"לאחר שסילקת את הבלתי אפשרי, מה שנשאר, בלתי סביר ככל שיהיה, חייב להיות האמת." – ארתור קונן דויל מפי דמותו של יציר דמיונו הספרותי – שרלוק הולמס. מכאן שאין זה אפשרי שאין לנתניהו אסטרטגיה בכלל – כלומר יש לו אסטרטגיה, רק שאנחנו לא מסכימים לה ולכן "אין אסטרטגיה".
למתבונן מהצד ברור שאין לנתניהו אסטרטגיה של יצירת שקט וחיים בשלווה או להשגת החזרת החטופים כמטרה. אבל האם זה אומר שאין לו אסטרטגיה?
אפשר לחשוב על כמה אפשרויות לאסטרטגיות קיימות (מחוץ לחשודים המידיים – משפט, שרה, שלטון בכל מחיר וכד'). כדאי לחשוב על אפשרויות אלה למרות שתמיד הדברים מעורבים זה בזה.
ייאמר מייד – לא הצבעתי ולא אצביע נתניהו. הייתי דוברו של רבין ונשארתי כך ברוחי. אבל נתניהו אינו שורש בעייתנו במרחב, ובבוא לכתו – לא ישתנו התנאים הבסיסיים שהביאונו עד הלום. יש האומרים שטוב שהוא בשלטון כרגע כי אם מישהו אחר (גנץ, בנט) היו עומדים מול הצורך להגיע להסכמות עם הצד השני, היו פשוט רוצחים אותם).
לפי ז'בוטינסקי במאמרו מלפני 101 שנה – נדונו כולנו למחיה עם "קיר ברזל" בינינו לבין הערבים. ז'בוטינסקי מסביר, כי לא היה בהסטוריה מקרה של כניסה של עם אחד לטריטוריה בה ישבו אחרים (גם אם לא היו עם טרם הכניסה) בו העם היושב בה קיבל את הבאים בזרועות פתוחות ולא נלחם בהם עשרות אם לא מאות בשנים. לכן – אליבא דה ז'בוטינסקי, הוגה הדיעות הימני, אין פתרון של פשרה לסכסוך והוא סכסוך טבעי מעצם כניסתנו לכאן.
אבל הסכנה האמיתית אינם הפלשטינאים (או כל שם שנבחר ). הם לא חזקים מספיק לזרוק אותנו לים, כפי שהיו עושים בשמחה רבה. הם ניסו תמיד לאסוף בני ברית שיעזרו להם במאבק נגדנו, מאבק שלא ויתרו עליו כבר למעלה מ 100 שנים ולא יוותרו עליו. הפעם בן הברית שעוזר להם היא איראן – ולשם מוכוונת האסטרטגיה של נתניהו. – כי הפלשתינאים בלעדי איראן הם (כדברי בנט) פרונקל בתחת. מציק, לעיתים מתפוצץ, אבל אפשר לחיות איתו. איראן היא סכנה קיומית מאחר והיא – מטעמי מאבקי שלטון עולמי משלה – נותנת רוח גבית לפלשתינאים.
לכן האסטרטגיה היא – להפוך את הסכסוך בינינו לבין הפלשתינאים לסכסוך בין ישראל ובנות בריתה לבין איראן, ולכן שאלת החטופים לא משחקת בעיניו תפקיד קריטי. שינוי מאזן הכוחות האיזורי מול הסכנה הקיומית האמיתית - כן.
ניתן כמובן לפטור את דברי כאילו אני ביביסט או שלל ירקות ועלבונות כגון דא – אבל אי אפשר להתעלם מדבריו של סיר ארתור קונן דויל לאחר שסילקת את הבלתי אפשרי, מה שנשאר, בלתי סביר ככל שיהיה, חייב להיות האמת." כי ה"בלתי אפשרי" זה העדר אסטרטגיה, ומה שנותר זו אסטרטגיה שרבים מאיתנו מעדיפים לבטל בהאשמות שונות (שרה, שלטון, יאיר – אמרנו?).
אז כנראה שזו האסטרטגיה – שאינה תואמת את האסטרטגיה הרצויה: החזרת חטופים כמטרה והשגת שקט ורגיעה. אפשר לא להסכים איתה, אבל כדאי לחסוך את הקריאה "אין אסטרטגיה" כאשר זו הקיימת לא מקובלת על הכותב/ת
שטחים פתוחים שנשמרים ככאלה בשל העובדה שיש בהם קברים (ביהדות – לנצח) חיוניים לתמהיל הבניה/שטח פתוח בארץ. גינון מסיבי יהפכו אותם לסוג של פארקים וישמרו אותם מפני השיכונים. אם בשנות ה 80 תושבי רמת אביב ג' היו חכמים – היה להם עכשיו שטח פתוח ענקי מצפון לשכונה ולא איזור בסיכון פיתוח. התנגדותם העבירה את השטח הפתוח ל"בית עלמין ירקון".
ניתוח מצוין. מה שחשוב בעיני היא העובדה שאין גוף אחד מעל לכל חשד – כולל התקשורת, וזה הדבר הכי טוב שקורה. מצב דברים זה נובע מריבוי יכולות הפרסום – באדיבות האינטרנט על כל כליו, הפלטפורמות, והשקיפות היחסית שלו. צריך לזכור שעקרון הפרדת הרשויות (שלא כלל בזמנו את התקשורת) נועד למנוע כח אבסולוטי מהשלטון לסוגיו – וזאת על ידי איזונים ובלמים. בכל פעם שגוף מסויים מתחזק מדי (פרשת אהרן ברק, הכל שפיט) גוף האחר יוצא למאבק ומחליש אותו – וזה מצוין. השלטון חייב להיות כזה שאינו בעל כח מוחלט, והשלטון כולל את מערכת אכיפת החוק והמשפט, המערכת המחוקקת, המערכת הממשלתית ומערכת התקשורת. חוסר אמונה עיוורת וספקנות – מצויינים המה. תודה לכלכיסט על יום כיפורים קטן של התקשורת – בשירות האזרח
האבחנה בין סוגי העיתונאים משרתת את הדיון כאילו הרוב בסדר והמקצת פגומים. אבל המצב אינו כך. הרי העורכים הללו לא כתבו את הכתבות – הם הורו לאחרים לפעול, והאחרים, צייתנים שכמותם, מילאו אחר הפקודות. מבלי לצייץ, מבלי למחות. חסר לך בניתוח שלך "העיתונאי הפחדן". זה שרואה את המניפולציות שעושים לו, נענה ל"מוכרחון" זה או אחר, מסכים (כדי לשמר את משרתו) לשרת אינטרסים הידועים לו כפגומים. כי הסוד היה גלוי – אבל גלוי רק לעיתונאים עצמם… והם שתקו. משפט וואלה הוא משפט העיתונות כולה, ובינתיים היא יוצאת ממנו רע. וחבל. כי מקומה חשוב בדמוקרטיה, ואבדן הדרך של אנשיה פוגע ונותן מקום לרשויות האחרות לנגוס בתפקידה החשוב.
ניתוח מצוין. תקף גם לעיתונאים אחרים, שאצלם אי הכחשה מוכיחה את שרצו להוכיח ("הוכחה שלילית") וגם הכחשה (זוכרים את לכשכש בכלב? אם אתה רוצה שאנשים יאמינו לידיעה המופרכת שלך, תוציא מהמסוקר הכחשה)
הירידה בצורך במכונות הנשמה נבעה, כמדומני, משינוי הפרוטוקול הרפואי לטיפול במחלה . לכן האמירה שמדובר ב"עורבא פרח" אינה נכונה. בתחילה פעלו לפי פרוטוקול מסוים שחייב הנשמה באחוזי סטורציה מסויימים, ובמהלך התקדמות הנסיון לטיפול במחלה התברר שדרך זו אינה מיטבית, ואף מזיקה. בשלב הזה של המגיפה אין אפשרות לסמוך על שום מדד, כי המתודות משתנות חדשות לבקרים, הבדיקות נערכות לפי פרמטרים שונים. מטרת המידע הנבדק היא לנסות ולנבא עומס בבתי חולים ותו לא.
הגיע הזמן לומר את דעתך
רוצים להגיב? הצטרפו לזמן ישראל רוצים לפרסם פוסט? הצטרפו לזמן ישראל רוצים לפרסם פוסט ולהגיב לכתבות? הצטרפו לזמן ישראל רוצים שנשמור לכם את הלייקים שעשיתם? הצטרפו לזמן ישראל
- לכל תגובה ופוסט עמוד בזמן ישראל שניתן לשתף ישירות ברשתות החברתיות ולשלוח באימייל
- עמוד הפרופיל הפומבי שלך ירכז את כל התגובות שפרסמת בזמן ישראל
- אפשרות להגיש פוסטים לפרסום בזמן ישראל
- אפשרות להגיב לכתבות בזמן ישראל
- קבלו את המהדורה היומית ישירות לתיבת האימייל שלכם