מאת בירנית גורן
תקבל/י התראות במייל מכותב/ת זה/זו. באפשרותך לנהל את הגדרות ההתראות בעמוד הפרופיל שלך.
נשיא ארצות הברית דונלד טראמפ אמר כי אינו מצפה שהעימות עם איראן יימשך עוד זמן רב.
בתשובה לשאלת עיתונאי בחדר הסגלגל על ההסלמה האחרונה ועל משך הזמן שבו היא צפויה להימשך, טראמפ משיב: "לא יותר מדי זמן".
לאחר מכן דיבר באופן כללי יותר על העימות הרחב והתעקש שגם הוא יסתיים בקרוב, מבלי לספק לוח זמנים.
"אני לא חושב שזה יימשך עוד זמן רב. אני לא יודע כמה עוד הם יכולים לספוג", אמר טראמפ על איראן.
במשך חודשים הוא טען שהמלחמה תסתיים במהירות ושאיראן תיכנע, אך הדבר לא התממש. כעת הוא מתעקש שבחירות האמצע הקרבות אינן מהוות שיקול בקבלת ההחלטות שלו, בניגוד לדעה הרווחת.
טראמפ רמז כי המצביעים הרפובליקאים מוכנים לשלם זמנית מחיר גבוה יותר בתחנות הדלק, משום שהם אינם רוצים שאיראן תשיג נשק גרעיני.
כשנשאל על הפוסט שפרסם מוקדם יותר היום, שבו תהה פומבית מתי האיראנים ימרדו במשטר, הוא שוב הודה כי יהיה קשה לעשות זאת כל עוד המפגינים אינם חמושים.
בהזכירו כיצד חמושי המשטר ירו במפגינים, טראמפ ציין כי מובן מדוע אנשים הפסיקו לצאת לרחובות. "לכן זה לא קורה. ומי יכול להאשים אותם? אבל המשטר נחלש מיום ליום", טען.
הסהר האדום הפלסטיני מדווח כי שני פלסטינים נפצעו מירי בעת שמתנחלים וכוחות צה"ל נכנסו לכפר בגדה המערבית.
מוקדם יותר תועדו מתנחלים סמוך לבתים בכפר אל-מוע'ייר שליד רמאללה כשלצידם כוח צה"ל. לפי תיעוד נוסף מהזירה, החיילים עצרו את אחד הפלסטינים במקום.
כמו כן, התקבלו דיווחים כי כוחות צה"ל ירו גז מדמיע לעבר פלסטינים.
נסיבות הכניסה לכפר ופרטי התקרית עדיין אינם ברורים. מדובר צה"ל טרם נמסרה תגובה לפניית זמן ישראל בנושא.
צעיר בן 27 מנצרת נורה למוות בעיר לפני זמן קצר, כך מסרה המשטרה. האירוע התרחש פחות משלוש שעות לאחר ששני גברים נוספים נורו למוות בעיר.
כוחות משטרה הוזעקו לזירה ופתחו בסריקות אחר חשודים.
מהמשטרה נמסר כי הרקע לאירוע הירי הוא פלילי ולא לאומני, וכי "נסיבות האירוע נמצאות בחקירה".
נשיא ארצות הברית דונלד טראמפ אמר לכתבים בוושינגטון כי המערכה האמריקאית המחודשת נגד איראן לא צפויה להימשך עוד זמן רב.
המשטרה מסרה כי פתחה בחקירה נגד תושב תל אביב בן 27, בחשד להסתה לאלימות ברשת נגד נבחר ציבור. בכלי התקשורת דווח כי היעד להסתה הוא יושב ראש הכנסת אמיר אוחנה.
החשוד זומן היום לחקירה בתחנת משטרת תל אביב דרום, לאחר שאמש התקבל במשטרה דיווח "על פוסט שפורסם ברשת החברתית ואשר כלל לכאורה התבטאות שיש בה משום הסתה נגד נבחר ציבור". המשטרה לא ציינה בהודעתה את זהותו של נבחר הציבור.
בתום החקירה שוחרר החשוד בתנאים מגבילים. מהמשטרה נמסר כי "החקירה נמשכת".
בדיווח בערוץ 14 נטען כי החשוד "פעיל מחאה נגד הממשלה". על פי צילום מסך שפורסם אמש בערוץ, הפעיל הגיב לפוסט שפרסם אוחנה מוקדם יותר באותו היום ברשת הטוויטר, וכתב כי את חברי הקואליציה "יש לדון למוות".
הפעיל עונה לתיאור החשוד כפי שנמסר מהמשטרה. התגובה המדוברת אינה זמינה כעת ברשת.
בקצרה:
יחסי ישראל וטורקיה הידרדרו בשנים האחרונות מעימות מדיני חריף ליריבות, שעלולה, בתנאים מסוימים, אף להפוך לעימות צבאי ישיר. ההתנגשות הזאת מנוגדת לאינטרסים של שתי המדינות, ונובעת מהאינטרסים הפוליטיים של מנהיגיהן: נשיא טורקיה רג'פ טאיפ ארדואן וראש ממשלת ישראל בנימין נתניהו.
יעל אמתי היא רופאה נוירולוגית וחוקרת המוח, פרופ' אמריטה של אוניברסיטת בן גוריון ומתעניינת בגיאו-פוליטיקה. אם לשניים וסבתה לשישה.

יש משהו מטריד מאוד ביחסים המתפתחים בין משטרת ישראל לבין האזרחים הערבים. מצד אחד, אזרחים ערבים חיים כבר שנים בתחושה שהמשטרה אינה מצליחה לספק להם את השירות הבסיסי ביותר שלשמו היא קיימת: ביטחון אישי. מצד אחר, כאשר המדינה כבר פוגשת את האזרח הערבי באמצעות המשטרה, המפגש הופך לעיתים קרובות מדי למפגן של כוח, הרתעה ולעיתים גם השפלה.
זהו הפרדוקס של שיטור חסר ושיטור יתר בעת ובעונה אחת.
חוסאם אבו בכר הוא ד"ר למנהל חינוכי, מנכ"ל ארגון אלפנאר לפיתוח כלכלי חברתי וקידום תעסוקה, פעיל ויזם חברתי. מילא תפקידים בכירים במגזר הציבורי, במערכת החינוך ובחברה האזרחית. עמית בארגון צעד - תקשורת בונה אמון.

שימוש בדרישה הישנה לפירוז האזור מגרעין יכול לעזור לפתור את המשבר הנוכחי במזרח התיכון. אין ספק שנשיא ארצות הברית דונלד טראמפ מסוגל להפעיל לחץ על ראש הממשלה בנימין נתניהו כדי שיסכים למהלך רדיקלי שכזה, אם זה ישרת אותו. מה גם שמדובר באינטרס ישראלי מובהק – כמובן לא של ראש הממשלה הנוכחי ושותפיו.
בדרך זו ניתן למנוע באמת גרעין איראני, וישראל עצמה צריכה למעשה את הנשק האטומי כמו חור בראש. סקירה היסטורית מוכיחה זאת בצורה חד-משמעית.
שרגא עילם הוא עיתונאי חוקר המתגורר מאז 1979 בשווייץ, עם פרסומים באמצעי תקשורת ברחבי העולם, ספרים וסרטי תעודה. על תחקיר פרשת בל"ל שווייץ זכה עילם ב-2004 בפרס העיתונאות היוקרתי ביותר באוסטרליה. תחומי עיסוקו העיקריים הם: השואה, תפקודה של ההנהגה הציונית בעת ההיא ומיד לאחריה, גרמניה הנאצית ושווייץ. הקונפליקט במזרח התיכון ויחסי ישראל-איראן ובמיוחד פרשת מנבר, פרשות כלכליות שונות ועוד. עילם הוא גם פעיל שלום ותיק.

קצר קולע. מדינאי ישראלי מפוכח ואמיץ – אפילו אם הוא ציוני – היה מניח על שולחן המו"מ את דימונה תמורת נתנז ופורדו.
זה לא היה משנה מיסודם את שני המשטרים מוכי הכלבת הדתית משיחית (או אופיים של יתר המשטרים באזור שהיו מצטרפים לפירוז), גם לא מקדם בהכרח את פתרון הסכסוך הישראלי פלסטיני, אבל לפחות מסיר את ענן הקללה הגרעינית התלוי מעל ראשי בני האדם החיים במזרח התיכון.
גיורא נוימן
עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית היא יסוד הכרחי לחברה חופשית ובריאה.
ישראל מתמודדת עם מתקפה חסרת מעצורים על יסודות הדמוקרטיה ועל כל המוסדות הממלכתיים שלה. ובמקביל, התקשורת הישראלית מאבדת את עצמאותה ואת יכולתה לבקר את השלטון. זמן ישראל הוכיח שאפשר גם אחרת: שניתן ליצור עיתונות חופשית, אחראית, ביקורתית ונחושה, המגינה על שלטון החוק ועל זכות הציבור לדעת.
תמיכתכם תאפשר לנו להמשיך לפרסם תחקירים, ניתוחים וכתבות עומק הנשענים על עובדות, ועל עבודה עיתונאית מקצועית ויסודית.
תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך
תגובתך פורסמה! שתפו את עמוד הפרופיל שלכם
ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית
תמכו בנו