המשלחת הישראלית נחתה בקטאר ותתחיל היום במשא ומתן המורכב מול חמאס, בתיווכו של ראש ממשלת קטאר, מוחמד אאל ת'אני.
ראש שב"כ רונן בר, שהיה אמור להשתתף במשלחת הישראלית, נשאר ברגע האחרון בארץ, כנראה בגלל הפעילות הישראלית המוגברת ברצועת עזה, וההתרעות על פיגועים בימי רמדאן.
מפגין נושא שלט "ביידן הצל אותנו" בהפגנה לשחרור החטופים בתל אביב, 18 במרץ 2024 (צילום: תומר נויברג/פלאש90)
המגעים נערכים בדוחה – אבל הלחצים מופעלים על הצדדים מכל עבר. רק ביומיים האחרונים, ישראל כיתרה את בית החולים שיפא, הרגה מחבלים רבים ועצרה מאות; ארה"ב אישרה את מה שישראל נמנעה עד כה מלפרסם בצורה נחרצת: מרואן עיסא, מספר 3 בחמאס, נהרג בתקיפה ישראלית; וההדלפות הרבות מצד "גורמים מדיניים בכירים" ו"מקורות ביטחוניים" מעידות שישראל נערכת לקראת פעולה נרחבת ברפיח.
נשיא ארה"ב ג'ו ביידן וראש הממשלה בנימין נתניהו שוחחו אתמול בפעם העשרים מאז שבעה באוקטובר – אבל לראשונה מאז 15 בפברואר. נתניהו חסך בפרטים על השיחה, אבל הבית הלבן דווקא הרחיב. מעניינת במיוחד הייתה השורה התחתונה בהודעה האמריקאית של השיחה:
"הנשיא וראש הממשלה הסכימו להפגיש משלחת מטעמם בוושינגטון על מנת לדון בגישות אלטרנטיביות אשר יאפשרו התמקדות במטרות מפתח של חמאס יחד עם שמירה על גבול מצרים-עזה, ללא פעולה קרקעית ברפיח".
היועץ לביטחון לאומי ג'ייק סאליבן הוסיף – בהתייחסו לשיחה בין שני המנהיגים:
"מבצע קרקעי גדול ברפיח יהיה טעות. הוא יוביל להרג נוסף של אזרחים ולהחמרת המצב ההומניטרי, יעמיק את האנרכיה בעזה ויבודד את ישראל בינלאומית".
העיתון הסעודי "א-שרק" מדווח הבוקר כי בתקיפות ישראליות על בתים ברפיח, נהרגו ביממה האחרונה 14 פלסטינים ועשרות נוספים נפצעו.
מבצע קרקעי ישראלי גדול ברפיח הוא הנבוט הגדול שמונח עכשיו על השולחן ומאיים על ראשי חמאס. בישראל מקווים שאולי הוא ידחוף אותם לחתור לעסקה שתכלול גם הפסקת אש, ואולי תציל אותם מהמהלומה הנוספת הזו.
מבצע קרקעי ישראלי גדול ברפיח הוא הנבוט הגדול שמונח עכשיו על השולחן ומאיים על ראשי חמאס
לא רק על חמאס גובר הלחץ לקראת עסקה שכל העולם נושא אליה עיניים בתקווה – וכל מי שגורל החטופים הישראלים מדיר שינה מעיניו, מקווה שהיא תושג בקרוב.
"כל הצדדים, כולל ישראל, חמאס, קטאר ומצרים מרגישים את הלחץ האמריקאי הכבד. לא נקבל לא", מצטט הבוקר איתמר אייכנר ב"ידיעות אחרונות" גורם בכיר בממשל האמריקאי, שגם מעריך בזהירות המתחייבת, שהפעם הצדדים יצליחו להגיע לעסקה שתוביל לשחרור חטופים ולהפסקת אש.