לפנות בוקר פורסם ב"וושינגטון פוסט" דיווח לפיו ישראל וחמאס קרובים מאוד לעסקה לשחרור חטופים בתיווך אמריקאי וקטארי.
על פי הפרסום, העסקה שהתגבשה כוללת שחרור של לפחות 50 חטופים מרצועת עזה בכמה פעימות – כך שבכל 24 שעות תשוחרר קבוצה נוספת של חטופים – כאשר במהלך חמישה ימים שבהם ישוחררו חטופים, ישראל מתחייבת להפסקת אש.
בני משפחות החטופים בעזה בעצרת מול משרד ראש הממשלה בירושלים, 18 בנובמבר 2023 (צילום: יונתן זינדל/פלאש90)
בשעות הבוקר כבר הוכחש הדיווח מכל עבר.
דוברת הבית הלבן אדריאן ווטסון הודיעה כי "עוד לא הושגה עסקה סופית" וכי המשא ומתן נמשך ו"ארה"ב מוסיפה לעבוד קשה כדי להשיג הסכם".
דוברת הבית הלבן הודיעה כי "עוד לא הושגה עסקה סופית" וכי המשא ומתן נמשך ו"ארה"ב מוסיפה לעבוד קשה כדי להשיג הסכם"
ב"וושינגטון פוסט" הורידו לפיכך את דירוג האשראי של העסקה מ"קרובים מאוד" ל"התקרבות לעסקה". אבל בינתיים הודיע ראש הממשלה בנימין נתניהו כי שני הצדדים גם לא קרובים לעסקה כזו, כך שייתכן שחזרנו לאותו מצב של חדלות פירעון שבו היינו אתמול ובכל הימים הקודמים:
מתנדנדים בין תקווה, ייאוש, שמועות, הכחשות, ודאגה הולכת וגוברת בישראל לשלומם של 236 החטופים (זה המספר שנוקבים בו כעת), כשהחורף הולם באזור, והמחשבה על התנאים שבהם כלואים החטופים ברצועת עזה מדירה שינה.
על פי הדיווח הראשוני ב"וושינגטון פוסט", במהלך הפסקת האש בימי העסקה – שכאמור, כבר לא ברור אם בכלל הייתה – ישראל תמשיך "לאסוף מודיעין מהאוויר" על מנת לנטר את הפעילות ברצועה.
ב-CNN דיווחו אתמול – תוך שהם מייחסים את המידע לשני גורמים ישראלים וגורם נוסף "הבקיא בפרטים" – שחמאס מציב כתנאי לעסקה התחייבות של ישראל להפסיק להפעיל כטב"מים מעל הרצועה.
לדברי הגורמים הללו, לא סביר שישראל תסכים לתנאי כזה, שכן ללא פעילות הכטב"מים, אין לישראל יכולת לעקוב אחרי פעילות חמאס ואחרי ניסיונות להזיז חטופים ממקום למקום ברצועה.