מאת אביב לביא
תקבל/י התראות במייל מכותב/ת זה/זו. באפשרותך לנהל את הגדרות ההתראות בעמוד הפרופיל שלך.
שלושה מנפגעי פיגוע הירי בדרום הגדה פונו לבתי חולים בירושלים.
המרכז הרפואי שערי צדק מסר כי שני גברים, שניהם בהכרה ובמצב בינוני, הובאו לבית החולים.
בית החולים הדסה עין כרם מסר שגבר אחד הגיע במצב טוב לאחר שנפצע בירי.
מגן דוד אדום מסר כי טיפל בזירת הפיגוע בשני נפגעים נוספים שמצבם אנוש.
פורסם תיעוד של חילופי האש בין כוחות צה"ל למחבלים באזור חברון.
תיעוד: חילופי אש בין כוחות צה"ל למחבלים שביצעו את הפיגוע סמוך לצומת יהודה@HGoldich pic.twitter.com/pJlwXd1pa5
— כאן חדשות (@kann_news) October 23, 2026
גורמי רפואה מסרו שחמישה ישראלים נפצעו בפיגוע הירי בדרום הגדה.
לדברי גורמי ההצלה, שניים מהם נפצעו באורח קשה ושלושה באורח קל עד בינוני.
צה"ל מסר כי הכוחות השיבו באש בצומת יהודה שבכביש 35 והרגו שני מחבלים פלסטינים.
מספר הפצועים בפיגוע הירי בדרום הגדה עלה לארבעה, כך מסרו גורמי ההצלה.
גורמי הרפואה מסרו ששניים נפצעו באורח קשה ושניים באורח קל.
מגן דוד אדום מסר שאחד הפצועים שבהם הוא מטפל מחוסר הכרה.
לדברי גורמי ההצלה, שני ישראלים נפצעו בפיגוע הירי בדרום הגדה. אחד מהם נפצע באורח קשה, ומצבו של השני מוגדר קל עד בינוני.
במקביל, צה"ל הודיע כי שני מחבלים שביצעו את הפיגוע נורו למוות בידי הכוחות בשעה שניסו להימלט מהזירה.
הצבא מסר כי הציב מחסומים והטיל סגרים על יישובים פלסטיניים סמוכים.
כשבוע לאחר שפורסם "פסק הלכה" מחפיר שכתב הרב דב ליאור, רבם של הפורעים בשטחים, לפיו הוא מתיר ליהודים לחמוס זיתים שמגדלים כפריים ערבים בגדה המערבית, החלטתי להתנדב לנוכחות מגינה במסיק הזיתים במסגרת הארגון "קול רבני לזכויות אדם".
הקבוצה אליה צורפתי הייתה מורכבת כ-50 מתנדבים מארצות הברית וקנדה שהגיעו במיוחד במסגרת הארגון לסייע במסיק וכ-30 ישראלים. הקבוצה כללה שורה של רבנים ורבות מקרב הזרמים השונים של יהדות מתקדמת בצפון אמריקה ומקביליהם בישראל, אנשי דת ואמונה שהשקפת העולם שלהם היא הומניסטית ורחוקה כמזרח ממערב מהרוב המוחלט של רבני ישראל.
ד"ר דן סגיר הוא חוקר ביטחון ישראל, ומחברו של הספר 'דימונה – ההרתעה הגרעינית של ישראל'.

| ישר בראשות איזנקוט | 23 |
|---|---|
| הליכוד | 21 |
| ביחד בראשות בנט | 11 |
| ישראל ביתנו | 9 |
| הרשימה המשותפת | 9 |
| ש″ס | 8 |
| הדמוקרטים | 8 |
| יהדות התורה | 8 |
| עוצמה יהודית | 8 |
| הציונות הדתית | 6 |
| רע″ם | 5 |
| המילואימניקים | 4 |
| עמך ישראל | 0 (3.00%) |
מתקשה להבין את אלו שרוצים שינוי והולכים לתמוך במפלגת אוויר כמו זילכה וההוא. זליכה שדיבר במחאה זה לא זליכה של השנתיים האחרונות. "חמייה חרמייה". זילכה ראית את הממשלה הזו והשחיתות, למה אתה פוגע ברצון לשינוי ? מילא אם היית מצטרף לאחת המפלגות בגוש השינוי, אבל זה לא כך ואתה מסכן אותנו.
הקישו על שם מפלגה או רחפו מעליו למידע נוסף.
*הרשימה המשותפת ורע"ם עשויות לתמוך בקואליציה בלי להצטרף אליה רשמית
בקצרה:
בזמן שחטופים ישראלים היו שבויים בעזה, הדובר של ראש הממשלה הכתיב לעיתונאים מסרים של קטאר, המדינה שמארחת את הנהגת חמאס. כך עולה מהתכתבויות שחשף "הארץ", במילים של החשודים עצמם. המשטרה סיימה את חקירת פרשת "קטארגייט" בינואר; כתב אישום עדיין לא הוגש, וההחלטה על כך צפויה רק אחרי הבחירות.
אידה קידר-מליץ היא סופרת. בעבר כיהנה כסגנית נשיא לכספים אלביט בע"מ. בעלת תואר M.Sc בניהול תעשייתי מהטכניון, ותואר M.A בפילוסופיה מאוניברסיטת חיפה.

עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית היא יסוד הכרחי לחברה חופשית ובריאה.
ישראל מתמודדת עם מתקפה חסרת מעצורים על יסודות הדמוקרטיה ועל כל המוסדות הממלכתיים שלה. ובמקביל, התקשורת הישראלית מאבדת את עצמאותה ואת יכולתה לבקר את השלטון. זמן ישראל הוכיח שאפשר גם אחרת: שניתן ליצור עיתונות חופשית, אחראית, ביקורתית ונחושה, המגינה על שלטון החוק ועל זכות הציבור לדעת.
תמיכתכם תאפשר לנו להמשיך לפרסם תחקירים, ניתוחים וכתבות עומק הנשענים על עובדות, ועל עבודה עיתונאית מקצועית ויסודית.
תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך
תגובתך פורסמה! שתפו את עמוד הפרופיל שלכם
ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית
תמכו בנומשבר האקלים מעניין מדינות שאין להן משהו טוב יותר לעסוק בו. מדינת ישראל הנלחמת על קיומה נגד ממשלתה שלה, אין לה שום סיבה לעסוק במשבר אקלים שיגיע אולי אחרי שהיא תחדל מלהתקיים.
מצטער, אבל זו המציאות. אולי בעוד שנתיים, אלו מבינינו עם דרכונים זרים ושישרדו את הקריסה, יוכלו לתמוך בחוקי אקלים במדינות אליהן יהגרו.
כמה יפה כתיבתך, מר לביא, כשאתה כותב על דברים אמיתיים. או, במילים אחרות – כל מילה במאמר הזה מלבד ההתייחסות ל"משבר האקלים" כאילו יש דבר כזה.
היהירות שהביאה לייבוש החולה (אם אכן היתה הגורם האמיתי) היא כאין וכאפס לעומת הרמייה והזדון מאחורי המצאת "משבר האקלים".
ההונאה נהגתה באירגון שמכונה Club of Rome, שהוא שלוחה של מכון טביסטוק, השולחן העגול, מועצת ה-300, או בקיצור – האירגונים הלא מדינתיים שלא נבחרו ע"י איש, ולמעשה מנהלים את העולם. היא נועדה לתרץ את ריכוזם של האנשים ב"ערי 15 דקות" והדרתם מהשטחים הפתוחים ומשאבי העולם.
האירגון המוביל כיום את המזימה (לפחות ברמה הגלויה) הוא הפורום הכלכלי העולמי WEF בהנהגת הנאצי קלאוס שוואב.
אפשר לקרוא את המסמכים הגלויים שהם מוציאים, ולראות שהכל נעשה מהמקפצה.
הלהיט של שוואב: "You will own nothing and be happy"
די להסתכל ברשימת החברים, בנוסף לאוליגרכים שמממנים ומנהלים את האירגון, כדי להבין עד כמה המערכות הפוליטיות בארץ ובעולם הן מחזה תעתועים:
ג'וואד זאריף, נפתלי בנט, עמנואל מקרון, אהוד ברק, ג'סטין טרודו, יאיר לפיד, עבד אל-פתאח א-סיסי, בנימין נתניהו וכן הלאה. ולדימיר פוטין היה מחניכיו הראשונים של הדוד קלאוס.
"כל העולם במה…", כפי שכתב סר פרנסיס בייקון, או בונה חופשי אחר (שייקספיר לא ידע קרוא וכתוב).