פרקליטות המדינה הגישה לבית המשפט המחוזי לנוער בחיפה כתב אישום נגד שני קטינים, בני 14 ו-16 מקריית מוצקין, שביצעו בשיתוף פעולה משימות עבור סוכן חוץ הפועל מטעם איראן, תמורת תשלום.
לפי המשטרה, החקירה נפתחה בעקבות מעצרו של קטין בנמל התעופה בן גוריון בחשד לריגול ולמגע עם סוכן זר. בחקירה עלה כי הקשר הראשוני עם הסוכן נוצר לאחר שהקטין חיפש עבודה באינטרנט.
המשטרה מסרה כי בשלב הראשון הפעיל הסוכן את הקטין באמצעות משימות שנראו תמימות, ובהן חלוקת פלאיירים, ובהמשך דרש ממנו להזדהות באמצעות צילומים.
לפי החשד, בהמשך גייס הקטין חשוד נוסף, והשניים ביצעו משימות ובהן ריסוס כתובות גרפיטי בעלות תוכן מסית נגד השלטון, צילום אתרים מרכזיים ואסטרטגיים במרכז הארץ וניסיונות לגייס קטינים נוספים.
לפי המשטרה, החשודים קיבלו בתמורה למשימות אלפי שקלים בודדים.
החקירה נוהלה בידי ימ"ר מרחב אשר, בשיתוף להב 433 וגורמי ביטחון.
השר לביטחון לאומי איתמר בן גביר פרסם היום תיעוד שבו הוא לועג לתלונות של אסירות פלסטיניות הכלואות בכלא הביטחוני דמון שבצפון הארץ על תנאי הכליאה שלהן. בתיעוד נראות האסירות, שפניהן טושטשו, עומדות בשורה לצד קיר ומשוחחות עם בן גביר ופמלייתו.
אחת האסירות, שדבריה תורגמו לבן גביר, אמרה כי היא חברה בג'יהאד האסלאמי הפלסטיני וכי התנאים בכלא קשים. לדבריה, סוהרים פושטים בקביעות על התאים, לאסירות אין "מקלחות נורמליות" או מים בתאים, והן אינן מקבלות טיפול רפואי.
בן גביר השיב כי "נגמרו הימים של הקייטנה בבתי הכלא בישראל".
"אני אחראי לזה", אמר. "מי שפוגע באחים שלי לא יקבל תנאי מלון".
הוא הוסיף כי הג'יהאד האסלאמי החזיק חטופים ישראלים ש"יכלו רק להתפלל לקבל תנאים כאלה".
"אני שמח שהורדנו את התנאים האלה למינימום שבמינימום", אמר בן גביר.

חשוד בהברחת כלי נשק נורה ביום חמישי בידי כוחות הביטחון בבקעת הירדן ונמלט מהמקום, כך הודיעו הבוקר המשטרה וצה"ל.
לפי ההודעה, שוטרים וחיילי צה"ל שהיו פרוסים סמוך לגבול ירדן בגדה זיהו חשוד חמוש בסכין. הכוחות ביצעו "נוהל מעצר חשוד", שכלל ירי לעברו. החשוד נפגע, אך הצליח להימלט.
במהלך המרדף אחריו איתרו הכוחות תיק ובו שבעה אקדחים, שלפי המשטרה נועדו להברחה לישראל.
החשוד טרם נתפס.
הברחות נשק הן אתגר מתמשך עבור ישראל לאורך הגבול המזרחי הארוך והפרוץ בחלקו עם ירדן.
המנהיג העליון של איראן, האייתוללה מוג'תבא חמינאי, קרא היום לשליטי מדינות המפרץ לזהות את "האויב האמיתי", להבין את תוכניותיו ולהתעמת עימו.
הדברים נמסרו במסר כתוב שפרסם חמינאי לציון יום הולדתו של הנביא מוחמד בחשבון הטלגרם שלו. במסר קרא גם לאחדות, להגנה הדדית מפני "אויבים" ולשיתוף פעולה בין מוסלמים ברחבי העולם.
חמינאי לא נראה בציבור מאז שנפצע בתקיפות האוויריות של ארצות הברית וישראל לפני כשישה חודשים, שפתחו את המלחמה ובהן נהרג אביו, המנהיג העליון הקודם של איראן, האייתוללה עלי חמינאי.

צה"ל הודיע כי בתקיפה שבוצעה אתמול בג'באליה שבצפון רצועת עזה נהרג עבד אל־פתאח אבו אל־עיש, מפקד בכוח נוח'בה של חמאס, שחדר לישראל והשתתף במתקפת 7 באוקטובר.
לפי הצבא, באותה תקיפה נהרג גם ראאד עאדל מוחמד עליאן, פעיל חמאס.
צה"ל מסר כי השניים פעלו לקידום פיגועים נגד כוחות צה"ל ואזרחים, וכן ניסו לשקם את יכולות חמאס, "תוך הפרת הסכם הפסקת האש".
"התקיפה בוצעה כדי להסיר את האיום", הוסיף הצבא.



















































































































































תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך
תגובתך פורסמה! שתפו את עמוד הפרופיל שלכם
ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית
תמכו בנו