
צה"ל השלים תחקיר ראשוני על ניסיון החדירה של חמוש בגבול לבנון מוקדם יותר היום, אך עדיין לא הצליח לקבוע לאיזה ארגון השתייך.
לפי התחקיר, בסביבות השעה 13:30 הגיע חייל שאחראי על הובלה לוגיסטית לגבול סמוך ליישוב מרגליות, לאחר שהצבא קיבל דיווח על שרפה.
החייל זיהה גורם חשוד במדי צבא והזעיק כוחות למקום. הכוחות הגיעו בתוך דקות ספורות, ואז שמעו ירי לעברם. החיילים השיבו באש לעבר מקור הירי, והדבר הוביל למותו של החמוש, כך עלה מהתחקיר.
לפי התחקיר, האירוע התרחש בשטח צבאי במרחק של כ־1,200 מטרים מהיישוב מרגליות, אך עדיין בתוך שטח ישראל.
לאחר מכן ערך הצבא סריקות באזור, שבמהלכן נמצאה גופת החמוש בתוך שטח ישראל, בעמדת שמירה נטושה הסמוכה לגדר הגבול.
החמוש נמצא כשהוא לבוש במדים צבאיים, וברשותו אקדח וסכין.
עד כה צה"ל לא הצליח לקבוע אם החמוש השתייך לחזבאללה או לארגון טרור אחר.
בשעה 17:50 הכריז צה"ל על הסרת החשש באזור, לאחר שנשללה האפשרות לאיומים נוספים.
תחקיר ראשוני נערך על ידי מפקדי צה"ל בשטח זמן קצר לאחר האירוע, ולפני זמן קצר השלים מפקד פיקוד הצפון, אלוף רפי מילוא, תחקיר מקיף יותר.
האירוע צפוי להיבדק גם על ידי הרמטכ"ל אייל זמיר.
56.2% מהציבור בישראל די פסימיים או מאוד פסימיים לגבי האופי הדמוקרטי של המדינה בעתיד הנראה לעין, כך נמצא בסקר שערך המכון הישראלי לדמוקרטיה וממצאיו פורסמו היום.
33.5% מהמשיבים אמרו שהם די פסימיים לגבי העתיד הדמוקרטי של ישראל, 22.7% השיבו שהם מאוד פסימיים, 30.1% ענו שהם די אופטימיים ו־9.5% אמרו שהם מאוד אופטימיים.
באשר למצב הביטחוני בעתיד הנראה לעין אמרו 63.9% מהציבור שהם די פסימיים או מאוד פסימיים בעוד ש־34.8% ענו שהם די אופטימיים או מאוד אופטימיים. ובחלוקה מפורטת יותר – 28% מאוד פסימיים, 35.9% די פסימיים, 28.9% די אופטימיים ו־5.9% מאוד אופטימיים.
66% מהנסקרים הביעו פסימיות או פסימיות רבה לגבי המצב הכלכלי, בשעה ש־31.7% ביטאו אופטימיות או אופטימיות רבה. 6.4% אמרו שהם מאוד אופטימיים, 25.3% אמרו שהם די אופטימיים, 34.2% אמרו שהם די פסימיים ו־31.8% אמרו שהם פסימיים מאוד.
75.3% מהציבור הביעו פסימיות או פסימיות רבה לגבי הלכידות החברתית בארץ, ואילו 20.9% אמרו שהם אופטימיים או מאוד אופטימיים. 39.4% אמרו שהם מאוד פסימיים, 35.9% אמרו שהם די פסימיים, 17.1% אמרו שהם די אופטימיים ו־3.8% מאוד אופטימיים.
50.9% מהציבור אינם סבורים שביטחון ישראל הוא שיקול מרכזי אצל נשיא ארצות הברית דונלד טראמפ, בעוד ש־44.2% סבורים שזהו שיקול מרכזי.
11.4% משוכנעים שביטחון ישראל הוא שיקול מרכזי של טראמפ, 32.8% מאמינים שבמידה רבה ביטחון ישראל הוא שיקול מרכזי, 38.1% מאמינים במידה מעטה שביטחון ישראל הוא שיקול מרכזי ו־12.8% מאמינים במידה מעטה מאוד שזהו שיקול מרכזי.
17.5% מחזיקים בדעה שאופן ההתמודדות של ישראל עם חזבאללה הוא טוב או טוב מאוד, בשעה ש־52% סבורים שאופן ההתמודדות לא טוב או גרוע.
ביתר פירוט – 28.2% סבורים שאופן ההתמודדות גרוע, 23.8% סבורים שאופן ההתמודדות לא טוב, 12% סבורים שאופן ההתמודדות טוב ו־5.5% סבורים שאופן ההתמודדות טוב מאוד. 12% נמצאים באמצע ואינם נוטים לאף אחד משני הכיוונים.
40.4% מהציבור בטוחים שראש הממשלה ויושב ראש הליכוד בנימין נתניהו לא צריך להתמודד במערכת הבחירות הקרובה, 20.7% חושבים שנתניהו לא צריך להתמודד בבחירות, 16% חושבים שהוא צריך להתמודד בבחירות ו־18.6% בטוחים שעליו להתמודד בבחירות.
נשיא ארצות הברית דונלד טראמפ הודיע כי וושינגטון תגיב נגד איראן על הפלת מסוק צבאי אמש.
"זה עתה עודכנתי על ידי הצבא הנהדר שלנו כי אמש האיראנים הפילו אחד ממסוקי האפאצ'י המתוחכמים מאוד שלנו, כשסייר מעל מצר הורמוז. היו במסוק שני טייסים, שניהם בטוחים ולא נפגעו", כתב טראמפ ב־Truth Social.
"עם זאת, ארצות הברית חייבת, מכורח הנסיבות, להגיב על התקיפה הזאת", הוסיף טראמפ, בלי לפרט כיצד עשויה להיראות התגובה.
ההתפתחות מגיעה יום אחד בלבד אחרי שארצות הברית חידשה את הפסקת האש בין ישראל לאיראן, תוך שטענה כי הפסקת אש כזאת חשובה לנוכח העובדה שוושינגטון וטהרן נמצאות על סף הגעה להסכם משלהן.
תגובה אמריקאית משמעותית עלולה לפגוע במאמצים לסגור את הסכם הפסקת האש, שטראמפ טוען כבר שבועות שהוא על סף חתימה.
העובדה שטראמפ מאותת מראש על תוכניותיה של וושינגטון להגיב לאיראן מעידה כי הוא עדיין מנסה למנוע את קריסת השיחות לחלוטין.
As a result of changes to the current security situation in Israel, Home Front Command has updated its guidelines, which permit full activity with no restrictions, except for in certain communities in the north of Israel. Consult the Home Front Command website for additional… pic.twitter.com/iAgE2epLsn
— U.S. Embassy Jerusalem (@usembassyjlm) June 9, 2026
שגרירות ארצות הברית בירושלים ביטלה את ההוראה, שנתנה ביום ראשון בלילה לכל עובדיה ובני משפחותיהם, להישאר במקומם, כשנראה היה שישראל עומדת על סף חידוש העימות עם איראן.
הצדדים אכן החליפו מהלומות, אך עד יום שני בערב הפסקת האש חודשה בעקבות לחץ מצד נשיא ארצות הברית דונלד טראמפ.
לאחר שהפסקת האש החזיקה מעמד עד היום בערב, הודיעה השגרירות כי ביטלה את ההוראה להישאר במקום.
"בעקבות שינויים במצב הביטחוני הנוכחי בישראל, פיקוד העורף עדכן את הנחיותיו, המאפשרות פעילות מלאה ללא הגבלות, למעט ביישובים מסוימים בצפון ישראל", כתבה שגרירות ארצות הברית ברשת X. "ההוראה להישאר במקום לעובדי ממשלת ארצות הברית ולבני משפחותיהם הסתיימה".
השגרירות מסרה כי תשוב לפעילות מחר.

ערוץ אל־ערבייה הסעודי דיווח, תוך ציטוט של גורם פלסטיני בכיר לא מזוהה, כי חמאס והמתווכות בקהיר הסכימו על טיוטת הצעה שלפיה ארגון הטרור ימסור את נשקו בתמורה לנסיגה מלאה של הכוחות הישראליים מרצועת עזה.
על פי הדיווח, חמאס "קושר את סוגיית הנשק לנסיגה ישראלית מלאה מהרצועה".
לדברי אותו גורם ששוחח עם אל־ערבייה, ההערכה היא כי ישראל וניקולאי מלאדנוב, השליח הבכיר לרצועת עזה של מועצת השלום של נשיא ארצות הברית דונלד טראמפ, ידחו את תנאיו של חמאס למסירת נשקו.
בימים האחרונים, חמאס והמתווכות מקיימים סבב שיחות נוסף בקהיר בנוגע להפסקת האש ברצועה וההתקדמות לקראת השלב השני של ההסכם, כולל סוגיית פירוק חמאס מנשקו.
כשצורכים את התקשורת הישראלית באופן קבוע, קל לחשוב שהסיפור המרכזי של החברה הערבית בישראל מתחיל ונגמר במספרי נרצחים, בארגוני פשיעה, באוזלת יד ובמשילות. והמצב אכן חמור מאוד.
עכשיו, כשישראל שוב מתקרבת למערכת בחירות, סביר להניח שגם הוויכוח המוכר יחזור. האם מפלגות ערביות יכולות או צריכות להיות חלק מהממשלה.
דפנה צרויה היא אזרחית ותיקה, תל אביבית. פעילה ויזמית חברתית. נציגת תל אביב במועצת האזרחים הוותיקים הארצית, שהוקמה על ידי הגוינט וקרן דליה ואלי הורביץ. בעלת הפודקאסט "בטל בשישים", שבו יחד עם שני שותפים מדברים על הגיל השלישי מזווית ייחודית ועם הומור.
תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך
תגובתך פורסמה! שתפו את עמוד הפרופיל שלכם
ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית
תמכו בנו
חובבי כדורגל בארצנו וברחבי תבל מצפים עכשיו בדריכות למשחקי המונדיאל. ישראלים לא ייוותרו על החוויה הסוחפת למרות צוק העתים, הכאב, החרדות והמצב המעורפל.
בהתמכרות למשחקי המונדיאל יש מן הסתם גם אסקפיזם מסוים. אני אישית נמנית דווקא על הרוב הנשי האדיש לכדורגל. בקושי מצליחה לעקוב אחר משחק יותר מדקותיים רצופות. אבל סיפורים אנושיים, משפחתיים וקהילתיים, הממלאים את עולמם של כדורגלנים ואוהדים, מרתקים גם אותי.
שלומית טנא היא עיתונאית לשעבר (ב"על המשמר" ובהמשך ב"ידיעות אחרונות")..יוצאת קיבוץ. ב-1981 החלה בסיקור עיתונאי שוטף של הקיבוצים.
תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך
תגובתך פורסמה! שתפו את עמוד הפרופיל שלכם
ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית
תמכו בנוגל הכתבות והפרשנויות מהימים האחרונים מנסה לצייר מציאות מבהילה עבור כל מי שמעורב בפרויקט פינוי-בינוי: יזמים, עורכי דין, נציגויות דיירים ובעיקר בעלי הדירות עצמם.
לפי הכותרות הדרמטיות, מודל התמורה האחידה מת, והענף כולו בדרך לעצירה במקום. אך רגע לפני שנכנסים למגננה מיותרת וממהרים לפתוח הסכמים חתומים, חשוב להבין את העובדות המשפטיות ולתקן את המעוות.
עו"ד ונוטריון הדר ארבל היא בעלת חברת עורכי דין המתמחה בנדל"ן והתחדשות עירונית.
תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך
תגובתך פורסמה! שתפו את עמוד הפרופיל שלכם
ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית
תמכו בנותגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך
תגובתך פורסמה! שתפו את עמוד הפרופיל שלכם
ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית
תמכו בנותגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך
תגובתך פורסמה! שתפו את עמוד הפרופיל שלכם
ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית
תמכו בנוהגיע הזמן לומר את דעתך
רוצים להגיב? הצטרפו לזמן ישראל רוצים לפרסם פוסט? הצטרפו לזמן ישראל רוצים לפרסם פוסט ולהגיב לכתבות? הצטרפו לזמן ישראל רוצים שנשמור לכם את הלייקים שעשיתם? הצטרפו לזמן ישראל
- לכל תגובה ופוסט עמוד בזמן ישראל שניתן לשתף ישירות ברשתות החברתיות ולשלוח באימייל
- עמוד הפרופיל הפומבי שלך ירכז את כל התגובות שפרסמת בזמן ישראל
- אפשרות להגיש פוסטים לפרסום בזמן ישראל
- אפשרות להגיב לכתבות בזמן ישראל
- קבלו את המהדורה היומית ישירות לתיבת האימייל שלכם



























































































































תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך
תגובתך פורסמה! שתפו את עמוד הפרופיל שלכם
ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית
תמכו בנו