JavaScript is required for our website accessibility to work properly. הנגב | זמן ישראל
נושא
הנגב
נושא
הנגב

כשרע"ם הייתה לשון מאזניים, היא תרגמה את כוחה להסדרים אזרחיים

בעיצומו של קמפיין הבחירות לכנסת ה-26, שנקבעו ל-27 באוקטובר 2026, חזרה ועלתה בזירה הימנית הטענה שכניסת רע"ם לקואליציה, ובמרכזה שיבוצו של יואב סגלוביץ במקום השני ברשימה, תיתן למפלגה שליטה במשטרה ותוביל לריכוך האכיפה נגד בנייה בלתי חוקית בנגב ולמדיניות מקלה בהר הבית.

ביוני 2026 אף דווח שגורם ברע"ם התנה תמיכה בחוק השידור בהפסקת הריסות בתים בנגב. גם עבאס וגם השר בן גביר דחו את הטענה, אך הדבר ממחיש מדוע השאלה נמצאת על הפרק. הטענה מופרכת על ידי שלושה חסמים שאין להם קשר לרצון פוליטי כזה או אחר.

עסק ועוסק בייזום וניהול חברות טכנולוגיה רפואית ובניהול פיתוח ושיווק ברפאל. M.Sc מהטכניון, MBA מאוניברסיטת סטנפורד. חובב רכיבה באופני הרים ופיסול.

הוסיפו את זמן ישראל כמקור מועדף בגוגל
תכנים המתפרסמים בזירת הדמוקרטיה של זמן ישראל מייצגים את כותביהם בלבד. הדעות, העובדות וכל תוכן המוצג בפוסט זה הם באחריות הכותב/ת וזמן ישראל אינו נושא באחריות להם. במקרה של תלונה, אנא צרו קשר.

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
0

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
למאמר המלא עוד 1,367 מילים

הקואליציה של בנט עם רע"ם חיזקה את המשילות, לא פגעה בה

בקצרה:

  • ההסכם הקואליציוני בין ממשלת בנט לרע"ם לא "הכשיר עבריינות" ולא פגע בשלטון החוק, אלא להיפך, קידם את המאבק בפשיעה בחברה הערבית.
  • "חוק החשמל" (תיקון 136) הביא לחיבור כ-9,000 בתים לרשת החשמל באופן חוקי ותוך הקפדה על חוקי התכנון. החוק לא עסק בהיתרי בנייה.
  • הממשלה הקודמת לא ביטלה את חוק קמיניץ.
  • הקפאת הקנסות על בנייה לא-חוקית למגורים אושרה כבר ב-2020, בזמן כהונתו הקודמת של רה"מ בנימין נתניהו, ולא בזמן כהונת נפתלי בנט. 

בקמפיין הבחירות של הליכוד מככבת הטענה שהממשלה הקודמת, בראשות נפתלי בנט, "הכשירה עשרות אלפי מבנים בלתי חוקיים" של ערבים, כביכול, ואף "מסרה את הנגב לרע"ם".

עסק ועוסק בייזום וניהול חברות טכנולוגיה רפואית ובניהול פיתוח ושיווק ברפאל. M.Sc מהטכניון, MBA מאוניברסיטת סטנפורד. חובב רכיבה באופני הרים ופיסול.

הוסיפו את זמן ישראל כמקור מועדף בגוגל
תכנים המתפרסמים בזירת הדמוקרטיה של זמן ישראל מייצגים את כותביהם בלבד. הדעות, העובדות וכל תוכן המוצג בפוסט זה הם באחריות הכותב/ת וזמן ישראל אינו נושא באחריות להם. במקרה של תלונה, אנא צרו קשר.

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
0

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
למאמר המלא עוד 1,567 מילים

תואר מהגדה כבר לא יוביל לכיתה בישראל

משרד החינוך החל ליישם את החוק האוסר על העסקת בוגרי מוסדות אקדמיים ברשות הפלסטינית בבתי ספר בישראל ● תומכיו טוענים כי הלימודים בגדה חושפים סטודנטים להסתה נגד ישראל; המתנגדים אומרים שאין לכך בסיס עובדתי ומזהירים מפגיעה קשה בסטודנטים ערבים ובחופש העיסוק ● "טענות שקריות המבוססות על תפיסה גזענית"

לכתבה המלאה עוד 1,196 מילים

זוחלים לכיוון הכחדה

רק לאחר שהוועדה לתשתיות לאומיות אישרה לחברת או.פי.סי אנרגיה, שבבעלות עידן עופר, להקים שדה סולארי ענק בנגב, התברר לחברי הוועדה כי בשטח המיועד חיה שנונית באר שבע – לטאה נדירה המצויה רק בישראל ● ממצאי הסקר שתיעד את השנוניות לא הועברו לוועדה ● בחברה להגנת הטבע טוענים שמדובר בהטעיה חמורה ודורשים לבטל את התוכנית ● חברת גיאו טבע, עורכת הסקר: "דוחים את הטענה"

לכתבה המלאה עוד 1,513 מילים ו-5 תגובות

יקבי הדרום, שעבדו קשה לאורך השנים כדי לגדל ענבים ייחודיים באדמה החולית תחת החום הכבד, הוכיחו שההתמדה משתלמת ● כעת הם מנצלים את החותמת הבינלאומית החדשה כדי להפיץ את הבקבוקים והטעמים הייחודיים שלהם ברחבי העולם ● המלצות ביקור בשלושה יקבים מובילים בנגב

לכתבה המלאה עוד 1,220 מילים

הצד האפל של הנגב

עשרות מכתשים עמוקים ומסתוריים צצו לאחרונה בפאתי הנגב ומעניקים לאזור שלם מראה של בקעה בירח ● המכתשים נוצרו מפיצוצים שנועדו ככל הנראה להיפטר מפסולת של חומרי נפץ ● שורה של סימני שאלה מרחפת מעל חוקיות הפיצוצים וההשפעה שלהם על הטבע והסביבה ● המשרד להגנת הסביבה: "השימוע לחברה שביצעה את הפיצוצים נקבע למהלך חודש יוני"

לכתבה המלאה עוד 779 מילים ו-1 תגובות

תנופת אנטנות ביו"ש, סכנת חיים בנגב המנותק

בזמן שמשרד התקשורת מקדם פריסת תשתיות מואצת בגדה המערבית בגיבוי ממשלתי, בנגב ובפריפריה ממשיכים להתמודד עם אזורים ללא קליטה, שאף מתקשים לקבל התרעות חירום ● המעבר לדור 4 ו־5 החריף את הבעיה, והמחלוקת על המימון משאירה אותה ללא פתרון ● "זה החמיר בשנה האחרונה והגיע למצב שבו זה כבר נגע לחיי אדם"

לכתבה המלאה עוד 807 מילים
הזמן הירוק
הזמן הירוק
סיכום השבוע בסביבה

ממשלה בוורטיגו

בנגב או בעמק יזרעאל, בצקלג או ברמת דוד; מרוב ספינים ותפניות במאבק על שדה התעופה המשני של ישראל אפשר לקבל סחרחורת ● חמישית מהטבעונים בצה"ל נאלצו לאכול מזון שנוגד את השקפתם. אם היה מדובר בשומרי כשרות המדינה הייתה רועדת ● למה ברכבת מתעקשים לסנוור את הנוסעים בקרונות האופניים החדשים ● ולמה כל העגורים באגמון החולה מסתכלים לאותו כיוון

הוסיפו את זמן ישראל כמקור מועדף בגוגל

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
1

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
בנושא עודף התאורה בקרונות הרכבת בשעות הלילה - אביב תודה על העלאת הנושא לכותרות הסבר: מדוע תאורת לד "לבנה-קרה" (5000K) מסוכנת בלילה? "הבעיה אינה רק בעוצמה המסנוורת (2000 לוקס), אלא בהר... המשך קריאה

בנושא עודף התאורה בקרונות הרכבת בשעות הלילה –
אביב תודה על העלאת הנושא לכותרות
הסבר: מדוע תאורת לד "לבנה-קרה" (5000K) מסוכנת בלילה?
"הבעיה אינה רק בעוצמה המסנוורת (2000 לוקס), אלא בהרכב הספקטרלי של האור. אור לבן בגוון 'קר' (5000 קלווין ומעלה) מכיל שיעור גבוה של אור כחול (אורכי גל קצרים בין 380-500 ננומטר).
על פי מסמך עמדה רשמי של הממונה על הקרינה במשרד להגנת הסביבה (פברואר 2022), חשיפה לאור כחול בשעות הערב והלילה פוגעת בבריאות הציבור בשני מישורים עיקריים:
1. שיבוש השעון הביולוגי: האור הכחול מדכא את הפרשת הורמון המלטונין, האחראי על וויסות מחזורי השינה והערות. דיכוי זה פוגע באיכות השינה ועלול לגרום לבעיות בריאותיות מצטברות.
2. סיכון פוטו-ביולוגי: קיימת סכנה לפגיעה ברשתית העין ('Blue Light Hazard') בחשיפה ממושכת לעוצמות גבוהות של אור כחול, כפי שמוגדר בתקן הבטיחות IEC 62471.
המלצת המשרד להגנת הסביבה היא חד-משמעית: במרחבים ציבוריים יש להשתמש בגופי תאורה בגוון 'אור חם' של עד 3000 קלווין, שבו המרכיב הכחול נמוך משמעותית. התקנת תאורה של 5000 קלווין בקרונות לילה עומדת בניגוד מוחלט להמלצות בריאותיות אלו."
ביום שלישי הקרוב – נפגוש את כל אנשי הגנ"ס בכנס התאורה – ונבדוק את עמדתם במפגש
נקודות לחיזוק מול טענת "התקן" של הרכבת:
בנוסף להסבר על האור הכחול, כדאי להדגיש בביקורת שלך כיצד הרכבת מפרשת את התקן באופן שגוי:
• התקן דורש נוחות, לא רק אור: תקן הרכבות האירופי (EN 13272-1) אמנם מגדיר מינימום, אך הוא דורש במפורש גם "הגבלת סינוור" (Limitation of glare) ומתן עדיפות ל"רווחה כללית" (General well-being) של הנוסע. עוצמה של 2000 לוקס בחלל סגור עם חלונות חשוכים יוצרת בהכרח סינוור והשתקפויות, ולכן מפרה את דרישות האיכות של התקן עצמו.
• חריגה קיצונית מהנורמה: לשם השוואה, תקן תאורה למשרדים (ת"י 8995) דורש כ-500 לוקס לעבודה משרדית וקריאה. אספקת 2000 לוקס לנוסע שנח ברכבת היא אבסורד ארגונומי ובזבוז אנרגטי.

לכתבה המלאה עוד 1,871 מילים ו-1 תגובות
הזמן הירוק
הזמן הירוק
סיכום השבוע בסביבה

להבעיר את הנגב

החלטת הממשלה להקים 5 יישובים כפריים חדשים בנגב היא הרע מכל העולמות - גם תפגע בסביבה ובבדואים וגם לא תחזיר את המשילות ● כבר לא רק הירוקים: התאחדות התעשיינים מזהירה את הממשלה מנטישת הסכמי האקלים ● חירייה מציגה: ב-2025 הישראלים ייצרו יותר פסולת מאי פעם ● וגם: נחיל מדוזות ענק נחת בחוף מעגן מיכאל

הוסיפו את זמן ישראל כמקור מועדף בגוגל

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
1

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
עוד מסיתן אביב לביא לא להאמין כדי להתקדם בכתבות צריך להסית ידוע שאתה נגד הממשלה אטלי תחדש לנו דברים ולא תהנדס תודעה לא יעזור לך העולם כבר הבין מיהו השמאל הערבים לא הבעיה השמאל זה הבעי... המשך קריאה

עוד מסיתן אביב לביא לא להאמין כדי להתקדם בכתבות צריך להסית ידוע שאתה נגד הממשלה אטלי תחדש לנו דברים ולא תהנדס תודעה לא יעזור לך העולם כבר הבין מיהו השמאל הערבים לא הבעיה השמאל זה הבעיה הכי גדולה
וכום יודעים מי שחי בשלום לכן נקים מדינה עם מלא כפרים ולא משנה מי הם ערבים ויהודים ומי שיעשה בלאגן החוק יטפל וזה לא קשור לאף אחד ומי שחי על החרב שלא יתפלא אם הוא נדקר

לכתבה המלאה עוד 1,444 מילים ו-1 תגובות

"אנחנו כבר לא אזרחים סוג ב', אלא סוג ג'"

עדות מהשטח בזמן שגל הרציחות משתולל בצפון, בן גביר הפנה כוחות משטרה רבים דווקא לתראבין ● בסיום מבצע "סדר חדש" בדרום, טקטיקות אכיפה בסגנון הגדה המערבית הותירו הרוג אחד, זעם ציבורי ופגיעה עמוקה באמון ● "לא ייתכן שיש משטרה לערבים ומשטרה נפרדת ליהודים"

לכתבה המלאה עוד 1,691 מילים
סגירה
בחזרה לכתבה

עיתונות איכותית מתקיימת בזכות קוראים שתומכים בה

תמכו בנו

עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית היא יסוד הכרחי לחברה חופשית ובריאה.

ישראל מתמודדת עם מתקפה חסרת מעצורים על יסודות הדמוקרטיה ועל כל המוסדות הממלכתיים שלה. ובמקביל, התקשורת הישראלית מאבדת את עצמאותה ואת יכולתה לבקר את השלטון. זמן ישראל הוכיח שאפשר גם אחרת: שניתן ליצור עיתונות חופשית, אחראית, ביקורתית ונחושה, המגינה על שלטון החוק ועל זכות הציבור לדעת.

תמיכתכם תאפשר לנו להמשיך לפרסם תחקירים, ניתוחים וכתבות עומק הנשענים על עובדות, ועל עבודה עיתונאית מקצועית ויסודית.