JavaScript is required for our website accessibility to work properly. הזמן של Omer Shachor | זמן ישראל
Omer Shachor
הזמן של
Omer Shachor
הזמן של
Omer Shachor
כל הזמן // יום ראשון, 30 באוגוסט 2026
מה שחשוב ומעניין עכשיו

אף שחלק מהמעורבים בתקיפה בקוסרה תועדו בפנים גלויות – הרשויות לא עצרו איש

שגריר ארה״ב על אירועי קוסרה: קומץ קטן של בריונים, לא מייצגים את המתנחלים ● מחיר הדלק יגיע מחר בלילה לשיא של כל הזמנים: 8.25 שקל לליטר ● בני 14 ו-16 מקריית מוצקין מואשמים כי ביצעו משימות ריגול עבור איראן ● חמינאי קרא בהודעה כתובה למדינות המפרץ להתעמת עם "האויב האמיתי" ● גבר נורה למוות ביפו; צעיר נפצע קשה בירי סמוך דקות לאחר מכן

הרשויות לא עצרו גורמים החשודים במעורבות בתקיפה שאירעה אתמול בקוסרה שבגדה, אף שבתיעוד נראים פניהם של כמה מהמעורבים, כך דווח בחדשות 12.

לפי הדיווח, כלי תקשורת בינלאומיים פרסמו תמונות ותיעוד שבהם ניתן לזהות כמה מהמשתתפים בפשיטה.

עשרות מתנחלים לקחו חלק בתקיפה והשתלטו על בית פלסטיני בזמן שבני המשפחה היו בתוכו. צה"ל הוזעק לפנות את המתנחלים מהבית, אך נכון לעכשיו נראה כי לא בוצעו מעצרים.

אתמול המעיט ראש הממשלה בנימין נתניהו בחומרת גל האלימות המתמשך נגד פלסטינים, ותיאר אותו כמעשיהם של "קומץ פורעים" שאינם מייצגים את ציבור המתנחלים הרחב.

קוסרה, השוכן מדרום־מזרח לשכם, היה יעד לגל של תקיפות מתנחלים בתקופה האחרונה, ובהן מצור שנמשך שבועות על כמה בתים פלסטיניים. ההתרחשות משכה תשומת לב בינלאומית ליישוב והובילה לפריסה ממושכת של כוחות צה"ל באזור, שבעקבותיה נעקרו כמה משפחות פלסטיניות מבתיהן בכפייה.

צה"ל מסר שכוחותיו ממשיכים לשהות באזור כדי למנוע ממתנחלים להקים מחדש מבנים מאולתרים ולחסום שוב את הגישה לבתי התושבים.

בתיעוד מפשיטת המתנחלים על היישוב אתמול נראה כי חיילי צה"ל היו באזור בזמן ההתרחשות, אך עמדו מנגד ואפשרו לקיצונים שהתפרעו לתקוף בית בשולי הכפר.

ראשת מועצת ירוחם לשעבר טל אוחנה חכמון ואל"מ (במיל') ניר חג'בי, יליד מושב יכיני וחבר קיבוץ כיסופים, מצטרפים למפלגת "ישר! עם איזנקוט", כך הודיעה היום המפלגה.

אוחנה חכמון כיהנה כראשת מועצת ירוחם משנת 2018 ופעלה בשנים האחרונות גם לשיקום ולצמיחת יישובי הצפון במועצה האזורית מעלה יוסף. כיום היא מכהנת כיו"ר ארגון 255 לשיקום משפחות החטופים.

חג'בי שירת 26 שנים כקצין לוחם בצה"ל, וב־2025 נבחר למצטיין הרמטכ"ל על שירותו במלחמת "חרבות ברזל". ב־7 באוקטובר נרצח בנו יהונתן במתקפת חמאס. מאז המשיך חג'בי בשירות מילואים ובפעילות למען שיקום הנגב המערבי, והוא ממובילי תוכנית המפלגה לשיקום ושגשוג הדרום.

טל אוחנה חכמון לוחצת את ידו של גדי איזנקוט עם הצטרפותה למפלגת ישר! אוגוסט 2026 (צילום:  יהב טרודלר)
טל אוחנה חכמון לוחצת את ידו של גדי איזנקוט עם הצטרפותה למפלגת ישר! אוגוסט 2026 (צילום: יהב טרודלר)

יו"ר המפלגה גדי איזנקוט אמר כי השניים "הקדישו שנים לביטחון, להתיישבות, לשירות הציבורי ולפיתוח הנגב", והוסיף כי מפלגתו תפעל להציב את שיקום ופיתוח הדרום בראש סדר העדיפויות הלאומי.

אוחנה חכמון אמרה כי היא מצטרפת למפלגה כדי "להציב את הנגב והגליל בראש סדר העדיפויות הלאומי", ואילו חג'בי אמר כי מטרתו היא לפעול "לביטחון, לשיקום ולצמיחה של הדרום".

אל
אל"ם (מיל') ניר חג'בי לוחץ את ידו של גדי איזנקוט עם הצטרפותו למפלגת ישר! אוגוסט 2026 (צילום: יהב טרודלר)

המשטרה הודיעה כי במהלך סוף השבוע נעצרו שבעה בני אדם בחשד לפגיעה באתרים קדושים לנוצרים ולמוסלמים בעיר העתיקה בירושלים.

לפי המשטרה, כל החשודים שוחררו בתנאים מגבילים לאחר שנחקרו בחשד להתנהגות העלולה לפגוע בשלום הציבור.

שלושה מהחשודים, כולם בגירים, עוכבו בחשד לחילול קברים מוסלמיים. בהודעת המשטרה צורף תיעוד שבו נראים שלושה בני אדם מתקרבים למצבה, ושניים מהם בועטים בה.

ארבעת החשודים האחרים עוכבו לאחר שלפי החשד ירקו לעבר מתחם הפטריארכיה הארמנית.

כלי תקשורת בערבית פרסמו ביום רביעי בבוקר תיעוד ממצלמות אבטחה של לפחות מקרה יריקה אחד בקתדרלת סנט ג'יימס של הפטריארכיה, שלפי הדיווחים התרחש בלילה שלפני כן. עם זאת, מהודעת המשטרה עולה כי ארבעת החשודים נעצרו בחשד למקרי יריקה שהתרחשו רק בהמשך השבוע.

צה"ל הודיע כי פעיל חמאס נהרג לפני זמן קצר בתקיפה ישראלית במרכז רצועת עזה.

לפי הצבא, בתקיפה בדיר אל־בלח נהרג חסאם אוסאמה חוסיין נאסר, שלדברי צה"ל פעל לקידום פיגועים נגד כוחות צה"ל ואזרחים ישראלים.

בצבא מסרו כי ננקטו צעדים לצמצום הפגיעה באזרחים, וכי התקיפה בוצעה משום שהפעיל "היווה איום מיידי".

מוקדם יותר צה"ל הודיע כי שני פעילים בכוח נוחבה של חמאס נהרגו אתמול בתקיפה ישראלית בחאן יונס שבדרום רצועת עזה.

תנועת "קומו" ומשפחות 7 באוקטובר הודיעו כי שורד השבי אלי שרעבי והשחקנית שני כהן ינחו השנה את טקס הזיכרון הלאומי, שייערך ב־7 באוקטובר בפארק הירקון.

שרעבי אמר כי "ה־7 באוקטובר חייב להישאר חקוק בלבנו כתאריך ברזל לעולם ועד", והוסיף כי הוא מקיים את הבטחתו לאשתו ליאן, לבנותיו נויה ויהל ולאחיו יוסי, שנרצחו, "שלעולם לא ישכחו אותם ואת מה שקרה להם".

הטקס ייערך זו השנה השלישית וישודר בערוצי התקשורת בישראל וברשתות זרות. המשפחות קראו לציבור להמשיך לתמוך בקמפיין גיוס ההמונים, כדי לאפשר את קיום הטקס במתכונת פתוחה בפני רבבות משתתפים.

הוסיפו את זמן ישראל כמקור מועדף בגוגל

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
0

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
לכל העדכונים עוד 15 עדכונים

מטקסס ועד הנגב - השיטות הבירוקרטיות לדיכוי הצבעה

דיכוי הצבעה זה לא רק חקיקה, זה גם מנגנון בירוקרטי. מתברר שקיימים קווי דמיון בולטים בין השיטות המשמשות להגבלת השתתפות פוליטית של מיעוטים בארצות הברית (על ידי המפלגה הרפובליקאית) לבין המדיניות המיושמת בישראל כלפי האוכלוסייה הערבית. במיוחד בנגב.

אסתי סגל מכורה לנתונים ולביג דאטה ומנגישה אותם באינפוגרפיקה והדמיית נתונים (data story telling), אקטיביסטית שלא מפסיקה לנסות לשנות את העולם. חיה בתל אביב אצל פצפונת וסוזנה החתולות.

הוסיפו את זמן ישראל כמקור מועדף בגוגל
תכנים המתפרסמים בזירת הבלוגים של זמן ישראל מייצגים את כותביהם בלבד. הדעות, העובדות וכל תוכן המוצג בפוסט זה הם באחריות הכותב/ת וזמן ישראל אינו נושא באחריות להם. במקרה של תלונה, אנא צרו קשר.

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
0

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
לפוסט המלא עוד 38 מילים
אמיר בן-דוד

אנרכיה בממלכה המפולגת

עשרות פורעים חמושים ורעולי פנים דהרו על טנדרים לעבר יישוב אזרחי. אי אפשר היה שלא להיזכר במראות האימה מהשבעה באוקטובר. רק שהפעם הפורעים היו יהודים והיעד היה יישוב פלסטיני ● וגם: מי אוהב את השבת? ● נערכים לפעילות קרקעית בעזה ● גם לתאילנדים נמאס מישראלים ● הדרך ל-27 באוקטובר ● ועוד...

מתנחלים יושבים במרפסת של בית פלסטיני בכפר קוסרה. 29 באוגוסט 2026 (צילום: Jaafar ASHTIYEH / AFP)
Jaafar ASHTIYEH / AFP

צה"ל מאייש מחדש מוצבים נטושים לאורך גבול ירדן

עדות מהשטח כלקח ישיר מאירועי השבעה באוקטובר, הצבא מעבה באופן דרמטי את קו ההגנה לאורך החזית המזרחית ● באמצעות אוגדה חדשה שהוקמה ומערכות מעקב מתקדמות, הצבא נאבק בגל של הברחות נשק, מתקפות כטב"מים ואיומים נוספים שמכוונת איראן דרך החזית המזרחית

לכתבה המלאה עוד 992 מילים

המחיר הנסתר של תלמידי הצפון

לא כל פגיעה בילדים ניכרת בזמן התרחשותה. לעיתים דווקא הנזקים העמוקים ביותר מתגלים רק לאחר שהמשבר חולף. מוכרת לכולנו תופעת ההדף – מצב שבו הנזק האמיתי אינו נראה מייד, אלא מתגלה רק לאחר שהרעש שוכך. נדמה שכך עלינו להתבונן כעת בנעשה בצפון, דווקא בפתחה של שנת הלימודים ובצל אירועי השעה הסוערים.

בעוד השיח הציבורי ומערכת החינוך מתמקדים כיום, ובצדק, בשיקום היישובים ובצמצום פערי הלמידה המיידיים, לצד האתגרים הגלויים הללו הולך ומצטבר נזק מסוג אחר – השבר ברצף ההתפתחותי שעליו נשענת צמיחתם של ילדים ובני נוער.

לילי הלפרין היא חוקרת, מרצה וראש "מרכז אמת" לקידום הסובלנות וצמצום האלימות. מאמריה עוסקים בסוגיות הבוערות של החברה והחינוך בישראל מתוך תפיסה המחברת בין אירועי העבר לאתגרי השעה והיא שותפה למאבקים חברתיים וחינוכיים לשיפור פניהם.

הוסיפו את זמן ישראל כמקור מועדף בגוגל
תכנים המתפרסמים בזירת הבלוגים של זמן ישראל מייצגים את כותביהם בלבד. הדעות, העובדות וכל תוכן המוצג בפוסט זה הם באחריות הכותב/ת וזמן ישראל אינו נושא באחריות להם. במקרה של תלונה, אנא צרו קשר.

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
0

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
לפוסט המלא עוד 606 מילים
זירת הדמוקרטיה
כל מה שצריך לדעת כדי לשמור על ישראל ליברלית

נתניהו כבר לא בעל הבית היחיד בגוש הימין

כשבוע לסגירת הרשימות, נתניהו עדיין מנסה לעשות את מה שעשה שוב ושוב בעבר: למנוע בזבוז קולות ולכפות סדר על המחנה ● אלא שהפעם מוקדי הכוח מפוזרים, בן גביר התחזק, מפלגות ימין חדשות מסרבות להתקפל – והקוסם הפוליטי מגלה שהגוש כבר לא מחכה לו ● פרשנות

לכתבה המלאה עוד 784 מילים ו-1 תגובות

למקרה שפיספסת

משכם לגבעה - אנטומיה של התפרקות לאומית

במשך קרוב לארבעה עשורים, כדיפלומט וכשגריר בשירות החוץ הישראלי, הקדשתי את חיי לייצוגה של ישראל בעולם. בארצות שבהן שירתתי שאפתי לבנות גשרים, ליצור בריתות ולספר את סיפורה הייחודי של ישראל.

אולם כיום, כשאני מנתח את המציאות הישראלית של 2026, ברור לי שמרכז הכובד השתנה לחלוטין. האתגר האסטרטגי העמוק ביותר של ישראל כבר אינו שוכן רק מעבר לגבול; הוא ניצב עמוק בתוך הבית.

השגריר בדימוס אילן מור שרת במיגוון תפקידים במשרד החוץ, כולל בתפקיד של שגריר בהונגריה ובקרואטיה, וכיהן כציר המדיני בשגרירויות ישראל בבייג'ינג ובברלין.

הוסיפו את זמן ישראל כמקור מועדף בגוגל
תכנים המתפרסמים בזירת הבלוגים של זמן ישראל מייצגים את כותביהם בלבד. הדעות, העובדות וכל תוכן המוצג בפוסט זה הם באחריות הכותב/ת וזמן ישראל אינו נושא באחריות להם. במקרה של תלונה, אנא צרו קשר.

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
1

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
איזה יופי של ניתוח וירטואוזי בלי לכתוב את המילה ביבי נהנתניהו הנוכל. בלי לכתוב מי שולט פה כבר שנות דור, רוכב על השסעים ומעמיק אותם, ומפרנס את הטפילים והמשיחיים, אלה שהורסים לנו במו ידיה... המשך קריאה

איזה יופי של ניתוח וירטואוזי בלי לכתוב את המילה ביבי נהנתניהו הנוכל. בלי לכתוב מי שולט פה כבר שנות דור, רוכב על השסעים ומעמיק אותם, ומפרנס את הטפילים והמשיחיים, אלה שהורסים לנו במו ידיהם את המדינה הליברל דמוקרטית המפוארת שנבנתה פה ושעליה הגנת כדיפלומט.

הגיע הזמן לנטוש את השפה הדיפלומטית.

ללכת סחור סחור, לדבר באויר, בבניני התפעל ונפעל, לא יעזור. הסימפטומים ידועים, המחלה ידועה, צריך רק לשאול מי הרופא ומה המרפא.

לפוסט המלא עוד 1,139 מילים ו-1 תגובות
זירת הבלוגים
הזמן שלך לומר את דעתך
הצטרפות

איראן איבדה את היתרון בהורמוז

ארה"ב מצליחה בשלב הזה לשחוק את מנוף הלחץ המרכזי של איראן במצר הורמוז, להחזיר חלק ניכר מתנועת הנפט ולכפות בפועל נתיב שיט מאובטח ● טהרן מנסה לשמר הרתעה באמצעות תקיפות ואיומים, אבל ככל שהמצור נמשך והמחסור בדלק בבית מעמיק, הלחץ עובר בהדרגה מהים אל המשטר עצמו ● פרשנות

הוסיפו את זמן ישראל כמקור מועדף בגוגל

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
1

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
לכתבה המלאה עוד 693 מילים ו-1 תגובות

תם עידן האוטונומיה הכורדית בסוריה

סוריה החדשה מתאחדת, ובישראל ממשיכים לעצום עיניים ● כדי לחנוק את איראן כלכלית, טראמפ חייב את שיתוף הפעולה של סין וטורקיה ● מצרים משפרת את מעמדם של ילדים שנולדו כתוצאה מאונס ● והשבוע לפני 36 שנה: סדאם חוסיין מחיל ריבונות עיראקית על כווית ● קסניה סבטלובה מסכמת שבוע במזרח התיכון

לכתבה המלאה עוד 1,291 מילים

תגובות אחרונות

אירופה לומדת להזיע

ביקור קייצי בפריז ובאמסטרדם הלוהטות: ההגבלות על השקיית הגינות, שבילי האופניים שהחליפו את המכוניות בפריז, גדת הסן שהפכה לאחד המקומות השווים בעיר, פסי הרכבת הישנים שהוסבו לטיילת ירוקה – והגלידה הכי טובה וצנועה באמסטרדם ● מסע בין שתי הערים מגלה איך אירופה מסתגלת למציאות אקלימית חדשה

לכתבה המלאה עוד 1,409 מילים

"תחרויות הן כמו דינוזאורים: הן יתרבו עד שייכחדו", אומר חתן פרס ישראל ויו"ר חבר השופטים המיתולוגי של תחרות רובינשטיין, אריה ורדי, שחוגג השנה 90 ● בריאיון מיוחד לזמן ישראל הוא מסביר למה ארתור רובינשטיין אולי לא היה מנצח בתחרות, מספר איך שכנע את דניאל בארנבוים לבטל את החרם על ישראל – ולמה מנע מתלמידו המפורסם ביותר, יפים ברונפמן, לגשת לתחרויות

לכתבה המלאה עוד 3,043 מילים ו-1 תגובות

סקרי זמן ישראל

אוצר מילים
מושגי יסוד להבנת המציאות הישראלית
אַלְטָלֶנָה 315

מי צריך להתמודד עם בעיות חיינו כאן ועכשיו, אם אפשר להפנות את המבט אל העבר, לשכתב אותו לצורכינו ואז להשתמש בו כקלף מנצח בוויכוח שאותו אנחנו ממילא מנהלים רק בינינו לבין עצמנו?

לכתבה המלאה עוד 841 מילים ו-4 תגובות

אהרן ברק ויצחק זמיר קוראים לאופוזיציה להתחייב לביטול חוקי ההפיכה המשטרית מיד עם תחילת הקדנציה הבאה ● אך כדי למנוע הישנות של סיוט חוקתי, חובה גם להעביר בהקדם את חוק יסוד החקיקה ולבטל את הפוליטיזציה של מערכת המשפט ● וגם: מדוע הצעת הפשרה של איזנקוט לוועדת חקירה היא טעות קשה ● פרשנות

לכתבה המלאה עוד 1,582 מילים ו-3 תגובות

סיוט הבחירות של 1992 חוזר לרדוף את נתניהו

הטענות הקשות של השרה גילה גמליאל על גניבת קלפיות לטובת אנשי חיים כץ מהוות עדות מבפנים לשחיתות הממסדית שפשתה בליכוד ● הסיאוב - יחד עם הפחד העמוק של נתניהו ממפלגות ימין קטנות - מזכירים את המפולת של 1992 ● אם ההיסטוריה אכן חוזרת, ראש הממשלה הבא שוב יהיה רמטכ"ל לשעבר שיקים ממשלה צרה בתמיכת המפלגות הערביות ● פרשנות

לכתבה המלאה עוד 1,022 מילים ו-1 תגובות
סקר זמן ישראל
הסקר השבועי
YT
של יוסי טאטיקה

עם 6 מנדטים, וינטר מפיל את סמוטריץ' מתחת לאחוז החסימה

ימים ספורים אחרי השקת עמך ישראל, המפלגה מקבלת 6 מנדטים בסקר חדש של יוסי טאטיקה - על חשבון הציונות הדתית, שנופלת אל מתחת לאחוז החסימה ● אולם איחוד בין עוצמה יהודית והציונות הדתית יציל את סמוטריץ', ואף יחזק את גוש תומכי נתניהו בשני מנדטים

לאיזו מפלגה תצביע/י אם הבחירות היו היום: 27/08/2026
לאיזו מפלגה תצביע/י אם הבחירות היו היום
ישר בראשות איזנקוט הליכוד ביחד בראשות בנט ישראל ביתנו ש″ס יהדות התורה הדמוקרטים חד″ש-תע″ל-בל″ד עוצמה יהודית עמך ישראל בראשות וינטר רע″ם הציונות הדתית בית ציוני עם הנדל וטרופר כחול-לבן אחדות עם ארדן ואדלשטיין
26 22 14 10 9 8 8 6 6 6 5 0 (2.8%) 0 (2.4%) 0 (1.4%) 0 (0.8%)
הוסיפו את זמן ישראל כמקור מועדף בגוגל

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
1

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
לכתבה המלאה עוד 324 מילים ו-1 תגובות

הישראלים שקונים בקפריסין מחפשים גם "פלאן בי"

האירו הנמוך, מחירי הדירות והקרבה לארץ מושכים ישראלים להשקיע בקפריסין ● עבור חלקם, האי השכן הוא גם "פלאן בי" לנוכח המצב הביטחוני והמשטרי ● אלא שמאחורי ההבטחות לעליית ערך ולתשואות גבוהות מסתתרים גם מחירים שהתייקרו, עיכובים ועלויות ניהול

לכתבה המלאה עוד 2,380 מילים ו-2 תגובות

"הממשלה לא רואה בצפון משימה לאומית"

ריאיון אחרי שהוביל את המאבק להחזרת תושבי הגליל לבתיהם, ניסן זאבי, תושב כפר גלעדי ויועץ פרלמנטרי לשעבר, מצטרף למפלגת ביחד ועשוי להיות אחד הנציגים הבודדים של קו העימות בכנסת ● בריאיון לזמן ישראל הוא תוקף את הזנחת הצפון, דורש לחוקק "חוק קו העימות" ומזהיר מהתעצמות חזבאללה: "אנחנו חייבים אנשים משלנו במקום שבו מתקבלות ההחלטות"

לכתבה המלאה עוד 2,410 מילים
סגירה
בחזרה לכתבה

עיתונות איכותית מתקיימת בזכות קוראים שתומכים בה

תמכו בנו

עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית היא יסוד הכרחי לחברה חופשית ובריאה.

ישראל מתמודדת עם מתקפה חסרת מעצורים על יסודות הדמוקרטיה ועל כל המוסדות הממלכתיים שלה. ובמקביל, התקשורת הישראלית מאבדת את עצמאותה ואת יכולתה לבקר את השלטון. זמן ישראל הוכיח שאפשר גם אחרת: שניתן ליצור עיתונות חופשית, אחראית, ביקורתית ונחושה, המגינה על שלטון החוק ועל זכות הציבור לדעת.

תמיכתכם תאפשר לנו להמשיך לפרסם תחקירים, ניתוחים וכתבות עומק הנשענים על עובדות, ועל עבודה עיתונאית מקצועית ויסודית.