ראש הממשלה בנימין נתניהו אמר היום בפתח ישיבת הממשלה כי ישראל לא תאפשר ירי של חזבאללה לעבר שטחה או יישוביה, ותפעל בהתאם.
"אנחנו נלחמים בטרור בכל החזיתות", אמר נתניהו. לדבריו, בגדה המערבית, בקו התפר ובישראל מסכלים צה"ל, שב"כ והמשטרה מאות פיגועים בשנה. הוא התייחס לפיגוע הירי באזור כוכב יאיר, ואמר כי "הבוקר יצא מחבל מתועב, הגיע לכוכב יאיר, ולצערנו הצליח, לפני שחוסל, לרצוח אזרח ישראלי ולפצוע אחרים".
נתניהו שיבח את כוחות הכוננות שפעלו בזירה ואת שוטרי משטרת ישראל, שלדבריו חיסלו את המחבל ותפסו את המסייע שלו.
בהתייחס ללחימה בעזה אמר נתניהו כי ישראל "לופתת את חמאס מכל עבר", וכי היא מחזיקה כעת ביותר מ־60% משטח הרצועה. לדבריו, "בקרוב נגיע ל־70%". הוא הוסיף כי ישראל אינה מאפשרת לחמאס להתחמש או לפגוע בה, ומחסלת גם את מפקדיו הבכירים.
על הלחימה בלבנון אמר נתניהו כי כוחות צה"ל חיסלו בשבוע האחרון בלבד 350 מחבלים, תפסו את רכס הבופור ואיתרו בו "תשתית ענק של תת־קרקע". לדבריו, ישראל משלימה את חיסול "כפרי הטרור" הסמוכים לגבול, וחזבאללה "נמצא במנוסה".
"אנחנו לא נאפשר ירי על שטחינו או על יישובינו, ואנחנו נפעל בהתאם", אמר נתניהו.
דובר צה"ל מסר כי צה"ל תקף והשמיד את המשגרים ששימשו את חזבאללה לירי הרקטות לעבר צפון ישראל הבוקר.
המשטרה חקרה היום שלושה בכירים, בהם מנכ"ל משרד ממשלתי, בחשד לעבירות פליליות.
לפי המשטרה, השלושה נחקרו בידי חוקרי יחידת להב 433 בחשד למרמה, הפרת אמונים, שימוש לרעה בכוח המשרה ואיומים.
לפי דיווח בכאן, מנכ"ל המשרד חשוד כי ניסה להתערב באופן לא חוקי בהחלטות של גורם המקורב למשרדו, ולמנוע פיטורים מוצדקים של עמית לעבודה.
דובר צה"ל פרסם אזהרת פינוי לעיר החוף צור שבדרום לבנון, לקראת תקיפות אוויריות נגד חזבאללה.
תושבי רוב השכונות בעיר ובפרבריה הסמוכים הונחו לנוע צפונה מנהר הזהראני.
"נוכח הפרת הסכם הפסקת האש על ידי ארגון הטרור חזבאללה, צה"ל נאלץ לפעול נגדו בעוצמה", הזהיר דובר צה"ל בערבית, אל"ם אביחי אדרעי.
"כל מי שנמצא בקרבת פעילי חזבאללה, מתקניו ואמצעי הלחימה שלו מסכן את חייו", הוסיף.
בנק ישראל התערב בחודש מאי בשוק המט"ח ורכש 801 מיליון דולר, בניסיון לבלום את ההתחזקות החדה של השקל, כך עולה מדוח יתרות המט"ח החודשי של הבנק.
בבנק ישראל אמרו כי הרכישות בחודש מאי בוצעו "במטרה לשמור על תפקודם התקין של השווקים".
בשבוע שעבר נחלש השקל ב־4.6% מול הדולר, לאחר שקודם לכן הגיע המטבע הישראלי לשיא של 33 שנה מול המטבע האמריקאי.
בשבועות האחרונים מתחו שורה של אנשי עסקים וקובעי מדיניות ביקורת על המדיניות המוניטרית הזהירה של בנק ישראל ועל הימנעותו מפעולה, בטענה שהתחזקות השקל פוגעת בכלכלה.





































































































































תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך
תגובתך פורסמה! שתפו את עמוד הפרופיל שלכם
ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית
תמכו בנו