אמיר בן-דוד  
 
9 בתשע: סדר יום חדש עם אמיר בן-דוד
יום שלישי, 28 פברואר 2023
 
דוהרים להסלמה

חודשיים בלבד לאחר שהוקמה ממשלת נתניהו, נדמה שהיא מאבדת שליטה על כל תחומי החיים: המהפכה המשפטית מוציאה מאות אלפי ישראלים מדי שבוע לרחובות, השקל צונח, המחירים עולים, וההרתעה הביטחונית – זו שבנימין נתניהו התגאה בה במשך שנים ("פיגועים מתרחשים כשהטרור מזהה חולשה") – מתגלה כאשליה.

בשטחים קורה עכשיו הדבר הבא: הרשות הפלסטינית איבדה את שאריות השפעתה על הציבור הפלסטיני, שמפנה לה עורף בבוז ומקים עליו גיבורים חדשים בטיקטוק כמו אנשי "גוב האריות". ובמקביל צה"ל מאבד את שאריות השפעתו על המתנחלים, שנהנים כעת מגיבוי, עידוד ותמיכה מהגורמים הקיצוניים ביותר בקואליציה ובממשלה.

עשרות מכוניות שהוצתו בכפר חווארה, בבוקר שאחרי התפרעות המתנחלים שם, 27 בפברואר 2023 (צילום: Wafa News Agency)
עשרות מכוניות שהוצתו בכפר חווארה, בבוקר שאחרי התפרעות המתנחלים שם, 27 בפברואר 2023 (צילום: Wafa News Agency)

התוצאה: רצף של פיגועים ופעולות נקם, שמבעירים את השטח וצפויים לדרדר אותו במהירות להסלמה אזורית ולקרבות בין מיליציות חמושות שאינן כפופות לשלטון המרכזי.

אתמול נקברו בהר הרצל האחים הלל ויגל יניב ז"ל, בהלוויה קורעת לב, שבה הוריהם ספדו להם: "חיכינו לחתונה ובא המוות".

אתמול נקברו בהר הרצל האחים הלל ויגל יניב ז"ל, בהלוויה קורעת לב, שבה הוריהם ספדו להם: "חיכינו לחתונה ובא המוות"

זמן קצר לאחר מכן התרחש פיגוע נוסף, הפעם באזור ים המלח, כשחוליית מחבלים שנסעה על כביש 90 פתחה באש על מכוניות נוסעות ונמלטה ליריחו. בפיגוע הזה נהרג אלן גנלס, אזרח אמריקאי בן 27 מקונטיקט, שהגיע לישראל כדי להשתתף בחתונה. מבצעי הפיגוע, כמו רוצחם של האחים יניב, עדיין לא נתפסו.

ובמקביל אירעו אתמול מספר תקריות חמורות שבהן – על פי דיווחים של דובר צה"ל – מתנחלים תקפו לוחמי צה"ל ביהודה ושומרון. בתקרית אחת הותקף מפקד החטיבה המרחבית בנימין, אל"מ אליאב אלבז. בתקרית אחרת ניסה מתנחל לדרוס קצין צה"ל באזור חווארה, אחרי שקבוצת מתנחלים השליכה אבנים לעבר החיילים.

 
הורה אחד, מעוז אפס
ח"כ אבי מעוז (צילום: יונתן זינדל/פלאש90)
ח"כ אבי מעוז (צילום: יונתן זינדל/פלאש90)

רק לפני חודשיים היה נדמה שח"כ אבי מעוז – יו"ר מפלגת נעם ההומופובית והמיזוגנית – עומד להיות אחת הדמויות הדומיננטיות והמשפיעות בממשלה הנוכחית.

נתניהו הדהים את כולם כשמינה את מעוז ליו"ר הרשות לזהות לאומית ולסגן שר במשרד ראש הממשלה, תפקידים מהם הוא אמור היה להשפיע השפעה ניכרת על דרכה, אופייה וציביונה של המדינה.

מעוז הבין מהר מאוד את מה שגילו רבים לפניו: הסכם קואליציוני הוא בקושי המלצה. אחרי שאפילו את הניסוחים של הורה 1 הורה 2 בטפסים הוא לא הצליח לשנות, התפטר אתמול מעוז מתפקידיו ובמכתב ההתפטרות כתב לנתניהו:

"ניסיתי לפעול למימוש ההסכמים בינינו, כדי לבטל נהלים מתקופת ממשלת לפיד, אשר עניינם לשנות את מושגי היסוד שלנו כעם ישראל ושל המשפחה היהודית. ניסיתי להביא לכתיבת עמדת מדינה חדשה לבג"ץ הכותל. ניסיתי להחזיר את האב והאם לטפסים הרשמיים של משרדי הממשלה, כפי שהבטחנו לבוחרינו וכפי שנחתם בהסכם הקואליציוני – אך כל אלה לא צלחו".

 
שופטים בעזרת ה'
צעיר מניף את דגל הקהילה הטרנסג'נדרית. אילוסטרציה (צילום: iStock)
צעיר מניף את דגל הקהילה הטרנסג'נדרית. אילוסטרציה (צילום: iStock)

באופן סימלי במיוחד, ביום שבו אבי מעוז הרים ידיים בירושלים, החליט בית המשפט המחוזי בתל אביב לקבל את העתירה שהגישו הוריו של הילד הטרנסג'נדר מגבעת שמואל, ולבטל החלטה קודמת של משרד החינוך בעניינו.

בעקבות לחץ של הורים בבית הספר הדתי בגבעת שמואל, החליט משרד החינוך להוציא משם תלמיד טרנסג'נדר בטענה כי הדבר "לטובתו". הוריו של הילד עתרו לבית המשפט, שקיבל את טענותיהם.

ארגון "חברותא" של הלהט"בים הדתיים מסר אתמול:

"משרד החינוך ונציגי העירייה לא רצו להגיע לפשרה אמיתית, והעדיפו להתנהל בצורה שככל הנראה שואבת השראה ורוח גבית מאווירת 'די ללהט"בים' ששורה בלא מעט ממוסדות השלטון שלנו לאחרונה, למרבה הצער. יש שופטים בתל אביב, ברוך ה', ובוטלה ההחלטה הרעה הזאת".

 
אתם זוכרים את השירים?
חנן יובל (צילום: משה שי/פלאש90)
חנן יובל (צילום: משה שי/פלאש90)

הזמר חנן יובל הודיע בשבוע שעבר שהוא דחה הצעה להופיע בכנסת ביום הזיכרון לחללי מערכות ישראל, כמחאה על גסות הרוח של הח"כים במשכן. כעת הוא מתחיל לשלם על כך את המחיר.

מנהלי מתנ"ס בנימין שבמועצה האזורית מטה בנימין הודיעו לזמר הוותיק על ביטול הופעה שתוכננה לו ליום העצמאות הקרוב.

מנהלי מתנ"ס בנימין שבמועצה האזורית מטה בנימין הודיעו לחנן יובל על ביטול הופעה שתוכננה לו ליום העצמאות הקרוב

ח"כ דודי אמסלם, שלא יחמיץ הזדמנות כזאת, צייץ בטוויטר "חנן יובל – מי זה?" והמליץ להזמין במקומו את קובי פרץ "כדי שישיר לנו את השיר אנו מאמינים בני מאמינים, ואין לנו על מי להישען אלא על אבינו שבשמיים".

פרץ מצידו, הזמין את חנן יובל להתארח בהופעה קרובה שלו, והמוזיקאי אבנר קלמר המליץ  בטוויטר לשניהם לשיר ביחד "בלבלי אותו, אל תעשי לו חשבון / ואיך אהרונצ'יק הבריון היה לוחץ אקורדיאון".

 
מסי ממשיך לחגוג
ליאונל מסי במדי פ.ס.ג'. במשחק בליגה הצרפתית, 26 בפברואר 2023 (צילום: AP Photo/Daniel Cole)
ליאונל מסי במדי פ.ס.ג'. במשחק בליגה הצרפתית, 26 בפברואר 2023 (צילום: AP Photo/Daniel Cole)

מי זוכר היום שרק לפני שלושה חודשים אוהדי כדורגל עוד התווכחו האם ליאונל מסי עומד לסיים את הקריירה המפוארת שלו בקול ענות חלושה, בלי להוכיח שהוא מועמד לתואר הכדורגלן הטוב בכל הזמנים?

מאז הספיק מסי להוביל את נבחרת ארגנטינה לזכייה בגביע העולם, לראשונה מאז שדייגו מראדונה עשה את זה ב-1986. אתמול צירף מסי לארון הגביעים והמדליות המפואר שלו גם את תואר "כדורגלן השנה של פיפ"א" . זו הזכייה השביעית שלו בתואר.

אתמול צירף מסי לארון הגביעים והמדליות המפואר שלו גם את תואר "כדורגלן השנה של פיפ"א" . זו הזכייה השביעית שלו בתואר

"השנה הזו היתה מטורפת בשבילי", אמר מסי אתמול, "אי אפשר להיות יותר מאושר ממני. הזכייה בגביע העולם היתה הדבר הכי טוב שיכול היה לקרות לקריירה שלי. אני מודה לאלוהים שעזר לי להגשים את החלום הזה אחרי כל כך הרבה שנים של ניסיונות".

 
קיץ בפברואר
ילדים מתקררים במזרקות מים בירושלים ביום שרבי במיוחד, יולי 2013. למצולם אין קשר לכתבה (צילום: יונתן זינדל/פלאש90)
ילדים מתקררים במזרקות מים בירושלים ביום שרבי במיוחד, יולי 2013. למצולם אין קשר לכתבה (צילום: יונתן זינדל/פלאש90)

היום תורגש עלייה ניכרת בטמפרטורות ומזג האוויר צפוי להיות – קצת קשה להאמין – שרבי. גם בהמשך השבוע צפויות לנשוב רוחות מזרחיות חמות, והטמפרטורות צפויות לעלות מיום ליום ולהיות גבוהות ב-10-13 מעלות מהממוצע בעונה. הגל השרבי הזה, באמצע החורף, צפוי להישבר רק ביום שישי בצהריים.

 
נאג' חמאדי נו מור
נאג' חמאדי – דרור פויר, אראל סג"ל, אור הלר, דרור גלוברמן וטל לזר (צילום: תמר מצפי)
נאג' חמאדי – דרור פויר, אראל סג"ל, אור הלר, דרור גלוברמן וטל לזר (צילום: תמר מצפי)

להקת נאג' חמאדי – הפועלת מזה שנים רבות ומורכבת מהעיתונאים דרור פויר, אראל סג"ל, אור הלר, טל לזר ודרור גלוברמן – הודיעה כי היא מתפרקת.

פויר, מתברר, לא יכול להמשיך לחיות עם ההתבטאויות של סג"ל, הידוע כאחד התומכים הנאמנים ביותר של נתניהו. "נכון לעכשיו יהיה לי קשה מאוד להופיע עם סג"ל", כתב פויר לחברי הלהקה בקבוצת הווטסאפ המשותפת. "כל ערב הוא מטנף על כל מה שאני מאמין בו".

"נכון לעכשיו יהיה לי קשה מאוד להופיע עם סג"ל", כתב פויר לחברי הלהקה, "כל ערב הוא מטנף על כל מה שאני מאמין בו"

מלכתחילה החיבור בין פויר וסג"ל, המייצגים מחנות פוליטיים הפוכים לגמרי, היה מפתיע והעובדה שהחזיק עד כה הוא הישג בפני עצמו. אבל נראה שהמהפכה המשפטית והפילוג בעם סביבה הם הקש המטאפורי ששבר את גב הגיטרה.

אתמול הקדיש סג"ל את המונולוג היומי שלו בערוץ 14 להתפרקות הלהקה וסיכם: "עברנו את פרעה, נעבור גם את זה".

 
למקרה שפספסת
 
זירת הבלוגים
 
 
סגירה
בחזרה לכתבה