JavaScript is required for our website accessibility to work properly. אשרף כרוב | זמן ישראל
אישיות
אשרף כרוב
אישיות
אשרף כרוב

עלייה חדה במספר מקרי הרצח גם בחברה היהודית

הפשיעה גואה לא רק בחברה הערבית: מתחילת השנה נרצחו באירועי פשיעה בחברה היהודית 29 בני אדם - עלייה של 61%, לעומת 18 נרצחים בתקופה המקבילה אשתקד ● "האזרחים איבדו את שארית האמון שלהם. יותר ויותר מקרי אלימות - סכסוכי שכנים, קטטות - נסגרים בחודשים האחרונים בלי המשטרה"

לכתבה המלאה עוד 581 מילים ו-1 תגובות
כל הזמן // יום רביעי, 14 באוקטובר 2026
מה שחשוב ומעניין עכשיו

רונן בר תובע דיבה את נתניהו: "התרעתי מפני אסון מתקרב כמעט מדי שבוע – הוא התעלם"

לצד התשלום, ראש שב"כ לשעבר מבקש מבית המשפט לחייב את ראש הממשלה לפרסם תיקון לדבריו ● שלושה פצועים באורח קשה בפיצוץ במפעל אינטל בקריית גת ● נתניהו בריאיון: לא אתן את תיק הביטחון לאיתמר בן גביר; לטענת רה״מ, איראן רצתה לפני שנה להשמיד את ישראל עם פצצת אטום ● הממשלה אישרה קיצוץ בתוכנית החומש לחברה הערבית לצורך רכש טייסת אפאצ'י

שני מהנפגעים בפיצוץ במפעל אינטל הם גבר כבן חמישים וגבר כבן שלושים שעברו פעולות החייאה ומצבם קשה ולא יציב, והם מורדמים ומונשמים, כך מסרה דוברות מגן דוד אדום.

לאחד מהשניים כוויות בפלג גופו העליון ולשני כוויות מפושטות.

בפיצוץ נפגע גם גבר בן 26, שמצבו קשה אך יציב, ולו כוויות בפלג גופו העליון.

פיצוץ שככל הנראה נגרם מגז במפעל אינטל בקריית גת פצע שלושה עובדים. כוחות ההצלה אמרו שייתכן שחומרים מסוכנים דלפו, בשעה שראש הממשלה בנימין נתניהו מסייר בעיר.

הפיצוץ אירע לפני זמן קצר במפעל אינטל בקריית גת ופצע שלושה בני אדם, כך לפי כוחות ההצלה. המשטרה הודיעה כי ככל הנראה התפוצץ בלון גז.

המשטרה הודיעה ששוטרים בודקים אפשרות לדליפת חומרים מסוכנים בעקבות הפיצוץ החשוד של בלון הגז.

כבאות והצלה, שפועלים להשתלט על השרפה, מסרו גם כי הוזנקו למקום יחידות ייעודיות לטיפול בחומרים מסוכנים.

שלושת העובדים שנפצעו פונו לבית חולים סמוך, כך נמסר מכבאות והצלה.

לפי מד"א, העובדים היו בהכרה אך סבלו מכוויות בעקבות הפיצוץ.

ראש שב"כ לשעבר רונן בר הגיש תביעת דיבה בסך שלושה מיליון שקלים נגד ראש הממשלה בנימין נתניהו, בטענה שפרסם נגדו האשמות שקריות בנוגע להתנהלותו בלילה שקדם למתקפת חמאס ב-7 באוקטובר 2023.

לפי כתב התביעה, נתניהו ייחס לבר ידיעה מוקדמת על המתקפה ובחירה מודעת שלא להתריע מפניה, תוך ניסיון להסיט מעצמו את האחריות למחדל. בר טוען כי בניגוד לדברי נתניהו, הוא לא שוחח באותו לילה עם הרמטכ"ל או עם ראש אמ"ן, וכי המזכירות הצבאית של ראש הממשלה עודכנה במידע המודיעיני שהתקבל.

בר מאשים את נתניהו גם בהובלת מדיניות שאפשרה את התעצמות חמאס, בין היתר באמצעות העברת כספים מקטאר לרצועת עזה, למרות התרעות השב"כ. לצד הפיצוי הכספי, הוא מבקש מבית המשפט לחייב את נתניהו לפרסם תיקון או הכחשה של דבריו. 

מטעמו של בר נמסר כי החליט להגיש את התביעה לאחר שהמתין להקמת ועדת חקירה ממלכתית, על רקע מה שתיאר כמסע הכפשה מתמשך נגדו, היעדר התקדמות בהקמת הוועדה ודיווחים על ניסיונות לכאורה לזיוף פרוטוקולים.

לדבריו, התביעה נועדה לחשוף את האמת, להגן על כבודם של אנשי השב"כ ולהפיק לקחים שימנעו אסון נוסף. בר הודיע כי ידרוש חשיפה מלאה של מסמכים וקרא לנתניהו שלא להסתתר מאחורי טענת חסינות. "בהיעדר ועדת חקירה ממלכתית – האמת תתברר בבית המשפט", אמר.

בכתב התביעה מופיעות כמה דוגמאות קונקרטיות לשיחות, להתרעות ולהמלצות שהעביר לנתניהו לפני 7 באוקטובר 2023. 

רונן בר טוען בתביעתו ביולי 2023 עלה בקרב גורמים בממשלה רעיון לאפשר לחמאס לשלוט בגדה. לדבריו, הוא נדרש להבהיר כי חמאס היא תנועה דתית פונדמנטליסטית שחרתה על דגלה את חיסול ישראל ורצח ישראלים.

בכתב התביעה נכתב כי המליץ לנתניהו להרחיב משמעותית את היקף הסיכולים הממוקדים, אך לטענתו נתניהו הביע חשש מפעולות תגמול שיכוונו נגדו אישית.

ראש שב"כ רונן בר בטקס יום הזיכרון בהר הרצל, 13 במאי 2024 (צילום: GIL COHEN-MAGEN/Pool via REUTERS)
ראש שב"כ רונן בר בטקס יום הזיכרון בהר הרצל, 13 במאי 2024 (צילום: GIL COHEN-MAGEN/Pool via REUTERS)

שר הביטחון ישראל כ"ץ איים היום כי אם חזבאללה יצטרף לאיראן במתקפה על ישראל, צה"ל יכבוש שטחים נוספים בדרום לבנון, שיהפכו לחלק מאזור הביטחון הקבוע של ישראל. כ"ץ אמר את הדברים במהלך ביקור בדרום לבנון, לצד מפקד פיקוד הצפון, אלוף רפי מילוא, ומפקד אוגדה 91, תת־אלוף יובל גז.

"אם חזבאללה יצטרף לאיראן בהתקפה על ישראל הוא יוכה מכה קשה ויאבד שטחים נוספים בדרום לבנון במרחבי נבטיה והליטאני שיהפכו לחלק מאזור הביטחון הקבוע של ישראל – צה"ל ערוך לביצוע התמרון", אמר כ"ץ בהודעה שנשלחה למערכות.

שר הביטחון הוסיף כי במקרה כזה תפונה האוכלוסייה השיעית עד לקו הנהרות אוואלי וזהראני, כדי לאפשר תקיפות נרחבות נגד תשתיות חזבאללה. "גם רובע הדאחייה בביירות יפונה ותשתיות הטרור בו יוכו – ויותר ממיליון שיעים יהפכו לעקורים בלבנון", הזהיר.

כ"ץ איים גם על מזכ"ל חזבאללה, נעים קאסם. "נסראללה הרס את העדה השיעית בלבנון עד שסוכל – ונעים קאסם עלול להחריב אותה לגמרי – עד שיחוסל גם הוא, ויישלח לפגוש את נסראללה ואת יורשו במעמקי הגיהינום".

במהלך הביקור סייר כ"ץ בקו הכפרים הראשון בדרום לבנון וקיבל סקירה על מבצע "מחרשת הכסף" להריסת תשתיות חזבאללה באזור. הוא הדגיש כי ישראל אינה מתכוונת לסגת מאזורי הביטחון שבהם מחזיק צה"ל בלבנון ובסוריה.

ראש הממשלה בנימין נתניהו הצהיר בריאיון לגלי צה"ל כי אינו מתכוון לתת את תיק הביטחון לאיתמר בן גביר אם יקים את הממשלה. "תיק הביטחון צריך להישאר בליכוד", אמר. "אני מבין שהוא רוצה, אבל הוא לא קובע", הוסיף לגבי דרישתו של השר לביטחון לאומי, שבעבר הבטיח לא למנות לשר בממשלתו. 

בריאיון הנדיר לגוף עיתונאי ישראלי, טען נתניהו גם כי ההתרעות שקיבל מראשי מערכת הביטחון לפני הטבח החריגו את עזה – אולם הדבר לא נכון.

נתניהו טען גם כי אם היו מעירים אותו בליל 7 באוקטובר הוא היה "מעיר את כיתות הכוננות, מעיר את חיל האוויר, מפזר את הנובה" משל היה תרנגול שמסתובב ברחבי המדינה.

נתניהו חזר ללהיטים הגדולים שסיפק בהזדמנויות אחרות, כמו שלפני שנה איראן עמדה להשמיד את ישראל עם פצצות אטום, ושהיה עיוורון ב-7 באוקטובר אבל כך גם ב-11 בספטמבר ובפרל הארבור ואף אחד לא אמר לנשיא בוש ורוזוולט ללכת הביתה.

את תגובתו של פריאמוס מלך טרויה לא ניתן היה להשיג.

ראש הממשלה בנימין נתניהו רמז כי הוא מתנגד לתקיפה ישראלית או אמריקאית באיראן בימים הקרובים, לקראת הבחירות בישראל. "לדעתי זה לא נוח לנו", אמר, מסמן לכולנו להכין את המקלטים.

הוסיפו את זמן ישראל כמקור מועדף בגוגל

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
0

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
לכל העדכונים עוד 18 עדכונים
המבצר
תיעוד המלחמה שהכריזה ממשלת נתניהו על הדמוקרטיה הישראלית
352
אירועים מתועדים
75
תיקים
19,496
מקורות מקושרים

מורשת נתניהו

הבחירות הולכות ומתקרבות ואנחנו תמהים וחרדים לנוכח הימים האלה, מייחלים לכך שיחול שינוי מהותי, שתתחולל תפנית מן היסוד במצב החברתי, הפוליטי והמדיני בישראל; שסדרי החיים שלנו, המקולקלים כל כך ואף המושחתים וההרסניים, בכל זאת ימצאו בעתיד תיקון – ושלמפעל הציוני תהא אולי הצלה.

מי שנמצא בלב העשייה הפוליטית כבר שלושה עשורים הוא בנימין נתניהו, רוב הזמן הזה בתור ראש הממשלה. הנזק שגרם נתניהו למוסדות המדינה ולחברה הישראלית הוא הרה אסון; זהו נזק בלתי נתפס, רחב ועמוק מאוד, כזה שחולל את דריסת הדמוקרטיה, הביא לפילוג נורא ולקרע בחברה ולקריסת מערכות.

לאה ענבל דור היא סופרת ("טיפות שהן ים", "שוליה נודד") ועיתונאית. כותבת מאמרי דעה לצד ביקורות ספרים "בתרבות וספרות" ב"הארץ" ב"ידיעות אחרונות" ו"בעיתון 77". בין מייסדי השבועון "כותרת ראשית" לצד נחום ברנע ותום שגב ובהמשך במוסף "הארץ" ובמוסף השבת של "ידיעות אחרונות". כיהנה בעבר כחברה ב"מועצה לתרבות ואמנות" של משרד התרבות, והיום חברה בהנהלת התזמורת הקאמרית. נולדה באלוני אבא, ומתגוררת כעת ברמת גן. משפטנית בהשכלתה.

הוסיפו את זמן ישראל כמקור מועדף בגוגל
תכנים המתפרסמים בזירת הבלוגים של זמן ישראל מייצגים את כותביהם בלבד. הדעות, העובדות וכל תוכן המוצג בפוסט זה הם באחריות הכותב/ת וזמן ישראל אינו נושא באחריות להם. במקרה של תלונה, אנא צרו קשר.

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
1

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
הכל נכון, אבל בל נשכח: אם היינו עם נורמלי כל זה לא היה יכול להיווצר. מכיוון שאנחנו עם של עובדי אלילים פרימיטיביים, כל מה שהוא היה צריך כדי שאשתו לא תעבור דירה, לא תשלם על ארוחות, לא תזמ... המשך קריאה

הכל נכון, אבל בל נשכח: אם היינו עם נורמלי כל זה לא היה יכול להיווצר. מכיוון שאנחנו עם של עובדי אלילים פרימיטיביים, כל מה שהוא היה צריך כדי שאשתו לא תעבור דירה, לא תשלם על ארוחות, לא תזמין תור במספרה ותסתובב עם מאבטח צמוד לה ולבנה הפטריוט הוא, לרכב על השסעים. ואם נדרש, גם להרחיב אותם. אבל הוא לא המציא כלום. בגין, הדמגוג הגדול, הדמוקרט לכאורה שפתאום השמאלנים כל כך מתגעגעים אליו, היה הראשון לרכב על הגל העדתי העכור, ושרון, האתרוג, היה זה שייעץ להישאר על הגלגל בכל מחיר.

לפוסט המלא עוד 1,026 מילים ו-1 תגובות

בתי הזיקוק לא נסגרים, בתי הספר דווקא כן

לראשונה בישראל נסגרו השבוע בתי ספר בגלל זיהום אוויר ● מחדל הבנזן של בז"ן הפך במהירות ממפגע סביבתי ובריאותי לאירוע פוליטי: שבועיים לפני הבחירות, הירוקים ניצלו את הפליטות החריגות כדי לחשק את ראשי גוש השינוי להבטחה לסגירת המפעלים בחיפה עד 2029 ● אם מפרץ חיפה ימשיך להיות תלוי באוויר, האוויר יתמלא בנזן

לכתבה המלאה עוד 1,062 מילים
אמיר בן-דוד

נתניהו שוב מעדכן גרסה

ראש הממשלה בנימין נתניהו הגיע אתמול לזירה התקשורתית האהובה עליו – אולפן "הפטריוטים" בערוץ 14 – והגיש למעריציו סיפור חדש ומפתיע ● וגם: שובו של שפן הקדנציה האחרונה ● הדרך ל-27 באוקטובר ● האפיפיור חולה בסרטן ריאות ● הערב בליגת האלופות ● ועוד...

פגישת ראש הממשלה בנימין נתניהו עם ראש המודיעין הכללי המצרי עבאס כאמל, 30 במאי 2021 (צילום: עמוס בן גרשום/לע"מ‎)
עמוס בן גרשום/לע"מ‎

עת להיגאל מהגועל

לאחרונה, סביב יום הזיכרון לאסון השבעה באוקטובר, הגועל עלה על גדותיו: איש בישראל לא יכול היה לעמוד מנגד, כשמועמד לכנסת מטעם הליכוד מאחל ליוכבד ליפשיץ, אישה בת 88 אשר נחטפה ושבה, ומשמשת השראה ומופת לרבים – לשוב לגיהינום חמאס, וזאת לאחר שהאיש שלה, עודד, נרצח בשבי תחת כהונת הממשלה שהפקירה אותם.

איש לא יכול היה להישאר אדיש כאשר מנחה מעוות בערוץ 14 כינה שורדי שבי וקרובי חטופים שנרצחו, בהם קרובי שירי ביבס וילדיה, שהרטיטו כל לב בישראל – "אנשים מתועבים" ו"הכי שפלים בישראל", והורה להם לבקש סליחה ולהתנצל, רחמנא ליצלן, בפני האחראי לטבח ולסבל יקיריהם. בפני גדול המפקירים, ראש הממשלה בנימין נתניהו.

ד״ר ענת מאור היא חברת כנסת לשעבר, חברת קיבוץ נגבה.

הוסיפו את זמן ישראל כמקור מועדף בגוגל
תכנים המתפרסמים בזירת הבלוגים של זמן ישראל מייצגים את כותביהם בלבד. הדעות, העובדות וכל תוכן המוצג בפוסט זה הם באחריות הכותב/ת וזמן ישראל אינו נושא באחריות להם. במקרה של תלונה, אנא צרו קשר.

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
1

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
לפוסט המלא עוד 562 מילים ו-1 תגובות

הממשלה, שהפכה את ההימנעות ממינויי קבע לשיטת פעולה, נזכרה לפתע בחשיבותם דווקא כשמדובר במינוי מקורבו של סמוטריץ' למנכ"ל רמ"י ● בניסיון נוסף לרתום את בג"ץ לקמפיין נגד בהרב־מיארה, היא האשימה את היועמ"שית בביזיון ביהמ"ש, אך השופטים דחו את הבקשה ● האירוניה היא שדווקא הממשלה עצמה אינה מקיימת את פסק הדין שעליו היא מבקשת להסתמך ● פרשנות

לכתבה המלאה עוד 857 מילים
זירת הדמוקרטיה
כל מה שצריך לדעת כדי לשמור על ישראל ליברלית

הסדקים בתחושת הביטחון - מה חושבים הסעודים על המלחמה

המלחמה המתמשכת עם איראן והחות'ים מציבה את ערב הסעודית בפני אחד האתגרים הביטחוניים החמורים בתולדותיה. אך לצד הפגיעה בתשתיות, בכלכלה וביכולת ההרתעה, מתפתח איום נוסף, שקשה יותר למדוד: שחיקה אפשרית בתחושת הביטחון של הציבור ובאמונו ביכולת ההנהגה להבטיח שגרת חיים.

סימנים ראשוניים לכך עולים מדיווחים מתוך הממלכה ומהשיח ברשתות החברתיות. אמנם אין מדובר במדגם מייצג, ובוודאי שאין עדות למשבר אמון רחב במשטר, אך דווקא במדינה שבה ביטויי ביקורת פומבית מוגבלים, גם שינויים עדינים בהלך הרוח ראויים לתשומת לב.

ד״ר יואל גוז׳נסקי הוא חוקר בכיר במכון למחקרי ביטחון לאומי, אונ׳ תל אביב. מומחה למדינות המפרץ ולסוגיות אסטרטגיות כגון תפוצה גרעינית ויציבות משטרים. לשעבר איש משרד רה״מ וחוקר אורח באונ׳ סטנפורד. באפריל 2020 יצא לאור ספר פרי עטו בנושא יחסי ישראל ומדינות המפרץ בהוצאת אונ׳ אוקספורד. אב לבן ולבת וטייל חובב

הוסיפו את זמן ישראל כמקור מועדף בגוגל
תכנים המתפרסמים בזירת הבלוגים של זמן ישראל מייצגים את כותביהם בלבד. הדעות, העובדות וכל תוכן המוצג בפוסט זה הם באחריות הכותב/ת וזמן ישראל אינו נושא באחריות להם. במקרה של תלונה, אנא צרו קשר.

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
0

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
לפוסט המלא עוד 662 מילים

למקרה שפיספסת

נתניהו הוא הגוש החוסם של המדינה

אם ראש הממשלה היה ניחן באחריות ובמצפון של מנחם בגין הוא היה מתפטר ותומך מבחוץ בהקמת קואליציה ציונית רחבה שתשקם את ההריסות ● במקום זאת הוא נאחז בכיסאו ומונע את הקמתה של ממשלת אחדות הכרחית נטולת קיצונים שהייתה יכולה לחלץ אותנו מהמשבר ● פרשנות

הוסיפו את זמן ישראל כמקור מועדף בגוגל

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
5

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
מה השטויות האלה? האם הליכוד במצבו הנוכחי הופך להיות שותף לגיטימי לממשלה כלשהי? מי יהיו השרים מטעמם? נציגים בועדות הכנסת, אולי יו"ר ועדה? ישראל כץ? מירי רגב? אברהם מצא צדיק אחד בסדום. אנ... המשך קריאה

מה השטויות האלה? האם הליכוד במצבו הנוכחי הופך להיות שותף לגיטימי לממשלה כלשהי? מי יהיו השרים מטעמם? נציגים בועדות הכנסת, אולי יו"ר ועדה? ישראל כץ? מירי רגב? אברהם מצא צדיק אחד בסדום. אני מתבונן ברשימת המועמדים של הליכוד ולא רואה שם אפילו אדם ראוי אחד

מפרשים את דברי הרצוג לא נכון: הוא רומז לממשלת אחדות ״למניעת בחירות חוזרות״ כאשר התנאי יהיה חנינה לנתניהו. זו עסקה סיבובית בה תוקם ממשלת אחדות עם הליכוד ״ללא ביבי״ והנ״ל יפרוש עם חנינה כ... המשך קריאה

מפרשים את דברי הרצוג לא נכון: הוא רומז לממשלת אחדות "למניעת בחירות חוזרות" כאשר התנאי יהיה חנינה לנתניהו. זו עסקה סיבובית בה תוקם ממשלת אחדות עם הליכוד "ללא ביבי" והנ"ל יפרוש עם חנינה כדי לאפשר את זה.

המקרה היחיד בו נתניהו ישליך את שותפיו החרדים והכהניסטים הוא כמהלך אחרון בפוליטיקה אשר יציל אותו מהכלא. אם כוונתו להמשיך בפוליטיקה הוא לעולם לא ייקח את הסיכון ויוותר עליהם, ולא תהייה ממשלת אחדות.

החנינה והפרישה יוצגו כמהלך "אציל" של נתניהו למען אחדות העם, או משהו מפגר כזה.

מה יחסר לכותב המאמר במנחם בגין? גם החזיר את כל סיני (אבל לא את עזה) וגם הכיר ב"זכויות הפלסטינים"; גם נכנע לפקידות (משפטית ואחרת), ולאחר שפרש והתעטף בשתיקה, הפר אותה כדי לקרוא לשמיר להעד... המשך קריאה

מה יחסר לכותב המאמר במנחם בגין?
גם החזיר את כל סיני (אבל לא את עזה) וגם הכיר ב"זכויות הפלסטינים"; גם נכנע לפקידות (משפטית ואחרת), ולאחר שפרש והתעטף בשתיקה, הפר אותה כדי לקרוא לשמיר להעדיף את פרס על-פני כהנא.

ואיך נמשכת השתיקה על שתיקתו של הרצוג בפרשת עמותות ברק? זוהי שיטה ידועה במערכת הפוליטית והציבורית (והתקשורתית) לתפעל אנשים, בין השאר באמצעות אחיזה במידע "רגיש" אודותיהם.
עד היום לא ברור מי ומה דחפו את מאיר שטרית לקדם את נושא הזיהוי הביומטרי – מצוות "סדר עולמי חדש" מלומדה.

וכרגיל – הצגת תיאטרון הבובות הפוליטי כאילו מדובר בישויות עצמאיות, ולא בסוכנים (assets בלשון הביון) שמנוהלים ע"י הנדלרים שפועלים עבור גורמים זרים.

עצם הנחת אירועי ה-7 באוקטובר לפתחו של נתניהו בלבד, כאילו הם לא מונחים גם לפתחם של גורמים בטחוניים ואחרים, חלקם במחנה הפוליטי ההפוך, נועדה להמשיך את הונאת הציבור, כדברי הפתגם: "ימין וסמול, הפרד ומשול".

שלום, איפה אתה רואה "קואליציה ציונית רחבה שתשקם את ההריסות"? מי בדיוק? מחריבי הדמוקרטיה לוין ורוטמן? אנשי 3 הכפ'ים זוהר וחבורת אוכלי החינם, הבונים, מרכז הג׳ובים ומפקד הארגזעם והדילים? ה... המשך קריאה

שלום, איפה אתה רואה "קואליציה ציונית רחבה שתשקם את ההריסות"? מי בדיוק? מחריבי הדמוקרטיה לוין ורוטמן? אנשי 3 הכפ'ים זוהר וחבורת אוכלי החינם, הבונים, מרכז הג'ובים ומפקד הארגזעם והדילים? המושחתים ביטן ואמסלם? העבריינים גוטליב ומאי גולן, החנפנים אוחנה וקיש-קוש? המשיחיים סמוטריץ ואולי וינטר? אוכלי החינם החרדים? איפה אתה רואה ממשלה ציונית רחבה לכל הרוחות. איפה. תגיד לי. כמה עיוורון יכול להיות לך. מה, נהיית כמו החליפה הריקה הטיפש הרצוג?

אין. אין תקומה. גם אם יהיה מהפכון, בעוד 3 שנים מספר התלמידים החרדים בכיתות א' ישתווה למספר החילונים. ועדיין לא ספרנו את הערבים, שרובם ככולם דתיים, את הדתיים, את שומרי המסורת, את מכבדי הדת מנשקי הקמעות ושאר הישראלים המטומטמים.

מי יעבוד פה. מי יתנדב, מי ילך לצבא, מי ישמור על הנקיון ועל המרחב הציבורי. מי.

מעניין לקרוא את כל ההיסטוריה הזו, ויחד עם, היא מפחידה, המחשבה שהביבי יהיה שוב רוהמ. 20 שנה זה מספיק, הגיע הזמן להחליף. לא באמת חשוב לי ימין או שמאל, חשוב לי מאוד, מאוד, שמי שייבחר, מדינ... המשך קריאה

מעניין לקרוא את כל ההיסטוריה הזו, ויחד עם, היא מפחידה, המחשבה שהביבי יהיה שוב רוהמ. 20 שנה זה מספיק, הגיע הזמן להחליף. לא באמת חשוב לי ימין או שמאל, חשוב לי מאוד, מאוד, שמי שייבחר, מדינת ישראל תעמוד בראש מעייניו. 20 שנה של הביבי, הרס המדינה. די זה די. הגיע הזמן להחליף. לקדם חוק שרוהמ יוכל לשמש בתפקיד חא יותר, חא יותר משתי קדנציות. נגמר

לכתבה המלאה עוד 772 מילים ו-5 תגובות
זירת הבלוגים
הזמן שלך לומר את דעתך
הצטרפות

הסטארטאפ של לשכת נתניהו פשט רגל

המקרה של יונתן אוריך ממחיש תופעה שהולכת ונעשית נפוצה בעידן הבינה המלאכותית: קלוד הופך כל אדם ל"הייטקיסט" בן רגע, אך ללא ידע בניהול נכון, באבטחה ובתחזוקה, מה שמתחיל היטב עלול להסתיים במפח נפש עצום ● פרשנות

לכתבה המלאה עוד 849 מילים

ישראל סוגרת את הדלת בפני עיתונאים ביקורתיים

כתב בריטי נחקר בנתב"ג על עמדותיו כלפי ישראל וחמאס, וכניסתו סורבה תחילה ● משרד התפוצות הביא לדחיית בקשתה של כתבת גרמנייה לאשרת עבודה בשל קריאות לסנקציות על ישראל ● איגוד הכתבים הזרים מזהיר מפגיעה בחופש העיתונות ● הכתבת: "אם אתה רוצה לעבוד כעיתונאי בישראל אתה צריך לצנזר את עצמך, זה אבסורד והפרה של חופש העיתונות"

לכתבה המלאה עוד 1,494 מילים ו-3 תגובות

תגובות אחרונות

יותר נשים בדרך לכנסת, אבל אף אחת לא יושבת בראש

לפי חישוב המבוסס על סקר זמן ישראל, 35 נשים עשויות להיכנס לכנסת הבאה – שיא בעת השבעתה ● אלא שמוקדי הכוח נותרו בידי גברים, והפערים בין המפלגות עמוקים: בישר! מקפידים על ייצוג שוויוני, ובליכוד רק 13% מהמקומות הריאליים שמורים לנשים ● דווקא ברחוב החרדי מתעורר מאבק פומבי לשינוי כללי המשחק ● פרשנות

לכתבה המלאה עוד 859 מילים

סקרי זמן ישראל

טראמפ מכין את השטח, ובישראל מעלים כוננות

המשא ומתן התקוע מול וושינגטון והחשש האיראני ממכת פתיחה צבאית, מובילים למתיחות שיא רגע לפני בחירות האמצע בארצות הברית ● בעוד שבמערכת הביטחון עוקבים בדריכות, טראמפ פועל לבלום זינוק במחירי הנפט מתוך הבנה שטהרן מסוגלת לטרוף לו את הקלפים בקלפיות ● פרשנות

הוסיפו את זמן ישראל כמקור מועדף בגוגל

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
0

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
לכתבה המלאה עוד 634 מילים

הדשא של השכן כבר לא ירוק מפלסטיק

דשא סינתטי – OUT; סוקולנטים, פרחי בר ואפילו אדמה חשופה – IN ● עיריית הרצליה משנה כיוון, אבל הורים שמסרבים לקבל את ילדיהם מהגן כשהם מכוסים בחול לא ממהרים לזרום ● ראש העירייה יריב פישר: "כשנכנסתי לתפקיד התחלתי לקרוא מחקרים על דשא סינתטי. זה מסרטן, זה מתחמם, זה לא מחלחל, אני רואה את זה בכל מקום – ונחרד"

לכתבה המלאה עוד 1,092 מילים

סטרייק שלישי לעירייה

מעקב זמן ישראל ביהמ"ש המחוזי בלוד ביטל שוב הקצאה בלתי חוקית של מבנה ציבורי לחב"ד על חשבון תושבי רחובות, שנחשפה בתחקירי זמן ישראל ● זו הפעם השלישית שבה מתקבלת עתירת תושבים נגד עמותת חב"ד בעיר ● חב"ד תיאלץ לפנות את המבנה שבו התנחלה לפני כ־15 שנה ולשלם חוב בדמי שימוש בסכום המוערך במאות אלפי שקלים

לכתבה המלאה עוד 1,334 מילים ו-4 תגובות

עדות מנדלבליט לא תמחק את הראיות בתיקי האלפים

עדותו של מנדלבליט במשפט נתניהו היא יותר קרקסית ממהותית, וצפויה להיות הערת שוליים במארג הראייתי ● היא עשויה לסייע להגנה בטענות להגנה מן הצדק ולפגמים באישור פתיחת החקירה, אך הטענה הראשונה צפויה להתנפץ אל קיר המציאות, ובשנייה כבר הכריעו השופטים בעבר, תוך שהותירו פתח לבחינה מחודשת ● פרשנות

לכתבה המלאה עוד 941 מילים ו-1 תגובות

חמש סיבות אפשריות לאובססיה הפוליטית של נתניהו כלפי וינטר

ראש הממשלה מנהל קמפיין אינטנסיבי וחריג נגד מפלגת עמך ישראל למרות שווינטר מצהיר על תמיכה בו ● מאחורי הקלעים מסתתרים מניעים אפשריים החל מחשש מסוס טרויאני של ליברמן ועד תיאום חשאי שנועד למשוך קולות או כניעה ללחצים של סמוטריץ' ● התיאוריות השונות מנסות להסביר את התעלומה ● פרשנות

לכתבה המלאה עוד 867 מילים ו-2 תגובות

המרוץ של ענקיות הטכנולוגיה לשליטה בשפת היקום

חברת OpenAI חשפה מערכת שלטענתה פתרה מאות מהבעיות המתמטיות הסבוכות ביותר שהכיר העולם ● ההישג חסר התקדים הזה עשוי לא רק להוביל לפריצות דרך בתחומים נוספים, אלא גם לסכן את מקצוע המתמטיקאי כפי שאנו מכירים אותו כיום ולהעביר את השליטה בחזית המדע לידי מונופול פרטי ● פרשנות

לכתבה המלאה עוד 941 מילים ו-1 תגובות
סגירה
בחזרה לכתבה

עיתונות איכותית מתקיימת בזכות קוראים שתומכים בה

תמכו בנו

עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית היא יסוד הכרחי לחברה חופשית ובריאה.

ישראל מתמודדת עם מתקפה חסרת מעצורים על יסודות הדמוקרטיה ועל כל המוסדות הממלכתיים שלה. ובמקביל, התקשורת הישראלית מאבדת את עצמאותה ואת יכולתה לבקר את השלטון. זמן ישראל הוכיח שאפשר גם אחרת: שניתן ליצור עיתונות חופשית, אחראית, ביקורתית ונחושה, המגינה על שלטון החוק ועל זכות הציבור לדעת.

תמיכתכם תאפשר לנו להמשיך לפרסם תחקירים, ניתוחים וכתבות עומק הנשענים על עובדות, ועל עבודה עיתונאית מקצועית ויסודית.