זמיר בזירת הפיגוע: לא נאפשר לאויבינו להשפיע עלינו לקראת השבוע הרגיש אליו אנו נכנסים
שמות ההרוגים בפיגוע במחסום ליד חברון: סמ״ר רון יונתן רויטמן וסמל יובל שי סוילם; שלושה חיילים נוספים נפצעו קל; להערכת הצבא, שני המחבלים, שנורו ונהרגו, תכננו לפגוע באזרחים, אך אחרי שנתקלו במחסום בחרו לתקוף את הכוח שבמקום; נתניהו: ישראל תהרוס את השכונה בחברון שממנה יצאו המחבלים ● צה"ל הודיע כי יקיים ביום ראשון ושני תרגיל המדמה מתקפה רב־זירתית
מפלגת אח"י הודיעה על פרישתה מהבחירות לכנסת, ארבעה ימים לפני פתיחת הקלפיות. המפלגה, שלא עברה את אחוז החסימה באף סקר, הוקמה ביוני בידי תלמידיו של הרב המנוח יורם אברג'ל מנתיבות. מנהיגה הרוחני הוא בנו, הרב חיים יוסף אברג'ל, העומד בראש רשת הישיבות של אביו ונעצר באוגוסט אשתקד בחשד לעבירות מין בילדות.
באתר ynet פורסם תיעוד של שיחת טלפון בין ראש הממשלה בנימין נתניהו לאברג'ל, שבה שיבח אותו נתניהו על כך שהוא "באמת דואג לעם שלנו", והתייחס להסכם שהושג ביניהם.
הליכוד הודיע כי הגיע להסכם עם מפלגת אח"י, שבמסגרתו ימונה נציג מטעמה לסגן שר במשרד ראש הממשלה, "כדי לקדם את העקרונות המשותפים שלנו".
נתניהו מפעיל לחצים כבדים גם על מפלגת העם של עופר וינטר ועל מפלגת הציבור החרדי של מוטי לייטנר לפרוש מהמרוץ, מחשש לאובדן קולות לגוש הימין. עם זאת, שתי המפלגות מסרבות עד כה להיענות לקריאות לפרוש.
הרמטכ"ל, רב־אלוף אייל זמיר, אמר בביקור בזירת פיגוע הירי סמוך לחברון כי פעולות הלוחמים מנעו פיגוע חמור יותר נגד אזרחים ישראלים. הרמטכ"ל הוסיף כי צה"ל "יפעל בעוצמה, ירדוף וישיג את כל המעורבים בפיגוע".
"אנו נמצאים ברמת הכוננות והמוכנות הגבוהה ביותר בכל הזירות. משימתנו העליונה היא לסכל טרור ולהבטיח ביטחון ויציבות לאזרחי ישראל", אמר.
בהתייחסות לבחירות הקרובות הוסיף זמיר: "לא ניגרר ולא נאפשר לאויבינו להשפיע עלינו, במיוחד לנוכח השבוע הרגיש שאליו אנו נכנסים".

צה"ל הודיע כי יקיים ביום ראשון ושני הקרובים תרגיל המדמה מתקפה רב־זירתית, לקראת הבחירות לכנסת שייערכו ביום שלישי. התרגיל יתקיים בצפון הארץ ובמרכזה, בהשתתפות חיל האוויר, פיקוד הצפון ופיקוד המרכז. במהלך התרגיל תורגש תנועה ערה של כוחות ביטחון וכלי טיס באזורים אלה.
לדברי צה"ל, מטרת התרגיל היא לשפר את מוכנות הצבא להגנה בכמה זירות במקביל לאורך הגבולות, ולהיערך למעבר להסלמה. הכוחות יתרגלו מגוון תרחישים, בהם מתקפת פתע וחדירה לשטח ישראל מהאוויר ומהיבשה. התרגיל יכלול גם יישום לקחים ממתקפת 7 באוקטובר.
בצה"ל הדגישו כי התרגיל תוכנן מראש וכי אין חשש לאירוע ביטחוני.


מפקד פיקוד המרכז, אלוף אבי בלוט, אמר כי "פיגוע טרור חמור נגד אזרחים ישראלים סוכל הבוקר בזכות גבורתם של לוחמי צה"ל".
"לצערנו, שילמנו מחיר כבד במהלך ההיתקלות, ושני לוחמים נפלו בקרב. אני מבקש לשלוח את תנחומיי למשפחותיהם", אמר בלוט בהצהרה מצולמת מזירת האירוע סמוך לחברון.
"צה"ל הוא המגן של אזרחי ישראל", הוסיף בלוט.
לדבריו, צה"ל "פותח במבצע משמעותי לסיכול טרור, לצד הטלת כתר על מרחבי חברון וחלחול".
"נבוא חשבון עם כל המחבלים ונפרק תשתיות טרור מכל סוג", הוסיף.
שני לוחמים נהרגו הבוקר בפיגוע ירי במחסום סמוך לחברון שבגדה המערבית. שמות החללים הם סמ"ר רון יונתן רויטמן, בן 23 מאשקלון, וסמל יובל שי סוילם, בן 20 מהוד השרון.
השניים שירתו בגדוד 775 ("ארי") בחטיבת החילוץ וההצלה של פיקוד העורף. רויטמן שימש כמפקד כיתה.
בפיגוע הירי נפצעו שלושה לוחמים נוספים מהגדוד באורח קל ובינוני.

איזה כיף להיות בוחר ימני. כל כך הרבה אפשרויות יש לו. פשיזם, גזענות, טרנספר, כוחנות, עליונות, שמרנות, פונדמנטליזם, צביעות, מלוכנות, טיפשות, אספסופיות, לפחות שני רבנים מאוד מתים, אלימות מדאורייתא, אלוהים אחד והיד עוד נטויה.
והשמאלן, כל כך מסכן. חצי מהאופציות שלו הן בכלל אחד מחמישים הגוונים של הימין והשאר ערבים. אז מה לעזאזל עושים בשבוע הבא?
אברהם (אברום) בורג הוא סופר, מורה, לומד ופעיל פוליטי. לשעבר חבר כנסת, יושב ראש הכנסת ה-15 ויושב ראש הסוכנות היהודית. בורג רץ מרתונים, נאבק, מיעוט ואופטימי.

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך
תגובתך פורסמה! שתפו את עמוד הפרופיל שלכם
ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית
תמכו בנוחולים על כדורגל
מה גורם לאוהדים לקחת הפסדים ללב, לשנוא יריבים ולסבול בגלל משחק כדורגל? ● ד"ר דמיאן פירס, פסיכולוג ואוהד מושבע בעצמו, יצא לחקור את האובססיה שמלווה אותו מילדות ● בריאיון לזמן ישראל הוא מסביר כיצד זיכרונות, הורמונים ומיזוג זהויות הופכים אהדה להתמכרות – ומדוע דווקא הסבל מחזק את הקשר לקבוצה
מה גורם לאוהדים לקחת הפסדים ללב, לשנוא יריבים ולסבול בגלל משחק כדורגל? ● ד"ר דמיאן פירס, פסיכולוג ואוהד מושבע בעצמו, יצא לחקור את האובססיה שמלווה אותו מילדות ● בריאיון לזמן ישראל הוא מסביר כיצד זיכרונות, הורמונים ומיזוג זהויות הופכים אהדה להתמכרות – ומדוע דווקא הסבל מחזק את הקשר לקבוצה
לכתבה המלאה עוד 2,870 מילים
בס"ד
כשהייתי ילדה הרגשתי שאת כל הזמנים הטובים כבר פספסתי: החלוצים כבר היו, ישובי חומה ומגדל כבר הוקמו, את הקמת המדינה כבר חגגו, נולדתי בעיר ולא במושב או קיבוץ. הוואדי מתחת לבית בשכונת כבביר בחיפה היה תחליף אפשרי, לא אידיאלי אבל סביר, ושוטטתי שעות ארוכות בחיפוש שבילים סודיים, מדמיינת שאני בספר אורי או אליפים. ובקיצור – הכול כבר קרה.
עו"ד סא"ל (במיל'), לשעבר שופטת בעבירות טרור, שירתה בפרקליטות הצבאית ובמשרד החוץ, חברת פורום דבורה. מחזאית ותסריטאית, כותבת סיפורי ׳קשת אחים׳ (keshet-achim.com)

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך
תגובתך פורסמה! שתפו את עמוד הפרופיל שלכם
ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית
תמכו בנוהמרוץ ל-61
הקישו על שם מפלגה או רחפו מעליו למידע נוסף.
מנדטים בסקרי זמן ישראל, שבוע אחר שבוע
קואליציות אפשריות לפי הסקר האחרון
*הרשימה המשותפת ורע"ם עשויות לתמוך בקואליציה בלי להצטרף אליה רשמית
עמדות המפלגות בסוגיות מרכזיות
הסרט "גלים של תקווה" (Waves) מאת הבמאי והתסריטאי הצ'כי ייז'י מאדל, מוקרן בימים אלה על המסכים הגדולים בישראל (בכורה התקיימה בצ'כיה ביולי 2024). זהו סרט גדול, אפי, סרט של תקופה. הוא עוסק בניסיון האמיץ של אזרחי פראג לשמור על חירותם בתנאים בלתי נסבלים של שלטון רוסי דכאני.
השנה היא 1968 ואנו ב"אביב של פראג": תקופה קצרה מאוד של ליברליזציה פוליטית וחברתית שדוכאה בכיבוש צבאי, בפלישת הצבא הסובייטי לעיר באוגוסט של אותה שנה.
ד"ר איריס סורוקר היא שופטת בדימוס, מנהלת מרכז חת לחקר התחרות והרגולציה במסלול האקדמי המכללה למינהל.

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך
תגובתך פורסמה! שתפו את עמוד הפרופיל שלכם
ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית
תמכו בנו
תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך
תגובתך פורסמה! שתפו את עמוד הפרופיל שלכם
ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית
תמכו בנוצריך לבער !!! את השחיתות מהפוליטיקה הישראלית ; החוקים צריכים להיות שמי שנמצא תחת כתב אישום ובעיצומו של משפט פלילי !!! לא יכול להיבחר לכנסת או להתמנות לרה"מ או לשר ומי שכבר מכהן יאלץ להתפטר ; הפתרון: שפוליטיקאים לא !!! יהיו מושחתים או עבריינים ; כמו שאמרו שצריך לפצל את תפקיד היועמ"ש כי הוא לא יכול להיות בשני כובעים במקביל: יועמ"ש לממשלה ומעמיד לדין שרים או ח"כים ; וגם כאן: שפשוט פוליטיקאים לא !!! יהיו עבריינים ומושחתים.
חוק כזה הוא רעיון גרוע, משום שמשמעותו היא שפקיד בכיר כלשהו בפרקליטות יוכל לשלוט בגורלו הפוליטי של פלוני, בכך שיחליט האם להגיש נגדו כתב אישום או שלא.
זאת לא הדרך הנכונה. הדבר הנכון לעשות הוא העברת חוק אחר: הגבלת קדנציות לראש הממשלה. לא יתמודד אדם שכבר היה ראש ממשלה למעלה משלוש קדנציות. זה הכל. והחוק ייכנס לתוקף החל מהכנסת שלאחר מכן.
לייטנר סירב להתקפל והבהיר לנתניהו: אתה הולך להפסיד
הכישלון של ראש הממשלה לשכנע את יו"ר הציבור החרדי לפרוש מהווה תמרור אזהרה לקואליציה ● במהלך לילה לבן של שיחות בין השניים, הציג לייטנר לנתניהו סקרי עומק פסימיים שמשתלבים היטב עם החששות של אריה דרעי בחדרים סגורים ● הלחץ בימין גובר לנוכח רסיסי המפלגות שמסרבים להתיישר ● פרשנות
שוויון בין הגושים
סקר זמן ישראל האחרון לפני הבחירות מציג שוויון מוחלט של 51 מנדטים בין גוש נתניהו לגוש איזנקוט, אולם המילואימניקים עוברת את אחוז החסימה - בעוד עמך ישראל לא ● במקביל, 60% מהמשיבים סבורים כי על ראש הממשלה לפרוש מהפוליטיקה אם לא ירכיב קואליציה
| ישר בראשות איזנקוט | 23 |
|---|---|
| הליכוד | 21 |
| ביחד בראשות בנט | 11 |
| ישראל ביתנו | 9 |
| הרשימה המשותפת | 9 |
| ש″ס | 8 |
| הדמוקרטים | 8 |
| יהדות התורה | 8 |
| עוצמה יהודית | 8 |
| הציונות הדתית | 6 |
| רע″ם | 5 |
| המילואימניקים | 4 |
| עמך ישראל | 0 (3.00%) |
תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך
תגובתך פורסמה! שתפו את עמוד הפרופיל שלכם
ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית
תמכו בנומתקשה להבין את אלו שרוצים שינוי והולכים לתמוך במפלגת אוויר כמו זילכה וההוא. זליכה שדיבר במחאה זה לא זליכה של השנתיים האחרונות. "חמייה חרמייה". זילכה ראית את הממשלה הזו והשחיתות, למה אתה פוגע ברצון לשינוי ? מילא אם היית מצטרף לאחת המפלגות בגוש השינוי, אבל זה לא כך ואתה מסכן אותנו.
השנה המבורכת של הזיתים עלולה להפוך לאסון סביבתי
מסיק הזיתים השנה פורה במיוחד, אבל עם הזיתים מגיע גם העקר – נוזל חומצי שנוצר בתהליך הפקת השמן ● כדי למנוע מהעקר לסתום את מכוני טיהור השפכים ולהשחיר את הנחלים בגליל ואת חופי הים, הופעל בשנים האחרונות מערך לאיסוף העקר מבתי הבד ● השנה קוצץ התקציב, איסוף העקר בוטל, והזיהום הכבד בדרך
יד קלה על האזיקים: 2,846 מעצרים ורק קומץ הרשעות
פרסום ראשון נתונים חדשים של מערך עוטף עצורים, המתפרסמים כאן לראשונה, מצביעים על שימוש מופרז של המשטרה במעצרים ככלי ענישה נגד מפגינים ● רק כ־3.3% מכ־3,000 מעצרים מאז 2023 הובילו להגשת כתבי אישום, ורק קומץ מהתיקים הסתיימו בהרשעה ● מכון זולת צירף את הנתונים למכתב ששלח לראשי מפלגות השינוי, ובו הוא דורש לעגן הגנות על מפגינים בהסכמים הקואליציוניים העתידיים
ביזארו גנץ
על רקע התרסקותו של גנץ, בנט קם כעוף החול במערכת הבחירות הזאת ומוביל את הקמפיין החד, הנמרץ והבולט מכולם ● הוא מדבר על הנושאים החשובים, מקיף את עצמו במועמדים אטרקטיביים ולא מבזבז זמן על שטויות ● התגובות לא מאחרות לבוא, והמתלבטים חוזרים אליו ● האם הוא יהיה אחת ההפתעות בבחירות? ● פרשנות
תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך
תגובתך פורסמה! שתפו את עמוד הפרופיל שלכם
ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית
תמכו בנו"החברה שלנו מורעלת, מה שעשינו בעזה הוא אות קין לנצח"
הבמאי הוותיק אורי ברבש ואחיו הסופר בני חוזרים עם "שותפות גורל", פרויקט של 12 סרטים קצרים המציגים שיתופי פעולה בין יהודים לערבים ● בריאיון לזמן ישראל אורי תוקף את מנהיגי גוש השינוי על רקע החרמת המפלגות הערביות, יוצא נגד שר התרבות ומאשים את התקשורת הישראלית בהסתרת ממדי ההרס בעזה ● למרות הכול, הוא עדיין מאמין שאפשר לתקן: "כל כולי מגויס לתיקון עולם"
- לכל תגובה ופוסט עמוד בזמן ישראל שניתן לשתף ישירות ברשתות החברתיות ולשלוח באימייל
- עמוד הפרופיל הפומבי שלך ירכז את כל התגובות שפרסמת בזמן ישראל
- אפשרות להגיש פוסטים לפרסום בזמן ישראל
- אפשרות להגיב לכתבות בזמן ישראל
- קבלו את המהדורה היומית ישירות לתיבת האימייל שלכם



























































































































תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך
תגובתך פורסמה! שתפו את עמוד הפרופיל שלכם
ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית
תמכו בנו