נשיא ארצות הברית דונלד טראמפ אמר כי הוא אינו מאמין שסין ורוסיה מסייעות לאיראן "כלל", והוסיף כי למוסקבה ולבייג'ינג יש "יותר מדי מה להפסיד" אם יאפשרו לטהרן לפעול.
טראמפ כתב ברשת החברתית Truth Social כי ראה התבטאויות של מבקריו ויריביו, שלפיהן סין ורוסיה מסייעות לאיראן.
"אם הן אכן עושות זאת, זה ברמה נמוכה מאוד, אבל אני לא מאמין שזה קורה בכלל. יש להן יותר מדי מה להפסיד, ואנחנו היינו יודעים על כך, ויודעים על כך מהר מאוד", כתב טראמפ.
בחודש יולי אמר טראמפ כי הוא סומך על סין ורוסיה שלא יעזרו לטהרן במלחמה באיראן, אך הזהיר כי אם הן יתערבו – "זה יהיה רע מאוד עבורן".
בעבר תיאר טראמפ את נשיא סין שי ג'ינפינג ואת נשיא רוסיה ולדימיר פוטין כ"ניטרליים" במהלך המלחמה באיראן.
מוסקבה ובייג'ינג שומרות על קשרים הדוקים עם טהרן. רוסיה ציינה כי המלחמה באיראן עלולה להוביל למרוץ חימוש גרעיני במזרח התיכון. בייג'ינג גינתה את התקיפות של וושינגטון נגד טהרן, וכינתה אותן הפרה בוטה של הריבונות האיראנית.
שגריר ארצות הברית בסין אמר בזמנו כי בחודש שעבר, כאשר מנהיג סין ביקר בוושינגטון, טראמפ הזהיר את שי מפני מתן תמיכה לאיראן וקיבל הבטחות שסין לא תעשה זאת.
האזהרה פורסמה על רקע דיווחים שסין סיפקה לאיראן משגרי טילי נ"מ המשוגרים מהכתף, וכי טהרן מצאה דרכים לעקוף את הסנקציות על מכירות הנפט שלה בעזרת סין.
בחודש ספטמבר הכחיש טראמפ דיווח שלפיו איראן רכשה מגורמים סיניים צילומי לוויין של בסיס בירדן, לפני מתקפה שבה נהרגו שלושה חיילים אמריקאים במקום ביולי האחרון.
גורם רשמי אמר בשבוע שעבר לסוכנות הידיעות "בלומברג" כי רוסיה מספקת טילים לרפובליקה האסלאמית.
בתגובה לפרסומים לפיהם משרד החינוך אישר את הטיול בגליל העליון שבו אירע פיצוץ הנפל שגרם למותו של תלמיד ולפציעת תלמידים ומורים חרף אזהרות קק"ל על סגירת האתר בשל נזקי המלחמה, משרד החינוך טען כי פעל בהתאם למגבלות קק"ל והורה על איסור פעילות באזור המדובר וכי מסלול הטיול המתוכנן לא עבר בשטח האסור.
עוד נמסר כי במסגרת אישור הטיול, הועברו לצוותים הנחיות בטיחות מפורשות. ההנחיות כללו איסור מוחלט על נגיעה בנפלי טילים ובתחמושת, לצד הוראה לדווח עליהם מייד.
עוד ציינו במשרד החינוך כי נסיבות האירוע והמסלול שבו צעדו התלמידים בפועל נבדקים כעת בתחקיר של צה"ל ומשטרת ישראל, בשיתוף משרד החינוך וגורמים מקצועיים. במשרד הדגישו כי יש להמתין לממצאי הבדיקה בטרם קביעת נסיבות המקרה במלואן.
בימים הקרובים ימשיך משרד החינוך, יחד עם השותפים הרלוונטיים, לבחון את מתווה אישורי הפעילות ואת הנחיות הבטיחות הנלוות.
צה"ל הודיע כי קבע שהעצם הבלתי מזוהה שהפעיל במוצאי שבת את האזעקות ביישוב בגבול הצפון היה ככל הנראה בלון. העצם גרם להפעלת אזעקות בכפר עראמשה שבגליל המערבי, סמוך לגבול לבנון.
בעקבות "תחקיר מעמיק", נמסר מצה"ל כי העצם היה "ככל הנראה אובייקט דמוי בלון או מתקן שמרחף באמצעות אוויר חם". הצבא הוסיף כי "בשלב זה לא ניתן לקבוע בוודאות את מקורו או את מטרתו", אך ציין כי ניתן לקבוע שהעצם "לא היה כלי טיס בלתי מאויש או רחפן". עוד נמסר כי "ייתכן שמדובר בעצם תמים שנסחף לשטח ישראל".
העצם הבלתי מזוהה כפי שנקלט אתמול באחד היישובים בגליל המערבי – והוביל לסריקות נרחבות במהלך הלילה ופריסת מחסומים. שקית? בלון? מצנח רחיפה? עב"ם? pic.twitter.com/6G2fHmTerB
— איתי בלומנטל ???????? Itay Blumental (@ItayBlumental) October 11, 2026
בצה"ל אומרים כי מערכות הגילוי והבקרה של חיל האוויר זיהו את העצם, "עקבו אחריו והכווינו את הכוחות בשטח בעת הטיפול באירוע". הצבא מסר כי תגבר את האבטחה ביישובים באזור, "עד להשלמת כל הבדיקות הקשורות לנושא". נכון לעכשיו, בצה"ל טרם איתרו את העצם, אך אין שינוי בהנחיות פיקוד העורף לאזרחים.
בצה"ל התייחסו גם לזיהויי השווא האוויריים האחרונים ולשיגורי המיירטים בשמי דרום לבנון, וציינו כי חיל האוויר פועל ללא הרף לסיכול איומים תוך מתן עדיפות לביטחונם של אזרחי ישראל וכוחות הצבא. "ההבדל בין כלי טיס בלתי מאויש לציפור הוא קטן מאוד, ולכן לא לוקחים סיכונים", נמסר מהצבא.
עוד הוסיפו כי "ברגע שמזוהה איום, מתבצע תהליך מהיר עד ליירוט המטרה". לבסוף ציין הצבא כי "צה"ל ממשיך לערוך סריקות באזור, באוויר ובקרקע, תוך בחינה מתמדת של מערכות הגילוי שלו כדי לשפר את יכולות הזיהוי ולהפיק לקחים מאירועים מבצעיים מסוג זה".

מטוס של חברת דלתא איירליינס שנחת בנמל התעופה בן גוריון עובר בדיקות ביטחוניות בעקבות דיווח אנונימי על מטען חבלה במטוס.
הנוסעים בטיסה, שהגיעה מניו יורק, הורדו מהמטוס במהירות מייד עם הנחיתה בנתב"ג.
לאחר שפונה מנוסעים, המטוס הועבר לאזור מבודד בנמל התעופה כדי לאפשר את השלמת הבדיקות הביטחוניות.
מחברת דלתא נמסר כי אין בידיה מידע נוסף וכי הרשויות בישראל מטפלות בדיווח.
דוברות רשות שדות התעופה מסרה כי בעקבות דיווח על ממצא חשוד במטוס חברת דלתא שנחת בנתב"ג, הועבר המטוס לעמדת חניה מרוחקת.
כל הנוסעים ירדו מהמטוס בשלום. המטוס נסרק ביסודיות על ידי גורמי הביטחון של נתב"ג . האירוע הסתיים ללא ממצאים חריגים. חזרה לשגרה.
כוחות צה"ל ושב"כ סיכלו השבוע פיגוע שתוכנן לצאת לפועל במרחב צפון השומרון. על פי הודעת הצבא, הלוחמים עצרו ארבעה מחבלים המשתייכים לארגון הג'יהאד האיסלאמי.
המעצרים נערכו בשני מבצעים שונים בכפרים קבאטיה ועראבה שבגזרת חטיבת מנשה, וזאת בהכוונה מודיעינית של שב"כ. ארבעת החשודים, שתכננו כאמור לבצע פיגוע באזור, הועברו להמשך חקירה של כוחות הביטחון.
בתוך כך, לוחמי יחידת דובדבן פעלו השבוע במרחב בית רימא שבגזרת חטיבת בנימין. לפי הדיווח, במהלך פעילות זו נעצר מבוקש החשוד בסחר באמצעי לחימה, והוא הועבר אף הוא לחקירה.





















































































































































תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך
תגובתך פורסמה! שתפו את עמוד הפרופיל שלכם
ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית
תמכו בנו