JavaScript is required for our website accessibility to work properly. אלי ג'רביני | זמן ישראל
אישיות
אלי ג'רביני
אישיות
אלי ג'רביני

"איבדנו שליטה על המגפה"

הגל השני הפלסטינים ממזרח ירושלים עברו את הגל הראשון של הקורונה ללא פגע, ברובם ● בתחילת מאי דווחו רק כ-150 מקרים של הידבקות בנגיף באזורים הפלסטיניים של העיר ● ירושלים שחררה אנחת רווחה והתחילה להיפתח מחדש ● אבל זאת הייתה הנקודה שבה דברים התחילו להשתבש ● מנגנוני התיאום הרפואיים בין ישראל לרשות הפלסטינית קרסו בזה אחר זה, והתושבים נדבקו בהמוניהם בנגיף ● כרוניקה של אסון ידוע מראש

לכתבה המלאה עוד 1,857 מילים
כל הזמן // יום שלישי, 21 ביולי 2026
מה שחשוב ומעניין עכשיו

שר הפנים של איראן נועד בפקיסטן עם המתווכים שסייעו בהשגת ההסכם בחודש שעבר

צבא לבנון: צה"ל פתח באש בקרבת כוחותינו, כשאלה נפרסו בדרום המדינה ● "הוושינגטון פוסט": לפי הערכת מודיעין, התקיפות המתמשכות של וושינגטון לא צפויות לשנות את עמדת טהרן במשא ומתן ● דיווחים: שלושה בני אדם נהרגו בתקיפה ישראלית במרכז רצועת עזה ● טקסי האשכבה של לינדזי גרהאם ייערכו בעוד שבוע; נתניהו מתעתד להגיע לארצות הברית ולחלוק כבוד לסנאטור המנוח

דובר המשטרה אריה דורון, השר לביטחון לאומי איתמר בן גביר ומפכ"ל המשטרה דני לוי במכללה הלאומית לשוטרים בבית שמש, 15 בספטמבר 2025 (צילום: אורן בן חקון/פלאש90)
דובר המשטרה אריה דורון, השר לביטחון לאומי איתמר בן גביר ומפכ"ל המשטרה דני לוי במכללה הלאומית לשוטרים בבית שמש, 15 בספטמבר 2025 (צילום: אורן בן חקון/פלאש90)

השר לביטחון לאומי איתמר בן גביר הורה למשטרה, לשירות בתי הסוהר ולרשות לכבאות והצלה לשלב את שמו משרדו בהודעותיהם לציבור ולתקשורת, במטרה להאדיר את בן גביר ואת המשרד לקראת הבחירות, כך דווח היום ב"הארץ".

המנהל הכללי של המשרד ומקורבו של בן גביר, רפאל אנגל, העביר את ההנחיה בשבוע שעבר למפכ"ל דני לוי, לנציב בתי הסוהר קובי יעקובי ולנציב כבאות והצלה אייל כספי. ההנחיה הועברה גם למערכות הדוברות של שלושת הארגונים.

"אבקש מעתה לשלב באופן קבוע ויזום את הלוגו הרשמי בכל פרסום, שלט או תוכן שמופץ מטעם היחידות והגופים לציבור הרחב, כולל הודעות לעיתונות ופוסטים ברשתות החברתיות", כתב אנגל, שתבע "להזכיר את המשרד לביטחון לאומי בכל פרסום, תשדיר, פרסומת, סרטון וידאו בדיגיטל או בטלוויזיה".

מלשכת בן גביר לא נמסרה תגובה. המשרד לביטחון לאומי מסר ש"סמל המשרד לביטחון לאומי הוא ממלכתי ולאומי, ומייצג את מאות עובדי המשרד היקרים והמקצועיים שעובדים לילות כימים עבור עם ישראל. לעובדי המשרד חלק גדול בעשייה האדירה ובהצלחות הגדולות של המשרד וגופיו".

כלי תקשורת ברצועת עזה, המזוהים עם חמאס, דיווחו ששלושה בני אדם נהרגו ואדם נוסף נפצע באורח קשה בתקיפה ישראלית על בית במרכז הרצועה.

צה"ל טרם מסר את התייחסותו.

לינדזי גראהם, בעת כהונתו כסנאטור, משוחח עם עיתונאים לפני עימות הבחירות לנשיאות של המפלגה הרפובליקנית ברשת CBS News במרכז פייס בגרינוויל שבקרוליינה הדרומית, 13 בפברואר 2016 (צילום: AP Photo/Rainier Ehrhardt, File)
לינדזי גראהם, בעת כהונתו כסנאטור, משוחח עם עיתונאים לפני עימות הבחירות לנשיאות של המפלגה הרפובליקנית ברשת CBS News במרכז פייס בגרינוויל שבקרוליינה הדרומית, 13 בפברואר 2016 (צילום: AP Photo/Rainier Ehrhardt, File)

טקסי האשכבה של הסנאטור המנוח לינדזי גרהאם יחלו בקפיטול של ארצות הברית ביום שלישי הקרוב ויימשכו למחרת במדינת הולדתו, קרוליינה הדרומית, כך הודיעה אחותו ומחליפתו בסנאט, הסנאטורית דרלין גרהאם.

לשכת ראש הממשלה בנימין נתניהו מסרה שהוא מתכוון להשתתף בטקס.

ארונו של גרהאם, קולונל בדימוס בחיל האוויר של ארצות הברית, יינשא אל תוך הקפיטול בידי אנשי צבא אמריקאים. לאחר מכן יישאו אנשי משמר הכבוד של משטרת הקפיטול את ארונו אל הרוטונדה, ובהמשך ייערך טקס קצר בסנאט.

לאחר מכן יועבר הארון לקתדרלה הלאומית בוושינגטון, שם ייערך בשעה 14:00 טקס בהשתתפות נשיא ארצות הברית דונלד טראמפ.

ארונו של גרהאם יוטס לקרוליינה הדרומית ביום שלישי בערב.

ביום רביעי בבוקר יינשא הארון ברחבת בית המחוקקים של קרוליינה הדרומית, ובמהלך האירוע יחלפו מעל המקום מטוסי אף־16. לאחר מכן הוא יובא לכנסייה הבפטיסטית הראשונה של קולומביה, שם ייערך טקס הלוויה.

גרהאם, שמת ב־11 ביולי, יובא למנוחות בטקס משפחתי במחוז פיקנס שבקרוליינה הדרומית.

ראש המודיעין הטורקי איברהים קאלין בירך את חליל אל־חיה על בחירתו למנהיג החדש של חמאס, כך נמסר בהודעה מטעם ארגון הטרור.

על פי ההודעה שפורסמה בערבית, קאלין "בירך את אל־חיה על האמון שנתנו בו עמיתיו" ו"שב והדגיש את תמיכתה של טורקיה בעם הפלסטיני".

אל־חיה, שכיהן בעבר כראש הלשכה המדינית של חמאס ואשר מקורב למשטר באיראן, "הביע את הערכתו לעמדותיה של הרפובליקה הטורקית וליחסים הדו־צדדיים ההדוקים, ואישר כי הקשר וההתייעצויות יימשכו", נמסר עוד בהודעה.

טורקיה מקיימת זה שנים קשרים הדוקים עם חמאס, שאותו היא לא מגדירה ארגון טרור, ומארחת לעיתים קרובות את מנהיגיו. הדבר מהווה מוקד חיכוך מרכזי בין אנקרה לירושלים.

צבא לבנון מסר שבמהלך היערכות כוחותיו בזוטר אל־ע'רבייה שבדרום המדינה, פתחו כוחות ישראליים באש בסביבתם.

לא דווח על נפגעים.

צה"ל הודיע שייסוג מהיישוב במסגרת יישום הסכם המסגרת עם לבנון, שלפיו, הצבא הלבנוני יקבל לידיו את השליטה בשני אזורים בדרום המדינה.

צה"ל טרם מסר את התייחסותו.

הוסיפו את זמן ישראל כמקור מועדף בגוגל

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
0

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
לכל העדכונים עוד 20 עדכונים

בחזרה אל השחף

לאבי ז"ל היה קרוב משפחה רחוק, נדמה לי בן דוד מדרגה שנייה של סבתי מצד משפחת ליפשיץ, בשם אריה (לובה) אליאב. כילד זכורים לי מספר ביקורים של לובה.

הוא ואשתו היו יושבים עם הוריי על הדשא, שותים קפה של עלית או תה של ויסוצקי, מתמודדים בגבורה עם עוגות החנק של אימי ומשוחחים על ענייני דיומא. שניהם היו אנשי מפלגת העבודה. אבל אבי היה "נץ", ולובה היה "יונה". שעות היו מתווכחים ביניהם על הדשא שלנו.

פרופ׳ אלון קורנגרין הוא ביופיזיקאי. ראש המרכז לחקר המוח של אוניברסיטת בר-אילן. אב מודאג, בעל צייתן, מדען משוטט, רץ איטי, צלם חובב, קורא נלהב, חצי-חנון, אנטרופאי ראשי, עצלן כושל.

הוסיפו את זמן ישראל כמקור מועדף בגוגל
תכנים המתפרסמים בזירת הבלוגים של זמן ישראל מייצגים את כותביהם בלבד. הדעות, העובדות וכל תוכן המוצג בפוסט זה הם באחריות הכותב/ת וזמן ישראל אינו נושא באחריות להם. במקרה של תלונה, אנא צרו קשר.

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
0

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
לפוסט המלא עוד 834 מילים
אמיר בן-דוד

החלה (עוד) נסיגה מלבנון

אנחנו כעת בעיצומה של מה שכנראה תיזכר בעתיד כמלחמת לבנון השלישית, והאתגרים הם עדיין אותם אתגרים כמו בימי מבצע ליטני מלפני חמישה עשורים ● וגם: טראמפ ועאון ייפגשו היום ● המתח עולה במפרץ הפרסי ● אופטימיות בדמוקרטים ● הטרלול נמשך ● ועוד...

כלי רכב של צבא לבנון מפטרלים בדרום לבנון, בתצלום שהפיץ משרד העיתונות של צבא לבנון. 15 ביולי 2026 (צילום: Lebanese Army Press Office / AFP)
Lebanese Army Press Office / AFP

נמלטים ממוות בגדה, חיים בשוליים בישראל

מחקר חדש מתעד רדיפה משפחתית וממסדית של להט"בים בגדה המערבית, לצד החמרה במדיניות היתרי השהייה בישראל מאז 7 באוקטובר ● רבים מהם נותרים ללא מעמד, ללא זכויות בסיסיות וכמעט ללא אפשרות לעבור למדינה שלישית ● "החיים כאן קשים, אבל זה עדיין עדיף מלהיהרג"

לכתבה המלאה עוד 2,456 מילים ו-1 תגובות

היעלמות נשים ממוקדי קבלת ההחלטות היא איום על החוסן הלאומי

במשך שנים ארוכות החברה הישראלית נטתה להביט בהישגיה המגדריים בסיפוק מהול בנוסטלגיה. מיתוסים מכוננים כמו חלוצות המחרשות בעלייה השנייה, טייסות הקרב הראשונות בצה"ל, וכמובן בחירתה של גולדה מאיר לראשות הממשלה – קיבעו בתודעה הלאומית דימוי עצמי של מדינה מתקדמת, שוויונית וליברלית.

התחושה הציבורית הרווחת הייתה ששילוב נשים במוקדי קבלת ההחלטות הוא תהליך טבעי וליניארי, קו מגמה קבוע שרק הולך ומטפס ככל שהזמן עובר.

אשת חינוך ואקדמיה. עוסקת בחקר השחיתות השלטונית ובחקר החוסן האישי, הקהילתי והלאומי בארגונים פרטים וציבוריים ובמערכת החינוך בפרט. מרצה וחברת סגל במכללת אורנים ועמיתת מחקר באוניברסיטת אריאל ובמוסד שמואל נאמן למחקר מדיניות לאומית. מנכ"לית מרכז מגדלורים – הכוונה לחוסן מיטבי, מרכז שמעניק שירותי הרצאות, סדנאות וימי עיון בתחומי חוסן וחברה בוערים.

הוסיפו את זמן ישראל כמקור מועדף בגוגל
תכנים המתפרסמים בזירת הבלוגים של זמן ישראל מייצגים את כותביהם בלבד. הדעות, העובדות וכל תוכן המוצג בפוסט זה הם באחריות הכותב/ת וזמן ישראל אינו נושא באחריות להם. במקרה של תלונה, אנא צרו קשר.

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
0

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
לפוסט המלא עוד 1,206 מילים

החובות האבודים של הפוליטיקה הישראלית

ארבע שנים ללא בחירות הפחיתו את חובות המפלגות לכנסת מכ־200 מיליון שקלים ל־59 מיליון, אך יותר ממחצית הסכום רשומה על מפלגות שכבר אינן מתמודדות ● בנט, הנדל ואחרים הקימו מסגרות חדשות במקום לפרוע חובות ישנים, ובמקביל המפלגות נשענות על מימון ציבורי נדיב ועל ערבויות גדולות מקבוצה מצומצמת של בעלי הון

לכתבה המלאה עוד 1,092 מילים
זירת הדמוקרטיה
כל מה שצריך לדעת כדי לשמור על ישראל ליברלית

גיוס חרדים אמיתי מתחיל בגיל שלוש

תעודות עריק, מעצרים המוניים ועצרות זעקה בכביש גהה הם לא גזרת גורל אלא תוצאה של חלמאות מחשבתית. מדינת ישראל מנסה לקצור פירות משדה שהיא מעולם לא זרעה. כדי לשנות את המשחק, צריך להפסיק לאיים בכלא ולהתחיל לבנות תשתית וערכים מהעריסה.

עצרת הרבבות בבני ברק, הצעקות המרתוניות של מנהיגי הציבור הספרדי, ויוזמות כמו "תעודת עריק" – כל אלו אינן מפתיעות את מי שמכיר את המרקם החרדי מבפנים. הם בעיקר מעוררים תסכול עמוק.

חלי הולצמן היא חרדית לשעבר ומומחית למדיניות ציבורית ומשפט, המתמחה בסוגיות ביטחון, שירות לאומי וממשל. היא עוסקת בפיתוח מתווי מדיניות ובקידום פתרונות אסטרטגיים לאתגרים לאומיים.

הוסיפו את זמן ישראל כמקור מועדף בגוגל
תכנים המתפרסמים בזירת הבלוגים של זמן ישראל מייצגים את כותביהם בלבד. הדעות, העובדות וכל תוכן המוצג בפוסט זה הם באחריות הכותב/ת וזמן ישראל אינו נושא באחריות להם. במקרה של תלונה, אנא צרו קשר.

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
1

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
לפוסט המלא עוד 595 מילים ו-1 תגובות

למקרה שפיספסת

הדמוקרטים בחרו בהתבגרות פוליטית

מתפקדי הדמוקרטים העדיפו ניסיון פרלמנטרי, פעילות ציבורית והמשכיות על פני מחנאות וחשבונות פנימיים ● לצד 112 אלף מתפקדים, פריימריז דיגיטליים שהתנהלו ביעילות ויאיר גולן ממושמע וזהיר יותר, התוצאות מעניקות למפלגה תשתית ארגונית ופוליטית משמעותית לקראת הבחירות ● פרשנות

לכתבה המלאה עוד 740 מילים ו-2 תגובות
זירת הבלוגים
הזמן שלך לומר את דעתך
הצטרפות

במשך כמעט שנתיים ניסתה בהרב־מיארה להגיע להבנות שירסנו את התערבות בן גביר בעבודת המשטרה ● רק לאחר שהמאמצים כשלו וההפרות נמשכו, היא הודיעה לבג"ץ שאין מנוס מפסק דין, אך עדיין נמנעה מלומר במפורש את המסקנה המתבקשת: יש להעביר את בן גביר מכהונתו ● החשש שפסק הדין ישרת את קמפיין הבחירות שלו אינו יכול לשמש שכפ"ץ לשר שפוגע בעצמאות המשטרה ● פרשנות

לכתבה המלאה עוד 821 מילים ו-1 תגובות

בן גביר וסילמן מציגים: ישראל חוזרת לימי הביניים

התנינים לא אוכלים בחורף, התחזוקה תעלה הון והיועצים המשפטיים קבעו שתוכנית כלא התנינים של סילמן ובן גביר אינה חוקית ● אבל כל הבעיות האלה מתגמדות לעומת העובדה שמדובר ברעיון שמשליך את ישראל לימי הדיקטטורה של אידי אמין ● פרשנות

לכתבה המלאה עוד 1,136 מילים ו-1 תגובות

תגובות אחרונות

תחקיר בגיבוי בן גביר, שב"ס מסווג בחשאי אסירים פליליים כמחבלים

סנגורים ציבוריים מביעים דאגה עמוקה מהעלייה במספר האסירים הערבים המועברים לאגפים ביטחוניים בתנאים קשים שבהם הם מוחזקים לצד אסירי טרור ● המהלך מתבצע לעיתים קרובות על סמך טענות מפוקפקות להתנהגות בלתי הולמת וללא שקיפות בסיסית מול עורכי הדין ומשפחות הכלואים

לכתבה המלאה עוד 2,673 מילים ו-1 תגובות

סקרי זמן ישראל

כל הסלמה יזומה תעמוד מעתה במבחן משפטי

עם פתיחת תקופת הבחירות, הממשלה מוסיפה להחזיק בכל סמכויותיה, אך נדרשת להימנע ממינויים קבועים וממהלכים בלתי הפיכים שאינם דחופים ● בעוד שבתחום המינויים הגבולות ברורים יחסית, בזירה המדינית־ביטחונית יידרשו היועצת המשפטית לממשלה ובג״ץ לבחון כל פעולה בהתאם לנסיבות ● פרשנות

לכתבה המלאה עוד 853 מילים

ניצחון קטן של שפיות

בזמן שאלופת העולם היוצאת ניסתה להפוך את משחק הגמר להתגוששות אלימה, ונשיא ארה"ב יחד עם נשיא פיפ"א הפכו את הטורניר למופע שיווקי וולגרי, ספרד הזכירה לעולם איך נראה כדורגל אמיתי ● שאול אדר מסכם טורניר מדכדך שנגמר באנחת רווחה גלובלית ועם גביע מוצדק לחבורה נטולת אגו

לכתבה המלאה עוד 1,282 מילים

הירידה הקלה לכאורה במדד מחירי הדיור היא דרמה של ממש ● זהו הרגע שבו הנתונים הרשמיים נאלצים ליישר קו עם המתרחש בשטח: קונים זהירים יותר, מוכרים לחוצים הרבה יותר וקבלנים שמסתירים הנחות ענק ● פרשנות

לכתבה המלאה עוד 631 מילים ו-1 תגובות

יגאל עמיר יצביע, סבתא שלכם לא

בניגוד להמלצת ועדת הבחירות, הקואליציה מסרבת להמשיך בהצבת קלפיות בבתי אבות כפי שנעשה מאז הקורונה ● ארגוני חברה אזרחית עתרו לבג"ץ ● בעמותת "קדם" אומרים כי ההסדר הנגיש את ההצבעה לעשרות אלפי קשישים ומטפלים ● מומחה למשפט חוקתי: המניע פוליטי

לכתבה המלאה עוד 636 מילים

הם חיים כאן מאז 1967. עכשיו אומרים להם ללכת לירדן

מאחז חדש שהוקם מעל יישוב בדואי מגביל את תנועת התושבים והעדרים ● מסע בצפון השומרון ובבקעה חושף את הפער בין הכבישים, התשתיות והגיבוי שמקבלים המאחזים והחוות לבין המעצרים, ההריסות וההזנחה שחוות קהילות הרועים הפלסטיניות

לכתבה המלאה עוד 872 מילים ו-8 תגובות

בזמן שצה"ל מעמיק את אחיזתו בכפרים ששוטחו ונתניהו חושש מהכרזה על נסיגה בתקופת בחירות, לבנון מחפשת גלגל הצלה אצל הטורקים ● עם ביקור צפוי של נשיא לבנון בבית הלבן והצעה איטלקית שמסבכת את ישראל, התיאום האמריקאי-ישראלי עומד למבחן ● פרשנות

לכתבה המלאה עוד 767 מילים ו-1 תגובות
סגירה
בחזרה לכתבה

עיתונות איכותית מתקיימת בזכות קוראים שתומכים בה

תמכו בנו

עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית היא יסוד הכרחי לחברה חופשית ובריאה.

ישראל מתמודדת עם מתקפה חסרת מעצורים על יסודות הדמוקרטיה ועל כל המוסדות הממלכתיים שלה. ובמקביל, התקשורת הישראלית מאבדת את עצמאותה ואת יכולתה לבקר את השלטון. זמן ישראל הוכיח שאפשר גם אחרת: שניתן ליצור עיתונות חופשית, אחראית, ביקורתית ונחושה, המגינה על שלטון החוק ועל זכות הציבור לדעת.

תמיכתכם תאפשר לנו להמשיך לפרסם תחקירים, ניתוחים וכתבות עומק הנשענים על עובדות, ועל עבודה עיתונאית מקצועית ויסודית.