נושא
ייבוא

ההחלטה לשנות מדיניות ולחזק את הייצור המקומי התקבלה על ידי משרד הביטחון באמצע דצמבר ● אף שנתניהו הדגיש השבוע כי ישראל מתכוונת לצמצם את התלות הביטחונית שלה בייבוא, גורמים בתעשייה הביטחונית טוענים כי אין עדיין הנחיות חדשות בנושא ● בכל מקרה, התעשייה המקומית לא יכולה לספק את כל הצרכים של צה"ל ● פרשנות

עוד 1,436 מילים ו-1 תגובות

"המדינה לא עוזרת לנו – וחלק כבר ויתרו"

בתקציב המעודכן של 2023, זה ששימר את ההתחייבויות הקואליציוניות, נרשם קיצוץ במכסות לחקלאים, שכנראה ימשך לתוך 2024 ● את 270 מיליון השקלים שהתחייבו לתת לחקלאים במסגרת רפורמת הייבוא יש לשער שהחקלאים כבר לא יראו אף פעם ● "זה תקציב סקטוריאלי שמפקיר דווקא את החקלאים שנפגעו במלחמה", מאשימה ח"כ לזימי ● שר החקלאות דיכטר: "הסכומים עומדים בעינם, רק המקור המתקצב שלהם שונה"

עוד 1,170 מילים

מה שנראה בימי המלחמה הראשונים כמו מצוקה מקומית של חקלאי העוטף, מתפתח למשבר עמוק של החקלאות בישראל שמאיים על בטחון המזון ● כמעט מחצית מהעובדים התאילנדים עזבו או מתכוונים לעזוב בימים הקרובים ● חקלאי: "משרד החקלאות מנסה להציל את המצב, אבל אם כל הממשלה לא תרתם, החקלאות תקרוס כמו הגדר של עזה"

עוד 1,187 מילים

בסוף חודש יולי נחשף כי סמוטריץ' הקדיש חלק גדול מזמנו להפיכה המשטרית, לעיסוק בדרישות ראשי המתנחלים ולפגישות עם רבנים ● רק לאחרונה השר גילה כי לא גיבש נוהל פעולה מסודר שיאפשר לחברת הביטוח הממשלתית לספוג את התייקרות הביטוחים עבור היבואנים ● את תוצאות ההזנחה של משרד האוצר הציבור מרגיש היטב ● פרשנות

עוד 499 מילים ו-6 תגובות

חברת הספנות הישראלית צים גובה מהיבואנים "היטל מלחמה"

בניגוד לצים, כמה מחברות הספנות הזרות החליטו לספוג את עליית מחירי הביטוח בעקבות המלחמה ● ללא התערבות משרד האוצר, היבואנים עלולים להיפגע מההחלטה ולגלגל את העלאת המחירים על הצרכן ● צים: "מחויבים להמשיך ולפקוד את נמלי ישראל"

עוד 753 מילים

התמונה של ברקת מהבורסה בניו יורק מסכמת את כל מדיניותו

בחודש מאי שר הכלכלה ניר ברקת יצא בבליץ של יוזמות וחקיקות להצרת כוחם של המונופולים ● בפועל, כמעט חמישה חודשים לאחר מכן, אף אחת מאותן יוזמות לא קודמה – והן נשארו ככותרות יתומות בתקשורת ● ברקת, שמציג את עצמו כאימת המונופולים, מתגלה בינתיים כשר האחראי בעיקר על קידום תדמיתו ● פרשנות

עוד 792 מילים

ממשלת נתניהו התפארה ברפורמות של ממשלת השינוי

נתניהו לא מפספס להזכיר באף הצהרה תקשורתית הנוגעת למאבק ביוקר המחיה את הלהיט החדש שלו בתחום: "מה שטוב לאירופה – טוב לישראל" ● מה שהוא לא מספר זה שמדובר בכלל ברפורמת הייבוא של ממשלת השינוי, שעברה מיתוג חדש בממשלתו ● וזה עוד החלק הפחות נכלולי במנגנון השקר שהמציא ראש הממשלה ● פרשנות

עוד 700 מילים ו-1 תגובות

מחירי האורז, החומוס והעדשים התייקרו בכ-20% וחלק מהפירות היבשים עלו פי 1.5 ומעלה ● בכל העולם האינפלציה במזון מרימה ראש, אבל יש מי שחושב שבישראל תופסים טרמפ מהיר מדי על המגמה בחו"ל והשיח הציבורי ● מנכ"ל רשת מזון יבש: "עליות של בסביבות ה-5% אמורות לשקף את שיעור ההתייקרות האמיתי. לא פי 2 או 15% בחלק מהמוצרים. יש פה חזירות של המוכרים"

עוד 1,165 מילים

בגלל המיסוי הירוק: צניחה של 40% בייבוא מכוניות במאי

ב-1 באפריל נכנסו לתוקף תקנות מיסוי ירוק, וישראלים רבים מאוד הקדימו רכישה של מכוניות חדשות למרץ, דחו אותה או פשוט ויתרו עליה ● עלייה בייבוא סיגריות בגלל העלאת המס על גלגול טבק

יבוא כלי רכב לישראל ומכירת כלי רכב חדשים ירדו בחודש מאי באופן דרמטי, בהמשך לירידה דרמטית בחודש אפריל. כך עולה מנתוני הייבוא שמפרסמת הבוקר (ה') רשות המסים.

בחודש מאי 2019 נרשם יבוא של 11,380 כלי רכב פרטיים לישראל, ירידה של 40.2% לעומת 19,021 כלי רכב שיובאו לישראל במאי 2018. יבוא רכב מסחרי ירד במאי 2019 ב-21.4% לעומת מאי 2018 והסתכם ב–590 כלי רכב מסחריים.

הסיבה לירידה בייבוא היא נוסחת ה"מיסוי הירוק", שנכנסה לתוקף ב-1 באפריל השנה. בחודש מרץ נרשמה עלייה דרמטית בייבוא מכוניות לעומת מרץ אשתקד, מאחר וישראלים רבים החליטו להקדים קנייה של רכבים חדשים.

ואילו באפריל נרשמה צניחה של כ-65% בייבוא מכוניות לעומת אפריל אשתקד. חלק מהישראלים המעטים שרכשו מכוניות באפריל פשוט לא הספיקו לבצע את הקנייה במרץ.

בסך הכול, בחודשים ינואר-מאי 2019, נרשמה עלייה של 4.1% בייבוא מכוניות, שהסתכם ב-132,530.  יבוא כלי רכב מסחרי ירד בחמשת החודשים האחרונים ב-15.6% בתקופה זו והסתכם ב–4,367.

מאז ה-1 באפריל מוטל רכישת מכוניות חדשות מס קנייה בגובה של 83%, שממנו מנוכים סכומים המגיעים עד כ-17 אלף שקל המחושבים בהתאם לפליטת החומרים מזהמים של הרכב.

בגלל מס הגלגול: יבוא הסיגריות עלה ב-7.6%, ייבוא הטבק צנח ב-51%

יבוא הסיגריות עלה במאי ב-7.6% בהמשך לעליה באפריל, אחרי שירד בחודשים ינואר–מרץ 2019. ואילו ייבוא הטבק, כולל טבק לגלגול, צנח ב-51%. ניתן לנחש שהסיבה לכך היא חזרה של צרכנים לרכישת סיגריות אחרי שנים שבהן התרגלו לגלגל טבק, עקב העלאת מס הקניה על טבק לגלגול שנכנסה לתוקף ב-21 לפברואר.

עוד עולה מנתוני הייבוא של רשות המסים שייבוא מוצרי החשמל ה"לבנים" – מקררים, מכונות כביסה, מדיחי כלים עלה במאי, בעוד שייבוא מכשירי החשמל ה"בידוריים", כמו טלוויזיות, רשם יריד.

בסך הכל הסתכם הייבוא לישראל בכ–5.6 מיליארד דולר, ירידה של כ-5.5% לעומת מאי 2018. הירידה נובעת בעיקרה מירידה בייבוא מכוניות, ונתוני המגמה מצביעים על יציבות בהיקף היבוא.

 

עוד 277 מילים
סגירה
בחזרה לכתבה