מפלגת ישראל ביתנו מציגה כעת את רשימתה לכנסת בכנס בחירות באקספו בתל אביב.
באירוע השקת הרשימה של ישראל ביתנו בגני התערוכה, האולם הגדול גדוש במשתתפים pic.twitter.com/xvptBZNnyR
— Tal Schneider טל שניידר تال شنايدر (@talschneider) September 6, 2026
ראשון הדוברים היה האב השכול רפי בן שטרית, שאמר כי אביגדור ליברמן הוא "ראש הממשלה הבא". הוא הזכיר את מחדל השבעה באוקטובר ואת התעלמות הממשלה מההתרעות הביטחוניות, והבטיח כי תוקם ועדת חקירה ממלכתית ככתבה וכלשונה שתחקור את הטבח באופן היסודי ביותר.
"הממשלה היוצאת ניהלה מלחמה ללא יעדים ברורים וללא אחריות. הם קברו את הבושה. הם עשו הישרדות על חשבון נורמות", אמר ראש עיריית בית שאן לשעבר.
@rpy41447130 ראש עירית בית שאן לשעבר בנאום הפתיחה:
הממשלה הנוכחית נושאת באחריות ראשית וכבדה לאסון. היא קיבלה התרעות, גם מליברמן, ולא פעלה. הממשלה הבאה תקים ועדת חקירה ממלכתית לחקור את גודל האסון. הממשלה היוצאת ניהלה מלחמה ללא יעדים ברורים וללא אחריות. הם קברו את הבושה. הם עשו… pic.twitter.com/s0kjfuwkhD— Tal Schneider טל שניידר تال شنايدر (@talschneider) September 6, 2026
צה"ל ערך הבוקר תרגיל פתע שדימה חדירות מחבלים בצפון, לחימה בדרום וירי על תל אביב.
התרגיל שערך צה"ל נועד לדחוף את המטה הכללי לקצה גבול היכולת, ולבחון כיצד מפקדים קובעים סדרי עדיפויות בהפעלת כוחות לנוכח אירועים "מורכבים" שהתרחשו במקביל בכמה זירות.
הרמטכ"ל, רב-אלוף אייל זמיר, הזניק את התרגיל בשעות הבוקר המוקדמות. בצבא ציינו כי מטרתו הייתה לבחון את תפקוד המפקדות הבכירות של צה"ל בזמן משבר.
רוב חברי פורום מטכ"ל – בהם אלופי הפיקודים, וראשי האגפים והזרועות – לא ידעו על התרגיל מראש. ראש אגף המבצעים היה החריג המרכזי בעניין זה.
התרגיל הסתיים בגיוס כלל צה"לי, ובמעבר של הצבא למגננה בכל החזיתות.
בין התרחישים שתורגלו במקביל היו חדירה של 10 עד 15 מחבלים מלבנון ליישוב צמוד גדר, פיגוע טרור על כביש 60 בגדה המערבית, חדירה להתנחלות, מטחי רקטות על תל אביב ולחימה לאורך הקו הצהוב ברצועת עזה.
במסגרת התרחיש שדימה התרגיל, הלחימה בקו הצהוב יצאה מכלל שליטה, מה שאפשר למחבלים לחדור לשטח ישראל מעזה ולפלוש לשלושה יישובים בעוטף.
גדוד אחד הוטס במסוקים ממרכז הארץ לבסיס האימונים צאלים בדרום, שם הכוחות "כבשו מחדש" את אחד היישובים שאליהם פלשו המחבלים בתרגיל.
במהלך התרגיל שובשו בכוונה כמה מערכות, כדי לבחון כיצד יתפקדו המפקדים בלעדיהן.
התרגיל לא כלל תרחיש של מתקפת טילים בליסטיים מאיראן, שכן הדבר היה הופך את התרחיש למכריע באופן מלאכותי. במקום זאת, צה"ל התמקד ביצירת דילמות מבצעיות למפקדים ובבחינת יכולת קבלת ההחלטות שלהם תחת לחץ.
מתחקיר ראשוני של קצינים בכירים עלה כי המוכנות הכללית של צה"ל הייתה "טובה מאוד". תחקיר מעמיק יותר של התרגיל צפוי להתקיים בימים הקרובים.
בצה"ל ציינו מוקדם יותר כי התרגיל נועד להכין את הצבא בצורה טובה יותר לקראת תקופת חגי תשרי, ובמקביל לבחון את יישום הלקחים שהופקו ממתקפת חמאס בשבעה באוקטובר 2023 והמלחמה שפרצה בעקבותיה.

בכלי התקשורת פורסם תיעוד יוצא דופן שבו נראים חברי הליכוד חיים כץ ובעלה ש'ל גילה גמליאל מתעמתים ביניהם על רקע תוצאות הפריימריז במפלגה.
בתיעודים מהעימות נראית השרה גמליאל מושכת את בעלה בכוח מכץ, שמוסיף וצועק עליו.
תיעוד חריג בליכוד: חיים כץ קילל את בעלה של גילה גמליאל – שמשכה אותו בכוח מהעימות | צפו@amit_segal pic.twitter.com/p89l1EUqg2
— החדשות – N12 (@N12News) September 6, 2026
ראש הממשלה בנימין נתניהו התייחס לאיומים מצד טהרן במהלך הרמת כוסית לרגל ראש השנה בישיבת הממשלה, והזהיר כי אם איראן תבחר לתקוף את ישראל היא תספוג מכה קשה שלא דמיינה.
לפי ההודעה שפורסמה מטעמו, ציין נתניהו כי המדינה התחזקה מאי פעם ואויביה נחלשו, והגדיר את ישראל כמעצמה החזקה ביותר במזרח התיכון. הוא הוסיף כי בשיתוף פעולה עם ארצות הברית, הורחק איום קיומי מעל אזרחי המדינה, תוך פגיעה משמעותית בציר האיראני והרחקת איומים של פצצות אטום וטילים בליסטיים.
נתניהו הדגיש את נחישותה של ישראל להכות באויביה ולהגן על עצמה. הוא איים כי אם איראן תעשה טעות ותחליט לתקוף, תגובתה של ישראל תהיה חסרת תקדים. לטענתו, זו הסיבה שטהרן נמנעת בשלב זה ממתקפה ישירה נגד ישראל.
בהתייחסות למצב הפנימי באיראן, טען נתניהו כי "סופו של המשטר קרב". הוא תיאר את ההנהגה האיראנית כחלשה ומקרטעת אשר נלחמת על חייה, והצהיר כי הפלת המשטר היא משימה שישראל נחושה להשלים – צעד שלטענתו ישנה סופית את פני המזרח התיכון ואת תולדות העם.
עוד ניצל נתניהו את המעמד כדי לשבח את חיילי צה"ל וזרועות הביטחון על מאמציהם בחיסול מחבלים בלבנון, ברצועת עזה ובגדה המערבית. הוא חתם את דבריו בברכה לקראת השנה החדשה, והביע תקווה לברכות גדולות ומשמעותיות מאי פעם עבור הציבור הישראלי.
בסוכנות הידיעות רויטרס דווח כי ראש הממשלה בנימין נתניהו הורה לפרק מאחזים בלתי מורשים בגדה המערבית, כך לדברי שני גורמים המעורים בפרטים. ההוראה מגיעה בצל לחץ אמריקאי על ישראל לפעול נגד אלימות מתנחלים כלפי פלסטינים.
לדברי המקורות, ההוראה חלה על מאחזים שהוקמו ללא אישור רשמי מהמדינה. המאחזים מורכבים לרוב ממבנים יבילים (קרוואנים) ומתגוררים בהם מתנחלים ספורים. המדינה הורסת מעת לעת מבנים כאלה, אך במקרים אחרים גם מעניקה להם הכרה רשמית המאפשרת להם לקבל מימון ממשלתי.
עוד דווח כי עדיין לא ברור מתי בדיוק יחל המבצע לפינוי המאחזים.
המקורות ציינו כי נתניהו הורה על פינוי המאחזים הבלתי מורשים בתגובה ללחץ מצד ארצות הברית, בעלת בריתה הקרובה ביותר של ישראל.
ביום שבת גינה שגריר ארצות הברית בישראל, מייק האקבי, מתנחלים אלימים וכינה אותם טרוריסטים. האקבי קרא להטיל עליהם השלכות חמורות, זאת לאחר פגישה שקיים בעיירה ביהודה ושומרון עם מספר פלסטינים בעלי אזרחות אמריקאית.
מוקדם יותר דיווח האתר ynet כי ההנחיות נוגעות לכ-100 מאחזים הפזורים ברחבי האזור.
מלשכת ראש הממשלה ומצה"ל, שלרוב לוקח חלק בפינוי מאחזים ביהודה ושומרון, לא נמסרה תגובה מיידית לבקשת ההתייחסות.
כשנשאל שר האוצר בצלאל סמוטריץ' על הדיווח ב-ynet במהלך כנס בירושלים, הוא אמר כי נתניהו נתן "הוראה לפנות מקומות שנבנו בשטחי A ו-B", בהתייחסו לחלקים ביהודה ושומרון שבהם מתגוררים רוב הפלסטינים.
סמוטריץ' אמר כי "למרות שהוא חולק על החלטתו של נתניהו, הממשלה עשתה צעדים אדירים בקידום ההתיישבות בשטחי C".
על פי ארגון "שלום עכשיו", המבקר את הרחבת ההתנחלויות ותומך בפתרון שתי המדינות, ישנם 340 מאחזים ביהודה ושומרון ולצידם 146 התנחלויות המוכרות רשמית על ידי ממשלת ישראל.
בחודש שעבר צרו מתנחלים על בתי פלסטינים באחד הכפרים באזור, בהם בית בבעלות פלסטיני-אמריקאי, עד שהצבא הרחיק אותם מהמקום. תושבי הכפר הפלסטינים ציינו כי הם ממשיכים לסבול מהטרדות ואיומים מצד מתנחלים.
ממשלת ישראל אמנם גינתה את אלימות המתנחלים, אך לעיתים רחוקות מתבצעים מעצרים של המעורבים בתקריות, ועוד פחות מכך מוגשים נגדם כתבי אישום.
ביום שבת הצהיר השגריר האקבי כי פעולה נגד מתנחלים המעורבים במה שהגדיר כ"התנהגות פלילית וטרור" היא אינטרס מובהק של ישראל.



























































































































































תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך
תגובתך פורסמה! שתפו את עמוד הפרופיל שלכם
ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית
תמכו בנו