נשיא ארה"ב דונלד טראמפ קשוב לעמדתה של לבנון בשיחות מול ישראל. כך אמר נשיא לבנון ג'וזף עאון למחוקקים נוצרים שביקרו במדינה, על פי הודעת לשכתו.
"נוסחת המסגרת היא הטובה ביותר שאפשר להשיג והיא החלה לתת את אותותיה", אמר עאון על פי הדיווח. "וושינגטון החלה להקשיב לנו, והתיק הלבנוני מונח כעת על שולחנו של הנשיא האמריקאי".
"המטרות שלנו ברורות, ולא נתפשר בנושאים הנוגעים לזכויותיה של לבנון", הוא הוסיף.
דבריו של עאון נאמרו על רקע יום שני של פגישות בין הצוותים הישראליים והלבנוניים ברומא.
שני הצדדים חלוקים באשר לקצב הנסיגה של צה"ל משני "אזורי פיילוט", שבהם צבא לבנון אמור לתפוס פיקוד ולוודא שהשטח נקי מאמצעי לחימה של חזבאללה. כמו כן, קיימת מחלוקת בין הצדדים לגבי המדדים שלפיהם תיבחן ההצלחה.

מאות מפגינים חרדים מוחים מחוץ ללשכות הגיוס בתל השומר ובירושלים, שאליהן הגיעו היום מתגייסים חרדים חדשים לצורך גיוסם לצה"ל.
ההפגנה מחוץ ללשכת הגיוס תל השומר בגלל יום גיוס למסלולים החרדים בצה"ל pic.twitter.com/WvPVsmvoaI
— מרדכי הלפרין (@MHlpryn) July 15, 2026
בתיעוד מהמחאה סמוך לתל השומר נראים לפחות מאה צעירים בלבוש חרדי מתקהלים מחוץ ללשכה. כמה מהם יושבים ברגליים משוכלות על הכביש ושרים, בעוד נהגים צופרים לעברם.
יותר מעשרה מפגינים ניסו לפרוץ ללשכת הגיוס בתל השומר, כך דווח בישראל היום.
לפי העיתון, כ־140 צעירים חרדים צפויים להתגייס היום לתפקידי תומכי לחימה, דבר שעורר את זעמם של ארגונים קיצוניים המתנגדים לגיוס.
חרדים קיצוניים מפגינים מול לשכת הגיוס בירושלים. (צילום: חנוך פוגל) pic.twitter.com/d3JMSoBtjX
— זירת החדשות (@ZiratNews) July 15, 2026
בירושלים הכריזה המשטרה כי ההתקהלות אינה חוקית, והיא פועלת לפזר את המפגינים, שנראים מצטופפים על המדרכה מחוץ ללשכת הגיוס וקוראים קריאות נגד הגיוס לצה"ל.
לפי שעה לא דווח על מעצרים בשתי ההפגנות.
ההפגנות נערכות יום לאחר שהכנסת אישרה חוק שנוי במחלוקת האוסר על מעצרם והעמדתם לדין של חרדים המשתמטים מגיוס, ומקבע את המצב הקיים של אי־גיוס המוני בקרב הציבור החרדי בישראל.
צה"ל הודיע כי שני מפקדים בכוח הנוחבה של ארגון הטרור חמאס חוסלו אמש בתקיפה ישראלית בצפון רצועת עזה.
לפי צה"ל, בתקיפה חוסלו עלי שמלאח, סגן מפקד פלוגה בנוחבה שקידם פעולות טרור נגד חיילים ואזרחים ישראלים, ונאסר לוח, מפקד חוליה בנוחבה בגדוד צברא של חמאס.
"המחבלים היוו איום מיידי על כוחותינו הפועלים במרחב וחוסלו בתקיפה אווירית מדויקת", הוסיפו בצבא.
שרת התחבורה מירי רגב הודיעה כי מספר מטוסי התדלוק האמריקאיים המוצבים בנמל התעופה בן גוריון יופחת למספר המוסכם עד 21 ביולי, כדי למנוע שיבושים בטיסות מסחריות בשיא עונת הקיץ.
כיום חונים בנמל התעופה המרכזי של ישראל 33 מטוסי תדלוק אווירי של ארצות הברית, התופסים את מקומם של מטוסים אזרחיים ויוצרים מצוקת חניה. בעקבות החלטת קבינט, שאותה הובילה רגב, יוגבל מספר המטוסים הצבאיים האמריקאיים ל-20 כפי שסוכם מראש, כך נמסר בהודעת משרד התחבורה.
המטוסים האמריקאיים הנוספים יועברו ויוצבו בבסיסי צה"ל שיקצה לכך משרד הביטחון.
"מהלך זה נועד לאפשר את המשך הפעילות המבצעית, תוך שמירה על פעילות התעופה האזרחית וצמצום ביטולי הטיסות ככל האפשר", נמסר מהמשרד.
רגב הודתה לראש הממשלה בנימין נתניהו ולשר הביטחון ישראל כ"ץ על שיתוף הפעולה, שיאפשר למאות אלפי ישראלים ליהנות מחופשות הקיץ שלהם.
מוקדם יותר השבוע הזהירה רשות שדות התעופה כי אם לא יימשך פינוי המטוסים האמריקאיים מנתב"ג במהלך חודשי הקיץ העמוסים, כ-50 אלף כרטיסי טיסה עלולים להתבטל.

לפחות שבעה אנשי צבא נהרגו הלילה בתקיפות אמריקאיות על בסיס צבאי איראני בבמפור, כך מסר צבא איראן לפי סוכנות הידיעות תסנים החצי-רשמית.
לפי צבא איראן, התקיפות נועדו לגרום למספר נפגעים מרבי, ו־13 טילים פגעו בבית הארחה, בעמדות שמירה ובמתקני מגורים בבסיס הסמוך לעיר איראנשהר שבדרום־מזרח המדינה.
עוד נמסר כי כמה אנשי צבא נפצעו, וכי איראן תגיב לתקיפה באופן נחרץ.


































































































































































תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך
תגובתך פורסמה! שתפו את עמוד הפרופיל שלכם
ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית
תמכו בנו