שר המשפטים יריב לוין דחה את הצעת בג"ץ לבצע מינויים נחוצים בדחיפות לבתי המשפט המחוזיים בבאר שבע ובחיפה, ואמר כי לוח הזמנים הקצר לפני ההכרזה על בחירות אינו מאפשר להשלים את הבדיקות הנדרשות להערכת המועמדים.
"בעת הזו, לנוכח לוח הזמנים הפוליטי והצורך בבדיקת נאותות מצד כל חברי הוועדה לבחירת שופטים… האפשרות להתקדם בפרסום השמות ברשומות ובכינוס הוועדה לצורך בחירת שופטים לבתי המשפט המחוזיים אינה ריאלית", טען עורך דינו של לוין לבית המשפט.
הוועדה לבחירת שופטים, שלוין עומד בראשה מתוקף תפקידו כשר המשפטים, אינה יכולה לבצע מינויים שיפוטיים לאחר פיזור הכנסת והכרזה על בחירות.
לוין הציע במקום זאת למנות שופטים זמניים לבתי המשפט המחוזיים, כדי לסייע בעומס התיקים בבתי המשפט המחוזיים שבהם חסר הרכב מלא של שופטים.
בג"ץ מתח ביקורת על סירובו של לוין לבצע את המינויים בדיון ביום ראשון, והאשים אותו בכך שהוא מציע פתרון בלתי מספק לבעיה שהוא עצמו יצר.
לוין מסרב לכנס את הוועדה לבחירת שופטים זה 16 חודשים, למרות מחסור חריף בשופטים בבתי משפט שלום ומחוזיים רבים ברחבי הארץ.
תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך
תגובתך פורסמה! שתפו את עמוד הפרופיל שלכם
ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית
תמכו בנו