יו"ר ישר גדי איזנקוט אמר בתגובה לאמירתו של ינון מגל, שטען כי הוא "קוף", כי הבעיה היא לא ינון מגל אלא האיש שעומד מאחורי ינון מגל.
"ינון מגל אמר שאני קוף שמופעל על ידי אשכנזים, אז אין לי מה לענות לתת רמה הזו – הבעיה היא לא ינון מגל אלא האיש שעומד מאחורי ינון מגל. אנחנו נביא לשינוי במדינה, את תופעת המגליזם והברדוגיזם אנחנו נעביר מהחיים שלנו ונביא למדינה טובה יותר".
ינון מגל אמר שאני קוף שמופעל על ידי אשכנזים, אז אין לי מה לענות לתת רמה הזו- הבעיה היא לא ינון מגל אלא האיש שעומד מאחורי ינון מגל. אנחנו נביא לשינוי במדינה, את תופעת המגליזם והברדוגיזם אנחנו נעביר מהחיים שלנו ונביא למדינה טובה יותר. pic.twitter.com/NRAMZLWorP
— Gadi Eisenkot – גדי איזנקוט (@gadi_eisenkot) October 17, 2026
מפלגת ישר! עם איזנקוט תקפה הערב בחריפות את מגיש ערוץ 14 ינון מגל, שאותו כינתה "בכיר השופרות של נתניהו", לאחר שכינה את גדי איזנקוט "קוף" וציין את מוצאו המזרחי.
בהודעה שפרסמה המפלגה נמתחה הקבלה לנאום ה"צ'חצ'חים" של דודו טופז מלפני 45 שנים. אנשי המפלגה מסרו כי מי ש"מתפרנס מהפצת שקרים ורעל" הפנה את הכינוי הפוגעני כלפי המועמד לראשות הממשלה – רמטכ"ל לשעבר ששירת את המדינה במשך 45 שנה "ונתן לה הכול".
לפי ההודעה, ההתבטאות נובעת מ"פחד מהפסד" ומהיסטריה, שלדברי המפלגה חושפים זלזול ממושך של עשרות שנים בציבור שלם. "הפחד מהפסד חושף את האמת המכוערת שלכם, את דעתכם על ציבור ענק ומדהים שאתם מזלזלים בו כבר עשרות שנים. רואים לכם", נמסר.
"ההיסטריה ברורה – בעוד עשרה ימים עם ישראל יבחר בבן לעולים ממרוקו, גולנצ'יק, פטריוט אמיתי שגדל בפריפריה, לראשות ממשלת ישראל. והוא יתקן את כל הנזק שממשלת נתניהו עשתה כאן", מסרו במפלגה.
45 שנים אחרי שדודו טופז קרא למזרחים צ'חצ'חים – בכיר השופרות של נתניהו, שמתפרנס מהפצת שקרים ורעל, קורא הערב למועמד לראשות הממשלה שתחזיר את ישראל לישראלים, לרמטכ"ל ששירת את המדינה 45 שנה ונתן לה הכל, קוף.
ולמה הוא עושה את זה? כי הוא מזרחי.
מה ששמעתם.
הפחד מהפסד חושף את האמת… pic.twitter.com/Z8akIztDIb— ישר! עם איזנקוט. (@yashar_eisenkot) October 17, 2026
צלמת ה"וושינגטון פוסט" היידי לוין עברה בשבת ניתוח באצבעה, שכמעט נקטעה מכף ידה לאחר שהוכתה בידי מתנחלים בגדה המערבית יום קודם לכן, ומתחה ביקורת חריפה על ראש הממשלה בנימין נתניהו שהטיל ספק באירוע התקיפה.
התקיפה אירעה סמוך לכפר אבו פלאח שמצפון לרמאללה, שם ירדו כ-80 מתנחלים, רבים מהם רעולי פנים וחלקם מצוידים במכלי גז, מגבעה אל מטע הזיתים והחלו ליידות אבנים ולהכות פלסטינים ופעילים שליוו אותם, וכן את לוין.
לוין סיפרה כי התוקפים – חמושים בבקבוקים וברוגטקות – "בעטו בי במשך כ-10 דקות בזמן שניסיתי להיאחז במצלמות ובתיק שלי". היא הוסיפה כי הקסדה והאפוד המגן שלבשה, שעליו סומנה המילה "PRESS" (עיתונות), ככל הנראה הצילו אותה מפציעות קשות יותר.
לדברי לוין, התקיפה הסתיימה רק כאשר עמיתיה הפלסטינים התערבו, ולאחר מכן פינו אותה פרמדיקים באמבולנס למרפאה באבו פלאח ומשם לבית חולים ברמאללה. בתיעוד מהזירה נראית הצלמת בשלב מסוים שרועה על הקרקע בעוד רעולי פנים מכים אותה במקלות לפני שהם נמלטים מהמקום.
בתה, אשלי מילנר, מסרה בשבת לסוכנות הידיעות AP כי האצבע בידה השמאלית של אימה נחתכה עד העצם וכי הגיד נותר חשוף. לדבריה, לוין סובלת גם מצלע שבורה, משברים במספר חוליות ומחתכים בכל חלקי גופה.
מהמרכז הרפואי רבין (בילינסון) בפתח תקווה, שם אושפזה לוין, נמסר כי מצבה מוגדר בינוני לאחר הניתוח.
Severe settler + soldier attack on olive harvesters in Abu Falah. American WaPo journalist Heidi Levine badly wounded. Machine gunfire—at least one Palestinian shot. Tear gas. Soldiers assaulting journalists. pic.twitter.com/He61cNYk0c
— jasper nathaniel (@infinite_jaz) October 16, 2026
בריאיון לחדשות 12 ממיטתה בבית החולים שחזרה לוין את התקיפה, וסיפרה כי לאחר שהגיעה לזירה הבחינה בגברים רעולי פנים עם ציציות, ובשלב זה "כולם התחילו להתפזר". אז, לדבריה, התנפלה עליה קבוצה של גברים שמנתה להערכתה לפחות 20 איש. "הם הפילו אותי לקרקע ופשוט התחילו לבעוט בי ולהכות אותי במקלות", סיפרה.
"שני רופאים ואחות חושדים שלמעשה נדקרתי באזור הישבן, אולי מסכין", המשיכה לוין. "עמיתים אחרים סיפרו לי שהם אפילו ראו שהמתנחלים קושרים כעת מסמרים למקלות שלהם".
"הם תלשו את המצלמות מהכתפיים שלי וקרעו את הרצועות. בשלב מסוים הם העמידו אותי על הרגליים, לא כי הם ניסו לעזור לי, אלא כי הם ניסו לשדוד ממני עוד ציוד", הוסיפה. לאחר מכן, לדבריה, התוקפים דחפו אותה בחזרה לקרקע והמשיכו להכותה. "לא חשבתי שאצא מזה בחיים", שחזרה.
היא תקפה בחריפות את נתניהו על שטען כי המתנחלים ניסו לעזור לה לקום, לאחר שלשכתו פרסמה הודעה שלפיה היא "הותקפה לכאורה" וכי פרטי האירוע "אינם ברורים ונמצאים בבדיקה".
"זה שקר מוחלט והעלבון הכי גדול שיש", אמרה לוין. לדבריה, הפלסטינים הם שניסו להדוף את המתנחלים, ובלעדיהם "כנראה הייתי מתה". "אדוני ראש הממשלה, אולי תסתכל שוב בסרטונים האלה, בסדר? ותסתכל עליהם באמת ובתשומת לב מלאה, כי תראה שאף אחד לא ניסה לעזור לי חוץ מהקולגות שלי", אמרה.
"אני לא אתן למה שקרה לי אתמול לעצור אותי", הדגישה לוין. "אני לא אתן לבריונים האלה, שלצערי הרב הם במילים שלי, בעיניי ובעיני אנשים אחרים, פשוטו כמשמעו טרוריסטים יהודים, והם הורסים את התדמית של כל מי שחי בישראל ברחבי העולם".
"כי כשמישהו שומע את המילה ישראלי או את השם ישראל, הדבר היחיד שעולה לו בראש זה האנשים האלה שעשו לי את מה שעשו אתמול, והייתי בכל כך הרבה הלוויות של אנשים שנרצחו על ידם", הוסיפה. "הם גנבו את המצלמה שלי, את הציוד שלי, את המסמכים שלי, אבל הם לא גנבו את המחויבות שלי".
אשלי ומיכאל מילנר, ילדיה של היידי לוין, צלמת ה"וושינגטון פוסט" שהותקפה אתמול בידי פורעים יהודים בבנימין: "אנחנו פשוט מזועזעים. ככל שאנחנו לומדים יותר את הפרטים, אנחנו לומדים על המחדל שהיה פה. מצפים לחקירה אמיתית, רוצים לראות מעצרים"#שרוןואורי עם @WexlerSharon ו-@rubih67 pic.twitter.com/xKx9G1GX4c
— כאן חדשות (@kann_news) October 17, 2026
מוקדם יותר הביעה בתה של לוין חשש שהפציעה באצבעה "תסיים לה את הקריירה" כצלמת עיתונות, ותיארה את הפציעות כ"משנות חיים".
"היא מרגישה נבגדת. קשה לנו לראות אותה במצב הזה, אחרי עשרות שנים שבהן סיקרה מלחמות וסכסוכים ברחבי העולם", אמרה מילנר לתאגיד השידור "כאן".
מילנר גינתה גם את "ההכפשות ברשתות החברתיות, שבהן אנשים טוענים שהיא שמאלנית ושמגיע לה מה שקרה לה. אימא שלי בסך הכול הגיעה לעשות את העבודה שלה כעיתונאית".
נשיא המדינה יצחק הרצוג גינה את התקיפה, ומלשכתו נמסר כי שוחח עם לוין בשבת.
"אני מגנה בתוקף את תופעת האלימות המחרידה והמזעזעת הזו, הן את התקיפה הנוראה שעברת והן מקרים חמורים נוספים כמו מה שקרה היום בטייבה", ציטטה לשכתו את דבריו ללוין. "התנהגותם הנפשעת של עבריינים אלה אינה מייצגת את אזרחי מדינת ישראל או את ערכיה". הוא קרא לרשויות אכיפת החוק "לפעול ביד ברזל נגד כל גילוי של אלימות".
התקיפה זכתה לגינויים נרחבים גם מצד מחוקקים דמוקרטים רבים בארצות הברית. חבר הקונגרס ג'יימי רסקין ממרילנד כינה אותה "בלתי נתפסת ורגע של חשבון נפש עבור העולם".
"האם נסבול אלימות גוברת של פורעי חוק מהימין נגד אזרחים פלסטינים ומשקיפים זרים, הפועלים בחסות הממשלה?" תהה רסקין ברשת הטוויטר.
"הדיווחים שמדובר במתקפה מתואמת מדאיגים ביותר, וכך גם הדיווחים שחיילי צה"ל לא התערבו", אמר הסנאטור אנדי קים מניו ג'רזי. "אמשיך לקרוא לחקירה ולמיצוי הדין".
"היא סיפרה שהתוקפים הרימו אותה, ואז הפילו אותה שוב והמשיכו לבעוט", כתב חבר הקונגרס הפרוגרסיבי רו קאנה מקליפורניה, שסיפר כי עוכב בעצמו בידי מתנחלים חמושים בגדה המערבית מוקדם יותר השנה. קאנה האשים כי המתנחלים "פועלים בחסינות מעונש", והוסיף: "עלינו לעצור את הסיוע לישראל שמשמש למימון פעילות מתנחלים, ולהפסיק את מכירת הנשק הזה".
"זו חייבת להיות קריאת השכמה", כתב בטוויטר חבר הקונגרס הדמוקרטי חואקין קסטרו מטקסס. "תקיפות כאלה סוללות את הדרך להשתלטות האלימה על קרקעות שמתרחשת ברחבי הגדה המערבית ומרחיקות אותנו עוד יותר מהשלום".
גם שגריר ישראל בארצות הברית, יחיאל לייטר, גינה את התקיפה ואמר ל-CNN בשישי בלילה כי יש למצות את הדין עם האחראים לאלימות בגדה המערבית.
"אלה שמבצעים את האלימות חייבים לעמוד לדין", אמר לייטר, והוסיף כי אם ישראל "עדיין לא הגיעה לציון עובר בהעמדת פורעי חוק יהודים לדין, אז אנחנו חייבים לעשות עבודה טובה יותר, ואני משוכנע שנעשה זאת". לייטר טען כי שמע בישיבות ממשלה את נתניהו מדבר "בנחרצות על הצורך לשים לזה סוף".
התקיפה באבו פלאח הייתה אחת מכמה תקיפות נגד כפרים פלסטיניים ברחבי הגדה המערבית ביום שישי, שבהן הציתו הפורעים מכוניות ועצים והכו תושבים.
אלימות מתנחלים נגד פלסטינים זינקה השנה ורשמה עלייה חדה עוד יותר בשבועות שלפני הבחירות בישראל ב-27 באוקטובר. מבקרים מאשימים את הממשלה בהעלמת עין ואף בעידוד האלימות, שהובילה לעקירתן של עשרות משפחות פלסטיניות.
נתניהו המעיט בחומרת התקיפות הכמעט-יומיומיות וטען כי הן מעשה ידיהם של קומץ עבריינים שאינם תושבי הגדה המערבית, אף שהערכה זו נסתרה על ידי גורמי ביטחון.
גם צה"ל מתמודד עם ביקורת גוברת על כך שחיילים עומדים לעיתים קרובות מנגד בזמן תקיפות, משתתפים בהן באופן פעיל או נמנעים מלהעמיד לדין את האחראים.
יו"ר מפלגת ישר, גדי איזנקוט, הצהיר הערב כי לא יישב בממשלה תחת ראש הממשלה בנימין נתניהו "בשום תרחיש", ושלל על הסף הקמת ממשלת אחדות לאחר הבחירות שייערכו בעוד עשרה ימים.
בריאיון ל"חדשות 13" אמר איזנקוט כי כל מי שהיה חלק ממחדל ה-7 באוקטובר אינו ראוי לתפקידי הנהגה ופיקוד, והאשים את נתניהו בכך שפעל ממניעים אישיים ולא למען האינטרסים הלאומיים של ישראל.
בהתייחסו לסוגיית השוויון בנטל, הבהיר איזנקוט כי אזרחים ערבים ישתלבו בשירות לאומי, בעוד שהחרדים יחויבו בגיוס לצה"ל ולא יוכלו להסתפק בשירות אזרחי. לדבריו, המשרתים יזכו להוקרה נרחבת, ומנגד יינקטו סנקציות חריפות נגד מי שלא ישרת ויישללו ממנו תקציבים ממשלתיים.
איזנקוט הדף בריאיון את הביקורת של יו"ר ישראל ביתנו, אביגדור ליברמן, שהאשים אותו ב"ירי בתוך הנגמ"ש". הוא ציין כי מפלגתו מובילה בסקרים וטען כי פעל לאיחוד הגוש, אף שהודה כי בדיעבד היה פועל מוקדם יותר ובתיאום רב יותר מול המחנה הממלכתי-ציוני. לדבריו, בעוד נתניהו ממחזר קמפיין בן 30 שנה של "ימין או פלסטין", מפלגתו מציעה הקמת ועדת חקירה ממלכתית, חינוך ממלכתי לכלל ילדי ישראל וביטול הכספים הקואליציוניים.
באשר לשותפות עתידית עם מפלגות ערביות, הציב יו"ר ישר ארבעה תנאי סף: הכרה בישראל כמדינה יהודית ודמוקרטית, מחויבות לערכי מגילת העצמאות, חובת שירות לכלל האזרחים והגדרת חמאס כארגון טרור שיש להשמידו. הוא הוסיף כי ישקול שיתוף פעולה עם מפלגה שתקבל תנאים אלה – לצד הבטחתו למוטט את חמאס בתוך 18 חודשים – ומתח ביקורת על קיצוץ תקציבים לחברה הערבית ועל כישלון השר הממונה בטיפול בפשיעה.
איזנקוט העריך כי גוש המפלגות הציוניות-ממלכתיות יגיע ל-61 עד 63 מנדטים, וצפה כי המפלגה הכלכלית בראשות ירון זליכה לא תעבור את אחוז החסימה. הוא גם שלל את האפשרות שנשיא ארצות הברית, דונלד טראמפ, יתערב בבחירות או ידרוש ממנו להקים ממשלת אחדות.
בנוגע לאלימות מתנחלים בגדה המערבית, הטיל איזנקוט את האחריות הישירה על נתניהו. לדבריו, פיצול הסמכויות בין המשטרה למנהל האזרחי יצר אווירה שמאפשרת "אנרכיה" מצד כמה מאות "פורעים".
בסוגיית המתיחות מול איראן, אמר איזנקוט כי הוא "לא מזהה שינוי שמצדיק הפעלת כוח משמעותית שלא הייתה בחודשים האחרונים", והוסיף כי "פגיעה בבחירות היא פגיעה בחוסן הלאומי של ישראל. אני מקווה שבשבועיים הקרובים לא נראה צעד נמהר. אני סומך על הרמטכ"ל שיזהה תפנית משמעותית".
אף שטען כי נתניהו "לא כשיר", הדגיש איזנקוט כי הרמטכ"ל אייל זמיר אינו רשאי לסרב להוראות הדרג המדיני, והביע ביטחון כי יקבל את ההחלטות הנכונות.
בהתייחסות פומבית ראשונה לתקרית, ראש הממשלה בנימין נתניהו הטיל ספק בדיווחים על תקיפתה של צלמת עיתונות אמריקאית בידי מתנחלים קיצונים בגדה המערבית – אף שהאירוע תועד בבירור בווידאו – ובמקביל גינה את אלימות המתנחלים וכינה אותה "נגע" שיש לעקור מן השורש.
בריאיון לערוץ i24NEWS טען נתניהו כי דיווחים על תקיפות מסוג זה מתבררים לעיתים כלא מדויקים. דבריו נאמרו בתשובה לשאלה על תקיפתה של צלמת "וושינגטון פוסט" היידי לוין, שהוכתה אתמול בידי מתנחלים רעולי פנים בעת שסיקרה את מסיק הזיתים הפלסטיני סמוך לרמאללה.
"פעמים רבות נאמר לנו שדברים מסוימים קרו, ואז מתברר שהדברים לא היו בדיוק כפי שהוצגו", על תיעוד התקיפה ועל עדותה של לוין עצמה, אמר נתניהו: "אני לא יודע. אנחנו בודקים את זה".
עם זאת, נתניהו גינה באופן רחב יותר את אלימות המתנחלים הקיצונים ואמר: "אינני מוכן לקבל קבוצות שלוקחות את החוק לידיים". הוא הוסיף: "הכנסתי לשם את שב"כ. אנחנו נעקור את הנגע הזה".
עוד טען כי אלימות כזו "מכתימה ציבור עצום של מתנחלים שומרי חוק, שהם מהאנשים המוסריים ביותר שיש לנו".


























































































































תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך
תגובתך פורסמה! שתפו את עמוד הפרופיל שלכם
ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית
תמכו בנו