נושא
הרכבת הממשלה

"אין ספק שאנחנו נכנסים לעידן מאתגר"

יחסים בינלאומיים נשיא ארה"ב ימשיך לפעול לצמצום חילוקי הדעות הפומביים עם ישראל, אבל כל סטייה מהקונצנזוס האמריקאי בנושא ירושלים והגדה המערבית תוביל לחיכוכים ● אם נתניהו חולם להרחיב את מורשת ההסכמים האזוריים הוא חייב לעמוד בהתחייבותו ולהקפיא את סיפוח שטחי הגדה המערבית עד 2024 לפחות

עוד 1,272 מילים

הקיפאון הפוליטי והסקרים מצביעים על סיכוי גבוה לבחירות רביעיות ● לפי החוק, אם הנשיא והכנסת ימצו את כל האפשרויות להרכבת ממשלה, הבחירות אמורות להתקיים ב-22 בספטמבר - אם כי גם ה-15 בספטמבר וה-12 באוקטובר באים בחשבון ● במקרה שהח"כים יוותרו על חלק מהזמן שהחוק מקציב להם, הבחירות יתקיימו כנראה בשבוע הראשון של יולי ● זמן ישראל עושה חשבון

עוד 719 מילים

"נעתור לבג"צ כדי לאפשר את הסרת חסינות נתניהו"

היועץ המשפטי של הכנסת מעכב את הגשת כתב האישום נגד השר חיים כץ, עד להרכבת הממשלה וכינוס ועדת הכנסת לדון בהסרת חסינותו ● החשש: מדיניות היועץ תעכב גם את הסרת חסינות נתניהו ● התנועה לאיכות השלטון אומרים לזמן ישראל: "זה מצב לא נסבל, לא נשתוק עליו"

עוד 567 מילים ו-1 תגובות

סקר מקור ראשון: ליברמן יהיה המרוויח הגדול מבחירות חוזרות

סקר של מקור ראשון ודיירקט פולס שנערך הבוקר מראה כי בחירות חוזרות יגדילו את כושר המיקוח של ליברמן וכי לא יהיה שינוי בין הגושים במקרה של בחירות חוזרות

מזכירת הליכוד אישרה: מפלגות הליכוד וכולנו יתאחדו

מזכירות הליכוד התכנסה היום ואישרה את הצעת נתניהו, על רקע אפשרות הקדמת הבחירות, שילוב של מפלגת כולנו וביטול הפריימריז ● שני חברי כנסת הצביעו נגד ההצעה ● כחלון ישובץ במקום ה-5 ● המהלך דורש את אישור מרכז המפלגה

המאמצים למניעת בחירות: ליברמן נפגש עם נכדו של המנהיג הליטאי

בניסיון להגיע לפשרה בנוגע לחוק הגיוס, נפגש היום יו"ר ישראל ביתנו, אביגדור ליברמן, עם נכדו של מנהיג הזרם הליטאי - הרב קנייבסקי ● במפלגות החרדיות מעריכים: היחסים הקרובים עשויים לסייע

ליצמן מהדק את חגורת ההגנה של נתניהו נגד מערכת המשפט

אל רשימת שונאי רשויות החוק שמקיפים את נתניהו מצטרף יו״ר יהדות התורה, שגם לו יש חשבון פתוח עם רשויות האכיפה ● כשהוא מוקף בנחקרים, חשודים ואסירים לשעבר, נתניהו מעולם לא היה בעמדה חזקה יותר להעביר את חוק החסינות ולפורר את בית המשפט

במהלך החקירות האחרונות של סגן שר הבריאות יעקב ליצמן במשרדי יחידת לה"ב 433 בלוד, התעמת יו"ר הבית היהודי עם אחד החוקרים. ליצמן חשוד שסייע לבעל עסק לקבל אישור תברואתי שלא כדין, אבל הוא מכחיש את הטענות נגדו. "אתה יודע מה?", הוא הטיח בחוקר המשטרתי. "כל עוד אני גר בדירה של 57 מ"ר ואתה גר ב-200 מ"ר, אני יותר ישר ממך. תאמין לי".

ליצמן גר עשרות שנים בדירת חדר וחצי ברחוב אבן האזל בירושלים, אבל זה לא העניין. הסיפור האמיתי הוא ההתייצבות המוחלטת של ליצמן ושמונת המנדטים של יהדות התורה מאחורי ראש הממשלה בנימין נתניהו והתכניות שלו להעביר את חוק החסינות, לחוקק את פסקת ההתגברות ולפורר את מערכות החוק והמשפט, שהעזו להגיש נגדו כתב חשדות בשלושה תיקים של עבירות שוחד, מרמה והפרת אמונים.

יו
יו"ר הבית היהודי יעקב ליצמן מחוץ לבית המשפט העליון (צילום: נועם רבקין פנטון/פלאש90)

"אחרי שאני יושב כאן ושומע אתכם, אני מבין את נתניהו", אמר ליצמן לחוקריו המופתעים. עמיתו, חבר הכנסת משה גפני, התראיין אתמול (שלישי) בכאן ב' והודה כי חוק החסינות לא מעניין את יהדות התורה ויש לה תביעות אחרות מראש הממשלה.

למזלו של נתניהו – ויש יוסיפו, לדאבונה של המדינה – הוא מוקף בראשי מפלגות שהתעמתו עם רשויות החוק כמוהו, ומבקשים לנקום בהן.

אביגדור ליברמן סוחב על גבו 20 שנה ויותר של חקירות ומעקבים, חשדות אינסופיים בעבירות חמורות ומשפט על עבירות מרמה, שממנו זוכה. אין לו שום רצון להגן היום על רשויות החוק.

למזלו של נתניהו – ויש יוסיפו, לדאבונה של המדינה – הוא מוקף בראשי מפלגות שהתעמתו עם רשויות החוק כמוהו, ומבקשים לנקום בהן

בישיבת סיעת ישראל ביתנו שלשום (שני), הציג ליברמן חמישה תנאים להצטרפות לקואליציה, ולא אמר מילה נגד חוקי החסינות הפרסונליים שנרקמים בחדרי המשא ומתן הקואליציוני ובפגישות הארוכות בין נתניהו ובין בצלאל סמוטריץ', מראשי איחוד מפלגות הימין.

ליברמן תבע חוק גיוס בלי שינויים, הכרעה בעזה, שינו בבדיקות הד.נ.איי., פנסיה מורחבת לקשישים ואת ראשות ועדת הפנים.

גם יו"ר ש"ס אריה דרעי, אסיר לשעבר, לא יחמול על רשויות החוק. גם הוא בטוח שצריך להגביל את כוחן אחרי שנגרם לו עוול משווע, על פי טענתו.

יו
יו"ר ש"ס אריה דרעי בדרכו לחקירה ביחידת לה"ב 433 (צילום: יונתן סינדל/פלאש90)

היחידי שפעם צייץ והתייצב נגד השאיפה לפגוע במעמד השופטים ובית המשפט העליון הוא משה כחלון, שר האוצר. אבל ברגע זה יו"ר כולנו שואף כנראה לתיק החוץ, ואחרי שאיבד 60 אחוזים מכוחו וירד מ-10 לארבעה מנדטים, גם הוא לא מעמיד את המלחמה בחוקי נתניהו בפסגת הדרישות שלו.

וכך, נתניהו עוטף את עצמו בחגורה קואליציונית מרשימה שרואה איתו עין בעין את שלטון החוק כאויב הציבור. גם בליכוד אין מי שייצא נגד נתניהו – גם שם יש שרים וחברי כנסת בעלי השפעה שעומדים לפני כתב אישום, דוגמת חיים כ"ץ ודוד ביטן. הם ישמחו לרכוב על עגלת החסינות האוטומטית שרותם להם נתניהו, יחד עם פסקת ההתגברות שתחלץ אותו (ואותם) מבית המשפט.

ח
ח"כ דוד ביטן יוצא מחקירה ביחידת לה"ב 433 (צילום: פלאש90)

בכלל, נתניהו הוא שליט כל-יכול בליכוד: פופולרי וחסין מביקורת. הוא גם מחזיק תחת ידיו לפחות עשרים חברי כנסת שמחכים למוצא פיו ומייחלים למינוי או לקידום מיניסטריאלי. איש מהם לא ידבר היום. נתניהו עצמו יודע להחזיק אותם קצר, לפחות בשבועיים הקרובים, עד שיחלק להם את התפקידים ברגע האחרון ממש, כדי למנוע איחוד כוחות של ממורמרים.

הבכירים הללו, לפחות חלקם, מרגישים שבויים בידיו של ראש הממשלה. הם כלואים בתוך סבך אינטרסים מנוגדים. נתניהו מוביל את הליכוד לסירוגין כבר 26 שנה. הם יודעים שאם הם מעבירים את חוק החסינות הם מנציחים של שלטונו גם ב-20 השנים הבאות, ובעצם תוקעים את עצמם עמוק באדמה. בבוא היום נתניהו ייפטר גם מהם, כפי שעשה עם כל צמרת הליכוד שצמחה לאורך השנים. האינטרס שלהם הפוך.

אבל הם לא יאמרו מילה, גם אם הם רואים מול עיניהם את מערכת האיזונים הדמוקרטית מתרסקת. הם יביטו ימינה ושמאלה ויחפשו את הנחשון בן-עמינדב שיקפוץ ראשון למים הסוערים וישחה נגד הזרם.

האם זה יהיה גדעון סער? חלוץ אחר? ואם כן, האם יצטרפו אליו אחרים ויפילו את חוקי נתניהו? ברגע זה הכל תיאורטי ונדמה אבוד. אבל ראש הממשלה לא יכול להיות לגמרי רגוע. יש גם מי שחושב שהמלך הוא עירום. השאלה היא, אם ביום הדין, הוא גם יאמר זאת בקול רם.

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
1
הדינמיקה היא הפוכה הפרקליטות לכאורה אוספת מידע על חברי כנסת ושרים ומשתמשת בו (תופרת תיק) לפי הצורך ברגע שהוא יוצא נגד הפרקליטות מתוך הנחה מאפיוזית שלכל אחד יש שלדים בארון. כך עשו לנאמן... המשך קריאה

הדינמיקה היא הפוכה
הפרקליטות לכאורה אוספת מידע על חברי כנסת ושרים ומשתמשת בו (תופרת תיק) לפי הצורך ברגע שהוא יוצא נגד הפרקליטות מתוך הנחה מאפיוזית שלכל אחד יש שלדים בארון.
כך עשו לנאמן, ריבלין, רפול, קהלני, רמון, ליברמן ועוד רבים וטובים

עוד 606 מילים ו-1 תגובות

נתניהו יבקש הארכה של שבועיים למו"מ הקואליציוני

ביום רביעי יגיע ראש הממשלה ללשכת הנשיא כדי לבקש הארכה למו"מ ● בסופ"ש נפגשו נתניהו וסמוטריץ' ● צחי הנגבי על המפלגות הקטנות: "כולם מנסים להגשים פנטזיות"

היום מתחילים 18 הימים האחרונים של המו"מ הקואליציוני להרכבת הממשלה. ביום רביעי הקרוב בנימין נתניהו יגיע ללשכת נשיא המדינה ויבקש שבועיים נוספים למו"מ. הדד-ליין הסופי הוא ה-29 במאי ועד אז נתניהו צריך להודיע שהצליח להרכיב ממשלה.

נתניהו לא יצטרך להציג לראובן ריבלין את ההסכמים, אלא רק להודיע שיש הסכמות. את ההסכמים החתומים אפשר להציג בחלוף כמה שבועות, כפי שקרה לאחר הבחירות הקודמות. בהודעת הליכוד נאמר שהארכה נדרשת בשל לוח הזמנים העמוס של ימי הזכרון והאירועים הביטחוניים. בסופ"ש נפגש נתניהו עם נציג מפלגת איחוד הימין בצלאל סמוטריץ', שהיה אחד האנשים שיצא נגד הפסקת האש.

חבר הכנסת צחי הנגבי מהליכוד התייחס הבוקר לדרישות של המפלגות הקטנות במו"מ. "האופק הוא גדול ורחב וכולם רוצים למקסם את המנדטים שלהם", אמר הנגבי בראיון לכאן ב'. הוא הוסיף כי "ככל שמתקרבים למועד שבו מסתיימים ימי המו"מ, לכאורה יש יותר כוח סחיטה וכוח להגשים פנטזיות".

אחד הקשיים במו"מ הוא הסעיף של חוק הגיוס, והערכות הן שזה יהיה הדבר האחרון שעליו ינסו להגיע להבנות. בסעיף זה הפער הגדול הוא בין ישראל ביתנו לחרדים. שתי מפלגות אלה חולקות השקפות שונות גם בנושא דת ומדינה. הליכוד יצטרך לגשר גם על הפער הזה, ולהכריע האם ומתי ניתן להפר את הסטטוס-קוו ביחסי דת ומדינה.

עוד 189 מילים

התבטלה פגישה בין יהדות התורה לליכוד: "בגלל האירוויזיון"

המשא ומתן להרכבת הקואליציה: נציגי מפלגת יהדות התורה ביטלו את פגישתם המתכוננת עם נציגי הליכוד על רקע מתן היתרי עבודה בשבת בזמן האירוויזיון

ח"כיות בכחול-לבן לראש הממשלה: להרחיק את נתן אשל מהמו"מ הקואליציוני

במכתב שפורסם ברשתות החברתיות נכתב: "רואות בחומרה את בחירתך באשל, שהתנהג באופן לא הולם כלפי עובדת לשכתך עד כדי השעיה מהשירות הציבורי"

חברות הכנסת מסיעת כחול-לבן, פנו היום (שלישי) לראש הממשלה, בנימין נתניהו, בדרישה להרחיק את נתן אשל מהמשא ומתן הקואליציוני שמתקיים בימים אלה. במכתב, עליו חתומות בין היתר מיקי חיימוביץ', אורנה ברביבאי ויעל גרמן, נכתב: "בחירתם משגרת מסר שלילי לציבור, למאבק באלימות, למאבק בהטרדות פסולות על בסיס מינית ולסובלנות ורגישות חברתית".

בני גנץ, יושב ראש הסיעה, הגיב גם הוא להעסקת אשל, וכתב בחשבון הטוויטר שלו: "הקמת ממשלה שכל מטרתה היא חסינות לנתניהו. העסקת נתן אשל בניגוד לכל נורמה, ניסיון לדחיית השימוע, מכירה ערכי היסוד של הדמוקרטיה. כמה עצוב ולא מפתיע".

אשל שימש כראש לשכתו של נתניהו החל משנת 2009. ב-2012 צבי האוזר, יועז הנדל ויוחנן לוקר, העבירו ליועץ המשפטי ויינשטיין את טענותיה של ר', עובדת הלשכה, על כך שאשל הטריד אותה. באותה שנה הורשע במסגרת עסקת טיעון בנציבות שירות המדינה והורחק משירותי המדינה לצמיתות.

עוד 182 מילים
סגירה
בחזרה לכתבה