מעניין, תודה
מעניין, תודה
נראה שאין פיתרון זולת משהו כמו בדומה למה שהצעת. צריך להיות בארץ מעמד של "אזרחים" שהם חלק מהמדינה (חובות וזכויות) ומעמד של "תושבים" שגרים כאן אבל לא רוצים להיות חלק מהמדינה וצריך גם לתת להם מקום, אבל בהחלט צריך למנוע מהם זכויות. צריך לעבור על הפרטים ולבדוק טוב את ההשלחות של כל דבר (האם להיות מורה או מנקה רחובות זה משרה ציבורית שלא יוכל לעבוד?) אך בגדול הרעיון נראה טוב מאוד.
מצב המדינה מידרדר וכנראה שהרע הוא עוד לפנינו, אך אני מעדיף להמנע מלהאשים בעיקר את ביבי ולטעון שמדינת ישראל "נחטפה". לצערנו האמת היא הרבה יותר כואבת. האמת היא, שלמרות כל כך הרבה כשלונות, שקרים, רמאויות, פרשות שחיתות ופרשות בגידה ביטחוניות, עדיין יש אחוז מאוד גבוה של הציבור שתומך בו ובממשלה שלו. נתניהו הוא אכן רמאי ושקרן ואשף תקשורת ערמומי, אך הוא לא חטף את המדינה – הרוב בחר בו, וגם עכשיו, אפילו שכרגע אין לו רוב (לפי הסקרים), יש לו ולממשלה הכושלת הזאת תמיכה די מכובדת. גם השר העבריין בן גביר, בעל אפס ההשגים בביטחון אישי, מקבל בסקרים כמות יפה של מנדטים.
האמת היא שהמדינה השתנתה. כמו בן אדם, שהיה פעם נורמטיבי עם קצת הפרעות אישיות, שהפך לאט לאט, לאדם שהוא מופרע, שיש לו במהלך היום גם כמה רגעים שפויים. זה אנחנו. זה האמת העצובה.
צדק מי שאמר "הפטריוטיות היא מפלטו האחרון של הנבל": שמאחורי הדאגה למדינה או ללאום – יכולים להסתתר חלאות מפוקפקות, מלאות שנאה לזר ולאחר
אך באותה מידה, גם פרוגרסיביות יכולה לשמש כמפלט נהדר, לחלאות מהצד השני.
עיקרה של החרדיות היא ההסתגרות מפני המודרניות, ואכן ימיה כימי המודרניות. וזה המפתח להבנת התנהגותם. שמירת התורה וכו' זה רק עניין משני לעניין ההסתגרות.
והתנגדות לשירות בצבא זה רק דוגמא אחת, כיצד ניתן להכשיר כל דבר, גם מה שממש סותר את התורה (מלחמת מצווה), ע"י פלפולים מפלפולים שונים.
אם אכן חברך – בני – מאמין באמת ובתמים, וללא ספקות, שהוא מקיים את רצונו של בורא העולם – אין אפשרות להמשיך הלאה.
—-
שהרי, כל אדם, גם בעל היגיון מועט ביותר, אמור להודות ולהתוודות – שאין לו שום גישה ושום ידע לגבי רצונו של הבורא (שהרי איננו נביא).
ולכן כאשר הוא טוען שהוא יודע (ומקיים) את רצונו של הבורא, הוא בעצם מתכוון לכך שהוא למד, שמע, הקשיב וקיבל באמונה שלמה, את מה שאנשים אחרים (רבנים וכו') – טענו בפניו שהם יודעים על רצונו של הבורא.
—
ואם כך הדבר, והוא מקבל ללא עוררין את מה שאמרו לו "חכמיו", יחשוב טוב על מאות ומיליונים של אנשים (בכל העולם והדתות) שקיבלו ומקבלים ללא עוררין וללא ספק את מה שאמרו ואומרים להם הכמרים, השייחים ושאר "יודעי האמת". והאמת של האחד סותרת את האמת של האחר וכו'
ואולי אף יחשוב על הדוגמא הבאה: כיצד מאות מיליונים של מוסלמים, מאמינים לאימאמים במסגדים, שאומרים להם שהיהודים הם "קולוניאליסטים" שכבשו ארץ זרה (של הפלסטינים) למרות העדויות ההיסטוריות הרבות שקושרות את עם ישראל לארץ זו. וכיצד זה שמאות מיליונים מאמינים בשקרים שכל כך קל להפריך מבחינה היסטורית? בדיוק באותו אופן שבו חברך מקבל באמונה תמימה את מה ששמע ולמד, ולא טורח לבדוק או להטיל ספק בשום דבר מזה.
—
וכך, אנשים שונים אוחזים בלהט באמת האלוהית שלהם, ומכיוון שאינם בודקים את מה שנמסר להם, הם מהווים כר פורה לבעלי שררה לשלוט בהם ובחייהם.
———————————–
והטיב מכל לתאר זאת הפילוסוף שפינוזה:
———————————–
במקום שבו הדת היא מזיקה ביותר, כשהיא פוסקת הלכות מדינה ומבקשת להשתלט על המדינה. בנקל נופל ההמון קרבן לתאוות הכבוד והשררה של כוהנים ושליטים, והעריצות בלבוש דתי מכריזה על רעיונות כוזבים כעל דברי אורים ותומים.
המון העם, מטבעו, אינו רוצה לשמש את שליטיו מתוך היראה בלבד. על כן נוהג השליט הנבון בתכסיסי ערמה ונוטע בו אמונות, שיש בהן כדי לבצר את שלטונו בליבם, כגון זו שטיבם של המושלים אינו דומה לשל הנתינים, אם משום שמוצאם מן האלים ואם משום שאלהים הורה להם את דרכיו. על כן אתה מוצא ,שהמוני העמים אוהבים ושונאים על פי רצון השליט, סבורים שהם מפיקים תועלת לעצמם בשמשם את צרכיו, לוחמים למען עבדותם, כאילו היתה זו ישועה גדולה, ורואים זכות גדולה לעצמם כשהם מקריבים את חייהם על פי מצוות השליט.
הדת החורגת ממסגרת חובותיה, מוסיפה איפה חטא על פשע: לא זו בלבד, שבהיתפסה – בנקל – לאמונות טפלות היא מקנה דעות כוזבות על אלהים, על העולם ועל האדם, אלא שהיא משעבדת את ציבורי העמים למושלים רעים, מלכים וכוהנים, המרבים אמונות טפילות, קנאות ומריבות ומלחמות.
הנזק העיקרי של טראמפ הוא לא רק הכלכלי, אלא בעיקר הוא הורס את המוניטין של ארהב כמנהיגת העולם. ב 70 שנה האחרונות, היה ברור לכולם, שהעוגן של העולם הוא ארה"ב. שם קובעים את התקנים, (בעיקר) משם יוצאים החידושים, שם יש משטר הגון ויציב שאפשר לסמוך עליו.
עכשיו המוניטין הזה נשבר. לאחר שסין הפכה למעצמה כלכלית תעשיתית, בזכות טראמפ, היא גם עלולה, חס ושלום, להחליף את ארה"ב כמנהיגה עולמית וכעוגן של יציבות. בזמנים שארה"ב היא מוקד של זעזועים עולמיים.
סיסמת הבחירות של טראמפ הייתה "לעשות את אמריקה גדולה שוב"
באופן אירוני, יתכן שבמעשיו הוא עושה בדיוק ההפך – הורס את המעמד המיוחד של ארה"ב ב 70 השנים האחרונות כמנהיגת העולם
הזעקה על "מס תפילה" – קשקוש בכייני
כל יהודי דתי אמור לדעת שהוא יכול להתפלל כמעט בכל מקום, וצורך תפילתו, אינו נזקק לכניסה למבנה זה או אחר. ולכן אין זה "מס תפילה" אלא "דמי כניסה". ולפיכך פתחתי ואמרתי שה"זעקה" על מס התפילה היא קשקוש גמור.
דמי כניסה למבנים ציבוריים ואו עתיקים, היא פרקטיקה מקובלת בהרבה מקומות: בתי כנסת, כנסיות וכל מבנה אחר שנדרשים עבורו דמי תחזוקה. והכותב מעיד בעצמו, שבית הכנסת הוא בעיקר אתר תיירות.
אני מודה שאינני בקיא בנבכי הפוליטיקה של נכסי הקהילה היהודית בקרקוב, ועד כמה היא רקובה ואו מושחתת. בכל מקרה, בין אם "דמי הכניסה" משמשים לתחזוקת המקום, ובין אם להתעשרות אותה משפחה ספק יהודית – אין שום צורך להגיע אל אותם בתי כנסת בשביל להתפלל בהם, תרגיש חופשי להתפלל בכל מקום אחר.
פרשנות על פרשנות על פרשנות.
היש בכלל שאלה אם אמריקה לא הייתה מנצחת את יפן גם ללא מבצע דוליטל?
אין דרכים אחרות לרומם את המורל הלאומי?
בהחלט יש חשיבות לרומם מורל לאומי, אך לא בהכרח יש צורך במבצע צבאי התאבדותי, ועובדה שכל הצבא התנגד לתוכנית של הנשיא רוזוולט
עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית היא יסוד הכרחי לחברה חופשית ובריאה.
ישראל מתמודדת עם מתקפה חסרת מעצורים על יסודות הדמוקרטיה ועל כל המוסדות הממלכתיים שלה. ובמקביל, התקשורת הישראלית מאבדת את עצמאותה ואת יכולתה לבקר את השלטון. זמן ישראל הוכיח שאפשר גם אחרת: שניתן ליצור עיתונות חופשית, אחראית, ביקורתית ונחושה, המגינה על שלטון החוק ועל זכות הציבור לדעת.
תמיכתכם תאפשר לנו להמשיך לפרסם תחקירים, ניתוחים וכתבות עומק הנשענים על עובדות, ועל עבודה עיתונאית מקצועית ויסודית.