ראש לשכת עורכי הדין עמית בכר בהפגנה נגד המהפכה המשפטית בקפלן, תל אביב, 17 ביוני 2023 (צילום: אבשלום ששוני/פלאש90)
גם זה מסימני הימים המשונים שאנחנו חיים בהם: בהפגנה השבועית שנערכה אתמול ברחוב קפלן בתל אביב, יותר ממאה אלף איש הריעו ממושכות לעו"ד עמית בכר, שיתמודד ביום שלישי הקרוב מול עו"ד אפי נוה בבחירות לראשות לשכת עורכי הדין.
אחרי הקרב על מינוי חברי הכנסת לוועדה לבחירת שופטים, שהסתיים בתבוסה משפילה של הקואליציה, הפוקוס עובר לבחירות ללשכה. וכך שתי זירות של פעילות פוליטית שעד כה כמעט שלא עניינו את הציבור, הן עתה המוקד למאמצים אדירים מצד אחד, ולזעם ציבורי מצד שני.
"הקואליציה רצתה לראות אם היא יכולה להשתלט על הוועדה לבחירת שופטים דרך לשכת עורכי הדין", אמר אתמול עו"ד בכר, לקול צעקות "בושה! בושה!" של המפגינים בקפלן, "מה שהם לא הצליחו לעשות בחקיקה הם מנסים לעשות באמצעות בחירת ראש לשכה עבריין".
"מה שהקואליציה לא הצליחה לעשות בחקיקה הם מנסים לעשות באמצעות בחירת ראש לשכה עבריין"
הוועדה לבחירת שופטים מורכבת מתשעה חברים: שר המשפטים שעומד בראשה, שרה נוספת בממשלה, שני חברי כנסת, נשיאת העליון, שני שופטים ושני נציגים של לשכת עורכי הדין.
את הנציגים של לשכת עורכי הדין בוחר יו"ר הלשכה, והשר יריב לוין יודע שאם שני נציגי לשכת עורכי הדין בוועדה יהיו תומכי הרפורמה שלו, הרי שיחד איתו, עם השר הנוסף ועם ח"כ מהקואליציה שייבחר, יהיה לו רוב של חמישה מתוך תשעת חברי הוועדה.
זה רוב שלא מאפשר בחירת שופטים לעליון (לכך נדרש רוב של שבעה חברי ועדה) אבל זה כן רוב שמספיק למינוי של שופטי שלום ומחוזי, וכן כדי למנות את נשיא בית המשפט העליון הבא, שיחליף את אסתר חיות עם פרישתה בעוד כארבעה חודשים.
עו"ד נוה אמור לספק ללוין את הסחורה הזו, והוא נהנה עכשיו מרוח גבית של ערוץ 14 והדוברים הקולניים של הימין ברשתות החברתיות. הוא כבר כיהן כיו"ר לשכת עורכי הדין בין השנים 2015-2019, ופרש מהתפקיד לאחר שנחשד בכך שפעל למינוי וקידום שופטת תמורת שוחד מיני (בפרשה שזכתה לכינוי "מין תמורת מינוי"), פרשה שעליה לא הוגש לבסוף כתב אישום, בשל העובדה שהראיות המרכזיות בפרשה הושגו שלא כדין.
בספטמבר 2022 הורשע נוה בעבירות של כניסה ויציאה מישראל שלא כחוק וקבלת דבר במרמה, לאחר שניסה לסייע לבת זוגו לצאת מישראל ולהיכנס אליה בלי להציג דרכון.