צה"ל חשף מערכת מנהרות גדולה של חזבאללה סמוך למבצר הבופור בדרום לבנון, שלדבריו נבנתה בסיוע איראני ישיר.
לפי הצבא, הסיבה המרכזית לפשיטה באזור מבצר הבופור הייתה להשתלט על האתר התת-קרקעי ולהרוס אותו, וכן למנוע מחזבאללה לבצע ירי רקטות לעבר ישראל מהאזור.
"צה"ל פתח בפעילות במרחב הבופור כדי להשיג שליטה מבצעית במרחב, המהווה איום על אזרחי ישראל, וכדי לאפשר את השמדת רשת המנהרות", אמר דובר צה"ל.
בצה"ל אומרים כי המנהרה "נבנתה באזור אזרחי, במיקום שמאפשר שליטה מבצעית על אזור אצבע הגליל, שישה קילומטרים בלבד ממטולה, ושימשה כמרכז של חזבאללה באזור".
כוחות פועלים כעת להשמיד את "אתר התשתית התת-קרקעית המרכזי של חזבאללה באזור רכס הבופור", אמר דובר צה"ל, תת-אלוף אפי דפרין, בהצהרה מצולמת.
"זוהי רשת תת-קרקעית שמורכבת מכמה מפלסים שנחפרו עמוק בתוך הקרקע הסלעית. הרשת כולה נבנתה במימון ובתכנון מלאים של משטר הטרור האיראני במשך יותר מעשור", אמר.
דפרין אמר כי האתר התת-קרקעי שימש את חזבאללה כ"מרכז פיקוד ושליטה משמעותי, שבו שהו מאות פעילי חזבאללה".
פעילי חזבאללה ניהלו את הלחימה מהאתר התת-קרקעי, בין היתר במהלך המלחמה הנוכחית, אך נמלטו כשצה"ל פתח בפעולה שלו, אמר.
"תכננו את הפעולה במשך זמן רב והמתנו להזדמנות המבצעית המתאימה כדי לבצע אותה. המתחם הותקף מהאוויר כמה פעמים, וכעת, באמצעות פעולה קרקעית, אנחנו פועלים להשמיד אותו", אמר דפרין.
בצבא אומרים כי במנהרה היו תשתיות מים וחשמל, יכולות נ"ט ונ"מ, וחדרים רבים, בהם כמה מתחמי מגורים, מקלחות, שירותים, חדר ניתוח ומטבחים.
חזבאללה גם אחסן נשק באתר התת-קרקעי, וצה"ל דיווח כי מצא חדר ובו טילי נ"ט, משגר וציוד צבאי נוסף.
לפי צה"ל, חזבאללה שיגר מהאזור יותר מ-400 רקטות לעבר צפון ישראל במהלך הלחימה הנוכחית, וכן כטב"מים, טילי כתף וטילי נ"ט לעבר הכוחות.
בצה"ל אומרים כי האתר התת-קרקעי נבנה "באזור שבו פועל צבא לבנון".
"כחלק מהמאמצים לאכיפת ההסכם בין ישראל ללבנון, הוגשה בקשה לצבא לבנון לטפל באתר, אך חזבאללה מנע ממנו זאת באופן ברור", הוסיף צה"ל.
המצור הימי האמריקאי על איראן והאור הירוק שנתנה ארה"ב לישראל להסלים את התקיפות בלבנון הופכים בסיסים אמריקאיים ונכסים ישראליים במזרח התיכון ליעדים לגיטימיים, כך כתב יו"ר הפרלמנט האיראני מוחמד באקר קליבאף בפוסט בטוויטר.
קאליבאף, הנציג הרשמי של איראן למשא ומתן עם ארה"ב, אמר את הדברים לאחר תקיפות ישראליות בפרברים הדרומיים של בירת לבנון, מעוז של בעלת בריתה של איראן, חזבאללה.
"הם אינם מחויבים להפסקת אש ואינם מאמינים בדיאלוג, ובאמצעות המצור הימי והפרת ההסכמים בנוגע ללבנון הם הראו שהם מבינים רק את שפת הכוח", אמר קליבאף, בהתייחסות לכאורה לארה"ב ולישראל.
ראש הממשלה בנימין נתניהו מסר כי "יחד עם כל אזרחי ישראל, אנו שולחים את תנחומינו העמוקים למשפחתו של הלוחם רס"ר (במיל') חיים קלומיטי ז"ל, חבר כיתת הכוננות של צור נתן, שנפל היום בפיגוע הטרור האכזרי.
"יחד עם רבש"ץ היישוב, שנפצע באורח קשה, חיים ז"ל חתר למגע והגן בגבורה על תושבי צור נתן מפני המחבל הנתעב שפתח במסע ירי רצחני.
"אני מאחל החלמה מהירה ושלמה לפצועינו בפיגוע ומחזק את כוחות הביטחון שפעלו בנחישות וחיסלו את המחבל. אנו נמשיך להילחם בטרור ביד קשה בכל החזיתות".

בחדשות 12 דווח כי ראש הממשלה בנימין נתניהו מכנס דיון ביטחוני בעקבות התקיפה בביירות והחשש מתגובה איראנית.
מצ"ח פתחה בחקירת הרג התינוק הפלסטיני על ידי חייל בחברון בליל שישי, כך מסר צה"ל.
במהלך התקרית ירה חייל לעבר מכונית בחברון, לאחר שלפי הדיווחים חשב כי היא מאיצה לעבר הכוחות, והרג את סם פהאד אבו הייכל, בן שבעה חודשים. הוריו נפצעו באורח קל.
בצה"ל אומרים כי היחידה החוקרת של המשטרה הצבאית ביצעה בדיקה ראשונית של התקרית והחליטה לפתוח בחקירה רשמית.
ממצאי החקירה יועברו לבחינת הפרקליטות הצבאית, לקראת אפשרות של הגשת כתבי אישום.
ביום שישי אמר צה"ל כי הוא "מביע צער עמוק" על הפגיעה באזרחים בתקרית.
































































































































תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך
תגובתך פורסמה! שתפו את עמוד הפרופיל שלכם
ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית
תמכו בנו