בחודש האחרון ביצע שר המורשת עמיחי אליהו שתי פעולות ממומנות מתקציב ציבורי שהוצגו כ"חשיפות" של שרי עוצמה יהודית – בדיוק בתקופה שבה חוק הבחירות אוסר שימוש בנכסי ממשלה לתעמולה.
הראשונה: קמפיין פרסומי ממומן שפרסם משרד המורשת באתר ערוץ 14 לאחר 29 ביולי 2026, עם תמונות וציטוטים של אליהו אישית – שהוסר לאחר מכתב התרעה של ארגון "עמק שווה" ופנייה עיתונאית.
אבי בן הר הוא טכנולוג בהכשרתו, ויזואליסט בנשמתו. ציוני אופטימיסט וחוקר עולמות שלא מפסיק לתהות. "פשטות היא התחכום העילאי" - לאונרדו דה וינצ'י.
תכנים המתפרסמים בזירת הדמוקרטיה של זמן ישראל מייצגים את כותביהם בלבד. הדעות, העובדות וכל תוכן המוצג בפוסט זה הם באחריות הכותב/ת וזמן ישראל אינו נושא באחריות להם. במקרה של תלונה, אנא צרו קשר.
לוחם משמר הגבול, סמל־שני דוד הוייר עמרני, בן 20 מנתניה, נהרג הערב באירוע ירי בעיר, כך הודיעו המשטרה ומג"ב. נסיבות האירוע נחקרות.
עמרני התגייס לשירות חובה במשמר הגבול באוגוסט 2024. לאחר שסיים את הכשרתו שובץ לשירות בחברון במג"ב איו"ש, ולפני כשמונה חודשים עבר לשרת בפלוגה ל"ט של מג"ב איו"ש.
עמרני הותיר אחריו הורים ושני אחים. הודעה נמסרה למשפחתו.
אירוע הירי בנתניה: על פי הדיווח בכאן, לוחם מג"ב בשירות סדיר פתח באש, ונורה למוות על ידי שוטרים זמן קצר לאחר מכן.
מתיעודים של המקרה שהופצו ברשתות, הוא נראה מחזיק רובה וכיסא כתר ומסתובב בשכונה בעיר, לפני שנתקל בכוחות הביטחון.
אירוע חריג בנתניה: חשוד ירה לעבר שוטרים באמצעות רובה, לא היו נפגעים. לאחר מרדף הוא נורה ונוטרל בידי כוחות הביטחון. כוחות רבים של המשטרה במקום. הרקע לא ברור. pic.twitter.com/p5853k9dRq
— איתי בלומנטל ???????? Itay Blumental (@ItayBlumental) September 5, 2026
על פי דיווח בהארץ החשוד המסתובב בין הבתים בשכונת קריית השרון, וירה לעברם תוך שהוא צועק צעקות לא ברורות. כוחות גדולים של משטרה ואזרחים חמושים הגיעו למקום ואיתרו את החשוד, ובמקום התפתח קרב יריות כולל ירי בצרורות בין הצדדים.
יואב סגלוביץ, המועמד מספר 2 ברשימת רע"ם, רמז כי לא יהיה הקול ה־61 שיאפשר הקמת קואליציה חדשה בראשות מפלגות האופוזיציה, אם רע"ם עצמה לא תתמוך במהלך. בריאיון לחדשות 12 נשאל סגלוביץ אם ישמש "האצבע ה־61" לממשלה בתרחיש כזה. בתחילה התחמק מהשאלה ואמר שמצב כזה עדיין לא נוצר.
יו"ר רע"ם מנסור עבאס התערב ואמר: "הוא לא יעשה את זה, אני אומר לך שהוא לא יעשה את זה". כשנשאל כיצד הוא יכול להיות בטוח בכך, השיב סגלוביץ: "כי הוא מכיר אותי".
"ברמה הערכית, מנסור מכיר אותי ואני מכיר אותו. אם לא הייתי בטוח באדם הזה – אני סומך עליו, על הלב שלו, על המניעים שלו, על נקודת המבט שלו – לעולם לא הייתי עושה את זה אם לא הייתי חושב שיש לי שותף", אמר סגלוביץ.
עבאס וסגלוביץ אמרו גם בריאיון כי לא התייעצו עם בנט או עם גדי איזנקוט, שמפלגתו ישר מובילה בסקרים, בנוגע לשותפות הפוליטית היהודית־ערבית שלהם או לשאלה אם סגלוביץ, לשעבר איש יש עתיד, צריך להצטרף לרע"ם.
"במשך השנים תמיד האמנתי בשותפות, למרות הקשיים", אמר עבאס. "אני מאמין בדרך הזאת, ואני מאמין שעם יואב או בלעדיו נצליח להיות שותפים בהחלפת הממשלה הזאת". הוא הוסיף כי צירופו של סגלוביץ לסיעת רע"ם "עוזר [להשגת המטרה], אין ספק".
יו"ר רע"ם מנסור עבאס מקיים מסיבת עיתונאים משותפת עם חבר המפלגה החדש יואב סגלוביץ בנצרת. 31 באוגוסט 2026 (צילום: מיכאל גלעדי/פלאש90)
ראש ביטחון הפנים של חמאס מועין אל-עראביד, שנעצר השבוע בפעולה של צה"ל ושב"כ בלב העיר עזה, מאושפז כשהוא מורדם ומונשם במחלקת טיפול נמרץ, כך מדווחים בישראל היום שמוסיפים כי ההידרדרות במצבו אירעה בעקבות פציעת ירי במהלך המבצע.
אל-עראביד נלכד ביום שלישי האחרון בפעולה בלב העיר עזה, על פי דיווחים זרים, המבצע המורכב יצא אל הפועל בסיוע מיליציה מקומית ברצועה שפועלת בשיתוף פעולה עם ישראל.
גם אם חזבאללה ימסור מחר את הטיל האחרון שלו, הוא לא בהכרח יפסיק לדבר בשם השיעים בלבנון.
זו אולי אחת הבעיות הגדולות ביותר בדיון על "היום שאחרי" חזבאללה. רוב תשומת הלב מופנית, ובצדק, לנשק: לטילים, למחסנים, ללוחמים ולשאלה אם המדינה הלבנונית תצליח סוף-סוף לרכז בידיה את המונופול על הפעלת הכוח.
ד"ר נועה ריבן היא חוקרת המתמחה בלבנון, בחזבאללה, בחברה השיעית ובתיאולוגיה השיעית. מחקריה עוסקים בפוליטיקה של העדה השיעית בלבנון, ביחסי דת ופוליטיקה ובמוקדי הכוח הפועלים בתוך החברה השיעית, תוך התמקדות בהתנגדות השיעית לחזבאללה ובהתפתחותה לאורך השנים. היא עמיתת מחקר ב-MECARC באוניברסיטת אריאל ומרצה בתחומי המזרח התיכון והאסלאם.
תכנים המתפרסמים בזירת הבלוגים של זמן ישראל מייצגים את כותביהם בלבד. הדעות, העובדות וכל תוכן המוצג בפוסט זה הם באחריות הכותב/ת וזמן ישראל אינו נושא באחריות להם. במקרה של תלונה, אנא צרו קשר.
בקשר לסעיף מספר 2. הליכלוך: מסתבר שבארץ שליש עובדים ומשלמים מיסים, שליש הולכים למילואים ושליש מתנדבים, אבל זה אותו שליש.
ויש גם את השליש שלא עובדים וחיים מקצבאות, שליש שמתחמקים מהצבא ו... המשך קריאה
בקשר לסעיף מספר 2. הליכלוך: מסתבר שבארץ שליש עובדים ומשלמים מיסים, שליש הולכים למילואים ושליש מתנדבים, אבל זה אותו שליש.
ויש גם את השליש שלא עובדים וחיים מקצבאות, שליש שמתחמקים מהצבא ומהמילואים ושליש שמטנפים את המדינה, וזה אותו שליש.
מתקפת חמאס ב-7 באוקטובר הגיעה בהפתעה וטלטלה את עולמם של הישראלים, שעד 6 באוקטובר חיו בשאננות ובהדחקת הבעיות. מאז 7 באוקטובר, נעשו רבים ניציים יותר, ושיח על שלום ועל הסדרים הפך לכמעט בלתי לגיטימי.
הסכנה היא שמדיניות ישראל, המונחית כיום משיקולים אמוציונליים ואף בלתי רציונליים – יותר כוח, דחיקת האוכלוסייה, גירוש והכנעה – היא המובילה להפתעה ולקטסטרופה הבאה.
מיכה אבנימלך הוא פעיל חברתי, מתנדב סדרתי ואיש עסקים. מלווה חברות בגיבוש ויישום אסטרטגיה עסקית, בעבר בכיר במשרד האוצר ומנכ"ל דלויט ייעוץ. עוסק באסטרטגיות לאומיות ובחינות היסטוריות.
תכנים המתפרסמים בזירת הבלוגים של זמן ישראל מייצגים את כותביהם בלבד. הדעות, העובדות וכל תוכן המוצג בפוסט זה הם באחריות הכותב/ת וזמן ישראל אינו נושא באחריות להם. במקרה של תלונה, אנא צרו קשר.
אדון חיים פלדמן, דע לך: אתה האויב של המדינה הזו, ובגללך היא תיחרב. אתה יכול להמשיך להתנועע ולמלמל ולגדל זקן כדי למצוא חן בעיני החבר הדמיוני שלך, אבל מה זה יוצר? מה זה בונה? את המדינה הז... המשך קריאה
אדון חיים פלדמן, דע לך: אתה האויב של המדינה הזו, ובגללך היא תיחרב. אתה יכול להמשיך להתנועע ולמלמל ולגדל זקן כדי למצוא חן בעיני החבר הדמיוני שלך, אבל מה זה יוצר? מה זה בונה? את המדינה הזו בנו ליברל דמוקרטים ומחריבים אותה עכשיו, בזה הרגע ממש, משיחיים הזויים כמוך, ואנשים טיפשים שמאמינים לכל הממבו ג'מבו המטורלל הזה. בורים שגודלו ככה בכוונת מכוון, שלא ידעו ולא יבינו כלום. ואם לא חמורו השמן של משיח, הנוכל נהנתניהו, הייתם עד היום סוגדים בפינה בבושה. אבל הוא נסמך עליכם כדי להמשיך לחיות בבלפור (וכדי שהחזירה חס וחלילה לא תצטרך להזמין תור לספרית), ואתם חושבים שהוא מקרב לכם את הגאולה. יד מטונפת רוחצת יד מזוהמת. וככה המדינה שלנו נראית בגללכם.
אינני יודע אם מיתוס מצדה מושלם ואולי אפילו יתכן שהוא פסול חלקית
אז מה זה נוגע לקישקושי הבורות והנתוק של הכת המשיחית שלכם?
אתם קוראיח בזלזול לציבור שלי "משיחיים" מתוךקנאה ושנאה מתות שאתם... המשך קריאה
אינני יודע אם מיתוס מצדה מושלם ואולי אפילו יתכן שהוא פסול חלקית
אז מה זה נוגע לקישקושי הבורות והנתוק של הכת המשיחית שלכם?
אתם קוראיח בזלזול לציבור שלי "משיחיים" מתוךקנאה ושנאה מתות שאתם רואים בעיניים כלות כיצד ה"משיחיות האמונית היהודית" כובשת יותר ויותר את הציבור,יותר ויותר את הצבא בעוד שאתם ממשיכים בפנטזיה המשיחית המטורללת התלושה ממציאות,המסרבת להקשיב לדברים החדים שאומר האוייב סביבנו,ובתוכנו, פנטזיה משיחית מתנשאת ,בריונית,פשיסטית, רוייה שנאת אחים,מחפשת בכל דרך להצית מלחמת אחים,פנטזיה שמביאה לנו עוד ועוד אסונות.
תפנימו שאבדתם את דרככם ותתחילו להכיר את המורשת שלכם,מורשת בת 3300 שנה ולא הקישקוש הפרוגרסיבי המומצא ,אתם אפילו לא יודעים או על כל פנים מתכחשים לכך שאת אתוס מצדה לא הביאה לעולם הציונות הדתית אלא שמריהו גוטמן ויגאל ידין ,אלו שאתם רואים את עצמכם ממשיכי דרכם!!!-זו עובדה.אז אם יש לכם טענות תניחו על קברם בשלושה העתקים….
אוי ,כמה שאתם בורים.
עם ישראת חי !!!
זה הזכיר לי שלפני שנים, כשנכדי הצעיר החל ללמוד בכיתה א', לא נדרשו לו יותר מחודשיים כדי לקרוא לבית הספר "שערי הגיהינום".
"הזמן של הדי בן-עמר" הוא בלוג אישי בזמן ישראל, הכולל סיפורים ורשמים. הדי בן-עמר הוא סופר וחבר יד חנה, שפרסם ספרים כמו "בשם שמים" ו"הביוגרפיה החולנית של הדי בן-עמר", ומביא בכתביו סיפורים אמיתיים מהחיים המשלבים הומור וביקורת.
תכנים המתפרסמים בזירת הבלוגים של זמן ישראל מייצגים את כותביהם בלבד. הדעות, העובדות וכל תוכן המוצג בפוסט זה הם באחריות הכותב/ת וזמן ישראל אינו נושא באחריות להם. במקרה של תלונה, אנא צרו קשר.
כתלמיד בליך לשעבר (סוף הסבנטיז עד תחילת האייטיז) חותם על כל מילה. קטנו המילים כדי לתאר את אפסותו של הרצל למדן ורוע-ליבה של בלום.
מוסד לימודים מתועב, סבלתי בכל רגע מארבע השנים שנאלצתי "... המשך קריאה
כתלמיד בליך לשעבר (סוף הסבנטיז עד תחילת האייטיז) חותם על כל מילה. קטנו המילים כדי לתאר את אפסותו של הרצל למדן ורוע-ליבה של בלום.
מוסד לימודים מתועב, סבלתי בכל רגע מארבע השנים שנאלצתי "לבלות" בין כתליו.
פייגלין מגיע מאותו ביב שופכין של הציונות הדתית המשיחית שסמוטריץ׳ זחל החוצה ממנו. אידאולוגית הם מתאימים בול אחד לשני. עוד תכונה משותפת היא ששניהם בני אדם בלתי נסבלים, לכן הם לא מסתדרים א... המשך קריאה
פייגלין מגיע מאותו ביב שופכין של הציונות הדתית המשיחית שסמוטריץ' זחל החוצה ממנו. אידאולוגית הם מתאימים בול אחד לשני. עוד תכונה משותפת היא ששניהם בני אדם בלתי נסבלים, לכן הם לא מסתדרים אחד עם השני.
נאחל לשניהם הרבה הצלחה עם דקירות הסכין ההדדיות אחד בגב של השני.
ראו את היחס האוהד והמשבח לו זוכה ניצב ממפלגה ללא עתיד שחבר לאחים המוסלמים, לעומת הרפש המושלך על מועמד לאומני דתי מהצד השני.
"ימין וסמול הפרד ומשול", והעיתונאים שחקנים באותה הצגה.
ארתור פינקלשטיין.... אין מספיק קיא בעולם כדי לתאר את הזבל הזה
לחלאה יש מניית זהב בשקרי הפסיכופת במכונת הרעל. ימח שמו וזכרו של היהודי המצחין עוכר ישראל
אם יש שתי דמויות שמבעירות אנטיש... המשך קריאה
ארתור פינקלשטיין…. אין מספיק קיא בעולם כדי לתאר את הזבל הזה
לחלאה יש מניית זהב בשקרי הפסיכופת במכונת הרעל. ימח שמו וזכרו של היהודי המצחין עוכר ישראל
אם יש שתי דמויות שמבעירות אנטישמיות בעולם זה פינקלשטיין והפסיכופת
רוחות הרפאים של הבגידה מבפנים ילוו את הקמפיין מכאן ועד נצחון הימין בקלפי או מה שמטריד יותר מחוץ לקלפי. הסיבה שתוקפים את גולן היא משום שהוא הפוליטיקאי היחיד בקרב האופוזיציה עם עמוד שדרה... המשך קריאה
רוחות הרפאים של הבגידה מבפנים ילוו את הקמפיין מכאן ועד נצחון הימין בקלפי או מה שמטריד יותר מחוץ לקלפי. הסיבה שתוקפים את גולן היא משום שהוא הפוליטיקאי היחיד בקרב האופוזיציה עם עמוד שדרה ערכי. היחיד שמוביל מפלגה מעולה שנבחרה בפריימריס ללא רבב. רק בישראל מפלגות שעדיין לא השלימו לשבץ מועמדים, ( על הליך דמוקרטי אין בכלל מה לדבר במפלגות הללו שרוממות הדמוקרטיה בגרונם ) שלעומדים בראשן אין מחד גיסא שום בשורה למעט משהו עמום על מנהל תקין ומאידך גיסא מאוד בהירים בחזרה על המנטרה רק לא ערבים בקואליציה. ניצבים היכן שניצבים בסקרים. הייתי מציע לא לזלזל בביבי וחבריו בימין. עם מאמרים מושחזים וסרקסטיים לא מנצחים בחירות. לא הפעם
רוצים להגיב? הצטרפו לזמן ישראל
רוצים לפרסם פוסט? הצטרפו לזמן ישראל
רוצים לפרסם פוסט ולהגיב לכתבות? הצטרפו לזמן ישראל
רוצים שנשמור לכם את הלייקים שעשיתם? הצטרפו לזמן ישראל
לכל
תגובהופוסט
עמוד בזמן ישראל שניתן לשתף ישירות ברשתות החברתיות ולשלוח באימייל
עמוד הפרופיל הפומבי שלך ירכז את כל התגובות שפרסמת בזמן ישראל
אפשרות להגיש פוסטים לפרסום בזמן ישראל
אפשרות להגיב לכתבות בזמן ישראל
קבלו את המהדורה היומית ישירות לתיבת האימייל שלכם
בונוס:
הצטרפות לקבוצה הסגורה של זמן ישראל בפייסבוק המספקת הצצה מאחורי הקלעים של המערכת (למתחברים באמצעות פייסבוק בלבד)
עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית היא יסוד הכרחי לחברה חופשית ובריאה.
ישראל מתמודדת עם מתקפה חסרת מעצורים על יסודות הדמוקרטיה ועל כל המוסדות הממלכתיים שלה. ובמקביל, התקשורת הישראלית מאבדת את עצמאותה ואת יכולתה לבקר את השלטון. זמן ישראל הוכיח שאפשר גם אחרת: שניתן ליצור עיתונות חופשית, אחראית, ביקורתית ונחושה, המגינה על שלטון החוק ועל זכות הציבור לדעת.
תמיכתכם תאפשר לנו להמשיך לפרסם תחקירים, ניתוחים וכתבות עומק הנשענים על עובדות, ועל עבודה עיתונאית מקצועית ויסודית.
תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך
תגובתך פורסמה! שתפו את עמוד הפרופיל שלכם
ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית
תמכו בנו