הפרקליטות הגישה היום לבית המשפט המחוזי בירושלים כתב אישום נגד תושב השומרון שירה ופצע באורח קשה נוסעת ביישוב עקרבה "ללא הצדקה וללא סמכות בדין".
פנחס שם טוב רן, רכז הביטחון של רכס ההרים גדעונים שבשומרון בן 37, נסע לפני חודש מביתו במאחז גבעות עולם לחוות דמסקי יחד עם נ', חייל בשירות קבע.
לפני שהגיע לחוות דמסקי פנה ליישוב עקרבה, אשר נמצא מחוץ לתחום השיפוט שלו כרכז ביטחון. ללא הצדקה וללא סמכות הוא עצר עוברי אורח ביישוב ובדק את תעודות הזהות שלהם.
אחר כך רן דרש מר', שנסע ביישוב עם אשתו, א', לעצור. הוא עשה זאת תוך חריגה מתפקידו וללא סמכות.
ר' זיהה שאין מדובר בחיילים ושאחד מהשניים רעול פנים. על רקע החשש שתופעל נגדו אלימות הוא האיץ את נסיעתו. רן בתגובה פתח באש ופגע בא'. אחד הקליעים פגע סמוך לליבה.
בדרכם חזרה של רן ושל נ' מחוות דמסקי הוא שב לזירת הירי וחיפש את התרמילים שבמקום.
כשגורמי הביטחון שאלו אם שמע על הירי הכחיש שנכח במקום או שהתוודע לתקיפה.
רן הואשם בחבלה בכוונה מחמירה ובשיבוש מהלכי משפט.

לפי חוק הבחירות, היום (שישי) חל המועד האחרון לפני סגירת הקלפיות שבו מותר לפרסם סקר חדש שנערך בתקופת הבחירות ואשר עוסק בדפוסי ההצבעה.
תאגיד השידור כאן, חדשות 12, חדשות 13 ו־i24NEWS הודיעו שיפרסמו הערב סקרים עדכניים של מפת המנדטים.
האיסור מתייחס לכל סקר שנערך בתקופת הבחירות ובודק את דפוסי ההצבעה של הבוחרים או נושאים הקשורים במישרין למתמודדים לכנסת.
בסקר שפורסם אמש בזמן ישראל השיג מחנהו של גדי איזנקוט, המורכב מישר!, ביחד, הדמוקרטים וישראל ביתנו, 51 מנדטים, וכך גם השיג מחנה בנימין נתניהו, המורכב מהליכוד, ש"ס, יהדות התורה, עוצמה יהודית והציונות הדתית וזהות.
המשותפת השיגה בסקר זה תשעה מנדטים, רע"ם – חמישה והמילואימניקים והכלכלית – ארבעה.
המועד האחרון שבו מותר לפרסם סקרים חדשים הוא היום בשעה 23:59.

הרמטכ"ל אייל זמיר אמר שהחיילים שהרגו הבוקר את שני המחבלים הפלסטינים בדרום הגדה מנעו פיגוע חמור יותר.
"מדובר בפיגוע קשה. פעולתם המהירה של הלוחמים מנעה פיגוע חמור אף יותר ופגיעה נוספת באזרחים ובכוחות הביטחון", אמר זמיר בהערכת מצב בעקבות הפיגוע.
זמיר הוסיף כי "ברכב שבו הגיעו המחבלים לזירת הפיגוע נמצאה כמות רבה של תחמושת, אשר נועדה לשמש לביצוע פיגוע בהיקף נרחב יותר".
לפי צה"ל, המחבלים היו חמושים ברובה M16 ובאקדח, והם חוסלו בידי סגן מפקד גדוד ארי של פיקוד העורף ומפקד הפלוגה, שקפצו לזירה.
זמיר הורה גם להיערך לתגבור נוסף של כוחות בפיקוד המרכז, על פי דרישה וצורך מבצעי.
לו הבחירות לכנסת היו נערכות כעת, מחנהו של גדי איזנקוט היה מקבל 54 מנדטים, ומחנהו של בנימין נתניהו – 48 מנדטים, כך נמצא בסקר שפורסם הבוקר ב"מעריב".
| !ישר | 21 |
|---|---|
| הליכוד | 19 |
| ביחד | 15 |
| הדמוקרטים | 10 |
| המשותפת | 9 |
| ישראל ביתנו | 8 |
| ש"ס | 8 |
| יהדות התורה | 7 |
| עוצמה יהודית | 7 |
| הציונות הדתית וזהות | 7 |
| רע"ם | 5 |
| המילואימניקים והכלכלית | 4 |
ביחד, הדמוקרטים, ישראל ביתנו וישר! נכללים בחלוקה המוצגת בדיווח זה במחנה איזנקוט, וש"ס, עוצמה יהודית, הציונות הדתית וזהות והליכוד נכללים במחנה נתניהו.
המשותפת קיבלה תשעה מנדטים, רע"ם – חמישה מנדטים והמילואימניקים והכלכלית – ארבעה מנדטים.
עמך ישראל קיבלה 3% מקולות הבוחרים, הציבור החרדי – 0.9%, נעם לישראל – 0.5% וכך גם צומת בית ישראל. ארבע הרשימות לא עברו את אחוז החסימה שעומד על 3.25%.
בתיעוד מזירת פיגוע הירי בדרום הגדה נראים חילופי אש ממושכים בין המחבלים הפלסטינים לכוחות צה"ל.
"תתפסו מחסה, בואו לאמבולנס, הוא ממוגן ירי", נשמע חובש קורא לחיילים בזמן שנשמעות יריות.
"עדיין לא מצליחים להוציא את הפצועים החוצה, למעלה מעשרים דקות כבר שיש ירי פעיל", הוא נשמע אומר בתיעוד נוסף.
שני המחבלים הפלסטינים נורו למוות בידי חיילי גדוד ארי של פיקוד העורף, שהוצבו באזור.
לפי צה"ל, המחבלים היו חמושים ברובה סער M16 ובאקדח.
צה"ל מסר כי הטיל כתר על כמה יישובים פלסטיניים באזור, ובהם סגר מלא על חברון.
פיגוע סמוך לצומת יהודה: שני פצועים במצב קשה, ושניים קל. המחבלים ניסו להימלט, אך בתום מרדף קצר חוסלו בידי כוחות צה"ל, שהקימו חסימות באזור – והטילו כתר על כפרים. pic.twitter.com/fMfViJfoD0
— זירת החדשות (@ZiratNews) October 23, 2026



























































































































תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך
תגובתך פורסמה! שתפו את עמוד הפרופיל שלכם
ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית
תמכו בנו