(הערת מערכת: את הניוזלטר הזה הכינה בירנית גורן, בזמן שאמיר בן-דוד ולהקת "אבטיפוס" מופיעים בפני מפונים ותושבי הדרום)
התמונה הזו תהפוך לאחת הזכורות ביותר ממלחמת סוכות: מהמטוס יורד גבר בן שמונים, מסוקס, אוחז בידו משקפי שמש של טייסים, ופורש ידיו לחיבוק בעוד גבר בן 73 מניח את ראשו על כתפו, כמו ילד מבקש נחמה.
ראש הממשלה בנימין נתניהו מקבל את פניו של נשיא ארה"ב ג'ו ביידן עם נחיתתו בנתב"ג, 18 באוקטובר 2023 (צילום: AP Photo/Evan Vucci)
נשיא ארצות הברית ג'ו ביידן הגיע אתמול לביקור-בזק בישראל, ומרגע שנחת ועד שהמריא בחזרה עשה הכול כדי לגרום למדינת ישראל להרגיש אהובה ומוגנת.
המסר "אתם לא לבד" מעולם לא הדהד חזק יותר, בכל ההיסטוריה של יחסי ישראל-ארה"ב. ובהתחשב בעוצמת האסון שארע כאן ב-7 באוקטובר, זה בדיוק מה שהישראלים הטראומטיים היו זקוקים לשמוע – ולהרגיש.
שלוש פעמים ביידן – הנשיא האמריקאי הראשון לבקר את ישראל בעת מלחמה – נאם אתמול, וקצרה היריעה מלהכיל את כל המסרים המשמעותיים שביטא. מתישהו, מישהו יצטרך לארוז את כל נאומי ביידן מתקופת המלחמה הזו לספר ולהפוך אותו לחומר לימוד חובה בבתי ספר.
מתישהו, מישהו יצטרך לארוז את כל נאומי ביידן מתקופת המלחמה הזו לספר ולהפוך אותו לחומר לימוד חובה בבתי ספר
הוא נפגש עם הנשיא יצחק הרצוג ועם ראש הממשלה בנימין נתניהו, והוא נפגש עם מעל תריסר אזרחים – הורים שכולים, משפחות נעדרים וחטופים, גיבורי היום, שורדים ועוד. (כששאלו את רחל מאופקים לפני כן אם היא מתרגשת לפגוש את נשיא ארה"ב, השיבה: "לפני שבועיים כמעט פגשתי את אלוקים, מה זה בשבילי ביידן").
כל מי שנכח במפגש הזה סיפר על חוויה יוצאת דופן, על איש חם וקשוב שהעניק להם תקווה ונחמה.
וכמובן, הייתה הסיבה העיקרית לשמה הגיעה: ביידן ישב עם קבינט המלחמה המצומצם, שמע מההנהגה הישראלית מה אנחנו מתכננים לעשות הלאה, והפעיל לחץ פיזי לא מאוד מתון לאפשר סיוע הומניטרי בעזה.
בחודשים האחרונים התנהל ויכוח במערכת הביטחון האם ישראל צריכה לחתום על ברית הגנה עם ארה"ב או לא. אחרי יום האתמול כבר ברור שהוויכוח הוכרע בתוקף הנסיבות.