יושב ראש ישראל ביתנו, אביגדור ליברמן, תקף את גדי איזנקוט והאשים אותו כי הוא נערך להקמת ממשלה עם בנימין נתניהו אחרי הבחירות.
פרשנות: ליברמן מוכן ללכת לבחירות נוספות למען עתידו הפוליטי בימין
לדבריו, קמפיין "המפלגה הגדולה" של איזנקוט נועד להעביר קולות בין מפלגות האופוזיציה, ולא להגדיל את הגוש. "גדי איזנקוט מתכנן את היום שאחרי הבחירות, ומה שמעניין אותו הוא לא להיות המפלגה הגדולה בגוש המשרתים, אלא להיות גדול מהליכוד ולהגיע מעמדת כוח למשא ומתן להקמת ממשלה עם נתניהו", טען.
ליברמן מעריך כי איזנקוט מבקש להקים ממשלה עם נתניהו, יהדות התורה וש"ס, ומשאיר את האפשרות להקמת ממשלת מיעוט כאמצעי לחץ להשגת רוטציה בראשות הממשלה.
ליברמן מתח ביקורת גם על מתווה הגיוס של איזנקוט והבהיר כי ישראל ביתנו לא תצטרף לממשלה שתסתמך על המפלגות הערביות. "גדי איזנקוט – בני גנץ 2", כתב ליברמן, והוסיף כי הוא מזהה בהתנהלותו "הרבה יותר אמביציה אישית מרצון אמיתי לתקן את העוולות של ממשלת המשתמטים".
אתמול הבהיר ליברמן כי ישראל ביתנו לא תתמוך בשום ממשלת מיעוט, "גם לא בממשלת מיעוט לתקופת מעבר". בכך דחה את האפשרות שהעלה איזנקוט להשביע ממשלה בתמיכת 58 או 59 חברי כנסת, אם הגוש המתנגד לנתניהו לא ישיג רוב בכנסת, ובהמשך להרחיב את הקואליציה.
ליברמן הדגיש כי הוא מעוניין בממשלה שתורכב ממפלגות ציוניות בלבד, ללא המפלגות הערביות או החרדיות, והוסיף כי הליכוד ללא נתניהו יוכל להיות שותף משמעותי.
תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך
תגובתך פורסמה! שתפו את עמוד הפרופיל שלכם
ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית
תמכו בנו