לפי הערכת צה"ל, שני המחבלים הפלסטינים שביצעו הבוקר את פיגוע הירי בפאתי חברון שבדרום הגדה תכננו בתחילה לתקוף אזרחים ישראלים.
השניים, תושבי חברון, הגיעו ברכב בסביבות השעה שבע וחצי למחסום זמני שהקים הצבא ביציאה מהעיר. החיילים שהוצבו במקום, מגדוד ארי (775) בחטיבת החילוץ וההצלה של פיקוד העורף, ערכו בדיקות שגרתיות לכלי רכב פלסטיניים שיצאו מהיישוב.
צה"ל מעריך שהמחבלים הבינו שלא יוכלו להגיע לכביש 35 ולפגוע שם באזרחים ישראלים, ולכן החליטו לפתוח באש לעבר המחסום.
לפי התחקיר הראשוני, השניים יצאו ממכוניתם ברחוב צדדי סמוך למחסום כשהם חמושים ברובה סער ובאקדח, ופתחו באש לעבר המחסום תוך שהם משתמשים בבניינים כמחסה.
חילופי האש בין המחבלים לכוחות צה"ל ארכו יותר מעשרים דקות, ובמהלכם נפצעו חמישה ישראלים – שניים באורח אנוש ושלושה באורח קל עד בינוני.
סגן מפקד גדוד ארי, מפקד פלוגה וקצין מגדוד 101 של חטיבת הצנחנים, שהוצב בקרבת מקום ומיהר לזירה, איגפו את שני המחבלים והרגו אותם.
צה"ל מסר שבהמשך נמצאה ברכבם כמות גדולה של תחמושת, והוא מעריך שהמחסום סיכל את תוכניתם לבצע פיגוע רב־נפגעים נגד אזרחים ישראלים בכביש 35.
עד כה העלה התחקיר הצבאי כי לא הייתה התרעה ממוקדת על הפיגוע, אך צה"ל כבר נמצא בכוננות מוגברת לקראת הבחירות ועל רקע אלימות המתנחלים בגדה.
צה"ל ושב"כ בודקים בינתיים אם שני המחבלים פעלו לבדם או שהיו חלק מתשתית טרור רחבה יותר וקיבלו מימון או הכוונה מארגון טרור.
הפרקליטות הגישה היום לבית המשפט המחוזי בירושלים כתב אישום נגד תושב השומרון שירה ופצע באורח קשה נוסעת ביישוב עקרבה "ללא הצדקה וללא סמכות בדין".
פנחס שם טוב רן, רכז הביטחון של רכס ההרים גדעונים שבשומרון בן 37, נסע לפני חודש מביתו במאחז גבעות עולם לחוות דמסקי יחד עם נ', חייל בשירות קבע.
לפני שהגיע לחוות דמסקי פנה ליישוב עקרבה, אשר נמצא מחוץ לתחום השיפוט שלו כרכז ביטחון. ללא הצדקה וללא סמכות הוא עצר עוברי אורח ביישוב ובדק את תעודות הזהות שלהם.
אחר כך רן דרש מר', תושב עקרבה שנסע ביישוב עם אשתו, א', לעצור. הוא עשה זאת תוך חריגה מתפקידו וללא סמכות.
ר' זיהה שאין מדובר בחיילים ושאחד מהשניים רעול פנים. על רקע החשש שתופעל נגדו אלימות הוא האיץ את נסיעתו. רן בתגובה פתח באש ופגע בא'. אחד הקליעים פגע סמוך לליבה.
בדרכם חזרה של רן ושל נ' מחוות דמסקי הוא שב לזירת הירי וחיפש את התרמילים שבמקום.
כשגורמי הביטחון שאלו אם שמע על הירי הכחיש שנכח במקום או שהתוודע לתקיפה.
רן הואשם בחבלה בכוונה מחמירה ובשיבוש מהלכי משפט.

לפי חוק הבחירות, היום (שישי) חל המועד האחרון לפני סגירת הקלפיות שבו מותר לפרסם סקר חדש שנערך בתקופת הבחירות ואשר עוסק בדפוסי ההצבעה.
תאגיד השידור כאן, חדשות 12, חדשות 13 ו־i24NEWS הודיעו שיפרסמו הערב סקרים עדכניים של מפת המנדטים.
האיסור מתייחס לכל סקר שנערך בתקופת הבחירות ובודק את דפוסי ההצבעה של הבוחרים או נושאים הקשורים במישרין למתמודדים לכנסת.
בסקר שפורסם אמש בזמן ישראל השיג מחנהו של גדי איזנקוט, המורכב מישר!, ביחד, הדמוקרטים וישראל ביתנו, 51 מנדטים, וכך גם השיג מחנה בנימין נתניהו, המורכב מהליכוד, ש"ס, יהדות התורה, עוצמה יהודית והציונות הדתית וזהות.
המשותפת השיגה בסקר זה תשעה מנדטים, רע"ם – חמישה והמילואימניקים והכלכלית – ארבעה.
המועד האחרון שבו מותר לפרסם סקרים חדשים הוא היום בשעה 23:59.

הרמטכ"ל אייל זמיר אמר שהחיילים שהרגו הבוקר את שני המחבלים הפלסטינים בדרום הגדה מנעו פיגוע חמור יותר.
"מדובר בפיגוע קשה. פעולתם המהירה של הלוחמים מנעה פיגוע חמור אף יותר ופגיעה נוספת באזרחים ובכוחות הביטחון", אמר זמיר בהערכת מצב בעקבות הפיגוע.
זמיר הוסיף כי "ברכב שבו הגיעו המחבלים לזירת הפיגוע נמצאה כמות רבה של תחמושת, אשר נועדה לשמש לביצוע פיגוע בהיקף נרחב יותר".
לפי צה"ל, המחבלים היו חמושים ברובה M16 ובאקדח, והם חוסלו בידי סגן מפקד גדוד ארי של פיקוד העורף ומפקד הפלוגה, שקפצו לזירה.
זמיר הורה גם להיערך לתגבור נוסף של כוחות בפיקוד המרכז, על פי דרישה וצורך מבצעי.
לו הבחירות לכנסת היו נערכות כעת, מחנהו של גדי איזנקוט היה מקבל 54 מנדטים, ומחנהו של בנימין נתניהו – 48 מנדטים, כך נמצא בסקר שפורסם הבוקר ב"מעריב".
| !ישר | 21 |
|---|---|
| הליכוד | 19 |
| ביחד | 15 |
| הדמוקרטים | 10 |
| המשותפת | 9 |
| ישראל ביתנו | 8 |
| ש"ס | 8 |
| יהדות התורה | 7 |
| עוצמה יהודית | 7 |
| הציונות הדתית וזהות | 7 |
| רע"ם | 5 |
| המילואימניקים והכלכלית | 4 |
ביחד, הדמוקרטים, ישראל ביתנו וישר! נכללים בחלוקה המוצגת בדיווח זה במחנה איזנקוט, וש"ס, עוצמה יהודית, הציונות הדתית וזהות והליכוד נכללים במחנה נתניהו.
המשותפת קיבלה תשעה מנדטים, רע"ם – חמישה מנדטים והמילואימניקים והכלכלית – ארבעה מנדטים.
עמך ישראל קיבלה 3% מקולות הבוחרים, הציבור החרדי – 0.9%, נעם לישראל – 0.5% וכך גם צומת בית ישראל. ארבע הרשימות לא עברו את אחוז החסימה שעומד על 3.25%.











































































































































תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך
תגובתך פורסמה! שתפו את עמוד הפרופיל שלכם
ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית
תמכו בנו