מאת טל שניידר
תקבל/י התראות במייל מכותב/ת זה/זו. באפשרותך לנהל את הגדרות ההתראות בעמוד הפרופיל שלך.
במערכת בחירות הרביעית מזה שנתיים, מתרחשת בזירה הפוליטית תופעה מפתיעה: כל המפלגות מחפשות נציגים בני מיעוטים בישראל, כדי למשוך קולות מצביעים מהחברה הערבית ולכל הפחות להצטייר כמי שאינם גזענים ומדירים.
בליכוד שוקלים למנות נציג מוסלמי ברשימה, וכפי שפורסם בזמן ישראל, מנהל בית הספר לשעבר בטמרה, נביל זועבי, הוא כרגע המועמד המוביל.
מרצ, בינתיים, פרסמה השבוע רשימה של שותפות יהודית-ערבית, עם המועמדת החדשה ג'ידא רינאווי זועבי.
במקביל, מפלגתו של גדעון סער, "תקווה חדשה", מחפשת מועמדת ממגזרי המיעוטים לרשימה, בעדיפות לאישה – בין אם תהיה זו דרוזית או מוסלמית או נוצרית. כמה שמות כבר על הפרק, אך בכוורת של סער הוחלט בשלב זה להמתין.
ב"יש עתיד" איבדו השבוע את אחד הנכסים של המפלגה, אחרי שח"כ ר'דיר כמאל מריח הודיעה כי היא לוקחת פסק זמן מהפוליטיקה. במפלגתו של יאיר לפיד בוחנים את האפשרויות להחלפתה ברשימה.
אבל עבודת החריש העמוקה ביותר בשטח מתבצעת בימים אלה במפלגת "הישראלים" החדשה של רון חולדאי, שם פתחו בשבוע שעבר בחיפושים אחר נציג מוסלמי לרשימה.
ביום שישי האחרון יצא שר המשפטים לשעבר אבי ניסנקורן, מספר 2 ב"ישראלים", לטיול פוליטי שהחל בדלית אל כרמל, שם נפגש עם פעילים וגם עם ד"ר רמזי חלבי, לשעבר יו"ר ארגון צופן להשתלבות ערבים בתעשיית ההייטק. בפגישה נכח גם קרוב משפחתו, רפיק חלבי, ראש המועצה המקומית ובעברו עיתונאי בכיר ברשות השידור. ניסנקורן התייעץ איתם באשר למספר שמות אפשריים, כאשר רמזי חלבי עצמו עשוי להיות אחד מהם.
משם יצא ניסנקורן לכפר ג'וליס, לפגישה עם השייח' מוואפק טריף, המנהיג הרוחני של העדה הדרוזית, אדם חכם ומנוסה, השומר על קשר הדוק עם ראשי כל המפלגות בארץ. טריף מקפיד לשמור על ניטרליות, אך מציע שמות אפשריים לראשי המפלגות.
לסיום, הגיע ניסקורן לעוספייה ואף שם התייעץ עם פעילים לגבי זהות מועמדים אפשריים.
בשלב זה, ישנם לפחות שלושה מועמדים אפשריים בנוסף לד"ר רמזי חלבי:
חלק מהמועמדים מצאו לנכון להציג בפני ניסנקורן תוצאותיו של סקר פוליטי שביקש לקבוע מי מהם מוכר יותר בחברה הערבית ומי מסוגל למשוך יותר קולות. במהלך הימים האחרונים התבצע הסקר, אך למרבה התסכול של יוזם הסקר, הוא לא הצליח להגיע למקום הראשון.
ביום ראשון מתוכנן אירוע מפלגתי של חולדאי עם ניסנקורן ועם מי שייבחר להיות רכש המפלגה כנציג מגזרי המיעוטים.

יושב ראש ישר! גדי איזנקוט הודיע היום לאייל אשל, ממובילי המאבק למען הקמת ועדת חקירה ממלכתית לטבח, שלא ישבץ אותו ברשימת מפלגתו לכנסת, כך דיווח עיתונאי חדשות 13 יובל שגב.
בתו של אשל, התצפיתנית רוני אשל, נהרגה ב־7 באוקטובר 2023 במוצב נחל עוז שבו שירתה. לאחר פרוץ המלחמה הוגדרה כנעדרת, וכעבור כחודש התבשרה המשפחה שנהרגה. בת 19 הייתה בנופלה.
אחרי שהשותפות הפוליטית שלו עם חילי טרופר הסתיימה, יועז הנדל עדכן שימסור הודעה הערב בשעה 17:00.
ועדת הבחירות המרכזית לכנסת הפכה את החלטתו של יושב ראש הוועדה נעם סולברג וקבעה, ברוב של 19 תומכים מול 11 מתנגדים, שהמשקיפים מטעם המפלגות בקלפיות יוכלו לדווח בזמן אמת מי האזרחים שמימשו את זכותם והצביעו בבחירות.
אף שחילי טרופר טרם הודיע כיצד יפעל, יועז הנדל, שהיה שותפו בחודשים האחרונים, מסר את התייחסותו: "אני מכבד את ההחלטה שלו להצטרף לגוש. זה כואב לי באופן אישי, אבל בעיקר ברמה הלאומית".
בסרטון שפרסם אמר הנדל: "הדרך שמפלגת המילואימניקים בחרה היא לא קלה ורחוקה מלהיות בטוחה. קיבלנו הצעות נוחות שמבטיחות כיסא, אבל אנחנו מאמינים בכל ליבנו שהדרך שלנו היא הדבר הנכון לעם ישראל".
עוד הוסיף: "כרגע יש פה דהירה המונית לכיוון בחירות נוספות. אנחנו אלה שיכולים למנוע את זה".

היזמת עדי אלטשולר, מייסדת תנועת הנוער "כנפיים של קרמבו" והמיזם החברתי "זיכרון בסלון", מצטרפת למפלגתו של גדי איזנקוט, ישר!.
המפלגה הודיעה שאלטשולר, כלת פרס ישראל ובעלת עיטור הנשיא, היא מועמדת ישר! לתפקיד שרת החינוך.
"עדי היא מאנשי החינוך והחברה הבולטים בישראל. במשך יותר משני עשורים היא מקדישה את חייה לחינוך, לחיבור בין אנשים ולבניית חברה ישראלית ערכית ומלוכדת יותר. היא הקימה מפעלים חינוכיים וחברתיים שהשפיעו על דור שלם והוכיחה שמנהיגות חינוכית יכולה לשנות מציאות", אמר איזנקוט.
"אני שמח שעדי נענתה לבקשתי להיות מועמדת ישר! לתפקיד שרת החינוך בממשלה שנקים. עדי מביאה איתה לישר! ניסיון, חזון ויכולת מוכחת להוביל שינוי לאומי בחינוך", הוסיף.
אלטלושק אמרה: "אנחנו לפני שינוי, ברגע היסטורי, ואין לי זכות לעמוד מהצד. גם כאימא לילדים שלומדים בבתי ספר בישראל וכמי שעשתה כל שביכולתה לשנות את החינוך מבחוץ ומלמטה. אני מצטרפת לגדי איזנקוט ולנבחרת שלו כי אני מאמינה במנהיגות ובכנות שלו לשרת את המדינה מתוך תחושת אחריות עמוקה ואהבת ישראל".
ב־7 באוגוסט חתמו ערב הסעודית, טורקיה ופקיסטן בעיר מכה על הסכם הגנה משותף. ההסכם קושר בין שלוש מדינות שונות מאוד זו מזו: ערב הסעודית היא מעצמת האנרגיה וההון המרכזית בעולם הערבי; טורקיה היא מעצמה צבאית ותעשייתית, חברה בנאט"ו ובעלת נוכחות הולכת וגוברת בסוריה ובמזרח הים התיכון; ופקיסטן היא מעצמה צבאית וגרעינית, שמרכז הכובד האסטרטגי שלה מצוי בכלל בדרום אסיה.
עצם החיבור ביניהן אינו מובן מאליו, והוא משקף תהליך רחב יותר של ארגון מחדש של מערכי הכוח באזור, ובא בהמשך להסכם ההגנה שכבר חתמה ערב הסעודית עם פקיסטן בספטמבר שעבר.
אהרן פורת הוא עיתונאי וחוקר בתחומי כלכלה וטכנולוגיה, חבר בצוות המחקר של ארגון "בצלם" ומייעץ לפעילי זכויות אדם וארגונים בנושא מטבעות דיגיטליים. כותב בפורום לחשיבה אזורית מבית מכון ון ליר.

כחודשיים לפני מועד הבחירות, רבים ברשתות החברתיות דנים באפשרות של הקמת ממשלה חדשה, שבה כהונת ראש הממשלה תאופיין ברוטציה בין אישים שונים.
הפרשנים והמצייצים בדרך כלל מכוונים למצב שבו גוש האופוזיציה ללא החרדים והערבים משיג 61-63 מנדטים, ואז גדי איזנקוט, נפתלי בנט ואביגדור ליברמן מסתגרים בחדר אטום בחזקת "קרדינלים פוליטיים", עד שיוצא עשן לבן, שלאחריו מכריזים בקול גדול "HABEMUS PAPAM" ("יש לנו אפיפיור"), ומוסיפים בעברית צחה "ברוטציה" (לחלופין) בין שניים מהשלושה, ובאו שלום ומנוחה לישראל היגעה.
מרדכי איש שלום הוא בוגר מלחמת יום כיפור והמכללה לביטחון לאומי, לשעבר סמנכ"ל לכלכלה ותכנון במשרד הכלכלה וכלכלן ראשי. כיהן כציר\נספח כלכלי בכחצי תריסר מדינות בצפון אמריקה ואירופה.

מי שמציע את החארטה הזאת זה ביביסטים שנאחזים בכל קש כדי להמשיך להנות מגזל כספי המדינה
רק עוד סיבוב אחד פליז
אם בכספים פוליטיים
אם במכרזים תפורים
ואם במשכורות עתק בנמל אשדוד ודומיו
החגיגה נגמרה
אף אחד (חוץ מגנץ) בחיים לא יענה לטלפון מהפסיכופת
בושה שרעיון רוטציה עם השקרן מספר אחד ביקום מקבל כאן במה
מי שמאמינים באפשרות כזאת שילך להסתכלות
מילה לשבח סניף סי קפה בצומת הגומא. יוצא לי לשתות שם לפעמים לפני או אחרי ההפגנה. בפעם הראשונה שנכנסתי, כשהם עוד היו בתחילת הדרך, היו להם רק כוסות חדפיות ולכן החלטתי להימנע מהמקום. בהמשך נכנסתי וראיתי שיש כוסות נורמליות. כמובן שלא נדרשתי לשלם על הכוס. וכמובן: מוזמנים להגיע לצומת במוצ"ש.
בקשר לסעיף מספר 2. הליכלוך: מסתבר שבארץ שליש עובדים ומשלמים מיסים, שליש הולכים למילואים ושליש מתנדבים, אבל זה אותו שליש.
ויש גם את השליש שלא עובדים וחיים מקצבאות, שליש שמתחמקים מהצבא ומהמילואים ושליש שמטנפים את המדינה, וזה אותו שליש.
פייגלין מגיע מאותו ביב שופכין של הציונות הדתית המשיחית שסמוטריץ' זחל החוצה ממנו. אידאולוגית הם מתאימים בול אחד לשני. עוד תכונה משותפת היא ששניהם בני אדם בלתי נסבלים, לכן הם לא מסתדרים אחד עם השני.
נאחל לשניהם הרבה הצלחה עם דקירות הסכין ההדדיות אחד בגב של השני.
| ישר! בראשות איזנקוט | הליכוד | ביחד בראשות בנט | ישראל ביתנו | ש″ס | יהדות התורה | הדמוקרטים | חד″ש-תע″ל-בל″ד | עוצמה יהודית | הציונות הדתית | רע″ם | בית ציוני עם הנדל וטרופר | עמך ישראל בראשות וינטר | כחול-לבן | אחדות עם ארדן ואדלשטיין |
|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|
| 22 | 22 | 15 | 10 | 9 | 8 | 8 | 6 | 6 | 5 | 5 | 4 | 0 (2.40%) | 0 (1.40%) | 0 (0.20%) |
עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית היא יסוד הכרחי לחברה חופשית ובריאה.
ישראל מתמודדת עם מתקפה חסרת מעצורים על יסודות הדמוקרטיה ועל כל המוסדות הממלכתיים שלה. ובמקביל, התקשורת הישראלית מאבדת את עצמאותה ואת יכולתה לבקר את השלטון. זמן ישראל הוכיח שאפשר גם אחרת: שניתן ליצור עיתונות חופשית, אחראית, ביקורתית ונחושה, המגינה על שלטון החוק ועל זכות הציבור לדעת.
תמיכתכם תאפשר לנו להמשיך לפרסם תחקירים, ניתוחים וכתבות עומק הנשענים על עובדות, ועל עבודה עיתונאית מקצועית ויסודית.
תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך
תגובתך פורסמה! שתפו את עמוד הפרופיל שלכם
ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית
תמכו בנו