כוונת הפוסט מדהימה ויפה אך יש בה נתונים שאינם מדויקים.
השפה המדוברת ברחובות בני ברק היא עברית גם אם נקל לשמוע בהם גם אידיש. כך גם הפשקווילים- רובם בעברית.
ממש לא כל הגברים בבני ברק הם שומרי עיניים וספרי התורה אינם מוצאים מבתי הכנסת. כנראה התכוונת לכך שהם הולכים עם ספרי קודש ביד, שגם זה לא כ'כ נפוץ.
כמו כן שכחת להזכיר את הילדים ועגלות התינוקות שגודשים את האוטובוסים בבני ברק, ואזכור החטופים נעשה אצל החרדים בדרכים אחרות, אמוניות. שגור על פיהם אך לא שגור על מרפסותיהם.
לסיכום- עם מספיק סובלנות ואהבת ישראל בהחלט אפשר לחיות יחד בשלום, באהבה, בכבוד ובטוב.
סוכני שב"כ משתתפים בחקירת טייס המשנה שניסה לבצע פיגוע בטיסת פליי דובאי
מנהיג דגל התורה דב לנדו האשים את הציונות באסונות העם היהודי: "היה טוב אם הערבים היו שולטים כאן היום" ● דיווח: שב"כ נמנע מלחקור את המרצה מבר אילן שתכנן פיגועי ענק נגד אזרחים ערבים ● מקורות: ישראל ובריטניה לא הגיעו להסכמה, הקונסוליה במזרח ירושלים תיסגר; בבריטניה איימו בגירוש דיפלומטים ישראלים ● עימות בין זיני לסטרוק על הטרור היהודי בגדה: "מנותקת מהמציאות"
לזמן ישראל נודע כי סוכני שב"כ משתתפים בחקירת טייס המשנה שניסה לבצע בשבוע שעבר פיגוע בטיסה של חברת פליי דובאי.
חוקרים מטעם ארגון ביטחון הפנים הישראלי טסו לאיחוד האמירויות כדי לקחת חלק בחקירתו של חמאם אל-חמאמי.
גורמי ביטחון בישראל התירו הערב לפרסום את דבר השתתפות שב"כ בחקירתו של חמאמי.
סרטון שפורסם בחדשות 12 תיעד את מנהיגה הרוחני של סיעת דגל התורה, הרב דב לנדו, במתקפה חריפה נגד הציונות. לדבריו, ייתכן כי מצבה של ישראל היה טוב יותר אלמלא הוקמה המדינה, וכי "הציונות גרמה לערבים לשנוא אותנו".
"אני לא יודע מה היה קורה אם לא הייתה קמה מדינה", אומר לנדו בהקלטה משיחה שקיים עם כמה רבנים בביתו לפני כשנה וחצי, שפורסמה בערוץ 12. הוא הוסיף כי "אם הייתה מדינה והאו"ם היה שולט כאן, המצב היה מצוין".
עוד הוא מוסיף כי "היה די טוב אם הערבים היו שולטים כאן היום", וטוען כי הציונות "הביאה את האסונות הפיזיים – לא רק הרוחניים – על העם היהודי".
לנדו גם מתח ביקורת חריפה על הציונות הדתית, שרבים מבניה משרתים בצה"ל בניגוד לגברים החרדים. הוא אמר כי "הם הולכים ונהרגים למען מה שהם מכנים הגנת העם והארץ", וטען כי רבניהם מלמדים אותם "תורה מעוותת".
על הישראלים החילונים אמר לנדו כי "אין להם שום קשר ליהדות בכלל. זה נורא".
בושה וחרפה.
האמירות של הרב לנדו הן אנטישמיות, הן אנטי-ציוניות, נגד צה"ל, וסמוטריץ' ונתניהו מגבים אותו ומעבירים לו ולחברים שלו עשרות מיליארדי שקלים. זאת הממשלה היום של נתניהו, וזאת הממשלה שהוא עוד פעם רוצה להקים.האמירות של הרב לנדו נגד חללי הציונות הדתית שנפלו כדי להציל את כולנו… pic.twitter.com/iA4EQc0GaM
— Naftali Bennett נפתלי בנט (@naftalibennett) October 5, 2026
יו"ר ביחד ראש הממשלה לשעבר נפתלי בנט מסר בתגובה לדברים:
"בושה וחרפה. האמירות של הרב לנדו הן אנטישמיות, הן אנטי-ציוניות, נגד צה"ל, וסמוטריץ' ונתניהו מגבים אותו ומעבירים לו ולחברים שלו עשרות מיליארדי שקלים. זאת הממשלה היום של נתניהו, וזאת הממשלה שהוא עוד פעם רוצה להקים.
"האמירות של הרב לנדו נגד חללי הציונות הדתית שנפלו כדי להציל את כולנו הן בושה וחרפה. הרי בלעדיהם, האויבים שלנו היו שוחטים את כולנו, כולל תלמידי הישיבה של הרב לנדאו.
"אנחנו נשים לביזיון הזה סוף. מי שמשתמט לא יקבל שקל ממדינת ישראל. לא ציוני – לא על חשבוני".
המשא ומתן עם ארצות הברית הוא חסר משמעות, כך טען נשיא איראן מסעוד פזשכיאן בהצהרה שדווחה בכלי התקשורת הממלכתיים באיראן.
הדברים נאמרו במהלך פגישה שקיים פזשכיאן עם שר החוץ של ארמניה, אררט מירזויאן, בבירה טהרן.
נשיא ארצות הברית דונלד טראמפ, הנתון ללחץ גובר עקב זינוק מחירי האנרגיה שמלבה המלחמה באיראן, ניסה להטיל את האשמה על התייקרות הדלק על המפלגה הדמוקרטית ועל תקיפות אוקראינה נגד בתי זיקוק ברוסיה.
"מה שמזניק את מחירי הדלק הוא כבר לא מצר הורמוז, מכיוון שמספרי שיא של חביות נפט יוצאים משם כעת כמעט מדי יום, אלא המילה 'בתי זיקוק'". כך טען טראמפ בפוסט ברשת החברתית Truth Social.
"בתי הזיקוק של רוסיה מופצצים על ידי אוקראינה, בעוד שאלה שלנו נסגרים במדינות כחולות כמו קליפורניה על ידי הדמוקרטים".
מחירי האנרגיה זינקו מאז שאיראן חסמה את הגישה למצר הורמוז, נתיב סחר ימי שמעביר בשגרה חמישית מאספקת הנפט העולמית.
גם תקיפותיה של אוקראינה נגד תשתיות האנרגיה של רוסיה תרמו לעליית המחירים, ובמיוחד להתייקרות הסולר.
שני החשודים שהתקרבו לעמדת צה"ל בדרום סוריה אחר הצוהריים לא היו חמושים, כך נמסר מהצבא.
השניים זוהו כשהם רוכבים על אופנוע לעבר העמדה הצבאית באזור החיץ של צה"ל. מהצבא נמסר כי החיילים פתחו בנוהל מעצר חשוד, שכלל ירי חי לעבר האופנוע.
שני החשודים נעצרו והועברו לחקירה בישראל. אחד מהם נפגע מהירי ופונה לקבלת טיפול רפואי בבית חולים ישראלי.
באירוע נפרד שאירע אמש, חשוד ניסה לחדור לעמדה צבאית סמוכה אחרת בדרום סוריה.
מצה"ל נמסר כי חייל מילואים מחטיבת כרמלי זיהה את החשוד, שלא היה חמוש, ופתח באש. לאחר שהחשוד המשיך בניסיונותיו להיכנס לעמדה, הוא נורה למוות על ידי החייל.
בשני האירועים לא היו נפגעים בקרב כוחות צה"ל.
בקצרה
- ראש הממשלה בנימין נתניהו טוען כי המלחמה בשבע חזיתות הסתיימה ב"ניצחון" וכי "ישראל חזקה מאי פעם". המציאות שונה לחלוטין.
- ההסכם עם לבנון כולל פירוק של חיזבאללה והסכם הפסקת האש בעזה כולל פירוק של חמאס, ושניהם לא התבצעו.
- אף אחת ממטרות שתי המלחמות באיראן לא הושגה. סבא"א לא יודעת היכן באיראן נמצאים 440.9 ק"ג אורניום מועשר.
- צה"ל מפעיל כיום 39 גדודי מילואים.
ראש הממשלה בנימין נתניהו נאם בעצרת האו"ם בספטמבר על המלחמה בשבע החזיתות שבה ישראל נמצאת מאז הטבח ב-7 באוקטובר (מלחמת "חרבות ברזל" באיראן, עזה, לבנון, סוריה, מול החות'ים, מול המיליציות הפרו-איראניות בעיראק וכן ביהודה ושומרון).
אדוה לוטן היא יועצת אסטרטגיה וארכיטקטורה עסקית במקצועה, מתמחה באדפטציה של ארגונים לעידן הדיגיטלי, מרצה ומנחה. בעבר מנכ"לית ויו"ר עמותת "מדעת – למען בריאות מושכלת", העוסקת בקידום קבלת החלטות בריאותיות על בסיס מידע אמין

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך
תגובתך פורסמה! שתפו את עמוד הפרופיל שלכם
ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית
תמכו בנוריח של פרוטקשן
הצתת מתקן לטיהור שפכים, שגרמה בסוף השבוע לזרימת ביוב ברחבי הנגב, היא רק קצה הקרחון: תופעת הפרוטקשן הגיעה גם לעולם תשתיות המים, כשהנסחטת היא המדינה בכבודה ובעצמה ● דני לקר, מנהל אגף הביטחון ברשות המים: "ירו לנו על בתים של מנכ"לי תאגידי מים בצפון. בפרוטקשן אתה יודע איפה זה מתחיל אבל לא איפה זה נגמר"
הצתת מתקן לטיהור שפכים, שגרמה בסוף השבוע לזרימת ביוב ברחבי הנגב, היא רק קצה הקרחון: תופעת הפרוטקשן הגיעה גם לעולם תשתיות המים, כשהנסחטת היא המדינה בכבודה ובעצמה ● דני לקר, מנהל אגף הביטחון ברשות המים: "ירו לנו על בתים של מנכ"לי תאגידי מים בצפון. בפרוטקשן אתה יודע איפה זה מתחיל אבל לא איפה זה נגמר"
לכתבה המלאה עוד 1,137 מילים
מי שמשלים 12 שנות לימוד בלי להבין את התהליכים המדיניים והביטחוניים שעיצבו את הדור שלו, אינו מנווט את דרכו כאזרח מושכל – אלא כצופה מהצד. כשהסילבוס הרשמי נמנע מעיסוק בהיסטוריה קרובה מחשש ל"פוליטיזציה", בני הנוער נותרים חשופים לדיסאינפורמציה ולשיח מקוטב ברשתות.
* * *
לקראת ימי הזיכרון לשבעה באוקטובר, תלמידי ישראל פוגשים את האסון המכונן שעיצב את חייהם בעיקר דרך טקסים, סדנאות חוסן ומענה רגשי. אולם כשהם נערכים לבחינות הבגרות, המציאות המטלטלת הזו נעלמת לחלוטין מספרי ההיסטוריה – מתוך חשש מערכתי מעיסוק בנושאים הטעונים במחלוקת פוליטית.
אשת חינוך ואקדמיה. עוסקת בחקר השחיתות השלטונית ובחקר החוסן האישי, הקהילתי והלאומי בארגונים פרטים וציבוריים ובמערכת החינוך בפרט. מרצה וחברת סגל במכללת אורנים ועמיתת מחקר באוניברסיטת אריאל ובמוסד שמואל נאמן למחקר מדיניות לאומית. מנכ"לית מרכז מגדלורים – הכוונה לחוסן מיטבי, מרכז שמעניק שירותי הרצאות, סדנאות וימי עיון בתחומי חוסן וחברה בוערים.

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך
תגובתך פורסמה! שתפו את עמוד הפרופיל שלכם
ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית
תמכו בנו
תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך
תגובתך פורסמה! שתפו את עמוד הפרופיל שלכם
ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית
תמכו בנוסוף סוף מדינה שאפשר להודות בגאווה "אני מישראל" ולקבל בחזרה מבט מאיר פנים וברכה חמה, מלווה ברושם עמוק, כאילו היינו נציגי הקדושים מארץ הבשורה: "או, ישראל".
חודש בפרו היה עבורנו חוויה מתקנת לתחושת הניכור כלפינו בעולם. בשנים האחרונות, וביתר שאת בשלוש האחרונות, לא פשוט להיות ישראלי בעולם. ויתרתי על הצגה בכנסים אקדמיים בשוודיה ובגרמניה. האחד ממש סמוך לאירוויזיון, והספיקו לי מראות המחאה בחדשות כדי להבין שקיבלתי החלטה נכונה.
ד"ר איריס פוסקלינסקי היא עובדת סוציאלית, חוקרת ומרצה בתחומי קהילה וניהול חברתי. מומחית לפיתוח וניהול שותפויות החתומה על מודל שותפות שזיכה אותה בפרס, ושני עשורים של ניסיון מקצועי בתחום בארץ ובעולם. איריס היא תושבת הגליל המערבי. כתיבתה והנחייתה בתהליכים אישיים, ארגוניים וקהילתיים משלבות שיטות לגילוי עצמי וחיבור למקורות השראה.

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך
תגובתך פורסמה! שתפו את עמוד הפרופיל שלכם
ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית
תמכו בנומאחורי שאלת האבטחה של גולן מסתתר משבר מוסדי עמוק בהרבה
מחר ידון בג"ץ בעתירת יאיר גולן נגד החלטת ראש שב"כ שלא להצמיד לו אבטחה ● העתירה אינה עוסקת רק בפער בין החלטת ועדת השרים לבין התנהלות ראש שב"כ, אלא גם ביכולתו של בית המשפט לקיים ביקורת שיפוטית אפקטיבית על רשות ביטחונית בתקופה שבה עצם ציותן של רשויות המדינה לבית המשפט עומד בסימן שאלה ● פרשנות
איראן לא רוצה להיות מופתעת שוב, וזו עלולה להיות הבעיה
בירושלים מדגישים כי אין בשלב זה אינדיקציה למעורבות איראנית בפרשת פליי דובאי או מידע על התלקחות קרובה ● ארה"ב ממשיכה להחזיק כוח גדול באזור ובמקביל מנהלת מגעים עם טהרן ● מאחורי הזהירות הישראלית עומד חשש מתגובה איראנית מקדימה ומשגיאת חישוב שתדרדר את האזור לעימות ● פרשנות
תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך
תגובתך פורסמה! שתפו את עמוד הפרופיל שלכם
ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית
תמכו בנוריאיון "אנו נדרשים לעבוד יחד כדי להפוך את העולם לגן עדן"
אחרי השבעה באוקטובר, התאולוגיה הפוסט־שואתית של הרב יץ גרינברג עומדת למבחן הגדול ביותר שלה ● באסופת מאמרים המשתרעת על פני 60 שנה, מסביר ההוגה בן ה־93 כיצד השואה שינתה את מערכת היחסים שלנו עם אלוהים, וטוען כי משימתה ההיסטורית של ישראל היא לא רק לשגשג, אלא ללמוד כיצד להפעיל כוח מבלי להקריב את כבוד האדם
האצות היו קדימון למשבר הבא
משבר ההתפלה בדרך להסתיים, אבל ישראל צריכה להתייחס אליו כאל קריאת השכמה ● הדחת יו"ר "נתיבי איילון" היא רגע עצוב לשירות הציבורי ואות כבוד למה שנשאר מהעיתונות החוקרת ● גופי האקלים של האו"ם מסיתים ועוינים או מכובדים ומקצועיים? תלוי מתי שואלים את עידית סילמן ● לפני מאה שנה גן בנימין בחיפה היה הגן הציבורי הראשון בישראל. עכשיו הוא חוזר לחיים
תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך
תגובתך פורסמה! שתפו את עמוד הפרופיל שלכם
ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית
תמכו בנוטעות להתיחס לנפח אקוויפר החוף אף אחד לא מציכ חס וחללילה לרוקן אותו . כמו הכנרת עם מורידים מפלסים את יותר מידי גורמים להמללחתו. אפשר לשאוב מאקויפאים רק עד קו אדומים תחתונים מעבר לכך פוגעים באיכות המים ומדלדלים את המשאב כלומר שואבים מעבר ליכולת ההתחדשות שלו. לכן להתיחס לאוגר התפעולי הקים, קצב המילוי החוזר השנתי ואוגר התפעולי המקסימלי. אלו המספרים הרלוונטים
ניסיון חטיפת המטוס מעמיד את יחסי ישראל והמפרץ במבחן
ישראל חייבת לקבל את כל ממצאי החקירה על מה שקדם לטיסה של פליי דובאי ● הכוחות האמריקאים עוזבים את עיראק, בגדד נחושה לפעול נגד המיליציות החמושות ● סטנדאפיסט טורקי ייכנס לכלא בגלל שהעליב את ארדואן ● והשבוע ב-1985: מבצע "רגל עץ" - הפצצת מפקדות אש"ף בתוניסיה ● קסניה סבטלובה מסכמת שבוע במזרח התיכון
"אתה שואל מה למדנו? לא בטוחה שלמדנו"
במשך שנים עקבה יפעת בן שושן מנתיב העשרה אחר התעצמות חמאס מעבר לגדר, התריעה על התרגילים, עמדות התצפית והסימנים המקדימים – ונתקלה בביטול מצד המערכת ● שלוש שנים אחרי טבח 7 באוקטובר, מסע לאורך הגבול חוזר אל האזהרות שלא נשמעו, אל הכשלים שלא תוקנו ואל החשש של תושבי העוטף כי הקונספציה הישנה כבר לובשת צורה חדשה
תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך
תגובתך פורסמה! שתפו את עמוד הפרופיל שלכם
ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית
תמכו בנולפי ויקיפדיה צה"ל מונה 620 אלף חיילים, סדיר קבע ומילואים. ב 7 באוקטובר היו, על פי התחקיר, 671 חיילים בגבול. עשירית אחוז. צוות מבצר החל התחקיר בשבעה באוקטובר. נטישת הגבול על ידי צה"ל מצדיק להוסיף לתחקיר מספר ימים שקדמו ליום שבעה באוקטובר. האם לפיקוד דרום/ אוגדת עזה היה/ לא היה פקודה לגבי סדר כוחות מינמלי, שאין לרדת ממנו ? … יכול ואפילו ודאי כי אם הקבינט היה דואג לכח מינימלי, ללא קשר למידע והתראות, היה בכך לנטרל את התמיכה של הקבינט בבנית החמאס. בחינה חשובה
- לכל תגובה ופוסט עמוד בזמן ישראל שניתן לשתף ישירות ברשתות החברתיות ולשלוח באימייל
- עמוד הפרופיל הפומבי שלך ירכז את כל התגובות שפרסמת בזמן ישראל
- אפשרות להגיש פוסטים לפרסום בזמן ישראל
- אפשרות להגיב לכתבות בזמן ישראל
- קבלו את המהדורה היומית ישירות לתיבת האימייל שלכם













































































































































תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך
תגובתך פורסמה! שתפו את עמוד הפרופיל שלכם
ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית
תמכו בנו