בפברואר 1616 האינקווזיציה של הכנסיה הקתולית קבעה כי נאסר על גלילאו גלילאי להחזיק, להגן או ללמד את התיאוריה המדעית, שכדור הארץ לא נמצא במרכז הייקום ושהכדור שלנו, הוא זה שסובב סביב השמש. התיאוריה כבר הוכחה לפני המשפט על ידי תצפיות (תיעודים), אך זה לא שינה לכנסייה. במשך 10 שנים סתמו לו את הפה עד שהתחלף האפיפיור.
400 שנה מאוחר יותר הרשות השנייה, בלחץ מתעשיית החלב, סותמים ל חוות החופש את הפה ומונעים מהציבור, שוב, את האמת. כלום לא השתנה. בעלי הכח סותמים את הפיות לדוברי האמת, אך לנו יש פייסבוק, דבר שלגלילאו גלילאי, לא היה.
חשבתי, שגם בישראל, יש את הזכות, שכתובה בחוקה האמריקאית, "THE FREEDOM OF SPEECH", כחוק ייסוד, כנראה שבפועל, לא. כנסו לעמוד של חוות החופש וצפו שם בפרסומת, הפיצו את הפוסט הזה, כנסו לאתר חוות החופש לכל האמת על התעשייה ולמתכונים אלטרנטיביים, בקרו בחווה ופיגשו את בעלי החיים בהזמנת סיור באתר, תרמו ל חוות החופש, כי לא ניתן שיצנזרו אותנו ואת האמת, קשה ככל שתהייה.
ראש מועצת הכפר ג'אלוד, ראאד נאסר, אמר לזמן ישראל כי משפחת טובאסי, המתגוררת בכפר שמדרום לשכם, עזבה את ביתה לפני מספר שעות לאחר שמתנחלים צרו על הבית וחסמו את דרך הגישה אליו בימים האחרונים.
כלי תקשורת פלסטינים פרסמו תיעוד שבו נראים מתנחלים מסתובבים בחצר הבית, ככל הנראה לאחר שהמשפחה כבר עזבה את המקום.
מוקדם יותר השבוע דווח ב"הארץ" כי משפחת טובאסי, שביתה שוכן בפאתי הכפר, הייתה למעשה נצורה בשבועיים האחרונים בעקבות הקמת שני מאחזים בסמוך. בן משפחה סיפר כי המתנחלים איימו לנתק את זרם החשמל לביתם.
היום ניסו עיתונאי "הארץ" להגיע אל המשפחה, אך הצבא מנע זאת מהם והכריז על האזור כשטח צבאי סגור. עם זאת, על פי הדיווח ב"הארץ", הצבא לא פינה את המתנחלים מהאזור.
צה"ל טרם מסר את תגובתו.
مستوطنون يرقصون أمام منزل محمود الطوباسي في جالود جنوب نابلس، بعد نجاحهم في تهجير العائلة من منزلها، إثر حصار وضغوطات ومضايقات بدأت منذ شهر نيسان/أبريل الماضي وتصاعدت في الأيام الأخيرة pic.twitter.com/U6iXjykDFE
— Ultra Palestine – الترا فلسطين (@palestineultra) July 22, 2026
הנשיא יצחק הרצוג ספד לחיים יבין, שהלך לעולמו בגיל 93:
"קיבלנו בצער את הידיעה על לכתו של חיים יבין, חתן פרס ישראל, ממייסדי הטלוויזיה הישראלית ומי שנודע במשך עשרות שנים כ"מר טלוויזיה".
"במשך למעלה מארבעה עשורים ליווה חיים את אזרחי ישראל ברגעים המכוננים של חיינו הלאומיים – במקצועיות, באחריות ובממלכתיות שהפכו לחלק בלתי נפרד מנוף התקשורת בישראל. קולו ופניו היו מזוהים עם פרקים מרכזיים בתולדות המדינה, והוא הותיר חותם עמוק על התקשורת הישראלית ועל התרבות הציבורית.
"מיכל ואני שולחים תנחומים מעומק הלב לרעייתו יוספה, לילדיו ומשפחתו, לחבריו, לעמיתיו הרבים ולכל אוהביו. יהי זכרו ברוך".

העיתונאי הוותיק חיים יבין הלך לעולמו בגיל 93. הלווייתו תתקיים בבית העלמין גבעת השלושה ביום שישי בשעה 11:00.
יבין שזכה לכינוי "מר טלוויזיה" שימש מגיש מהדורת החדשות המרכזית של הערוץ הראשון, "מבט לחדשות", במשך ארבעה עשורים, עד שנת 2008.

בחדשות 12 דווח כי לדברי בכיר בבית הלבן, מתקיימים מגעים לקביעת פגישה בין נשיא ארה"ב דונלד טראמפ לראש הממשלה בנימין נתניהו בוושינגטון בשבוע הבא, אך עדיין לא נקבע מועד סופי.
נתניהו צפוי להגיע לוושינגטון לטקס האשכבה של לינדזי גרהאם. בלשכת ראש הממשלה ובשגרירות ישראל בוושינגטון סירבו להגיב.
הממשלה הודיעה לבג"ץ באופן רשמי כי היא לא השלימה את החקיקה להקמת ועדת חקירה למחדל 7 באוקטובר, וביקשה מבית המשפט "לא להתערב" בסוגיה.
"למרבה הצער, בשל אילוצי לוח הזמנים של הכנסת, לא עלה בידי הכנסת להשלים את הליכי החקיקה של הצעת החוק בקריאה שנייה ושלישית בטרם יציאתה לפגרת הבחירות", טענה הממשלה בתגובתה לבג"ץ.
"אופן חקירת האירועים מצוי בלב מחלוקת פוליטית בין המפלגות המתמודדות בבחירות. בנסיבות אלה, אין זה ראוי כי בית המשפט הנכבד יידרש להכריע בסוגיה או יתערב בה בשלב זה. דווקא בעת הזו ראוי שבית המשפט ינהג באיפוק ובריסון".
הממשלה ציינה כי העבירה בקריאה ראשונה את החוק להקמת ועדת חקירה פוליטית, וכי בכוונתה לאשר אותו בקריאות הסופיות אם תצליח להרכיב ממשלה חדשה לאחר הבחירות הקרובות.
בשבוע שעבר העבירה הממשלה במהירות כמה הצעות חוק שנויות מאוד במחלוקת בימיה האחרונים של הכנסת. חקיקה זו כללה חוק המקפיא מעצרים של משתמטים חרדים, חוק השולל סמכויות מפתח מהיועצת המשפטית לממשלה וחוק רפורמה בתקשורת שעורר סערה ציבורית נרחבת.
ההרס הישראלי הוא פירמידלי. יש חשיבות מיוחדת להראות שהוא פירמידלי ומהו התהליך המתרחש. ישנו אצלנו גן קטלני, שאם יוסיף להתנהל "כסדרו", אין מנוס מכך שיביא להרס המדינה היהודית. אפשר לדבר על פירמידות-הרס גם בארצות וזמנים אחרים, אבל זה לא יהיה דומה לשום דבר מן השנים האחרונות אצלנו, הרס פנימי וחיצוני כאחד.
האיש שבשפיץ
בחוד הפירמידה נמצא כבר זמן רב ראש הממשלה בנימין נתניהו, הוא "איש-השפיץ". הוא עוסק בהרס מדינה שיטתי על כל גווניו, ואין אצלו "מחוץ לתחום": סכסוך החברה על רבדיה וקבוצותיה השונים, בטירוף שלא היינו עדים לו בעבר; תשלום גדול ורב לכל הגורמים שמסייעים לו ולממשלו לשרוד, שמתוכו חלק ניכר לחרדים; הורדת הנחיות כיצד לטפל בסוגיית המשפט והחוק כדי להחליש את כוחם ואת כוחה של הדמוקרטיה, לפרקם ולפוררם עד דק; טיפוח ערוצי רעל מדממים ללא הרף; ובעיקר מזימות מכשילות הפועלות לכל הכיוונים.
ד"ר אברהם פרנק נולד בקיבוץ גן שמואל ב-1945, והוא חבר בו עד היום. מ-1972 עד 2007 עסק בחינוך פורמלי, מחצית התקופה כמנהל תיכון. ב-2008 עשה דוקטורט על מנהלי בתי ספר, הפך לפעיל חברתי בנושא החינוך, וכתב מספר ספרים ולא מעט מאמרים על המערכת. החל מ-2018 פעיל גם בנושא הקיימות; זהו בעיניו האתגר הראשי העומד בפני האנושות.

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך
תגובתך פורסמה! שתפו את עמוד הפרופיל שלכם
ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית
תמכו בנו
כ-55% מהישראלים תומכים בהקמת בית המקדש – כך עולה מסקר של מכון "דיירקט פולס", שבחן את עמדות הציבור ביחס להר הבית ולמקדש. המדגם כלל 1,010 נשאלים בגילי 18 ומעלה.
תוצאות הסקר מצביעות על שינוי הולך וגדל בדעת הקהל, ועל התרחבות המגמה המשיחית. נתונים רשמיים של משטרת ישראל מגבים מגמה זו ומצביעים על שנת שיא במספר היהודים שעלו להר הבית: בשנת 2025 ביקרו במקום 62,851 יהודים – עלייה של כ-37% לעומת שנת 2023.
משה בן עטר הוא פובליציסט, מחבר הספר "המסע לישראל האחרת". עסק שנים בתכנון אסטרטגי והיה מנכ״ל המועצה הציונית בישראל, מנהל כפר הנוער יוענה ז'בוטינסקי, ומנהל המכון למחקר וחינוך בקרן כצנלסון. היה יועצם של כמה שרים ויועץ ליצחק הרצוג. כיום יו"ר המועצה הציבורית היהודית דרוזית. חבר בקבוצת מפקדים למען ביטחון ישראל.

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך
תגובתך פורסמה! שתפו את עמוד הפרופיל שלכם
ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית
תמכו בנופעם היא מבריקה, פעם מאכזבת, ותמיד נדמה שהתשובה הבאה תהיה טובה יותר. השימוש בבינה מלאכותית מפעיל אצלנו מנגנונים פסיכולוגיים שמוכרים מהימורים, ממשחקים ומרשתות חברתיות.
* * *
זה מתחיל במשימה קטנה. מייל ללקוח, פסקה במצגת, כותרת למסמך. משהו שאפשר לסיים לבד בכמה דקות. אתם פותחים את הצ'אט רק כדי לחסוך זמן, לקבל כיוון, אולי למצוא ניסוח קצת יותר חד.
ליאור בורק היא מובילת חדשנות בינה מלאכותית ואנליסטית מודיעין עסקי. מתמחה ביישום כלי AI מתקדמים בעבודת המודיעין והמחקר, ומפתחת תהליכי איסוף וניתוח מידע מבוססי בינה מלאכותית. שירתה כחוקרת בחטיבת המחקר במודיעין (2014-2017).

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך
תגובתך פורסמה! שתפו את עמוד הפרופיל שלכם
ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית
תמכו בנוכרגע אני לא מצליח להבין מה הם מרוויחים (פרט לזה שאנחנו מוכרים את עצמנו ללא תמורה לתאגיד) מזה שאנחנו נשארים מחוברים: הרי כל פעם 'האם תרצה…' או 'תרצה ש…' משאירות אותנו מחוברים, וכמו שאנחנו יודעים, כרגע זה עולה להם הרבה כסף והרבה אנרגיה חשמלית.
אבל, וזה אבל גדול, לקלוד יש את האפשרות להגדיר איך רוצים שהוא יענה. אני למשל הגדרתי לו: בלי שאלות המשך, בלי התחנפויות, בלי 'התלהבות' מהשאלות, ועדיף דיוק על פני מהירות. וזה עובד. ממש. עד כדי כך שלפעמים התשובה היא: 'כן'. ככה, במילה אחת קצרה. כדאי לכם לנסות.
- לכל תגובה ופוסט עמוד בזמן ישראל שניתן לשתף ישירות ברשתות החברתיות ולשלוח באימייל
- עמוד הפרופיל הפומבי שלך ירכז את כל התגובות שפרסמת בזמן ישראל
- אפשרות להגיש פוסטים לפרסום בזמן ישראל
- אפשרות להגיב לכתבות בזמן ישראל
- קבלו את המהדורה היומית ישירות לתיבת האימייל שלכם















































































































































תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך
תגובתך פורסמה! שתפו את עמוד הפרופיל שלכם
ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית
תמכו בנו