מלחמה היא תמיד משחק ציני של מספרים, או יותר נכון טרגדיה שבדרך כלל מסוכמת באופן כמותי. אבל בוודאי שיש משמעות למספרים, ובשל חשיבותם, בדרך כלל יש לצדדים במלחמה אינטרס להסתירם או לסלפם.
דוגמה מובהקת לכך היא המלחמה באוקראינה, בה שני הצדדים מסתירים את מספר האבדות שלהם לצד ניפוח של נתוני האבדות של האויב. אולם בישראל תמיד הייתה אמונה שאנחנו אמינים יותר ושקופים יותר, ולראיה, שמות הרוגינו מפורסמים ביום נפילתם.
חגי אולשניצקי הוא דוקטור בלימודים קלאסיים, העוסק בחקר של היסטוריה צבאית, כלכלית, חברתית ומדינית. כיום חוקר ומרצה באוניברסיטת ורשה, ובעבר חוקר באוניברסיטת בזל.
תחקיר של רביב דרוקר בתוכנית "המקור" ב-2016 חשף לציבור את מה שנודע כפרשת הצוללות, שאחד מספיחיה הוא תיק 3000. הפרשה הייתה קשורה לרכש של צוללות וקורבטות (ספינות טילים בעלות דחק בינוני: כ-1900 טונות), שלימים נודעו כסער 6, מחברת טיסנקרופ הגרמנית.
אחד האירועים הקשורים לפרשה, שאין מתכננים לדון בו בבית המשפט, הוא אישור שבנימין נתניהו נתן ב-2014 לקנצלרית גרמניה דאז, אנגלה מרקל, לכך שחברת טיסנקרופ תספק ארבע צוללות מתקדמות למצרים.
חגי אולשניצקי הוא דוקטור בלימודים קלאסיים, העוסק בחקר של היסטוריה צבאית, כלכלית, חברתית ומדינית. כיום חוקר ומרצה באוניברסיטת ורשה, ובעבר חוקר באוניברסיטת בזל.
תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך
תגובתך פורסמה! שתפו את עמוד הפרופיל שלכם
לאשר מכירה של צוללות מאחורי גבם של כל מערכת הביטחון כולל שר הביטחון היא בגידה , נתניהו הוא בוגד ודינו כמו אייכמן , מוות בתלייה , האיש הזה מסוכן למדינת ישראל , הוא מפעיל מכונת רעל נגד אזרחי ישראל , יש חברי כנסת שנאמנים לו כי הוא לקח אפסים ועשה אותם שרים , עידית סילמן , דודי אמסלם ,מאי גולן , שלמה קרעי, דיסטל ,ניר ברקת , מירי גרב , אוחנה , וטורי , שיקלי ישראל כץ , יסבירו לי החכמים מה עשו טוב למדינת ישראל אוסף החמורים האלה , כולם לקקני ישבנים
זה לא אם יהיה מלחמה אם מצרים השאלה מתי הם יפתיעו אותנו 7 באוקטובר זה גן עדן מה שיקרה לנו במלחמה הבאה אם מצרים יעשו על האש בפארק הירקון תוך 48 שעות וזה קרוב הרבה יותר מימה שחושבים תוך 5 שנים אם לא יקרה משהו לפני
לצערי הד"ר המכובד לא למד את הסכמי השלום עם מצרים וההבטחות האמריקאיות למצרים בהקשר לצוללות,
הנושא נבדק וירד מן הפרק ולא בגלל האהבה היתרה לנתניהו.
אולי כדאי לבדוק מהיכן הגיע התואר לאדון המכובד שבשום מוסד ישראלי לא הצליח להתקבל ואפילו בזכות דעותיו
נו,
וכמו עם וועדת הצוללות,
הדמוקרטיה שומרת החוק מייד תחקור חקירת אמת,
ותאכוף בעוצמה נגד כל מי שפגע באינטרסים הביטחוניים הלאומיים, בכלכלה, בטוהר המידות, בקבלת ההחלטות או סתם במנהל תקין?
ואם לא, האם מדובר בקונספציה,
והקרב ביסודות יביא לקריסות?
מי אחראי לשנות? מתי? איך? לפני ש?
בדיון הנוכחי לגבי המלחמה בעזה קיימות שתי הגדרות שמושמעות תדיר, ויש ויכוח האם נכון להשתמש בהן בנוגע למעשי צה"ל ברצועה. הראשונה היא "רצח עם" והשנייה היא "טיהור אתני".
"טיהור אתני" פירושו פעולה של ניקוי שטח גאוגרפי מנוכחותה של אוכלוסייה מרקע מסוים על-ידי גירוש אנשיה, מתוך כוונה שלא לאפשר עוד חזרתם למקום. לעומת זאת, "רצח עם" הוא ניסיון לנקות אזור מאוכלוסייה לא רצויה באמצעות הרג בניה. ההבדל בין שתי הפעולות האלה הוא מהותי, על אף ששתיהן נחשבות פשעי מלחמה ומנוגדות לדין הבינלאומי.
חגי אולשניצקי הוא דוקטור בלימודים קלאסיים, העוסק בחקר של היסטוריה צבאית, כלכלית, חברתית ומדינית. כיום חוקר ומרצה באוניברסיטת ורשה, ובעבר חוקר באוניברסיטת בזל.
תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך
תגובתך פורסמה! שתפו את עמוד הפרופיל שלכם
עד שלא נראה ילדים עזתים עם בטן נפוחה שלדים מהלכים . כל הטענות האלו הם אוטואנטישמיות .הרמת דגל לבן תעצור את המלחמה . אבל כניעה זה לא בלקסיקון החמאסי . ולכן כמו עם הנאצים נפגשים בברלין ..
האופציה השנייה טבח של ג'יהדיסטים בערי המרכז.מה תהייה דעתך אז??? 0מאל הזוי ומנותק שלא מפסיק להרוס,את המפעל הציוני.צאו מכאן.פקעת ציפעונים מבית בורדל קפלן פינת ווקסנר בואכה פרקליטות שופרות של הממשל הדמון-קרטי.
דר' חגי אתה כל כך טועה . אני שואל אותך האם בעלות ברית במלחמת עולם השניה עשו טיהור אתני בגרמניה הרי השמידו כליל את ערי גרמניה השמדו מיליוני מים הגרמני בהפצצות אז האם בעיניך מנהיגי בעלות ברית הם פושעי מלחמה? אם תשובתך הי כן אז משהו בראש שלך לא תקין אם תשובתך לא אז מה הבדל מה שקרה לישראל שהיא הותקפה באכזריות נרצחו לפי מפשע סתם כי הם יהודים או ישראלים אנסו שרפו נשים וילדים ואז ישראל מגיבה כדי להשמיד את הרוע ..האם אין לישראל את הזכות להשמיד את הרוע חמאסי שרוב עזה תמכו תומכים בה כמו שבבעלות ברית השמידו את גרמניה הנאצית ?
יש היררכיה של ערכים. הערך של חיי אדם קודם וגובר על הערך של שימור האוכלוסיה הקיימת בתוך הטריטוריה שלה. נגזרת הכרחית מכך היא, שאם לאחר נסיונות בלתי פוסקים של ישראל להשיג שלום, הערבים מתעקשים להמשיך את סכסוך הדמים לנצח, באופן שיישפך דם לרוב, וממשיכים לכנות את קיבוצי העוטף 'התנחלויות', – במצב כזה חובה על כל אדם מוסרי ליזום את סילוקם מהאיזור כדי שלא ימותו במלחמה הבלתי פוסקת שהם כופים עלינו.
בשנת 280 לפנה"ס, פירוס, המלך של ממלכת אפירוס שבבלקן (פחות או יותר בשטחי אלבניה של ימינו), אשר שאף להפוך ממלכתו לאימפריה, החל במערכה לכיבוש איטליה ולמלחמה ברפובליקה הרומית העולה.
פירוס ניצח ברוב הקרבות, אך בכל ניצחונותיו צבאו ספג אבדות קשות כמעט כמו שספגו יריביו הרומאים. ההבדל היה, שהרומאים היו מסוגלים לפצות על האבדות, בעוד צבאו של פירוס התקשה בכך.
חגי אולשניצקי הוא דוקטור בלימודים קלאסיים, העוסק בחקר של היסטוריה צבאית, כלכלית, חברתית ומדינית. כיום חוקר ומרצה באוניברסיטת ורשה, ובעבר חוקר באוניברסיטת בזל.
תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך
תגובתך פורסמה! שתפו את עמוד הפרופיל שלכם
לדעתי מדינת ישראל אינה מעוניינת להפרד מהשטחים. וזה לא קשור לממשלה זה קשור למדיניות המדינה ועובדי משרדיה כולל צה"ל.
הרבה דם ישפך הן ערבי והן יהודי עד שנגיע לכך שאנחנו לא יכולים ולא רוצים לשלוט על עם אחר.
יותר מתאים לכותב להיות דר' ליכיטג בר זוהר. מסביר לנו ארוכות מהו ניצחון פיראוס. גם ביבסטים למדו היסטוריה. מההיסטוריה שלמדתי מתברר שבשל כמותו נפלה ירושלים. "מחריבייך ומהרסייך ממך ייצאו". מזל שיש את ביבי שלא סופר אתכם ומנווט את הספינה בין מוקשי ים ושירטונים כדי להביאה לחוף מבטחים.
לרוע מזלנו קיבלנו את ראש הממשלה הגרוע ביותר בתקופה השניה הקשה ביותר.
קיבלנו את ממשלת הבובות המטורללת ביותר בתקופה שצריכים ממשלה רצינית ואיכותית.
וכרגיל – אלוהי היהודים, כהרגלו, לא פיספס הזדמנות לדפוק את עמו הנבחר (נראה לי שהמשמעות "נבחר" היא שנבחרנו להיות ילד הכפות של אלוהים)
האמת היא שגורל המדינה מוחזק בידי השבויים ה"אמיתיים" – אלו השבויים כבר עשרות שנים ברטוריקה של עצמם.
הרמטכ"ל, משוחרר משבי דומה, קיבל על עצמו את האחריות למחדל שבעה באוקטובר והתפטר. האם הצהרת בנימין נתניהו כי בסיום המלחמה "כולם יצטרכו לתת תשובות , גם אני" – תקבל עכשיו משמעות מעשית? האם הרטוריקה תהפוך למעשה במציאות של קבלת אחריות ומימושה?
אל תעצרו את נשימתכם.
איתי לנדסברג נבו הוא אזרח המודאג מעומק השחיתות השלטונית, חושש לגורל הדמוקרטיה ומזועזע מהגזענות והאלימות בחברה הישראלית. לשעבר עורך "מבט שני" ומנהל מחלקת תעודה בערוץ הראשון (2002-2017). בן קיבוץ תל יוסף וממקימי הפורום למען אנשי המילואים ( 1995-2017) . כיום במאי, עורך תוכן ומפיק עצמאי.
כשנקים ועדת חקירה ממלכתית לחקר מכלול הפשעים העצומים שבוצעו ועדיין מבוצעים, חשוב שהיא תחקור גם את אלו:
כיצד פעל ארגון הפשע בראשות פושע לכאורה כדי למנוע הקמת ועדת חקירה ממלכתית זו (ובינתיים ניסה להשמיד ראיות).
עו"ד דניאל חקלאי הוא בעל משרד עריכת דין שמתמחה בייצוג בתחומי המשפט הפלילי, עבירות הצווארון הלבן, ועדות החקירה, הדין המשמעתי ולשון הרע. יליד שנת 73', נשוי ואב לשני בנים. פרסם מאמרים וכן סיפורים קצרים בכתבי עת דיגיטליים. אוהב מאד ספרות, קולנוע ומוזיקה. מוטרד מאד מהסכנות העצומות למשטר הדמוקרטי ולזכויות האדם והאזרח. מנסה לחשוב כיצד למקם את המשפט החוקתי ואת המשפט הפלילי בהקשרים סוציולוגיים, תרבותיים, פוליטיים, היסטוריים ופסיכולוגיים.
לפני שבוע פורסם ריאיון שערכו טובה צימוקי ויובל קרני עם חבר הכנסת שמחה רוטמן במוסף ידיעות אחרונות. מאז כבר הספיקה המציאות להתהפך במהירות והריאיון כמעט נשכח.
עם זאת, אני מקדיש לריאיון עם רוטמן את הפוסט הזה, כדי לבחון כמה מהאמירות שהועלו בו מול העובדות בשטח. במיוחד כעת, כשהעסקה לשחרור החטופים נחתמה רק שבוע לאחר פרסום אותו ריאיון.
פרופ׳ אלון קורנגרין הוא ביופיזיקאי. ראש המרכז לחקר המוח של אוניברסיטת בר-אילן. אב מודאג, בעל צייתן, מדען משוטט, רץ איטי, צלם חובב, קורא נלהב, חצי-חנון, אנטרופאי ראשי, עצלן כושל.
הגיע הזמן לומר את דעתך
רוצים להגיב? הצטרפו לזמן ישראל רוצים לפרסם פוסט? הצטרפו לזמן ישראל רוצים לפרסם פוסט ולהגיב לכתבות? הצטרפו לזמן ישראל רוצים שנשמור לכם את הלייקים שעשיתם? הצטרפו לזמן ישראל
- לכל תגובה ופוסט עמוד בזמן ישראל שניתן לשתף ישירות ברשתות החברתיות ולשלוח באימייל
- עמוד הפרופיל הפומבי שלך ירכז את כל התגובות שפרסמת בזמן ישראל
- אפשרות להגיש פוסטים לפרסום בזמן ישראל
- אפשרות להגיב לכתבות בזמן ישראל
- קבלו את המהדורה היומית ישירות לתיבת האימייל שלכם
תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך
תגובתך פורסמה! שתפו את עמוד הפרופיל שלכם