ד"ר יצחק איסקוב הוא יליד בולגריה, היה סגן מנהל מחלקות עיניים ב"דונולו" יפו וב"וולפסון" חולון, מנהל השירותים לניתוחי קטרקט, ומהפנט קליני בתחום חולים אונקולוגיים. היה חונך מטעם אוניברסיטת תל-אביב לניתוחי קטרקט למדינות העולם השלישי והקים קבוצות של מנתחי קטרקט בסין ובהודו. היום מנתח קטרקט בבית חולים " "מדיקה" ברמת החיל וחבר בקבוצת פרופ' יוסף אגסי.
ד"ר יצחק איסקוב הוא יליד בולגריה, היה סגן מנהל מחלקות עיניים ב״דונולו״ יפו וב״וולפסון״ חולון, מנהל השירותים לניתוחי קטרקט, ומהפנט קליני בתחום חולים אונקולוגיים. היה חונך מטעם אוניברסיטת תל-אביב לניתוחי קטרקט למדינות העולם השלישי והקים קבוצות של מנתחי קטרקט בסין ובהודו. היום מנתח קטרקט בבית חולים ״ ״מדיקה״ ברמת החיל וחבר בקבוצת פרופ' יוסף אגסי.
פוסטים המתפרסמים בבלוגים של זמן ישראל מייצגים את כותביהם בלבד. הדעות, העובדות וכל תוכן המוצג בפוסט זה הם באחריות הבלוגר/ית וזמן ישראל אינו נושא באחריות להם. במקרה של תלונה, אנא צרו קשר.
לפי הפרשנות החרדית האשכנזית הם ורק הם יהודיּם,ועקב ריבוי הכאילו יהודים בארץ,שאינם חיים כיהודים האמיתיים,ישראל היא גולה כמצריים פעם ,שיש לנצלה ולנצלם.החרדים הספרדים מתכופפים כיום ,שלא כב... המשך קריאה
לפי הפרשנות החרדית האשכנזית הם ורק הם יהודיּם,ועקב ריבוי הכאילו יהודים בארץ,שאינם חיים כיהודים האמיתיים,ישראל היא גולה כמצריים פעם ,שיש לנצלה ולנצלם.החרדים הספרדים מתכופפים כיום ,שלא כבימי עובדיה יוסף. כל יתר הנקראים יהודים הם מתיונים,או עובדי העגל.משה ומתיתיהו כבר טיפלו בהם.
דבר דבור על אופניו. היגון חקוק בסלע. דברי אמת בהירים ונכנסים ללב הקורא שליבו פתוח לאמת. האמת שברכה גדול תהיה למדינת ישראל עם הציבור רב התלונות הזה יארוז את חפציו ויסע למקומות אחרים , ש... המשך קריאה
דבר דבור על אופניו. היגון חקוק בסלע. דברי אמת בהירים ונכנסים ללב הקורא שליבו פתוח לאמת. האמת שברכה גדול תהיה למדינת ישראל עם הציבור רב התלונות הזה יארוז את חפציו ויסע למקומות אחרים , שם אצל הגויים, יעבוד לפרנסתו ואולי אף יגוייס לצבאם. משום מה הרב יוסף ודומיו מדמיינים שדבריהם מאיימים על מישהו. ההפך הוא הנכון והציבור התורם והלוחם בישראל ישמח מאד כשירד עולו של הציבור הזה שרק עולה דמים לכול העובדים ותרומתו שולית אם בכלל.
אתייחס כאן לאירועים הקשים שאנחנו עוברים היום, למלחמה שחמאס כופה עלינו. במקביל אתייחס גם למאמרו של ד"ר יגאל בן-נון "האם צה"ל מזיק לביטחון ישראל".
בן-נון מעלה את השאלה: "האם הצבא הוא הכלי הנכון להילחם במיליציות ובטרור, בעולם של סוף עידן המלחמות?" אשתדל להתייחס לדברים מזווית ההיסטורית.
ד"ר יצחק איסקוב הוא יליד בולגריה, היה סגן מנהל מחלקות עיניים ב״דונולו״ יפו וב״וולפסון״ חולון, מנהל השירותים לניתוחי קטרקט, ומהפנט קליני בתחום חולים אונקולוגיים. היה חונך מטעם אוניברסיטת תל-אביב לניתוחי קטרקט למדינות העולם השלישי והקים קבוצות של מנתחי קטרקט בסין ובהודו. היום מנתח קטרקט בבית חולים ״ ״מדיקה״ ברמת החיל וחבר בקבוצת פרופ' יוסף אגסי.
פוסטים המתפרסמים בבלוגים של זמן ישראל מייצגים את כותביהם בלבד. הדעות, העובדות וכל תוכן המוצג בפוסט זה הם באחריות הבלוגר/ית וזמן ישראל אינו נושא באחריות להם. במקרה של תלונה, אנא צרו קשר.
צה"ל מסר כי 433 חרדים התגייסו למסלולי שירות ייעודיים במחזור הגיוס של אפריל–מאי, בהם מספר שיא של 272 לוחמים.
לפי הצבא, מדובר בעלייה של כ־24% לעומת תקופת הגיוס המקבילה בשנה שעברה. עוד נמסר כי חטיבת חשמונאים החרדית רשמה שיא חדש, עם 96 לוחמים חדשים.
צה"ל מסר כי מסלולי ההכשרה הקרבית למתגייסים חרדים פועלים כעת בהיקף הגדול ביותר בשלוש השנים האחרונות, והדגיש כי הצבא ערוך לקלוט מספרים גדולים בהרבה בהתאם לצרכים המבצעיים.
יותר מ־79 אלף צווי גיוס נשלחו לגברים חרדים מאז שבג"ץ קבע ב־2024 כי הם מחויבים בגיוס, לאחר שפג תוקפו של החוק שאפשר מתן פטור גורף בשנה שלפני כן.
לוחמי חטיבת חשמונאים בדרום סוריה. דצמבר 2025 (צילום: דובר צה״ל )
תא"ל שי טייב, ראש חטיבת תכנון ומנהל כוח האדם באגף כוח האדם בצה"ל, אמר כי רבים מהמתגייסים החדשים הם "חלוצים בתוך המשפחות והקהילות שלהם", והדגיש כי הצבא ממשיך במאמצים לקלוט מתגייסים חרדים "תוך שימור מלא של אורח חייהם".
הוא הדגיש גם כי צורכי הצבא "גדולים בהרבה", ומחייבים גיוס רחב יותר מכל חלקי החברה הישראלית.
צה"ל אמר שוב ושוב כי הוא זקוק בדחיפות ל־12 אלף מתגייסים, בהם 7,000 לוחמים, בשל העומס על הצבא הסדיר ועל מערך המילואים בעקבות המלחמה הרב־זירתית בשנים האחרונות.
לוחמי חטיבת חשמונאים בדרום סוריה. דצמבר 2025 (צילום: דובר צה״ל )
לפי ההערכות, כ־80 אלף גברים חרדים בני 18 עד 24 חייבים כיום בשירות צבאי אך לא התגייסו.
יושב ראש ביחד, נפתלי בנט, בגבול הצפון, 18 במאי 2026 (צילום: מתוך סרטון שפרסם נפתלי בנט)
ראש הממשלה לשעבר נפתלי בנט וראש האופוזיציה יאיר לפיד פרסמו הודעות שבהן גינו כל פשרה עם החרדים, בעקבות הצהרות של ראשי מפלגות באופוזיציה שהביעו נכונות לשבת עם המפלגות החרדיות בממשלה הבאה.
"כל הדיבורים על 'פשרות עם החרדים' הם טעות פוליטית ושגיאה מוסרית. אחרי 40 שנה, יש לנו הזדמנות אמיתית לשינוי אמיתי. לראשונה נוצרה הזדמנות לגייס צעירים חרדים, לחייב לימודי ליבה ולשלב אותם בשוק העבודה", אמר לפיד, והדגיש כי אסור להחמיץ הזדמנות כזאת "בשביל רווחים פוליטיים קצרי טווח".
"ישראל נמצאת ברגע קיומי", אמר בנט בהודעה נפרדת, והדגיש כי המדינה "לא תשרוד כאשר יותר ויותר מאזרחיה מתחנכים ל'נמות ולא נתגייס', אינם משרתים בצה"ל ואינם מצטרפים לשוק העבודה".
"הציבור העובד והמשרת לא יכול להמשיך לשאת לבדו בנטל הכלכלי והביטחוני. זו התאבדות לאומית בהילוך איטי, ואני לא אתן לזה לקרות. אני רוצה שיהיה ברור לכולם: בממשלה הבאה בראשותי לא יהיו פשרות בענייני גיוס. לא יהיו דילים פוליטיים על חשבון המשרתים בצבא", אמר בנט.
הודעותיהם של בנט ולפיד באו לאחר שערוץ 14 שידר קטע שבו יו"ר הדמוקרטים יאיר גולן אמר לפעילי מפלגתו כי יהיה מוכן לשבת בממשלה עם המפלגות החרדיות כדי להחליף את הקואליציה הנוכחית. לאחר מכן אמר גולן כי "המפלגות החרדיות פסלו את עצמן" וכי הן "יהיו בחוץ" מהממשלה הבאה.
בשבוע שעבר דווח כי יו"ר ישר גדי איזנקוט נפגש עם יו"ר דגל התורה משה גפני. איזנקוט, שהבהיר כי הוא תומך במתן פטור משירות לעד 3% מהחרדים, אמר כי הוא מקיים יחסים טובים עם החרדים, למרות חילוקי הדעות. באחרונה עורר כעס כשאמר כי יצטרף לקואליציה "עם מי שמחזקים את ישראל", כשנשאל אם יישב עם המפלגות החרדיות.
יו"ר הדמוקרטים, יאיר גולן, מנהל ישיבת סיעה בכנסת, 25 במאי 2026 (צילום: יונתן זינדל/פלאש90)
אף שקרא שוב ושוב לגיוס חרדים, יו"ר הדמוקרטים יאיר גולן דחה הצעות אופוזיציה לגייס תלמידי ישיבות כ"פופוליזם", ואמר לפעילי מפלגתו כי יהיה מוכן לשבת עם המפלגות החרדיות בכנסת כדי להחליף את הממשלה הנוכחית.
— Yair Golan – יאיר גולן (@YairGolan1) May 27, 2026
"אם אתם שואלים אותי, האם אתה פוסל את החרדים? אני לא פוסל את החרדים. ממש לא. אני יכול לומר לכם שאם עכשיו האפשרות להקים ממשלה תלויה בהצטרפות מפלגה חרדית, אני אצביע בעד, בתנאי שהליכוד, סמוטריץ' ובן גביר לא שם", אמר גולן בקטע ששודר אמש בערוץ 14 המזוהה עם נתניהו.
"אנחנו בעיקר צריכים לעבוד בחוכמה, בלחץ עקיף ולא בלחץ ישיר. אני רוצה להגיד לכם כאן שכל חוק הגיוס שאנשים מדברים עליו נגוע בפופוליזם. כל אלה שמתנגדים למה שהממשלה עושה צודקים בכך. אבל לפי מה שהם מציעים, אלפי חרדים לא יתגייסו מחר בבוקר; זה תהליך".
בסרטון שפרסם ברשת X לאחר שידור דבריו, הכריז גולן כי "החרדים יהיו בחוץ, זו התחייבות".
גולן טען כי ערוץ 14 הוציא את דבריו מהקשרם, ואמר כי "המפלגות החרדיות פסלו את עצמן, נקודה".
"אי אפשר לעודד השתמטות בזמן מלחמה. אי אפשר לחיות על חשבון המדינה בלי להחזיר לה. אי אפשר להכתיב למיליוני ישראלים איך להתחתן, איך לחיות, איך לנסוע ומה ללבוש. ואי אפשר להמשיך לבזוז את הקופה הציבורית ולחיות מכספי המסים של הציבור העובד. לכן, כשאני אומר שלא נשב עם החרדים, אני אומר דבר הרבה יותר עמוק. סיימנו להתפשר על הערכים שלנו. לא ניתן יד למושחתים, ולא נמשיך להיכנע לפוליטיקה של סחטנות והשתמטות. נבחר בעצמנו ובערכים שלנו", הכריז גולן.
גולן אינו דמות האופוזיציה הראשונה שנמנעה מלפסול ישיבה עם החרדים, חרף רטוריקה חריפה בנושא גיוס חרדים. לפי חדשות 12, יו"ר ישר גדי איזנקוט נפגש בשבוע שעבר עם יו"ר דגל התורה משה גפני, לאחר שמנהיגה הרוחני של המפלגה החרדית, הרב דב לנדו, קרא לפזר את הכנסת והכריז על היפרדות סיעתו מהגוש הימני של ראש הממשלה בנימין נתניהו.
איזנקוט, שהבהיר כי הוא תומך במתן פטור משירות לעד 3% מהחרדים, אמר כי הוא מקיים יחסים טובים עם החרדים, חרף חילוקי הדעות. באחרונה עורר כעס כשאמר כי יצטרף לקואליציה "עם מי שמחזקים את ישראל", כשנשאל אם יישב עם המפלגות החרדיות – אמירה שיצרה מתיחות עם בעל ברית אפשרי, יו"ר ישראל ביתנו אביגדור ליברמן.
החלטה על תקיפה באיראן ובלבנון בצל הבחירות הקרבות ומשפטו הפלילי של ראש הממשלה: כשהצורך הביטחוני פוגש את כשל המהמר, רציונליות מוגבלת ומנהיג הזקוק לשינוי סדר היום.
* * *
הסרט "לכשכש בכלב" משנת 1997 מתאר נשיא אמריקאי המסובך בפלילים, ש"ממציא" מלחמה במדינת אויב. במקום לעסוק בפרשיות הפליליות של הנשיא, הציבור בסרט עוסק באיום החיצוני, בצורך להכריע את האויב ובחיזוק האחדות הפנימית. המלחמה אינה העיקר בסרט. העיקר הוא מאמץ "הנדסת תודעה" של הציבור.
ד״ר עוזי ערן, סא"ל במיל', הוא חוקר בתחום הפסיכולוגיה של המשפט וקבלת החלטות בתנאי אי־ודאות וסיכון. מחקריו עוסקים בהשפעת סגנונות חשיבה, אינטואיציה והטיות קוגניטיביות על שיקול הדעת של שופטים, ומקבלי החלטות מדיניות וצבאיות.
פוסטים המתפרסמים בבלוגים של זמן ישראל מייצגים את כותביהם בלבד. הדעות, העובדות וכל תוכן המוצג בפוסט זה הם באחריות הבלוגר/ית וזמן ישראל אינו נושא באחריות להם. במקרה של תלונה, אנא צרו קשר.
מדוע נוהגים אנשים באמות מידה שונות כלפי אותה תופעה? כי המוסר הכפול הוא חלק מהתוכנה האנושית. המוח שלנו אוהב להצדיק את עצמו: כשאני מאחר לפגישה – זה בגלל הפקקים. כשאתם מאחרים – זה חוסר אחריות
* * *
להחמיר עם הזולת ולהקל עם עצמנו
מדוע רבים מאיתנו נוהגים למדוד את העולם בשני סרגלים שונים? כי זה אנושי, כי המוח שלנו אשף ביחסי ציבור לעצמו ועם תקציב בלתי מוגבל. המוסר הכפול הוא חליפת גומי מתוחכמת: היא מתרחבת כמו אחרי ארוחת חג כשמדובר בטעויות שלנו, ומתכווצת עד חנק כשמדובר באחרים.
עו"ד בני דון-יחייא הוא מבכירי עורכי הדין בתחום הירושה והמשפחה. כתב 18 ספרים. ספרו האחרון הוא "תורת דיני הירושה".
פוסטים המתפרסמים בבלוגים של זמן ישראל מייצגים את כותביהם בלבד. הדעות, העובדות וכל תוכן המוצג בפוסט זה הם באחריות הבלוגר/ית וזמן ישראל אינו נושא באחריות להם. במקרה של תלונה, אנא צרו קשר.
רוצים להגיב? הצטרפו לזמן ישראל
רוצים לפרסם פוסט? הצטרפו לזמן ישראל
רוצים לפרסם פוסט ולהגיב לכתבות? הצטרפו לזמן ישראל
רוצים שנשמור לכם את הלייקים שעשיתם? הצטרפו לזמן ישראל
לכל
תגובהופוסט
עמוד בזמן ישראל שניתן לשתף ישירות ברשתות החברתיות ולשלוח באימייל
עמוד הפרופיל הפומבי שלך ירכז את כל התגובות שפרסמת בזמן ישראל
אפשרות להגיש פוסטים לפרסום בזמן ישראל
אפשרות להגיב לכתבות בזמן ישראל
קבלו את המהדורה היומית ישירות לתיבת האימייל שלכם
בונוס:
הצטרפות לקבוצה הסגורה של זמן ישראל בפייסבוק המספקת הצצה מאחורי הקלעים של המערכת (למתחברים באמצעות פייסבוק בלבד)
עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית היא יסוד הכרחי לחברה חופשית ובריאה.
ישראל מתמודדת עם מתקפה חסרת מעצורים על יסודות הדמוקרטיה ועל כל המוסדות הממלכתיים שלה. ובמקביל, התקשורת הישראלית מאבדת את עצמאותה ואת יכולתה לבקר את השלטון. זמן ישראל הוכיח שאפשר גם אחרת: שניתן ליצור עיתונות חופשית, אחראית, ביקורתית ונחושה, המגינה על שלטון החוק ועל זכות הציבור לדעת.
תמיכתכם תאפשר לנו להמשיך לפרסם תחקירים, ניתוחים וכתבות עומק הנשענים על עובדות, ועל עבודה עיתונאית מקצועית ויסודית.
תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך
תגובתך פורסמה! שתפו את עמוד הפרופיל שלכם
ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית
תמכו בנולפי הפרשנות החרדית האשכנזית הם ורק הם יהודיּם,ועקב ריבוי הכאילו יהודים בארץ,שאינם חיים כיהודים האמיתיים,ישראל היא גולה כמצריים פעם ,שיש לנצלה ולנצלם.החרדים הספרדים מתכופפים כיום ,שלא כבימי עובדיה יוסף. כל יתר הנקראים יהודים הם מתיונים,או עובדי העגל.משה ומתיתיהו כבר טיפלו בהם.
דבר דבור על אופניו. היגון חקוק בסלע. דברי אמת בהירים ונכנסים ללב הקורא שליבו פתוח לאמת. האמת שברכה גדול תהיה למדינת ישראל עם הציבור רב התלונות הזה יארוז את חפציו ויסע למקומות אחרים , שם אצל הגויים, יעבוד לפרנסתו ואולי אף יגוייס לצבאם. משום מה הרב יוסף ודומיו מדמיינים שדבריהם מאיימים על מישהו. ההפך הוא הנכון והציבור התורם והלוחם בישראל ישמח מאד כשירד עולו של הציבור הזה שרק עולה דמים לכול העובדים ותרומתו שולית אם בכלל.