נפלא
נפלא
בחדשות 12 דווח כי בכיר אמריקאי שהתייחס למצב בלבנון האשים את חזבאללה בהמשך הלחימה בלבנון, בעוד שני הצדדים – לבנון וישראל – מסכימים על סיומה.
לדברי הבכיר, "לחזבאללה יש בחירה פשוטה: הוא יכול להמשיך להילחם במלחמה חסרת תוחלת, או לאפשר סוף סוף את חזרת העקורים ואת שיקום לבנון".
הבכיר האמריקאי ציין: "התנאים שעל השולחן הוגנים, זוכים להסכמתן של שתי הממשלות הריבוניות ומספקים מסלול ברור לסיום הלחימה. חזבאללה נושא באחריות הבלעדית לכל המשך של מעשי האיבה".
לדברי הבכיר, ארצות הברית תומכת בזכותה של ישראל להגנה עצמית ועומדת לצד ממשלת לבנון הלגיטימית במאמציה להעניק עתיד טוב יותר לאזרחיה. "חזבאללה חייב להפסיק מיד את הירי ולאפשר להסכמים הללו להיכנס לתוקף", אמר הבכיר האמריקאי.
הבכיר האמריקאי הדגיש: "חזבאללה ממשיך להשתמש באופן ציני בתשתיות אזרחיות, ובמיוחד בבתים פרטיים, כדי להסתיר ולאחסן נשק. הדבר מסכן את חייהם ורכושם של אזרחי לבנון. כל הנשק בלבנון צריך להיות בידי ממשלת לבנון".
הבכיר האמריקאי ציין כי ארצות הברית תומכת באופן מלא בריבונותה ובשלמותה הטריטוריאלית של לבנון. "מטרת התהליך הזה היא לאפשר באופן בר-קיימא ללבנון להיות מדינה ריבונית לראשונה מזה עשרות שנים – דבר שיתרום גם לביטחונה של ישראל", אמר הבכיר.
בחדשות 12 דווח כי מאחורי הלחץ שהפעיל ראש הממשלה בנימין נתניהו לבחירת עורך דינו ראבילו כמבקר המדינה, שהגיע עד כדי זיהום הליך הבחירה ודרישה מחברי הליכוד להצטלם על הפתק שבחרו, עומדת הצעת החוק להקמת "ועדת חקירה לאומית" לטבח ה-7 באוקטובר.
הצעת החוק קובעת שהקואליציה תמנה 5 חברים בוועדת החקירה והאופוזיציה תמנה 5 חברים, אך במידה והאופוזיציה תסרב למנות את נציגיה, ימנה אותם מבקר המדינה.
עו"ד ראבילו אף הגן על הצעת החוק המדוברת בבג"ץ, באופן שמעלה חשד כבד לגבי חוקיות מינויו, מעבר להליך הבחירה החשאית שזוהם.
כזכור, מוקדם יותר היום הודיע בג"ץ כי ייקבע דיון דחוף בעתירות נגד בחירת ראבילו בתוך כשבועיים.
לאחר הערכת מצב חדשה, פיקוד העורף מסר כי אין שינוי בהנחיות לציבור.
ההנחיות הנוכחיות יישארו בתוקף עד יום שני בלילה. עד אז יקיים פיקוד העורף הערכת מצב נוספת.
הדברים באים לאחר שאיראן איימה להגיב לתקיפה של ישראל נגד חזבאללה בביירות היום.
צה"ל אמר כי תקף מפקדה של חזבאללה בפרברים הדרומיים של ביירות, לאחר שארגון הטרור שיגר הבוקר שתי רקטות לעבר צפון ישראל.
דובר צה"ל עדכן כי צה"ל תקף באופן ממוקד מפקדה שבה פעלו מחבלי חזבאללה בדאחייה.
לפי צה"ל, המפקדה שהותקפה שימשה את מחבלי חזבאללה לקידום מתווי טרור נגד אזרחי מדינת ישראל וכוחות צה"ל הפועלים בדרום לבנון.
התקיפה בוצעה לאחר שמוקדם יותר היום חזבאללה שיגר רקטות לעבר אזרחי מדינת ישראל.
"צה"ל לא יאפשר ירי לעבר אזרחים ויישובים בשטח הארץ, וימשיך לפעול להסרת כל איום על מדינת ישראל וכוחות צה"ל", נמסר.
עוד נמסר כי טרם התקיפה ננקטו צעדים כדי לצמצם את הפגיעה באזרחים, לרבות שימוש בחימוש מדויק ותצפיות מהאוויר.
צה"ל חשף מערכת מנהרות גדולה של חזבאללה סמוך למבצר הבופור בדרום לבנון, שלדבריו נבנתה בסיוע איראני ישיר.
לפי הצבא, הסיבה המרכזית לפשיטה באזור מבצר הבופור הייתה להשתלט על האתר התת-קרקעי ולהרוס אותו, וכן למנוע מחזבאללה לבצע ירי רקטות לעבר ישראל מהאזור.
"צה"ל פתח בפעילות במרחב הבופור כדי להשיג שליטה מבצעית במרחב, המהווה איום על אזרחי ישראל, וכדי לאפשר את השמדת רשת המנהרות", אמר דובר צה"ל.
בצה"ל אומרים כי המנהרה "נבנתה באזור אזרחי, במיקום שמאפשר שליטה מבצעית על אזור אצבע הגליל, שישה קילומטרים בלבד ממטולה, ושימשה כמרכז של חזבאללה באזור".
כוחות פועלים כעת להשמיד את "אתר התשתית התת-קרקעית המרכזי של חזבאללה באזור רכס הבופור", אמר דובר צה"ל, תת-אלוף אפי דפרין, בהצהרה מצולמת.
"זוהי רשת תת-קרקעית שמורכבת מכמה מפלסים שנחפרו עמוק בתוך הקרקע הסלעית. הרשת כולה נבנתה במימון ובתכנון מלאים של משטר הטרור האיראני במשך יותר מעשור", אמר.
דפרין אמר כי האתר התת-קרקעי שימש את חזבאללה כ"מרכז פיקוד ושליטה משמעותי, שבו שהו מאות פעילי חזבאללה".
פעילי חזבאללה ניהלו את הלחימה מהאתר התת-קרקעי, בין היתר במהלך המלחמה הנוכחית, אך נמלטו כשצה"ל פתח בפעולה שלו, אמר.
"תכננו את הפעולה במשך זמן רב והמתנו להזדמנות המבצעית המתאימה כדי לבצע אותה. המתחם הותקף מהאוויר כמה פעמים, וכעת, באמצעות פעולה קרקעית, אנחנו פועלים להשמיד אותו", אמר דפרין.
בצבא אומרים כי במנהרה היו תשתיות מים וחשמל, יכולות נ"ט ונ"מ, וחדרים רבים, בהם כמה מתחמי מגורים, מקלחות, שירותים, חדר ניתוח ומטבחים.
חזבאללה גם אחסן נשק באתר התת-קרקעי, וצה"ל דיווח כי מצא חדר ובו טילי נ"ט, משגר וציוד צבאי נוסף.
לפי צה"ל, חזבאללה שיגר מהאזור יותר מ-400 רקטות לעבר צפון ישראל במהלך הלחימה הנוכחית, וכן כטב"מים, טילי כתף וטילי נ"ט לעבר הכוחות.
בצה"ל אומרים כי האתר התת-קרקעי נבנה "באזור שבו פועל צבא לבנון".
"כחלק מהמאמצים לאכיפת ההסכם בין ישראל ללבנון, הוגשה בקשה לצבא לבנון לטפל באתר, אך חזבאללה מנע ממנו זאת באופן ברור", הוסיף צה"ל.
אולי הבעיה של משבר האקלים היא שהוא לא יורה רקטות. הוא לא משגר כטב"מים, לא חוצה גבולות, לא עומד בראש מיליציה ולא נושא דגל של ארגון טרור.
הוא רק מייבש מקורות מים, מעלה מחירי מזון, מעמיס על תשתיות, פוגע בבריאות הציבור, משבש שרשראות אספקה, מחמיר אי־יציבות אזורית ופוגע ברציפות התפקודית של מדינות. כנראה שבישראל של היום זה עדיין לא מספיק כדי להיחשב איום ביטחוני.
פז נקש עזרא היא ראש המחלקה הסביבתית ומומחית לקיימות, בחברת Good Vision מקבוצת פאהן-קנה. בוגרת תואר ראשון דו חוגי בביולוגיה (B.Sc) וגיאוגרפיה וסביבת האדם (B.A) מאוניברסיטת תל אביב. שירתה כקצינת משאבי אנוש בחיל האוויר כ-5 שנים ועבדה באגף הביקורת במשרד מבקר המדינה על המשרד להגנת הסביבה ומשרד התיירות.
בשנת 1986 פרסמה שולמית הראבן את מאמרהּ המכונן "משיח או כנסת". זו לא הייתה מסה תיאולוגית על דקויות האמונה, אלא תהייה פוליטית חריפה, שתקפה ישירות את שורשי הקיום שלנו כאן: האם הריבונות במדינת ישראל היא אנושית – כזו הנתונה בידי אזרחיה על טעויותיהם ומגרעותיהם, ועל כן כפופה לתיקון וביקורת – או שמא מדובר בריבונות מטאפיזית, הנגזרת מצו אלוהי שאינו נתון לוויכוח?
ה"כנסת", לשיטתה של הראבן, מעולם לא הייתה רק מִבנה בירוקרטי או מוסד שלטוני; היא סמל לפוליטיקה של הכרעה ארצית, של אחריות ושל גבולות כוח ברורים.
ד"ר עופר חן הוא בוגר החוגים להיסטוריה, פילוסופיה ותלמוד ובעל פוסט דוקטורט במשפטים מאוניברסיטת תל אביב. ספריו ומחקריו מקיפים נושאים רבים ומגוונים, החל מחקר המשיחיות היהודית, היסטוריה של המשפט הישראלי וכלה בספרות מודרנית ותולדות ההלכה. משמש כחוקר במכון לחקר התפוצות באוניברסיטת תל אביב. חבר אגודת הסופרים.
יהיו מי שיאמרו שמדובר בחולמים בהקיץ, ואחרים שיראו בכך הזדמנות לשינוי היסטורי – בעיצומה של מלחמה רב זירתית במזרח התיכון יושבת קבוצת אינטלקטואלים, נציגי שלוש הדתות המונותאיסטיות, במוזיאון השואה בדובאי – ומנסה ליצור יחד את המפנה ההיסטורי במזרח התיכון, את הגשר לשלום.
וכך גם במהלך המלחמה בעזה ובימי המלחמה באיראן, בעוד המתיחות הביטחונית בחזיתות השונות נמשכת, יושבת הקבוצה הזו ומנסה למצוא את פתרון הקסם להידברות.
פאר לי שחר היא עיתונאית, חברה בוועד הפעיל של מפקדים למען ביטחון ישראל, בוועדת ההיגוי של פורום ארגוני השלום ופעילת שלום בתנועת נשים עושות שלום. היא חברה במועצה הדתית של עיריית תל אביב. בעלת ותק של עשרות שנים בתקשורת - בגלי צה"ל (ככתבת הראשונה ביומני החדשות) וככתבת מדינית ופוליטית בעיתונים חדשות ועל המשמר ועורכת ומגישה יומני חדשות ותוכניות מלל ברשת ב של קול ישראל.
אבח אכן מזהה דברים במדויק, למשל שביבי הפך כבר מזמן להקשר זהותי, אבל ברשעותו הלא מתוקה אב"ח חושב שהוא חייב לעודד, לשבח, לקלס ולהלל את המופרעות הזו. קרוב אליו בטיפשותו זו הוא הפרופסור נסים מזרחי שמזהה סנטימנט אצל מזרחים רבים, מזהה נכון, אך במקום להתווכח איתו הוא בטוח שתפקידו להצדיק.. (הסנטימנט במקרה של מזרחי הוא הגישה של מזרחים רבים בהעדפת היהודים על אחרים) אבח מסוכן לעצמו ולסביבותיו. וכלל אינו מתוק
https://avshalom-elitzur.academy/articles/%D7%90%D7%91%D7%99%D7%A9%D7%99-%D7%91%D7%9F-%D7%97%D7%99%D7%99%D7%9D-%D7%95%D7%94%D7%93%D7%95%D7%A7%D7%98%D7%95%D7%A8-%D7%91%D7%A8-%D7%9E%D7%99%D7%A0%D7%9F
https://avshalom-elitzur.academy/articles/אבישי-בן-חיים-והדוקטור-בר-מינן
הפרוייקט הציוני היה דמיון ופנטזיה והוא זמני לא יעזור לכם שום דבר ולאדון חילול השם אני גאה לחלל את השם שלך אני ואתה לא מאמינים באותו אלוהים סולברג הוא הכומר של דת הציונות ואפילו הלבוש שלו זה כשל כומר
תפסיקו לנסות לגייס את החרדים. המטרה צריכה להיות ריסוק מבנה החברה החרדית – הגיוס יגיע באופן טבעי בעקבות זה. לא צריך באלימות – רק לסגור את כל הברזים ולשים את עקב המדינה על צווארם של האדמו"רים ראשי הכתות.
כל התקציבים, כל ההטבות, כל ההנחות, כל מוסדות החינוך המתוקצבים הלא ממלכתיים, כל המשרות המומצאות לחרדים – לסגור את כל הברזים.
שחררו את הצעירים החרדים מגיוס ל-5 השנים הבאות ומהחובה להתייצב בישיבות – תנו להם לברוח החוצה מציפורני האדמו"רים והרבנים ולמצוא עבודה.
יהיה קצת בכי ותמונות ריגשי של ילדים חרדים רעבים – אבל התעלמנו מהתמונות מעזה, נתעלם גם מזה. החברה החרדית לא תשרוד 6 חודשים ללא עטיני המדינה. צה"ל יהיה מוכן לקבל את כל מי שירצה לקפוץ אל סיר ההיתוך ולהצטרף לעם ישראל. בלי גדודים נפרדים ובלי הפרדה מנשים – כולם ביחד בסיר ההיתוך. בן גוריון כבר ידע שככה בונים עם.
אחרת אפשר לסגור את הפרויקט הציוני.
תודה על הסקר
לדעתי חשוב לשאול בסקר הבא – האם הציבור בעד המשך כהונתה של הממשלה הנוכחית – כן או לא ביבי – גורם לחלק מהאנשים להגן בחרוף נפש על ההצבעות הקודמות שלהם – לשאול את הציבור האם הוא רוצה שינוי או עוד 4 שנים כמו אלו – יהיה הרבה יותר מעניין מדעה על איש מסויים מוצלח ככל שיהיה
עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית היא יסוד הכרחי לחברה חופשית ובריאה.
ישראל מתמודדת עם מתקפה חסרת מעצורים על יסודות הדמוקרטיה ועל כל המוסדות הממלכתיים שלה. ובמקביל, התקשורת הישראלית מאבדת את עצמאותה ואת יכולתה לבקר את השלטון. זמן ישראל הוכיח שאפשר גם אחרת: שניתן ליצור עיתונות חופשית, אחראית, ביקורתית ונחושה, המגינה על שלטון החוק ועל זכות הציבור לדעת.
תמיכתכם תאפשר לנו להמשיך לפרסם תחקירים, ניתוחים וכתבות עומק הנשענים על עובדות, ועל עבודה עיתונאית מקצועית ויסודית.
תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך
תגובתך פורסמה! שתפו את עמוד הפרופיל שלכם
ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית
תמכו בנו