כתבת מה לא לעשות. זה קל. ישראל מאויימת הן עוטף עזה, הן מהצפון והן מהטילים מאירן. מדינת ישראל צריכה לספק ביטחון לאזרחיה. מדינת היהודים נולדה כדי שהיהודים יהיו אדונים לגורלם ולא פגיעים בפני פוגרומים. איך עושים את זה אם מתקפלים בכל החזיתות? איך מבטיחים ביטחון לאחר שמתרפסים בפני סינואר ונאסרלה שיעשו טובה ויפסיקו להציק לנו ושאולי ישחררו עוד כמה עשרות חטופים? ישראל מושפלת , ישראל מתנצלת לא תשרוד במזרח התיכון. אין ברירה וצריך לשלם מחירים. בלי לשלם מחירים משינת ישראל לא הייתה קמה. בן גוריון הבין זאת ואף על פי כן הכריז על הקמת המדינה.
הוזלה זה תמיד דבר חיובי. במקביל אפשר לעשות קפיין לחסכון בחשמל ואולי גם לקחת מחיר גבוה יותר ממי שצורך יותר מדי. ככה זה למשל בחשבון המים.
מצד שני לא נשאלה השאלה הכי חשובה. איך כל חברות התיווך האלה שלא עשות כלום חוץ מהפקת חשבונית, יכולות לתת הנחה לצרכן וגם להרוויח מהשירות. אם זה כך היה עדיף שב קום מתווכים פשוט רשות החשמל תורה לחברת החשמל להוזיל את המחיר לכלל הצרכנים. למה המתווכים צריכים להרוויח בלי לתרום כלום מעשית?
המאבק הוא על הדמוקרטיה. ליברליזם רצוי מאוד אבל קודם כל אסור לסכן את קיום הדמוקרטיה. מה שעומד עכשיו בישראל על הפרק הוא איך להבטיח שדמוקרטיה תמשיך להתקיים ולא תהרוס את עצמה. חוקי "הרפורמה המשפטית" המוצעת מקנים לרשות המבצעת כוח לבטל למעשה את המשך הדמוקרטיה. בעזרת כוח זה אפשר להעביר חוקים שיבטלו את הזכות של כל אזרח לבחור ו /או את שיטת הבחירות באופן כזה שהעם לא יוכל יותר להביע את רצונו באופן מלא. דמוקרטיה של מפלגה אחת. הגבלת הזכות חהבחר
דמוקרטיה ללא תקשורת חופשית. דמוקרטיה ללא זכות בחירה לכולם. כל אלא אינם דמוקרטיה.
תיאור המצב נכון. המסקנה לא.
צריך להכנס להדברות גם אם לא צפויה שם ישומה. כי זה מה שדרשנו. דרשנו עצירת החקיקה וכניסה להדברות.
אפשר להמשיך להפגין. לא צריך להסכים לפשרה שתוביל לשילטון חסר מגבלות שאין מכבד זכויות.
לאחר פסק זמן מכובד אם ההדברות לא תתקדם אפשר לחזור ולגביר את המחאה.
כרגע הכי חשוב היא להלחם בהסתה. צריך למצות כל דרך להגיע לצופי ערוץ 14 ולנסות לשכנע את חלקם לפחות להבין שהם פריירים שעובדים עליהם ובסופו של דבר הם כולם יהפכו לנתינים של שלטון משיחי שכל אזרח יסבול חוץ ממיעוט חרדי ומשיחי שישתלט על המדינה. הסברה יעילה ולא רק מחאה.
אני מזדהה עם הצורך בעצמאות בית המשפט ובסכנות שהכותב מתאר. יחד עם זאת צריך לאיעש את הועדה למינוי שופטים. אם חברי הועדה לא ימונו על ידי הכנסת אז מי כן? החברים צריכים להיות נציגי ציבור לא מזוהים פוליטים. אפה אפשר למצוא כאלה ומי יאשר אותם? הנשיא הציע שאלה יהיו נציגי ציבור שיבחרו בהסכמה. עוד מוקש שרק מגלגל את הבעיה ולא פוטר אותה. יש מדינות שבהן הציבור בוחר את השופטים. לא חושב שזה ישנה את התוצאה. לדעתי אין ברירה אלא לקבל את העובדה שפוליטקאים יהיו מעורבים. הפתרון הוא שידרש רוב מיוחד שלא יאפשר מינויים שאינם מוסכמים כלל על נציגי האופוזיציה והמשפט. בעיה נוספת היא לא לאפשר בשום אופן שנשיא בית המשפט ימונה על ידי הקואלציה. הנשיא חייב להיות בחערה בהסכמה רחבה במיוחד או אולי יבחר על ידי שופטי בית המשפט העליון במכהנים בהצבעה חשאית.
כרמלה. את כותבת בדם לבך דברים כנים וקשים.
אבל מה שאת מציעה זה להמשיך במחאה. צריך לעשות זאת אבל קרוב לוודאי שהמחאה לא משפיעה על ההצבעות בכנסת.
אם משהו גרם למובילי ההפיכה לחשטב שצריך נוסח "מרוכך" היא שחלק מהם הפנימו שהולך פה להיות נזק אדיר לכלכלה בעקבות בריחת מוחות ובריחת משקיעי היטק; חשש רציני לפגיעה ביכולותיו של צהל ופגיעה ביחסים עם בינלאומיים.
כתבת בכותרת "לא למלחמת אחים". הקריאה הזאת חשובה אבל נופלת על אוזניים ערלות. אנחנו בדרך למלחמת אחים. הבריונים שאת כותבת עליהם הם לצערי רק ההתחלה.
אני לא רואה כיצד גורמים לכך שרבע מחברי הכנסת בליכוד ימנעו בהצבעות.
צעד נוסף בכיוון הוא הקריאה לסלק מטקסי יום הזכרון לחללי צהל את כל הפוליטיקאים שעומדים מנגד כשמלחמת אחים באופק.
הנקודה של בחירת נשיא בית המשפט היא נקודת המפתח וכל השאר כבר לא משנה.
אם הקואליציה תוכל למנות את נשיא בית המשפט העליון ברוב רגיל ואף תוכל להביא מועמד מבחוץ נגמר המשחק.
ברור שהם יבחרו מועמד עם דעות ימניות שמזוהה במאה אחוז עם הליכוד.
הנשיא החדש מצטרף אוטומטית לועדה לבחירת שופטים ובכך מגדיל את הרוב של הקואליציה ל 7.
הנשיא הוא שבוחר את 2 השופטים שיהיו חברים בועדת המינויים וברור שהוא יבחר את אלה שחושבים כמוהו.
בכל דיון על עתירה כנגד הממשלה או דיון כנגד חוק לא חוקתי הוא זה שקובע את ההרכב שידון בעתירה. גם כשיהיו בעליון רק 5 שופטים שמרנים הנשיא יכול בדרך זו להביא לתוצאה המועדפת על ידי הימין.
וכך עם מינוי יור ועדת הבחירות המרכזית.
וכך עם הרכב שידון בערעור על פסק דין כנגד שר מושחת.
וכך עם העדפת מועמדים תומכי ליכוד בשופטים בכל ערכאות.
תנו להם את מינוי הנשיא והלכה הדמוקרטיה.
ההפיכה המשפטית מסוכנת מאוד. אבל לתת לה לעבור כמו שהיא מבלי להסכים לפשרה זו התאבדות לאומית.
ברגע שהרפורמה תעבור ואחר כך תפסל כצפוי על ידי בגץ תתחיל מלחמת אחים. זרועות הביטחון יתפרקו לפלנגות שלא יצליחו לשמור לא על ביטחון פנים ולא ביטחון חוץ.
לא בטוח כלל שיהיו בחירות דמוקרטיות לאחר מכן ואף אחד לא ישאל מה דעת הרוב
מפקדי הצבא נמצאים במלכוד חסר תקדים. אין לי ספק שהם מבינים מצויין את כל מה שמפורט בכתבה.
יחד עם זאת מתפקידם לדאוג שלישראל יהיה צבא המוכן בכל רגע להגן על ישראל מלני אוייבים מבחוץ? מה אתם חושבים שיקרה אם 80% מהטייסים והקצינים ישבתו בצורה כזו או אחרת? כמה ימים יקח עד שיגרם נזק ביטחוני חמור?
מפקדי צהל פועלים נכון. שעת המבחן האמיתית שלהם תגיע אם וכאשר חוקי הרפורמה המשפטית יאושרו בכנסת ובגצ יפסול אותם. לצד מי הם יעמדו כשהממשלה תדרוש מהשבכ והמשטרה לפעול לדיכוי בכוח של המחאה וההשבתה שיפרצו אז? האסון הזה הולך ומתקרב. אני מקווה שראשי מערכות הביטחון ידעו לבחור את הצד הנכון.
הגיע הזמן לומר את דעתך
רוצים להגיב? הצטרפו לזמן ישראל רוצים לפרסם פוסט? הצטרפו לזמן ישראל רוצים לפרסם פוסט ולהגיב לכתבות? הצטרפו לזמן ישראל רוצים שנשמור לכם את הלייקים שעשיתם? הצטרפו לזמן ישראל
- לכל תגובה ופוסט עמוד בזמן ישראל שניתן לשתף ישירות ברשתות החברתיות ולשלוח באימייל
- עמוד הפרופיל הפומבי שלך ירכז את כל התגובות שפרסמת בזמן ישראל
- אפשרות להגיש פוסטים לפרסום בזמן ישראל
- אפשרות להגיב לכתבות בזמן ישראל
- קבלו את המהדורה היומית ישירות לתיבת האימייל שלכם
- בונוס: הצטרפות לקבוצה הסגורה של זמן ישראל בפייסבוק המספקת הצצה מאחורי הקלעים של המערכת (למתחברים באמצעות פייסבוק בלבד)