אמרת שום דבר רציני ובעל תוכן
התוכן שלך זה רק לא תורה. אין מה כן יש רק מה לא.
בלי לדעת מה זה בכלל תורה ויהדות.
יום אחד כשתטעם בטעות איזה דף גמרא מתוק אתה תהפוך לחרדי קיצוני.
כרגע אתה מייצג טענות של כלום
כל מי שקורא את מה שאני כותב, שלא יאמין לי, שיכנס ליוטיוב וישמע איך האיש הזה מתבזה בשטחיותו.
עוד רוצה ללכת לכנסת, לא הייתי קונה ממנו מסטיק.
כתב פה מישהו על מסורת יהודית של 3,700 שנה שצריך לשמר…
אני בספק אם בימי דוד המלך, כשהיה צריך לצאת ולהילהם, היו כאלה שדים יקר יותר ונשארו מאחור להתפלל.
כל מי שיכל להילחם, יצא להילחם.
אחרי ולפני כולם התפללו, וכשהיה צריך, כולם גם נלחמו.
ולגבי מסורת – ישנם דברים שהיו אז, לפני 3,700 שנה, שמקומם כיום לא תופס, גם לא כמסורת.
המוסלמים מחזיקים בדעות מסורתיות מאז נהגה האיסלאם, שכל מי שלא מוסלמי – ובעיקר היהודים – צריכים למות ושזה בסדר שגבר בן 40 יינשא לילדה בת 9 – שזה מזעזע את כל העולם וגם אותנו, היהודים.
במעבר חד חזרה לימינו אנו – אין שום סיבה שבעולם שהחילוניים ימשיכו לממן את המיעוט החרדי! אין שום צידוק שהחברה החילונית מתשיך לממן בתי ספר של ש"ס ויהדות התורה, שהם בתי ספר שמלמדים השתמטות מחובה כאזרח במדינה ולא מלמדים שם מתמטיקה ואנגלית, מוגדלים שם דור בור אחרי דור בור.
למה קהילה חרדית שהיא מיעוט של כ- 18% (מכלל התושבים היהודים של ישראל, וכ- 14% מכלל תושבי ישראל) תקבל תיקצוב פי כמה וכמה מהרחוב החילוני, כשרובם לא תורמים בכלום למדינה?
על מה ולמה מגיע להם קצבאות אברך, וסיבסוד לילדים למכונות לגנים, והטבות והנחות ענק ברכישת דירות – למה???????? על מה ולמה???? בכלל שהמפלגות החרדיות מחזיקות את המושחת מבלפור בביצים???
אין שום מקום בעולם שחברה חילונית צריכה לקבל שרים בממשלה (שמחצית מהם לא בחרו) שהם עבריינים מורשעים (שאחד מהם אף ישב בכלא ועם אות קלון!).
איזו מדינה הפכנו להיות???
ההמצאות שלך ושל החברים שלך על אדמת ישראל לא אומרת שהיא מחויבת המציאות.
המדינה היא יהודית כי ההסטוריה היא יהודית ויהודי זה לא רק כי אתה מדבר עברית ואומר שאתה יהודי כשאתה מכחיש את האמונה את המהות ואת ההסטוריה היהודית ואת היהודים שכן מחזיקים ביהדותם בלי שום שינוי כבר 3700 שנים מאברהם אבינו היהודי הראשון.
אם כל המהות והתכלית שלך היא לעקור את היהודים מארצם ומולדתם אל תצפה שלא תהיה לך ולחברים שלך התנגדות , מצידכם לשים את היהודים בתאי גזים ולחסל את כולם כי הם מפריעים לכם בחיים החדשים שהמצאתם , אנחנו לא הולכים לוותר על ארצנו על תורתנו ועל עתיד ילדנו כאן בגללכם , ההפך , נעשה הכל כדי להמשיך הלאה בכל הכוח ובורא עולם ימשיך להיות בעזרנו נגד אויבינו כמו שהיה כל ההסטוריה של עם ישראל .
אם ככה מותק
אל תבקש להיעזר בחברא קדישא, לא בעזר מציון, לא בידידים, לא בעשרות אלפי עמותות שעוזרות לחרדים וחילונים כאחד
יא מטומטם ארץ ישראל זה ארץ היהודים
ויהודים זה דת
בלי הדת, מה ההבדל בינך לבין גוי?
או יותר מזה
מה ההבדל בינך לבין חמור וחתול????
רוצה לחיות כגוי, צא מארץ ישראל
ואם לא תצא, ארץ ישראל תקיא אותך
פשוט בושה לעם ישראל שיש בו אנשים כאלו כל החולי נפש באים להכתיב מה יהיה גורלה של מדינת היהודים – אני חילוני לא צם ולא שומר שבת אך כל עולי עם היהדות ועח זכותו של היהודי לחיות כיהודי בארצו – הרסתם את המדינה עם כל החזירות שלכם תרתי משמע – מאחל לכל שונאי היהדות שימצאו להם מקום אחר לחיות בו ה7 ל10 תודה לכל הלהטב ה0מאל והימין הבוגדני
דעותיו של מר נרקיס מסוכנות מאד ולא פלא שהעיתונים האחראיים מסרבים להדפיסם. ואסביר: מר נרקיס רוצה להדיר מהחברה הישראלית כל מי שלא תואם את דעותיו. היום אלו החרדים, אחר כך חיילי ישיבות ההסדר אשר משלמים בחייהם להגנת הארץ. וכמו שהוא עצמו כתב על כל מי שלא חולק את דעותיו "הליברליות". מחר הוא יבקש להדיר את אנשי הימין, ומחרתיים נתח אחר בחברה הישראלית.
מר נרקיס מרגיש בעל הבית על התקציב הישראלי. ולכן הוא מטיף לחסיצה כלכלית של כל מי שלא "ליברלי" כמוהו. הוא רק שכך שלהיות ליברלי משמעו לקבל את האחר והשןנה ממך ולא לנתק אותו ממך.
למה מר נרקיס חושב שיש לו זכות להחליט על ניתוק כלכלי של אלו שאינם חושבים כמוהו? למה דעותיו מכובדות והגיוניות ככל שיהיו צריכות לקבל הגמוניה ובלעדיות בעולם הישראלי. עם כל הכבוד זה ההיפך הגמור מלהיות ליברלי.
גם חובשי כיפות וגם אפילו חרדים משלמים מיסים. נתאר לעצמנו מה יגיד מר נרקיס אילו אנשי ימין, דתיים ומסורתיים המשלמים מיסים ומשרתים בצה"ל יבואו בהחלטה להדיר את מגזרו של מר נרקיס מהקופה הציבורית.
זה תחילתו של התפוררות חברתית כשכל צד ימנע תקציבים מהצד השני בשם עליונות ונאורות דעותיו. היום הוא ישיר אותם ומחר את המתנחלים ומחרתיים את מנשקי המזוזות.
והם מצידם לא יטמנו ידם בצלחת וימנעו תקציבים מהתיאטרון, מאירגוני זכויות אדם, ומכל מה שיקר לליבו של מר נרקיס.
ןפוררנו את מדינת ישראל!
מר נרקיס היקר – דעותיך מסוכנות ולכן הן נדחות! הן התחלת הסוף של המדינה.
כל דעה כזו משמאל או מימין מדתי או חילוני צריכה להיפסל בשל חוסר ליברליות בשל חוסר היכולת לראות ולקבל את האחר והשןנה
בשל סופה המוביל חלילה למלחמת הכל בכל.
תומך בכל מילה שכתבת, אצל הדתיים/חרדים זה מתחיל בקטן, סידור תפילה על השולחן, בו רק תניח תפילין ואז ממשיך להערות איך אשתך מתלבשת.
לא צריך ליצור עריקים, לא חרדים ולא חילוניים, לדבר דרך הכיס, לשלול קיצבאות מיחידים ומגופים שנותנים להם מחסה.
בנוגענלחרדים אני איתך מאה אחוז. לא לשים אותם בבית סוהר, זה לא יעזור. אבל, אם תפריד אותם מעטיני המדינה השופעים (עבורם במיוחד) תראה שינוי. עידוד לעבודה, אף הוא ולימודי ליבה, חשובים לא פחות מצבא בכפייה.
לגבי הציבור הדתימלאומי, קצת נסחפת. הם ממש לא באותה סירה. הם תורמים בצבא יותר )כן, יותר) מחילוני ממוצע, אלא שאז קוראים להם חברים שלך "אוכלי מוות" ועוד כינויי גנאי מוטרפים.
להיות אדם אמוני זה לא דבר רע, ובלבד שייתןמלך לחיות את חייך ויתרום למדינה כאדם עובד המפרנס את משפחתו, משרת אותה, ואינו מהווה נטל על אף אחד.
לשים את כולם באותה שורה ולהזמין כיתת יורים, )מקווה שרק כמטפורה (זה אולי יביא לך ציבור בוחרים לא קטן, כי הזויים יש לא רק בבן גביר של הימין, אבל לפחות לגביי ואני סבור שגם בקרב מרבית העם השפוי, הדבר הופך אותך לקוריוז גרידא.
הטענה "תתמודדו עם הטיעונים שלי" משמעותה בעצם היא "קחו אותי ברצינות". אבל קשה מאוד לקחת אותך ברצינות, נאור נרקיס. טענותיך הן ילדותיות, וגם אתה עצמך – ובכן, אינך עושה רושם בוגר יותר מדי. אתה כותב בשחור ולבן, מכליל ללא אבחנה, וניכר שרבים מהנושאים שאתה כותב עליהם, אינך מבין בהם כלל. בנוסף לכך, יש בך הרבה אלמנטים של צביעות.
ניקח לדוגמה את ישיבות ההסדר. בחורי ישיבות הסדר הסדר עושים שירות מקוצר. אמת. ועם זאת, כולם מתגייסים לקרבי; הם בעלי מוטיבציה רבה, ורבים מהם ממשיכים לפיקוד זוטר; מחלקות ביינישים נחשבות מהמוצלחות ביותר בצהל; והם עושים מילואים בשיעור גבוה פי כמה מחלקם באוכלוסייה. למען האמת, ניתן לומר שתלמידי ישיבות ההסדר הם אנשי המילואים של מחר. ההערכה שלי כמילואימניק: בכל חטיבה מתמרנת כיום במילואים יש לערך 50% בוגרים של מערכת החינוך הדתית, ובחטיבות שמתבססות על יוצאי גולני או כפיר כמעט כולם כאלה. רבים מהם בוגרי ישיבות. לאחרונה צהל פתח מסלול לביינישים בגדסר צנחנים, ומבקש מהם גם להגיע לתותחנים (חיל שאותו עזבו הביינישים בעבר). מה כל זה אומר? זה אומר שהעולם מורכב, נאור נרקיס. העולם אינו שחור ולבן. לישיבות ההסדר יש תרומה אדירה למערך הלוחם של צהל וצריך להכיר בה.
לפני כמה זמן התראיין בנט בנושא, וענה משהו כמו: בעקבות המלחמה, צריך לחשוב שוב על מסלול ההסדר, ואולי להגביל את מספר הבחורים בישיבות הללו, אבל אי אפשר לזלזל בתרומה שלהם, וצריך להכיר בכך שהם תורמים בדרכם. זו תשובה בוגרת של אדם בוגר. לעומת זאת, אתה פשוט קורא לסגור את המסלול – מבלי שיש לך מושג על מה אתה מדבר, או מה ההשלכות הנובעות מכך. בהתחשב בעובדה שאתה עצמך בכלל לא היית לוחם, מאוד צבוע מצידך להתבטא כנגד ישיבות ההסדר – שכל תלמידיהם לוחמים. אתה עשית שירות צבאי עם כפית זהב בפה. אין לך מושג מה זה באמת שירות צבאי. אם אתה כל כך דואג לכוח הלוחם של צהל, למה לא התגייסת בעצמך לקרבי?
דוגמה נוספת: גרעינים תורניים. יש כמה סוגים של גרעינים תורניים בישראל, כתלות בשנה שבה הוקמו. רוב הגרעינים התורניים מרוכזים בפריפריה, ונוסדו במטרה ברורה ומוצהרת לחזק את הפריפריה של ישראל מבחינה חברתית. כך למשל, העיר נהריה, חצור הגלילית, עכו, בית שאן, עפולה, קריית מלאכי, כרמיאל, קריית שמונה, ועוד ערים רבות – חבות הרבה מאוד לגרעינים התורניים שהוקמו בה. בחלק מהערים (כמו מעלות, שדרות, ירוחם, נצרת עילית, קצרין, לוד, ועוד) הגרעין התורני הצליח ממש להציל את העיר משקיעה טוטאלית. יש למעלה ממאה גרעינים תורניים ברחבי הארץ, ורובם המכריע נמצאים בפריפריה. אתה כמובן לא יודע זאת, וזה גם לא מעניין אותך. אבל אתה מכליל את כולם וקורא לסגור את כל הגרעינים, מבלי שיש לך מושג מהחיים שלך בנושא. וגם כאן קשה להתעלם מהצביעות שלך: אתה תל אביבי מוצהר, שגדל עם כפית זהב בפה. בחיים שלך לא גרת בפריפריה של ישראל. למען האמת, אתפלא מאוד אם בכלל ביקרת בחייך במקומות אקזוטיים כמו מעלות או חצור הגלילית. אם הפריפריה כל כך חשובה לך, למה שלא תעבור לשם בעצמך?
בעצם אינך אלא ערס, פשוט מהצד ההפוך. אתה הטלי גוטליב והאסנת מארק של השמאל. אתה דומה להן הרבה יותר ממה שהיית רוצה. כולכם מתלהמים, מבלבלים את המוח בנושאים שאינכם מכירים, ועוד גאים בזה. לא מספיק לנו דודי אמסלם אחד בכנסת שאנחנו צריכים גם את נאור נרקיס?
אגב, ברור לי שאתה איש חכם באופן אישי, ואני מניח שהרבה מהדימוי שלך הוא העמדת פנים תקשורתית שנועדה לצרכי דעת קהל. גם על דודי אמסלם אפשר לומר זאת. אבל במצב הנוכחי, אינך מתאים לתפקידי ניהול בכירים של מדינת ישראל. אנחנו לא צריכים מריבות תקשורתיות בכנסת. אנחנו זקוקים לאנשים ממלכתיים ובוגרים שידעו לנהל את המדינה הזאת.
גם אני הגבתי למאמר של לוי בYNET ותגובתי לא פורסמה. כתבתי שם ש: מה לעשות, לפעמים האמת לא נעימה לאוזן, גם היא לא הכי מנומסת.
ולעיקרו של עניין: לוי, כמו ימיני, נוהגים לעשות השוואות מופרכות. נוהגים להגיד : "הקיצוניים משני הצדדים" כדי להישמע מאוזנים, כדי להישמע אובייקטיביים, כדי להישמע ליברלים. אך על זה כבר כתב ניטשה ב'כה אמר זרטוסטרא' על 'זבובי השוק' : "עוד עליך להשלים עם השטן וגם עם שכנו של השטן". לוי, ימיני, ראינו לאן הגישה שלכם מובילה. אל עברי פי פחת. נמאס. נמאס להיות מנומסים ונמאס להיות שותקים ויפים וליברלים. אנחנו צועדים בעיניים פקוחות אל התהום. אין עוד הרבה זמן. זה או עכשיו או שנשאיר לילדינו רק כרטיסי טיסה לברוח מפה!!