מאת שלום ירושלמי
תקבל/י התראות במייל מכותב/ת זה/זו. באפשרותך לנהל את הגדרות ההתראות בעמוד הפרופיל שלך.
החלטת ממשלה מחייבת את משטרת ישראל לפרסם נתוני פשיעה מדי רבעון, אך בפועל נתוני 2025 טרם פורסמו במלואם. לפי חשיפת "כאן חדשות", השר לביטחון לאומי איתמר בן גביר הנהיג נוהל שמחייב העברת כל בקשת חופש מידע רגישה ללשכתו – הליך שגרם לעיכוב שיטתי בפרסום נתונים על גניבת כלי נשק, ירי בפזורה הבדואית ומספרי שוטרים בשטח.
הייעוץ המשפטי לממשלה קבע כי לשר אין סמכות חוקית לעכב את הפרסום, שכן המשטרה מוגדרת בחוק חופש המידע כרשות עצמאית שאינה כפופה בעניין זה לדרג הפוליטי. ההליך התקין קובע שקצין בדרגת סגן ניצב, הממונה על חופש המידע, מטפל בבקשות ומפרסם את הנתונים בלי מעורבות של השר – נוהל שהמסמך שנחשף מראה כי בן גביר עקף אותו באופן שיטתי.
אבי בן הר הוא טכנולוג בהכשרתו, ויזואליסט בנשמתו. ציוני אופטימיסט וחוקר עולמות שלא מפסיק לתהות. "פשטות היא התחכום העילאי" - לאונרדו דה וינצ'י.

לאורך שנים ארוכות בנה ראש הממשלה, בנימין נתניהו, את ה"בלוק" – גוש המפלגות התומכות בו – כפלטפורמה שעליה יוכל לבסס קואליציות ולהבטיח ניצחונות במערכות הבחירות. השיטה הזאת עבדה – במחיר של פשרות עם תפיסות עולם קיצוניות, ובמחיר כבד לחברה ולמשק.
ה"בלוק" – הקואליציה שהולידה את ממשלת "הימין המלא-מלא" האחרונה הורכב מהליכוד (כ-50%), מהמפלגות החרדיות (כ-28%) ומרשימה שהורכבה משלוש סיעות כהניסטיות-משיחיות (כ-22%).
יורם כץ הוא מהנדס מחשבים, יוצא תעשיית ההיי-טק הישראלית וכן בוגר החוגים לפסיכולוגיה ופילוסופיה באוניברסיטה העברית

קל לפתור את זה כ'הליכוד,' אבל אז זו תהיה עצימת עיניים. לחיות בסרט. זו המדינה שלנו שנהיתה משיחית דתית חרדית חרדלית, מדינה של שקרנים וגנבים. אנשים שלא מכבדים את זולתם ואת המרחב הציבורי. זהו. הצליח הנוכל נהנתניהו. הצליחו בבוני הליכוד להפוך אותנו לעוד מדינה ערבית במרחב, עם שליט מושחת, משפחה מושחתת סביבו כחצר מלוכה, וחבורה של חנפנים אפסים חדלי אישים נוטלי שוחד שמקיפה אותו.
אתה חושב שאיזה מהפכון בשלטון ישנה את כל זה? אז בבקשה. תסתובב בארץ ונראה מה תגיד אז.
מכאן זה כבר 'איש איש לנפשו'.
עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית היא יסוד הכרחי לחברה חופשית ובריאה.
ישראל מתמודדת עם מתקפה חסרת מעצורים על יסודות הדמוקרטיה ועל כל המוסדות הממלכתיים שלה. ובמקביל, התקשורת הישראלית מאבדת את עצמאותה ואת יכולתה לבקר את השלטון. זמן ישראל הוכיח שאפשר גם אחרת: שניתן ליצור עיתונות חופשית, אחראית, ביקורתית ונחושה, המגינה על שלטון החוק ועל זכות הציבור לדעת.
תמיכתכם תאפשר לנו להמשיך לפרסם תחקירים, ניתוחים וכתבות עומק הנשענים על עובדות, ועל עבודה עיתונאית מקצועית ויסודית.
תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך
תגובתך פורסמה! שתפו את עמוד הפרופיל שלכם
ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית
תמכו בנופייגלין מגיע מאותו ביב שופכין של הציונות הדתית המשיחית שסמוטריץ' זחל החוצה ממנו. אידאולוגית הם מתאימים בול אחד לשני. עוד תכונה משותפת היא ששניהם בני אדם בלתי נסבלים, לכן הם לא מסתדרים אחד עם השני.
נאחל לשניהם הרבה הצלחה עם דקירות הסכין ההדדיות אחד בגב של השני.