JavaScript is required for our website accessibility to work properly. אראל מרגלית | זמן ישראל
אישיות
אראל מרגלית
אישיות
אראל מרגלית

יזם, חובלת וכלב מתוק: כשראשי ההייטק וראשי המחאה נפגשים במנהטן

בזמן שנתניהו נפגש עם ראשי מדינות בבניין האו"ם, נפגשו לא רחוק משם במשרדיו המפוארים של היזם והח"כ לשעבר אראל מרגלית נציגים של ארגוני המחאה עם כ-40 אנשי הייטק ישראלים החיים בארצות הברית ● "המטרה של המפגש היא סיעור מוחות בנוגע לצעדים הבאים, הן בישראל והן בארה"ב", אמר מרגלית לנוכחים ● "אנחנו ניצבים בפני מערכה ממושכת. זה לא יסתיים בקרוב"

לכתבה המלאה עוד 977 מילים ו-2 תגובות

ועדה המליצה לאחד מחיר דמי הניהול על חסכונות ולהפסיק גבייה נפרדת ל"הוצאות ישירות" ● במקום זה, המפקח על הביטוח רק ביטל מגבלה של 0.25% על הוצאות ישירות וכעבור מספר ימים הודיע שיהיו צעדים משלימים ● פרופ' ישי יפה, שעמד בראש הוועדה, אומר לזמן ישראל: "כמו שיש מחיר אחד לתפוחי אדמה, כך צריך להיות לניהול החסכון הפנסיוני" ● "היו לחצים מטורפים נגד ההמלצות"

לכתבה המלאה עוד 1,988 מילים

מרבית הכהונה של חדוה בר כמפקחת על הבנקים התאפיינה בחוסר שקיפות, במלחמה על שימור שכר הבנקאים ובאהדת יתר למגזר העסקי ● הכנסת אף קבעה כי היא "רגולטור שבוי" של הבנקים ● בשנה האחרונה בר ניסתה ליישר קו עם האינטרס הציבורי, אבל זה כבר היה מעט מדי ומאוחר מדי ● ההודעה על פרישתה היא ההזדמנות של המוסד החשוב הזה לשקם את תדמיתו ● פרשנות

לכתבה המלאה עוד 919 מילים

מלחמת סין-ארה״ב מגיעה לקרית שמונה

תנובה שבשליטה סינית מתמודדת מול JVP ו-Mars האמריקאית על 100 מיליון שקל מכספי המדינה, להקמת חממת הפוד-טק באזור קרית שמונה ● המשמעות היא גישה לחזית המחקר של תעשיית המזון בישראל ● ברקע המכרז, המלחמה בין סין לארה"ב על ההגמוניה הכלכלית בעולם

מכרז ממשלתי להקמת חממת טכנולוגיית מזון באזור הצפון הופך לנקודת ציון משמעותית במלחמה הכלכלית בין סין לארה"ב. שתי המעצמות מתקוטטות ביניהן גם על ההגמוניה הטכנולוגית בעולם, וגישה סינית לחזית של מחקר המזון בישראל תעניק לה יתרון גדול במאבק הזה. זכייה סינית עלולה גם להגביר את החששות הקיימים בארה"ב מהמעורבות הגוברת של סין בכלכלת ישראל.

סין מתמודדת במכרז באמצעות חברת תנובה שבשליטתה ומולה ניצבת קרן ההון סיכון JVP שניגשה למכרז יחד עם תאגיד המזון האמריקאי Mars.

המבצר
תיעוד המלחמה שהכריזה ממשלת נתניהו על הדמוקרטיה הישראלית
365
אירועים מתועדים
77
תיקים
19,814
מקורות מקושרים

הקבוצה הזוכה תיקבע עד מחר על ידי רשות החדשנות הישראלית, ותזכה במענק ממשלתי של 100 מיליון שקל להפעלת החממה באזור קרית שמונה וצפת. ועדה ברשות החדשנות תתכנס לדון בשתי ההצעות היום בערב, ועם החברים בה נמנים ראש הרשות ד"ר עמי אפלבום, אהרן אהרן המנכ"ל, וכן נציגי משרדי האוצר והכלכלה, לצד 4 נציגי ציבור.

זאב הולצמן: "לישראל יש רגישות מיוחדת להשקעות סיניות עקב התלות שלנו בהשקעות ורכישות ההייטק מארה"ב"

כאמור, המכרז הענק מרכז עניין על רקע מלחמת הסחר העולמית בין סין לארה"ב. זאת, מאחר שתנובה נשלטת על ידי ברייטפוד הסינית, כך שאם היא תזכה, הסינים יקנו אחיזה רחבה בקניין הרוחני (IP) של תעשיית המזון הישראלית הנחשבת למובילה בעולם.

בישראל יש כ-400 חברות פוד-טק וכל אחת מהן תוכל להתמודד על השקעה של 5 מיליון שקל לפחות, בדומה לחממות אחרות שכבר פועלות בארץ, בתחומי סייבר וטכנולוגיות אחרות.

תנובה ניגשה למכרז יחד עם קרן Finistere האמריקאית, פלטפורמת ההון סיכון OurCrowd וחברת המשקאות הישראלית טמפו. הקונסורציום של תנובה צפוי להשקיע 100 מיליון דולר בחברות פוד-טק בישראל.

אדם עובר ליד חנות הלבשה אמריקאית בבייג'ינג (צילום: AP Photo/Ng Han Guan)
אדם עובר ליד חנות הלבשה אמריקאית בבייג'ינג (צילום: AP Photo/Ng Han Guan)

קרן ההון סיכון JVP ברשות אראל מרגלית, חברה כאמור לתאגיד המזון האמריקאי Mars, שעשוי לקבל גישה לאקוסיסטם של מחקר המזון בישראל. ב-Mars הצהירו שבכוונתם לתמוך בתעשיית הסטארט-אפ הישראלית ולשתף פעולה עם גופי מחקר מקומיים, בהם גם האוניברסיטה העברית והטכניון בחיפה, ששותפים בקבוצה זו לצורך המכרז.

לצד המענק של משרד הכלכלה כאמור, החממה תזכה להקצאת קרקע בפטור ממכרז ולהטבות במסגרת החוק לעידוד השקעות הון.

מחקר אמריקאי המליץ לממשל טראמפ לפקח על השקעות סיניות בטכנולוגיות ישראליות כדי למנוע פגיעה באינטרסים של ישראל וארה"ב

בעלת השליטה בתנובה, ברייטפוד, היא יצרנית החלב הרביעית בגודלה בסין, שקנתה לפני כחמש שנים קצת יותר ממחצית מתאגיד המזון הישראלי – 56%, לפי שווי של 8.6 מיליארד שקל. ההשתלטות של ברייטפוד על תנובה זכתה לביקורת ציבורית, מתוך חשש שהסינים קיבלו דומיננטיות גדולה מדי בביטחון התזונתי של ישראל.

מה פתאום שהמדינה תסבסד אותם?

המכרז נתפס כחלק ממלחמת הסחר הגלובלית, נוכח המעורבות של קבוצת המזון האמריקאית Mars מצד אחד ושל ברייטפוד הסינית מצד שני. בתקופה האחרונה שתי המעצמות מתקוטטות על קניין רוחני, מכסים, וסוגיות אחרות, תוך מעורבות ישירה ובהובלת נשיא ארה"ב דונלד טראמפ.

המגזין האמריקאי Quartz הכתיר את ישראל כ"עתיד של תעשיית המזון בעולם"

"לישראל יש רגישות מיוחדת לנושא של השקעות סיניות בארץ עקב התלות שלנו בעולם השקעות ההייטק בארה"ב", אומר זאב הולצמן, מייסד קרן ההון סיכון גיזה. לדבריו, מלחמת הטכנולוגיה העולמית בין סין לארה"ב גולשת לאירופה ובאופן טבעי משפיעה גם על ישראל.

הולצמן מציין שהוא שותף גם בקרנות של JVP, ולטענתו, גם בלי קשר לסינים, חברות גלובליות בכלל לא צריכות לקבל גישה לסבסוד ממשלתי של חממות טכנולוגיות:

"הם לא צריכות לקבל גישה להשקעות על חשבון המדינה, יש להם מספיק כסף לממן את עצמם. מי שצריך לגשת זה רק קרנות הון סיכון וגופים פיננסים אסטרטגיים, שיכולים לטפח סטארט-אפים ולא להעביר את הטכנולוגיה לבעלי עניין שמה שמעניין אותם זה רק לנכס לעצמם את הטכנולוגיה. התנגדתי גם לכך ששטראוס זכו במכרז לחממת מזון באשקלון וטבע ופיליפס זכו במכרז למחקר רפואי ברעננה – זה אבסורד לתת להן תמרוץ. מה פתאום שהמדינה תסבסד אותם?".

הצי השישי כבר לא מרגיש בבית

דבריו של הולצמן על ה"רגישות להשקעות סיניות" אינם נאמרים בחלל ריק. בתחילת השנה דווח כי בביקורו בישראל, היועץ האמריקאי לביטחון לאומי, ג'ון בולטון, הביע דאגה מפני חדירת טכנולוגיות סיניות לישראל, בהן של חברות התקשורת וואווי ו-ZTE, לצד חשש מפני המעורבות הסינית בבניית החלק החדש של נמלי חיפה ואשדוד. נמל חיפה יורחב ויופעל בשנים הקרובות על ידי חברת SIPG הסינית, והדבר יקשה על הצי השישי של ארה"ב לראות בו נמל בית.

בנוסף, מחקר אמריקאי המליץ לאחרונה לממשל טראמפ לפקח על השקעות סיניות בטכנולוגיות ישראליות. לפי הדו"ח של מכון ראנד, הפיקוח נדרש כדי לצמצם את הסיכון הביטחוני לישראל עצמה ולמנוע בעקיפין גם פגיעה ביטחונית באינטרסים של ארצות הברית.

המעורבות הסינית בישראל ניכרת כאמור גם בתחומי התשתיות, כמו למשל בפרויקט הרכבת הקלה בגוש דן, מנהרות הכרמל, ובנמלים החדשים כאמור. לפי מחברי הדו"ח, "המעורבות הסינית בישראל עלולה לגרום לדאגה בוושינגטון נוכח המתח בין ארה"ב לסין".

ארץ הקודש היא העתיד של תעשיית המזון

ישראל נחשבת למובילה עולמית בטכנולוגיות מזון וחקלאות ואת המוניטין הזה אפשר למנף בתקופה של מודעות גוברת למשבר אקלים. כך למשל, בכתבה נרחבת שפורסמה בתחילת השנה במגזין האמריקאי Quartz, ישראל הוכתרה כ"עתיד של תעשיית המזון", עם פיתוחים כמו תחליף בשר שגדל במעבדה וממתיקים מלאכותיים.

לפי הכתבה, "ישראל, עם הנוף הצחיח שלה והיצע המים הדליל, כבר החלה להתמודד עם ההתחממות הגלובלית שעדיין לא עיצבה מחדש חלקים אחרים בעולם שבהם מגדלים מזון. הודות לנסיבות הגאוגרפיות שלהם, הישראלים חצבו דרכים חדשניות והתגברו על בעיות חקלאיות, באופן שכבר מעורר תשומת לב בעולם". הכשר שכזה למובילות הישראלית בתחום המזון, ניתן לפני כשנה בעסקת הענק של רכישת פרוטרום, המייצרת תמציות טעם וריח, על ידי IFF האמריקאית תמורת 7 מיליארד דולר.

הוסיפו את זמן ישראל כמקור מועדף בגוגל

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
0

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
עוד 800 מילים
כל הזמן // יום רביעי, 21 באוקטובר 2026
מה שחשוב ומעניין עכשיו

הגסת׳ אישר כי ביקר בישראל ושוחח עם נתניהו

״תוכן השיחה בינינו אינו משהו שאדבר עליו, אבל הם היו שותפים טובים, ואני מעריך זאת", אמר שר הביטחון האמריקאי לעיתונאים ● דיווח: וויטקוף וקושנר יניחו בפני פוטין הצעה חדשה לסיום המלחמה באוקראינה

ב"אקסיוס" מדווחים כי שליח הבית הלבן סטיב וויטקוף ייפגש היום בסנט פטרסבורג עם נשיא רוסיה ולדימיר פוטין, ויציג בפניו הצעה חדשה לסיום המלחמה באוקראינה. בפגישה צפוי להשתתף באופן וירטואלי גם ג'ארד קושנר, חתנו ויועצו של הנשיא דונלד טראמפ.

רויטרס
רויטרס, 07:01 עריכה

שר הביטחון של ארצות הברית, פיט הגסת', אישר הלילה כי ביקר חיילים אמריקאים בישראל ונפגש עם ראש הממשלה בנימין נתניהו. "ביקרתי את חיילינו והייתה לי הזדמנות לשוחח עם ראש הממשלה. מטבע הדברים, תוכן השיחה בינינו אינו משהו שאדבר עליו, אבל הם היו שותפים טובים, ואני מעריך זאת", אמר הגסת' לעיתונאים.

הוסיפו את זמן ישראל כמקור מועדף בגוגל

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
0

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
לכל העדכונים עוד 2 עדכונים
המבצר
תיעוד המלחמה שהכריזה ממשלת נתניהו על הדמוקרטיה הישראלית
365
אירועים מתועדים
77
תיקים
19,814
מקורות מקושרים

השאלות שצריך לשאול בדרך לקלפי

כשהסקרים לא מחמיאים לפוליטיקאי, התגובה הרגילה היא שהסקר היחיד שחשוב הוא יום הבחירות. אבל האם זה באמת כך? ואיזה מין סקר זה?

הבחנה חשובה היא בין סקר דעת קהל לסקר דמוגרפי. הבחירות באמת אמורות להיות מין סקר דעת קהל. הבוחרים אמורים לנצל את הבחירות כדי להביע את דעתם על נבחרי הציבור.

דרור פייטלסון הוא פרופסור למדעי המחשב באוניברסיטה העברית. אספן של כל מיני דברים, ובפרט של נתונים, מספרים, ופסלוני צבים. שואף להקשות על מי שמנסה לרדד ולהטות את השיח הציבורי על ידי טענות בלתי מבוססות והפצת פייק ניוז. מאמין גדול בכך שיכול להיות כאן הרבה יותר טוב.

הוסיפו את זמן ישראל כמקור מועדף בגוגל
תכנים המתפרסמים בזירת הבלוגים של זמן ישראל מייצגים את כותביהם בלבד. הדעות, העובדות וכל תוכן המוצג בפוסט זה הם באחריות הכותב/ת וזמן ישראל אינו נושא באחריות להם. במקרה של תלונה, אנא צרו קשר.

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
0

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
לפוסט המלא עוד 1,032 מילים

הנס הכלכלי של נתניהו: משלמים יותר, מקבלים פחות

סרטון התעמולה שפרסם נתניהו, שבו פירט את "הישגיו" הכלכליים, שובר שיאים של ציניות, אפילו בסטנדרטים שלו ● הוא הציג את העלאות המיסים, קריסת חלום הדירה והקיפאון במאבק במונופולים כ"הישגים כבירים", ואף הגדיר את הכלכלה שהעדיפה בטלה על פני האזרח העובד כ"כלכלה חופשית" ● פרשנות

לכתבה המלאה עוד 808 מילים ו-4 תגובות
אמיר בן-דוד

הניצחון המוחלט שחיסל את מדינת ישראל

עברו כמה ימים מאז התפרסמו תוצאות בחירות 2026. פתקי ההצבעה עדיין מתעופפים ברוח הסתיו. קולות החיילים והימאים נספרו עד תומם. התוצאות היכו בכל מי שעוד נותרה בהם תקווה להחליף את ממשלת טבח ה-7 באוקטובר והמלחמות שבאו לאחריו.

מטות מפלגות גוש השינוי נטושים. שלטי הניצחון מושלכים בפינה. בערוץ 14 עדיין חוגגים. ינון מגל, חבוש בכובע "הניצחון המוחלט", מראיין את השרים המיועדים.

גילה לבני זמיר היא חיפאית, יזמית אורבנית-חברתית, יועצת תקשורת ופובליציסטית, כיהנה כמנכ"לית המרכז הישראלי-הדרוזי ויועצת תקשורת בפוליטיקה ארצית ובמוניציפלית. בוגרת התוכנית למנהיגות חברתית במרכז מנדל צפון. בעלת BA בתקשורת, רוח וחברה ובעיצוב תקשורת חזותית מהמרכז האקדמי לעיצוב וחינוך ויצ״ו חיפה. נשואה, אם ל-3 וסבתא ל-5.

הוסיפו את זמן ישראל כמקור מועדף בגוגל
תכנים המתפרסמים בזירת הבלוגים של זמן ישראל מייצגים את כותביהם בלבד. הדעות, העובדות וכל תוכן המוצג בפוסט זה הם באחריות הכותב/ת וזמן ישראל אינו נושא באחריות להם. במקרה של תלונה, אנא צרו קשר.

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
2

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
אני מהצד השני... האתר שלכם ילדותי. למרות כשרונות הכתיבה הנהדרים שבשמאל . בביטאון זה הטקסט הוא ברמה של ילד בכיתה ג'. במדינת ישראל אפשר לקנות חזיר, ולאכול אותו ביום כיפור. אפשר לשרוף את ... המשך קריאה

אני מהצד השני… האתר שלכם ילדותי. למרות כשרונות הכתיבה הנהדרים שבשמאל . בביטאון זה הטקסט הוא ברמה של ילד בכיתה ג'.
במדינת ישראל אפשר לקנות חזיר, ולאכול אותו ביום כיפור. אפשר לשרוף את דגל ישראל ולהניף את דגל אשף. אפשר לשלוח את ראש הממשלה לחקירות ולמשפט של שש שנים המבוסס על האשמות מופרכות. אז על מה בדיוק הטענות… את יוצאים בהאשמות מגוכחות.
אם אתם רוצים להשפיע תכתבו ברצינות. מה החזון למדינה, ואיזה שינויים יחזקו את האימון בין הצדדים. וכן תורידו את הטונים ותעברו לדיבור מכבד.

לפוסט המלא עוד 963 מילים ו-2 תגובות

המרוץ ל-61

הקישו על שם מפלגה או רחפו מעליו למידע נוסף.

מנדטים בסקרי זמן ישראל, שבוע אחר שבוע

קואליציות אפשריות לפי הסקר האחרון

*הרשימה המשותפת ורע"ם עשויות לתמוך בקואליציה בלי להצטרף אליה רשמית

עמדות המפלגות בסוגיות מרכזיות

נתניהו הבטיח "ניצחון מוחלט", אבל חלק מהלוחמים חזרו מהקרבות עם אשמה, בושה ותחושת בגידה ● פרופסור יוסי לוי בלז מזהיר: כשהחברה מצפה מהם להיות גיבורים, היא עלולה להשאיר אותם לבד עם פצעים מוסריים שמגבירים את הסיכון לאובדנות ● מי יישא באחריות למחיר שלא נכנס לסיפור הגבורה?

לכתבה המלאה עוד 1,796 מילים

צעד אחד קדימה - גידול ילדים בתקופת משבר במערכת החינוך

כהורים, אנו נוטים לתהות מהו תפקידנו בהצלחת ילדינו – בבית הספר, באקדמיה ובחיים עצמם. זוהי שאלה מורכבת שאין לה תשובה אחת. למען האמת, במרוץ החיים השוחק שבין גידול הילדים לעבודה ולמטלות הבית, רבים מאיתנו פשוט שוכחים לעצור ולשאול את השאלה הזו. אנו פועלים מכוח האינרציה, ללא תכנון מוגדר מראש.

את הספר "צעד אחד קדימה" של אלמה אמיר (שם עט) קראתי בנשימה אחת, לא יכולתי להניחו מידי. הוא פקח את עיניי והדהד בתוכי בעוצמה. כל פסקה בו הייתה מוכרת לי, הן כאימא, שחוותה זאת עם ילדיה, הן כאשת אקדמיה, המלמדת קורסי מתמטיקה לתלמידי הנדסה זה כשלושים שנה. למרות ניסיוני, הספר גרם לי לעצור ולחשוב על הדברים מחדש, לחבר את הנקודות שבין הגיל הרך לעולם המבוגרים.

שרה מיברג היא ד"ר למתמטיקה ומרצה בכירה באקדמיה זה כשלושה עשורים.

הוסיפו את זמן ישראל כמקור מועדף בגוגל
תכנים המתפרסמים בזירת הבלוגים של זמן ישראל מייצגים את כותביהם בלבד. הדעות, העובדות וכל תוכן המוצג בפוסט זה הם באחריות הכותב/ת וזמן ישראל אינו נושא באחריות להם. במקרה של תלונה, אנא צרו קשר.

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
0

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
לפוסט המלא עוד 884 מילים
זירת הבלוגים
הזמן שלך לומר את דעתך
הצטרפות

על מגש הכסף הקטארי

הדיווחים החדשים על פעילותו של אוריך למען קטאר בזמן המלחמה מעוררים שאלות קשות ● מי שפועל בצמרת סביבתו של ראש הממשלה אינו יכול להפוך את הקרבה לשלטון לנכס מסחרי ● בלתי נתפס שגם כיום אוריך ממשיך לעבוד לצד נתניהו, כשאין בלשכה אף בלם או שומר סף שיכול למנוע זאת ● פרשנות

לכתבה המלאה עוד 891 מילים ו-1 תגובות

למקרה שפיספסת

חילופי האיומים הפומביים מסתירים מאמצי תיווך קדחתניים לקראת בחירות האמצע ● במקביל, משמרות המהפכה מאותתים מוכנות באמצעות תרגיל טילים נרחב ותקיפת מכליות עוגנות ● על רקע האזכורים האמריקאיים ל"אם כל הפצצות", בטהרן נזהרים מפעולה צבאית ומעכבים את הפעלת הצנטריפוגות ● פרשנות

לכתבה המלאה עוד 615 מילים
זירת הדמוקרטיה
כל מה שצריך לדעת כדי לשמור על ישראל ליברלית

הקופים של העולם התחתון

הקופה שרוססה בענני בושם, הקוף שנקשר לאסלה, וזה שנמצא בפח זבל בירושלים: 100 קופי גונון ירוק הוברחו לישראל על גבי רחפנים בגבול מצרים, 70 מתוכם הגיעו למקלט הקופים ביער בן שמן, שם הם עוברים שיקום ממושך והתרגלות לחיים בחברת בני מינם ● ד"ר תמר פרדמן, מנהלת המקלט: "הם מגיעים שבורים, רמת האכזריות עולה כל הזמן"

לכתבה המלאה עוד 1,385 מילים

עיריית אשקלון סוגרת את צינור הכספים המפוקפק

תחקיר זמן ישראל חשף כיצד השתלטה עיריית אשקלון על חברה של הסוכנות היהודית והזרימה דרכה עשרות מיליוני שקלים לגופים פרטיים, בניגוד למנהל התקין ● העירייה ניסתה לכאורה להכשיר את ההתקשרות בדיעבד באמצעות חוות דעת משפטית, ולבסוף הודיעה בחטף על סגירת הרשת ● אלא שהשאלות על הכספים, מינויי המקורבים והאחראים למחדלים נותרו ללא מענה

לכתבה המלאה עוד 2,693 מילים

תגובות אחרונות

ההתערבות הבוטה של נשיא ארצות הברית בבחירות בישראל לא הגיעה בחלל ריק אלא כתוצאה ממסע שידול של נתניהו ● השימוש ביחסים בינלאומיים כנכס פוליטי אישי הוא ערבוב פסול וריקבון שלטוני המציג אותנו כמדינת חסות במקום דמוקרטיה ריבונית ● פרשנות

לכתבה המלאה עוד 684 מילים ו-6 תגובות

טראמפ לוקח צד - אבל לא יעביר בוחרים מצד לצד

התמיכה החד-משמעית של נשיא ארצות הברית בנתניהו והאיום המרומז על הבוחרים מהווים הישג פוליטי לראש הממשלה, שמצליח להלהיב את הבייס ● עם זאת, קשה להניח שהמהלך ישכנע את מצביעי גוש השינוי לנטוש את איזנקוט ● הבוחרים זוכרים היטב מי חתום על הבידוד המדיני והאסון הביטחוני הגדול בתולדות המדינה ● פרשנות

הוסיפו את זמן ישראל כמקור מועדף בגוגל

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
7

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
בסוף השבוע האחרון נסגר הדיל הגדול שילווה את הפוליטיקה הישראלית לשנתיים הקרובות לפחות: טראמפ תומך מלא מלא בביבים שקרניהו בדרך להסכם שלום בין ישראל לסעודיה שיקנה לו באופן מוחלט וסופי את ח... המשך קריאה

בסוף השבוע האחרון נסגר הדיל הגדול שילווה את הפוליטיקה הישראלית לשנתיים הקרובות לפחות: טראמפ תומך מלא מלא בביבים שקרניהו בדרך להסכם שלום בין ישראל לסעודיה שיקנה לו באופן מוחלט וסופי את חלום חייו – פרס נובל לשלום. וזהו הדיל והתסריט המדויק: אחרי בחירות האמצע בארצות הברית ב-3 בנובמבר 2026 פורצת מלחמת איראן השלישית ביוזמת תקיפה מקדימה של ארצות הברית. על רקע המלחמה מוקמת בישראל ממשלת אחדות רוטציונית. גדי איזנקוט הוא ראש הממשלה הראשון ברוטציה לשנתיים. ביבים שקרניהו שלא יכול להיות שר שומר על מעמדו הפוליטי בממשלה כמשקיף בקבינט, בדיוק כפי שאריה דרעי היה משקיף-משתתף בקבינט בשלוש השנים האחרונות, והדבר עבר את הכשר בג"ץ. משקיף-משתתף בקבינט כן, שר לא. שרי הליכוד האחרים ממשיכים לתפקד כשרים בממשלה על פי בחירתו של ביבים שקרניהו. עוד חברים בממשלת האחדות החירומית: אביגדור ליברמן, בצלאל סמוטריץ' (אם ירצה בכך ויקבל את אישור הרבנים שלו), עפר וינטר (אם יעבור את אחוז החסימה בבחירות בישראל בשבוע הבא) וגם נפתלי בנט ויאיר לפיד (אם ירצו בכך) להזכירכם, לפיד היה מוכן להיכנס לממשלת החירום הלאומית שהוקמה אחרי טבח 7 באוקטובר רק אם ביבים שקרניהו יפטר את פיתמר בן זונה ואת שרי חולשה יהודית. אז, סירב ביבים שקרניהו להצעה, ולפיד נשאר בחוץ. הפעם פיתמר בן זונה יישאר כחלק מהדיל עם טראמפ מחוץ לממשלה. ופיתמר בן זונה כבר הבין זאת אתמול. לא סתם הוא אמר ש"ביבים שקרניהו כבר החליט לא להכניס אותי לממשלה הבאה שלו. הוא נכנע ללחץ של האיחוד האירופי ושל מדינאים אירופיים". פיתמר בן זונה יודע שאת הדיל הגדול לא סגרו האירופים עם ביבים שקרניהו. ביבים שקרניהו בז ומזלזל באירופים. אבל פיתמר בן זונה יודע שגם לו אסור להסתכסך עם דונלד טראמפ ולכן הוא שומר את נשיא ארה"ב והאיש שקובע כאן הכל מבחינה מדינית בטחונית, מחוץ לחיצי הביקורת שלו. ועוד דבר קטן אבל חשוב. במסגרת הדיל החלו השב"כ ומשטרת ישראל לפעול אתמול ביהודה ושומרון במלוא הכח נגד ארגון הטרור היהודי, נוער הזוועות שאנשיו מזוהים פוליטית עם פיתמר בן זונה. 8 נעצרו כבר בחשד שהשתתפו בנסיון הרצח של צלמת הוושינגטון פוסט היידי לוין או בתקיפת הדיפלומטים האירופים בעיירה הנוצרית הפלשטנאצית טייבה. זה הדיל, הוא סוכם, הוא סגור בין כל הצדדים (הפוליטיקאים הישראלים, ארה"ב, סעודיה, המפרציות) והוא יתבצע. חכו ותראו.

אתה כותב: "כאילו הוא לא חתום על האסון הביטחוני הכבד ביותר שהיה כאן מאז ומעולם, ועכשיו גם על הבידוד המדיני" ומה עם הכישלון הכלכלי? על זה הוא לא חתום? את זה שכחת שלום? איך הוא מכר את העתי... המשך קריאה

אתה כותב: "כאילו הוא לא חתום על האסון הביטחוני הכבד ביותר שהיה כאן מאז ומעולם, ועכשיו גם על הבידוד המדיני" ומה עם הכישלון הכלכלי? על זה הוא לא חתום? את זה שכחת שלום? איך הוא מכר את העתיד של ילדינו לחרדים?

לכתבה המלאה עוד 746 מילים ו-7 תגובות

מלכת התעתועים

34 ימים לפני כניסתה לכלא, הזמינה אליזבת הולמס אל ביתה את היוצרים נייתן פילדר ולאנס אופנהיים ● התוצאה היא מסע פסיכולוגי מטלטל בן שלוש שעות השובר את גבולות הז'אנר התיעודי ומותיר את הצופים – ואת הבמאים עצמם – חסרי אונים מול ההבדל בין אמת ושקר ● בארצות הברית כבר מדברים על הסרט כדוקו הראשון שיתמודד באוסקרים בקטגוריית הסרט הטוב של השנה

לכתבה המלאה עוד 1,258 מילים

כולם מדברים על נפט, אף אחד לא מדבר על דשן

בחצי השנה האחרונה התרגלנו למדוד את המשבר במפרץ בדולרים לחבית נפט, וכמעט שכחנו משבר נוסף שמאיים על אספקת המזון העולמית: המחסור בדשנים ● כעת מזהיר האו"ם כי ללא הסכם שיבטיח מעבר בטוח של ספינות המובילות דשנים במצר הורמוז, הביטחון התזונתי במדינות רבות עלול להיפגע ומחירי הדגנים עלולים לזנק בחדות ● פרשנות

לכתבה המלאה עוד 549 מילים

אפליה וגזענות כלפי מזרחים

מ"מ ראש הסגל של נתניהו קרא לח"כים מהליכוד "בבון" ו"מרוקאי מפגר" ● מקורבו ואיש סודו של ראש הממשלה הוקלט אומר על "הלא־אשכנזי" ש"הצלחנו להטריף את השנאה הזאת" ● חברי הקואליציה הפילו את בקשת הבדיקה של מבקר המדינה על אפליית בנות ספרדיות בסמינרים ● ונתניהו עצמו אמר ש"קפץ לי הגן המזרחי" ● התיעוד המלא של יחס הממשלה וסביבתה כלפי מזרחים

ענת סרגוסטי, מיקי רוזנטל, רונית אנטלר ואחריםאודות הפרויקט
הוסיפו את זמן ישראל כמקור מועדף בגוגל

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
0

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
לכתבה המלאה עוד 3,338 מילים

צה"ל מאבד שליטה בגדה המערבית בגיבוי מדיני שקט

גורם ביטחוני מתאר כיצד צה"ל כמעט הפסיק לעצור פורעים יהודים בשטחי B בגדה המערבית ● עשרות נערים מסכלים מעצרים וחשודים מספיקים להשמיד ראיות ולתאם גרסאות ● הפסקת השימוש בצווי מעצר מנהליים נגד יהודים צמצמה את כלי האכיפה, ובשטח הפורעים כבר מכתיבים את הכללים ● פרשנות

הוסיפו את זמן ישראל כמקור מועדף בגוגל

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
0

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
לכתבה המלאה עוד 793 מילים
סגירה
בחזרה לכתבה

עיתונות איכותית מתקיימת בזכות קוראים שתומכים בה

תמכו בנו

עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית היא יסוד הכרחי לחברה חופשית ובריאה.

ישראל מתמודדת עם מתקפה חסרת מעצורים על יסודות הדמוקרטיה ועל כל המוסדות הממלכתיים שלה. ובמקביל, התקשורת הישראלית מאבדת את עצמאותה ואת יכולתה לבקר את השלטון. זמן ישראל הוכיח שאפשר גם אחרת: שניתן ליצור עיתונות חופשית, אחראית, ביקורתית ונחושה, המגינה על שלטון החוק ועל זכות הציבור לדעת.

תמיכתכם תאפשר לנו להמשיך לפרסם תחקירים, ניתוחים וכתבות עומק הנשענים על עובדות, ועל עבודה עיתונאית מקצועית ויסודית.