מאת שלום ירושלמי
תקבל/י התראות במייל מכותב/ת זה/זו. באפשרותך לנהל את הגדרות ההתראות בעמוד הפרופיל שלך.
כוחות צה"ל, בהכוונת שב"כ, השלימו מבצע לסיכול טרור שארך 48 שעות במרחב העיר שכם ובכפרים הסמוכים. במהלך הפעילות השמידו הכוחות יותר מ-30 מחרטות ששימשו לייצור אמצעי לחימה.
לפי הודעת הצבא, במסגרת המבצע החטיבתי סרקו החיילים מאות איתורים שונים. במקביל, הכוחות תיחקרו עשרות חשודים ועצרו יותר מ-10 מבוקשים.
נוסף על המחרטות שהושמדו, החרימו הכוחות אמצעי לחימה שהוסתרו בשטח, ובהם כלי נשק, אקדחים ותחמושת.
מצה"ל נמסר כי הכוחות ימשיכו לפעול ברחבי אוגדת יהודה ושומרון ביוזמה ובהתקפיות, במטרה לשמור על ביטחון התושבים במרחב ואזרחי ישראל.
אילו הבחירות לכנסת היו נערכות היום, מפלגת ישר! בראשות גדי איזנקוט הייתה שומרת על מעמדה כמפלגה הגדולה בישראל עם 23 מנדטים. כך עולה מסקר של "מעריב" שפורסם הבוקר (שישי).
במקום השני ניצבת מפלגת הליכוד, שזוכה ל-20 מנדטים, בעוד מפלגת ביחד של נפתלי בנט עומדת על 15 מנדטים.
הדמוקרטים במקום הרביעי עם עשרה מנדטים, ואחריהם ישראל ביתנו עם תשעה. עווצמה יהודית עם 8 מנדטים בעוד יהדות התורה, ש"ס והרשימה המשותפת מקבלות שבעה מנדטים כל אחת.
רע"מ מקבלת חמישה מנדטים וכך גם והחיבור בין הציונות הדתית לזהות. את הרשימה סוגרת מפלגת עמך ישראל בראשות עופר וינטר, שמקבלת ארבעה מנדטים.
מתחת לאחוז החסימה נותרות מפלגותיהם של בני גנץ, יועז הנדל וחילי טרופר, גלעד ארדן וירון זליכה.
בחלוקה לגושים, גוש האופוזיציה מוביל עם 57 מנדטים. גוש נתניהו מתחזק במנדט אחד ועומד על 51 מנדטים, ואילו המפלגות הערביות זוכות ל-12 מנדטים.
הגבר שניסה לבצע פיגוע דקירה הלילה בירושלים ניסה תחילה לפגוע באזרחים, שהצליחו להימלט מהמקום.
על פי דיווח ב-ynet, המחבל הגיע לזירה רכוב על אופנוע, חנה בסמוך וניסה לדקור אזרחים. אלה נמלטו מהמקום והזעיקו את המשטרה.
לוחמי משמר הגבול שהיו באזור הוזעקו לזירה ו"ניטרלו" את המחבל. בשלב זה לא ברור אם החשוד נהרג.
עוד עולה מהדיווח כי המחבל נשא תעודת זהות כחולה, כלומר הוא אזרח ישראלי או תושב קבע.
משרד הבריאות העביר חוות דעת למשרד החקלאות, שבה הוא ממליץ לאסור זמנית דיג בים התיכון בסמוך למתקני ההתפלה. ההמלצה ניתנה בעקבות טיפול שבוצע לאחרונה נגד התרבות אצות באזור. זאת, לאחר שאמש דוח על הטלת כמות עצומה של חומרי הדברה למי הים, ללא קבלת אישורים כנדרש.
על פי הודעת המשרד, קיימת אי-ודאות באשר לזהות האצות ולהשפעות הטיפול שבוצע במי הים. לאור זאת, המליצו במשרד הבריאות לנקוט גישה זהירה ולהורות על עצירת הדיג באזור הטיפול ובאזור החיץ הסמוך לו.
במשרד ממליצים לאפשר את חידוש הפעילות באזור רק לאחר קבלת תוצאות ניטור, שיוודאו כי לא נמצאו ממצאים חריגים בדגה ובביוטה, וכי אין אינדיקציה לסיכון לבריאות הציבור.
בהודעה הודגש כי ההמלצה אינה מתבססת על קיומו של סיכון מוכח, אלא נועדה לשמש אמצעי זהירות כל עוד קיימים פערי מידע. משום כך, ההנחיה מתמקדת באיסור על דיג, ואין מניעה להמשיך לצרוך דגים המצויים כעת בשווקים.
בנוסף, משרד הבריאות מבהיר כי לאירוע אין כל השפעה על איכות מי השתייה המופקים במתקנים, ואין כל מניעה לשתות מי ברז כרגיל.
שני בני אדם חולצו בחיים ממנהרה המחוברת לתחנת כוח הידרואלקטרית על נהר הטרישולי, תשעה ימים לאחר שמפולת קרח, סלעים ובוץ שטפה עמק בנפאל, הרגה יותר מ-1,200 בני אדם והותירה עשרות אלפים ללא קורת גג.
שני העובדים שחולצו מהמנהרה בתחנת הכוח "טרישולי 3A עליון" הם סנג'יי סאה, מנהל עבודה, וכביר מהרג'אן, מפקח, כך נמסר בהצהרה מלשכתו של שר האנרגיה ביראג' בהקטה שרסטה.
גורמים רשמיים וצוותי חילוץ סבורים כי קריסת הקרחון ב-26 באוגוסט במעלה נהר הטרישולי לכדה לפחות 900 בני אדם במנהרות הקשורות לשישה פרויקטים הידרואלקטריים לאורך הנהר.
מהרג'אן אינו מסוגל להזיז את ידיו ורגליו, אך פציעותיו של סאה אינן אנושות, כך אמר עוזר לשר האנרגיה לסוכנות הידיעות "רויטרס". השניים מפונים לבית חולים בקטמנדו, הוא הוסיף.
אמיר מהרג'אן, אחיו של כביר, אמר כי טרם קיבל הודעה רשמית בנושא, אך נאמר לו להגיע לבית החולים.
"שמעתי בחדשות שאחי נמצא. כל המשפחה מאושרת מאוד", אמר אמיר.
רכוש, מבנים ותשתיות בשווי של לפחות 2.56 מיליארד דולר (387.5 מיליארד רופי נפאלי) ניזוקו בשיטפונות ההרסניים בנפאל בשבוע שעבר. כך מסר ראש רשות החירום במדינה ל"רויטרס".
העלות המוערכת של מאמצי ההתאוששות הראשוניים בארבעת החודשים הקרובים תעמוד על כ-52.6 מיליון דולר (7.95 מיליארד רופי נפאלי).
לדברי דרמה ראג' אופרטי, ראש הרשות הלאומית להפחתת סיכוני אסון וניהולם, סכום זה נועד לממן סלילת כבישים, הקמת מחסות זמניים ואספקת מי שתייה וחשמל לאזורים הפגועים.

דקה לפני שסוגרים את הדלתות על הרשימות לכנסת, שווה לעצור ולבחון את תמונות הקמפיין שמרצפות לנו את המסכים. תביטו בהן רגע: מה אתם רואים שם?
בעיקר חליפות, פנים מגולחות וכתפיים גבריות רחבות שתופסות את כל הפריים. זו אינה מקריות ויזואלית – זו שיטה. ובסבב הבחירות הזה, השיטה הזו מגיעה לשיא חדש של ניתוק ועיוורון מבני.
לירון מנשריאן היא מומחית לשוויון מגדרי, מרצה ומנחת סדנאות למגדר. שירתה 24 שנים באמ"ן בתפקידים פורצי דרך לנשים, בדרג השטח והמטכ"ל, ו-10 שנים ביחידה 8200. חברת "פורום דבורה".

| ישר! בראשות איזנקוט | הליכוד | ביחד בראשות בנט | ישראל ביתנו | ש″ס | יהדות התורה | הדמוקרטים | חד″ש-תע″ל-בל″ד | עוצמה יהודית | הציונות הדתית | רע″ם | בית ציוני עם הנדל וטרופר | עמך ישראל בראשות וינטר | כחול-לבן | אחדות עם ארדן ואדלשטיין |
|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|
| 22 | 22 | 15 | 10 | 9 | 8 | 8 | 6 | 6 | 5 | 5 | 4 | 0 (2.40%) | 0 (1.40%) | 0 (0.20%) |
ברשומה שפורסמה לאחרונה בזירת הבלוגים של זמן ישראל הציע דמיטרי רוטשטיין למפות את הפתרונות השונים לסכסוך הישראלי־פלסטיני על פי מידת השליטה הישראלית שהם מבקשים לקיים בין הירדן לים. אני מבקש להניח על אותה מפת פתרונות משקפיים אחרים: לא של שליטה, אלא של ערך – הכרה והכרה הדדית.
הבחירה בהכרה אינה מקרית. למעשה, על כך נאבקה הציונות מראשיתה: הכרה בזכותו של העם היהודי למדינה משלו. גם לאחר הקמת המדינה, המאבק לא הסתיים. אויביה של ישראל עדיין שוללים את זכותה להתקיים, ומאז 7 באוקטובר שאלת ההכרה הפכה מוחשית עוד יותר, הן במלחמה באלה המבקשים להשמיד אותנו והן במאבק על הלגיטימציה של ישראל בעולם.
עמיחי פישר הוא מחבר הספר "מוסר תחת אש: ערכים, כוח ומאבק על ההכרה ביום שאחרי ה-7 לאוקטובר", לשעבר סמנכ"ל מדיניות רגולציה במשרד ראש הממשלה, יועץ אסטרטגי ומומחה למדיניות ציבורית.

מה אתה מבלבל את המח. מעולם לא היה רוב שמלאני במדינה. גם בידן בן גוריון הרוב היה ציוני ימני עם מעט מרץ. אל תמציא הסטוריה חדשה. העם למד את שגיאות השמאל ואת כל האסונות שנפלו על המדינה. לא עוד. וגם עוד 100 זמן ישראל שצץ לנו לא יודע מאיפה לא ישפיעו וישנו את המציאות
ארתור פינקלשטיין…. אין מספיק קיא בעולם כדי לתאר את הזבל הזה
לחלאה יש מניית זהב בשקרי הפסיכופת במכונת הרעל. ימח שמו וזכרו של היהודי המצחין עוכר ישראל
אם יש שתי דמויות שמבעירות אנטישמיות בעולם זה פינקלשטיין והפסיכופת
רוחות הרפאים של הבגידה מבפנים ילוו את הקמפיין מכאן ועד נצחון הימין בקלפי או מה שמטריד יותר מחוץ לקלפי. הסיבה שתוקפים את גולן היא משום שהוא הפוליטיקאי היחיד בקרב האופוזיציה עם עמוד שדרה ערכי. היחיד שמוביל מפלגה מעולה שנבחרה בפריימריס ללא רבב. רק בישראל מפלגות שעדיין לא השלימו לשבץ מועמדים, ( על הליך דמוקרטי אין בכלל מה לדבר במפלגות הללו שרוממות הדמוקרטיה בגרונם ) שלעומדים בראשן אין מחד גיסא שום בשורה למעט משהו עמום על מנהל תקין ומאידך גיסא מאוד בהירים בחזרה על המנטרה רק לא ערבים בקואליציה. ניצבים היכן שניצבים בסקרים. הייתי מציע לא לזלזל בביבי וחבריו בימין. עם מאמרים מושחזים וסרקסטיים לא מנצחים בחירות. לא הפעם
עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית היא יסוד הכרחי לחברה חופשית ובריאה.
ישראל מתמודדת עם מתקפה חסרת מעצורים על יסודות הדמוקרטיה ועל כל המוסדות הממלכתיים שלה. ובמקביל, התקשורת הישראלית מאבדת את עצמאותה ואת יכולתה לבקר את השלטון. זמן ישראל הוכיח שאפשר גם אחרת: שניתן ליצור עיתונות חופשית, אחראית, ביקורתית ונחושה, המגינה על שלטון החוק ועל זכות הציבור לדעת.
תמיכתכם תאפשר לנו להמשיך לפרסם תחקירים, ניתוחים וכתבות עומק הנשענים על עובדות, ועל עבודה עיתונאית מקצועית ויסודית.
תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך
תגובתך פורסמה! שתפו את עמוד הפרופיל שלכם
ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית
תמכו בנו