מכרז הפוד-טק הגדול ייסגר מחר

מלחמת סין-ארה״ב מגיעה לקרית שמונה

תנובה שבשליטה סינית מתמודדת מול JVP ו-Mars האמריקאית על 100 מיליון שקל מכספי המדינה, להקמת חממת הפוד-טק באזור קרית שמונה ● המשמעות היא גישה לחזית המחקר של תעשיית המזון בישראל ● ברקע המכרז, המלחמה בין סין לארה"ב על ההגמוניה הכלכלית בעולם

אראל מרגלית, מייסד JVP ותנובה (צילום: יוסי זליגר והדס פרוש / פלאש 90)
יוסי זליגר והדס פרוש / פלאש 90
אראל מרגלית, מייסד JVP ותנובה

מכרז ממשלתי להקמת חממת טכנולוגיית מזון באזור הצפון הופך לנקודת ציון משמעותית במלחמה הכלכלית בין סין לארה"ב. שתי המעצמות מתקוטטות ביניהן גם על ההגמוניה הטכנולוגית בעולם, וגישה סינית לחזית של מחקר המזון בישראל תעניק לה יתרון גדול במאבק הזה. זכייה סינית עלולה גם להגביר את החששות הקיימים בארה"ב מהמעורבות הגוברת של סין בכלכלת ישראל.

סין מתמודדת במכרז באמצעות חברת תנובה שבשליטתה ומולה ניצבת קרן ההון סיכון JVP שניגשה למכרז יחד עם תאגיד המזון האמריקאי Mars.

הקבוצה הזוכה תיקבע עד מחר על ידי רשות החדשנות הישראלית, ותזכה במענק ממשלתי של 100 מיליון שקל להפעלת החממה באזור קרית שמונה וצפת. ועדה ברשות החדשנות תתכנס לדון בשתי ההצעות היום בערב, ועם החברים בה נמנים ראש הרשות ד"ר עמי אפלבום, אהרן אהרן המנכ"ל, וכן נציגי משרדי האוצר והכלכלה, לצד 4 נציגי ציבור.

זאב הולצמן: "לישראל יש רגישות מיוחדת להשקעות סיניות עקב התלות שלנו בהשקעות ורכישות ההייטק מארה"ב"

כאמור, המכרז הענק מרכז עניין על רקע מלחמת הסחר העולמית בין סין לארה"ב. זאת, מאחר שתנובה נשלטת על ידי ברייטפוד הסינית, כך שאם היא תזכה, הסינים יקנו אחיזה רחבה בקניין הרוחני (IP) של תעשיית המזון הישראלית הנחשבת למובילה בעולם.

בישראל יש כ-400 חברות פוד-טק וכל אחת מהן תוכל להתמודד על השקעה של 5 מיליון שקל לפחות, בדומה לחממות אחרות שכבר פועלות בארץ, בתחומי סייבר וטכנולוגיות אחרות.

תנובה ניגשה למכרז יחד עם קרן Finistere האמריקאית, פלטפורמת ההון סיכון OurCrowd וחברת המשקאות הישראלית טמפו. הקונסורציום של תנובה צפוי להשקיע 100 מיליון דולר בחברות פוד-טק בישראל.

אדם עובר ליד חנות הלבשה אמריקאית בבייג'ינג (צילום: AP Photo/Ng Han Guan)
אדם עובר ליד חנות הלבשה אמריקאית בבייג'ינג (צילום: AP Photo/Ng Han Guan)

קרן ההון סיכון JVP ברשות אראל מרגלית, חברה כאמור לתאגיד המזון האמריקאי Mars, שעשוי לקבל גישה לאקוסיסטם של מחקר המזון בישראל. ב-Mars הצהירו שבכוונתם לתמוך בתעשיית הסטארט-אפ הישראלית ולשתף פעולה עם גופי מחקר מקומיים, בהם גם האוניברסיטה העברית והטכניון בחיפה, ששותפים בקבוצה זו לצורך המכרז.

לצד המענק של משרד הכלכלה כאמור, החממה תזכה להקצאת קרקע בפטור ממכרז ולהטבות במסגרת החוק לעידוד השקעות הון.

מחקר אמריקאי המליץ לממשל טראמפ לפקח על השקעות סיניות בטכנולוגיות ישראליות כדי למנוע פגיעה באינטרסים של ישראל וארה"ב

בעלת השליטה בתנובה, ברייטפוד, היא יצרנית החלב הרביעית בגודלה בסין, שקנתה לפני כחמש שנים קצת יותר ממחצית מתאגיד המזון הישראלי – 56%, לפי שווי של 8.6 מיליארד שקל. ההשתלטות של ברייטפוד על תנובה זכתה לביקורת ציבורית, מתוך חשש שהסינים קיבלו דומיננטיות גדולה מדי בביטחון התזונתי של ישראל.

מה פתאום שהמדינה תסבסד אותם?

המכרז נתפס כחלק ממלחמת הסחר הגלובלית, נוכח המעורבות של קבוצת המזון האמריקאית Mars מצד אחד ושל ברייטפוד הסינית מצד שני. בתקופה האחרונה שתי המעצמות מתקוטטות על קניין רוחני, מכסים, וסוגיות אחרות, תוך מעורבות ישירה ובהובלת נשיא ארה"ב דונלד טראמפ.

המגזין האמריקאי Quartz הכתיר את ישראל כ"עתיד של תעשיית המזון בעולם"

"לישראל יש רגישות מיוחדת לנושא של השקעות סיניות בארץ עקב התלות שלנו בעולם השקעות ההייטק בארה"ב", אומר זאב הולצמן, מייסד קרן ההון סיכון גיזה. לדבריו, מלחמת הטכנולוגיה העולמית בין סין לארה"ב גולשת לאירופה ובאופן טבעי משפיעה גם על ישראל.

הולצמן מציין שהוא שותף גם בקרנות של JVP, ולטענתו, גם בלי קשר לסינים, חברות גלובליות בכלל לא צריכות לקבל גישה לסבסוד ממשלתי של חממות טכנולוגיות:

"הם לא צריכות לקבל גישה להשקעות על חשבון המדינה, יש להם מספיק כסף לממן את עצמם. מי שצריך לגשת זה רק קרנות הון סיכון וגופים פיננסים אסטרטגיים, שיכולים לטפח סטארט-אפים ולא להעביר את הטכנולוגיה לבעלי עניין שמה שמעניין אותם זה רק לנכס לעצמם את הטכנולוגיה. התנגדתי גם לכך ששטראוס זכו במכרז לחממת מזון באשקלון וטבע ופיליפס זכו במכרז למחקר רפואי ברעננה – זה אבסורד לתת להן תמרוץ. מה פתאום שהמדינה תסבסד אותם?".

הצי השישי כבר לא מרגיש בבית

דבריו של הולצמן על ה"רגישות להשקעות סיניות" אינם נאמרים בחלל ריק. בתחילת השנה דווח כי בביקורו בישראל, היועץ האמריקאי לביטחון לאומי, ג'ון בולטון, הביע דאגה מפני חדירת טכנולוגיות סיניות לישראל, בהן של חברות התקשורת וואווי ו-ZTE, לצד חשש מפני המעורבות הסינית בבניית החלק החדש של נמלי חיפה ואשדוד. נמל חיפה יורחב ויופעל בשנים הקרובות על ידי חברת SIPG הסינית, והדבר יקשה על הצי השישי של ארה"ב לראות בו נמל בית.

בנוסף, מחקר אמריקאי המליץ לאחרונה לממשל טראמפ לפקח על השקעות סיניות בטכנולוגיות ישראליות. לפי הדו"ח של מכון ראנד, הפיקוח נדרש כדי לצמצם את הסיכון הביטחוני לישראל עצמה ולמנוע בעקיפין גם פגיעה ביטחונית באינטרסים של ארצות הברית.

המעורבות הסינית בישראל ניכרת כאמור גם בתחומי התשתיות, כמו למשל בפרויקט הרכבת הקלה בגוש דן, מנהרות הכרמל, ובנמלים החדשים כאמור. לפי מחברי הדו"ח, "המעורבות הסינית בישראל עלולה לגרום לדאגה בוושינגטון נוכח המתח בין ארה"ב לסין".

ארץ הקודש היא העתיד של תעשיית המזון

ישראל נחשבת למובילה עולמית בטכנולוגיות מזון וחקלאות ואת המוניטין הזה אפשר למנף בתקופה של מודעות גוברת למשבר אקלים. כך למשל, בכתבה נרחבת שפורסמה בתחילת השנה במגזין האמריקאי Quartz, ישראל הוכתרה כ"עתיד של תעשיית המזון", עם פיתוחים כמו תחליף בשר שגדל במעבדה וממתיקים מלאכותיים.

לפי הכתבה, "ישראל, עם הנוף הצחיח שלה והיצע המים הדליל, כבר החלה להתמודד עם ההתחממות הגלובלית שעדיין לא עיצבה מחדש חלקים אחרים בעולם שבהם מגדלים מזון. הודות לנסיבות הגאוגרפיות שלהם, הישראלים חצבו דרכים חדשניות והתגברו על בעיות חקלאיות, באופן שכבר מעורר תשומת לב בעולם". הכשר שכזה למובילות הישראלית בתחום המזון, ניתן לפני כשנה בעסקת הענק של רכישת פרוטרום, המייצרת תמציות טעם וריח, על ידי IFF האמריקאית תמורת 7 מיליארד דולר.

עוד 800 מילים
כל הזמן // יום ראשון, 15 ביוני 2025
מה שחשוב ומעניין עכשיו
אמיר בן-דוד

זוהי רק ההתחלה

מלחמת ישראל-איראן היא לא אירוע ביטחוני שעומד להתייצב ולהיפתר תוך זמן קצר. יכול להיות שנחזה בהמשך בנפילתו של המשטר באיראן ובעיצוב מחדש של פני המזרח התיכון. יכול להיות שאנו עדים עכשיו ל"רגע המורשת", שיגדיר לדורות הבאים את עידן נתניהו, ויגמד את כל מה שקדם לו. על הדעת עולים גם תסריטים אחרים, מבהילים בהרבה, שעל מנת לשמור על חוסן נפשי הכרחי, עדיף להדחיק לעת עתה

הבניין בבת ים שנפגע מהטיל האיראני. 15 ביוני 2025 (צילום: חיים גולדברג/פלאש90)
חיים גולדברג/פלאש90
היום ה־618 למלחמה ● 53 חטופים עדיין בעזה

ארבעה נעדרים בבת ים, צה״ל יירט 20 כטב״מים בשעה

10 נהרגו בטמרה ובת ים הלילה, יום עבודה נוסף נדרש בזירה בבת ים ● רס״ל נועם שמש נהרג בחאן יונס ● דובר צה״ל בערבית פרסם לראשונה אזהרת פינוי לאיראנים ● מאז החל צה"ל במבצע נגד תוכנית הגרעין האיראנית שוגרו כ־280 טילים בליסטיים לעבר ישראל, צה"ל תקף 720 נכסים שונים בכ־170 גיחות ברחבי איראן ● נדחה שימוע ההדחה שנקבע ליועצת המשפטית לממשלה

עוד 38 עדכונים

בזמן שצה"ל מכה באיראן, נתניהו תוקף את העתיד שלנו

שבוע שעבר נרשם רגע מכונן בכנסת: רגע לפני שמערכת הביטחון הגיעה, אולי, לשיא יכולותיה המבצעיות בלב טהרן – ראש הממשלה נתניהו הניע מהלך פרלמנטרי שעלול בעתיד למחוק את היתרון הטכנולוגי והצבאי של ישראל מול צבאות אחרים ● פרשנות

עוד 653 מילים ו-1 תגובות

במקום ברית אזורית - מלחמת דת

זוכרים שבמתקפה הראשונה של איראן על ישראל כל המזרח התיכון גונן על ישראל? סעודיה, האמירויות, ירדן, ארצות הברית ומדינות אירופיות? התוצאה הייתה מדהימה. כמעט אפס פגיעות בישראל, ומכה מורלית קשה לאיראן.

מי שהצטיינה בקואליציית ההגנה על ישראל במתקפה הראשונה של איראן הייתה ירדן, שיירטה את כל הכטב"מים שעברו תחת שמיה. הפעם היא סייעה ביירוט בלילה שחלף, אך חזרה בה מהסיוע במהלך הלילה, ונקווה שתמשיך לסייע בהמשך. במקום למנף את ההתייצבות האזורית ההיסטורית לברית מזרח תיכונית מדהימה, בנימין נתניהו העדיף את בית הכנסת על הר הבית שהבטיח לאיתמר בן גביר, ואת תכנית ההכרעה של בצלאל סמוטריץ'. סעודיה הבהירה באופן חד משמעי – נתניהו חייב להחליט בינה לבין בן גביר וסמוטריץ', ונתניהו בחר "בשותפיו".

פנחס ענברי הוא חוקר בכיר של מזרח התיכון, עיתונאי, סופר, תסריטאי ומשורר. מחבר הערכים על הפלסטינים באנציקלופדיה העברית החדשה. שימש שנים רבות חוקר במרכז הירושלמי לענייני ציבור ומדינה. חיבר ספרי עיון על הבעיה הפלסטינית, וספר בלשנות על שורשי השפה העברית "סיפור שורש". הרומנים שחיבר יחד עם אשתו אביבה הם: "על גב סופה" - על אתגרי הקהילות הנוצריות בגליל המערבי בימי המנדט הבריטי מול האסלאם הרדיקלי ומעמד האישה, ו"שומר השאול" עוסק בשחיתות הישראלית.

פוסטים המתפרסמים בבלוגים של זמן ישראל מייצגים את כותביהם בלבד. הדעות, העובדות וכל תוכן המוצג בפוסט זה הם באחריות הבלוגר/ית וזמן ישראל אינו נושא באחריות להם. במקרה של תלונה, אנא צרו קשר.

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
1
נתניהו אוהב להתהדר בהצלחות הצבא ושרותי הבטחון, אבל בחלק שבו הוא אמור לבצע את תפקידו האמיתי, שם הוא מתגלה כגמד מדיני. נתניהו לא מסוגל לבצר בריתות, לא מסוגל לשכנע מנהיגים אחרים לעשות משה... המשך קריאה

נתניהו אוהב להתהדר בהצלחות הצבא ושרותי הבטחון, אבל בחלק שבו הוא אמור לבצע את תפקידו האמיתי, שם הוא מתגלה כגמד מדיני.
נתניהו לא מסוגל לבצר בריתות, לא מסוגל לשכנע מנהיגים אחרים לעשות משהו לטובתנו. ה"תאום" שלו עם טראמפ מסתכם בזה שטראמפ נהנה לראות את נתניהו מבצע בעבורו את העבודה, בלי שהוא צריך לערב את אמריקה במלחמה ולסכן את כוחותיו.

השיטה הקבועה של נתניהו היא לשסות את מערכת הבטחון באוייב, ואז לחכות שאמריקה תביא לו הסכם לחתימה. הוא לא ייזום שום דבר ולא יבצע שום תמרונים מדיניים. ואל תאמרו "הסכמי אברהם" – ההסכמים הללו נכפו על נתניהו ע"י טראמפ לאחר שנתניהו בכלל רצה לספח את הבקעה, וכבר סיפר לכולם שהנה-זה-בא.

גמד מדיני.

עוד 1,037 מילים ו-1 תגובות

לישראל אין את הפריבילגיה למלחמה ארוכה

בן־גוריון קבע עקרונות ברורים לביטחון הלאומי – והם קרסו בזה אחר זה מאז 7 באוקטובר ● המהלך היזום מול איראן הוא חידוש גם לנתניהו ● הטענה ש"לא ניתן לו רוב" בעבר כדי לתקוף – שקרית ● אם לא תקף את איראן עד כה, זו הייתה החלטה שלו ● כעת, כשהלחימה נמשכת והעורף תחת אש, הממשלה חייבת למקד את יעדיה – ולוותר על חלומות של שינוי משטר ● פרשנות

עוד 916 מילים ו-1 תגובות

למקרה שפיספסת

כדי לנצח מול איראן צריך הסכם על עזה

ישראל נכנסה למערכה מאסיבית מול איראן. התקיפות הראשוניות של חיל האוויר נראות כהצלחה מרשימה, עם פגיעה קשה גם במערכות הגרעין, הטילים, וההגנה האווירית וגם בבכירי משמרות המהפכה והצבא.

אבל אין מה להשלות את עצמנו – זו תהיה מלחמה ארוכה וקשה. האיום – גם על העורף הישראלי – הוא רציני, ומצריך מדיניות מפוכחת וחכמה. מדיניות כזו מחייבת ריכוז המאמץ, וריכוז המאמץ מחייב הסכם שיסיים את המלחמה בעזה, יחזיר את כל החטופים, וייבצר משטר אלטרנטיבי לחמאס בעזה.

בועז אצילי הוא פרופסור למדע המדינה ויחסים בינלאומיים באמריקן יוניברסיטי בוושינגטון, מתמחה בלימודי ביטחון וסכסוכי גבולות. בין הספרים שפרסם: Triadic Coercion: Israel’s Targeting of States that Host Non-State Actors (עם ונדי פרלמן) ו-Good Fences, Bad Neighbors: Border Fixity and International Conflict.

פוסטים המתפרסמים בבלוגים של זמן ישראל מייצגים את כותביהם בלבד. הדעות, העובדות וכל תוכן המוצג בפוסט זה הם באחריות הבלוגר/ית וזמן ישראל אינו נושא באחריות להם. במקרה של תלונה, אנא צרו קשר.

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
1
עוד 796 מילים ו-1 תגובות

השליטה בשמי טהרן הפכה לכלי מרכזי בלחץ הישראלי על המשטר

צה"ל ציפה למתקפה איראנית רחבה ומהירה יותר, אך פעולות מקדימות של חיל האוויר והמוסד עיצבו את פני המערכה הנוכחית ● ישראל ממשיכה לתקוף בעומק שטח איראן, מפעילה לחץ תודעתי על הציבור ומקבלת רוח גבית שקטה מהמערב ● היעד: להחזיר את טהרן לשולחן המו"מ כשהיא מוחלשת וללא קלפי מיקוח ● פרשנות

עוד 649 מילים ו-1 תגובות

תגובות אחרונות

זירת הבלוגים
הזמן שלך לומר את דעתך
הצטרפות

שמחה רוטמן רוצה למחוק את הפלסטינים מהמרחב הסמנטי-לשוני, אבל אף אחד לא הולך לשום מקום ● לבנון מתכוננת ליישם את תוכנית הפירוז של מחנות הפליטים הפלסטינים - האם יש לה סיכוי להצליח? ● אחרי האסון בחאג' בשנה שעברה, סעודיה למדה כיצד להתמודד עם החום הקיצוני ● והשבוע ב-2014: חטיפת שלושת הנערים ● קסניה סבטלובה מסכמת שבוע במזה"ת, לפני שפרצה מלחמת ישראל-איראן

עוד 1,191 מילים
היום ה־617 למלחמה ● 53 חטופים עדיין בעזה

גורם ישראלי: חיסול חמינאי "לא מחוץ לתחום" – תלוי בנסיבות

3 נשים נהרגו וכ-20 נפגעים בפגיעה ישירה של טיל איראני בטמרה ● חיל האוויר הפציץ את מאגר הנפט שחרן סמוך לטהרן ● בנוסף, חיל האוויר ביצע תקיפת חיסול בתימן. היעד: רמטכ"ל החות'ים ● יבגניה בלינדר (73) נהרגה במתקפה לצד ישראל אלוני ואתי כהן אנג'ל ● ישראל תקפה בשדה הגז שאחראי לרוב אספקת החשמל באיראן; מתוכננות תקיפות נגד תשתיות נוספות בתגובה לירי על מטרות אזרחיות

עוד 64 עדכונים
היום ה־616 למלחמה ● 53 חטופים עדיין בעזה

איראן שיגרה קרוב למאה טילים, נפילות במרכז ובצפון; 41 פצועים, בהם שניים במצב אנוש

כ"ץ: איראן חצתה קווים אדומים כשירתה טילים לעבר אוכלוסייה אזרחית, משטר האייתוללות ישלם מחיר כבד ● צה"ל אישר: פגענו באתר הגרעין באספהאן; חמינאי: ישראל לא תצא ללא פגע ● איראן: הפלנו מל"ט ישראלי סמוך למתקן הגרעין בפורדו ● גורם בבית הלבן: טראמפ ונתניהו שוחחו על רקע ההסלמה בין ישראל לאיראן ● גורמים אמריקאים: צבא ארה"ב סייע ביירוט

עוד 139 עדכונים

"עולה חשש להוצאה כספית שלא כדין"

מעקב זמן ישראל גילויים חדשים, שחלקם מופיעים במסמכים רשמיים, מחזקים את התמונה שעלתה בתחקירי זמן ישראל, לפיה האקו־פארק באשקלון הועבר לחברה פרטית שאינה עומדת בתנאי המכרז – וזכתה, במסגרת הליך לא תקין, לשורה של "מתנות" מהעירייה ● משרד הפנים דורש תשובות, ובינתיים נחשף כי שני ה"מציעים" השונים לכאורה שנרשמו למכרז הם למעשה שותפים בפרויקט אחר

עוד 1,077 מילים

הפיצול הפנים־חרדי הפך לגלגל ההצלה של נתניהו

הסיעות החרדיות ניהלו אמש משא ומתן לילי לא כדי לסייע לצה"ל, חלילה, אלא במטרה להזרים תקציבים לישיבות ● יהדות התורה התפצלה לרסיסים, לראשונה מזה שנים, וההסכמות שהושגו כוללות סנקציות אישיות – בניגוד לעמדת הרבנים ● התוצאה: הכנסת לא מתפזרת, נוסח החוק המתגבש נותר עמום, וציבור המשרתים שוב נדחק לשוליים ● פרשנות

עוד 941 מילים ו-1 תגובות

הפרויקטור שכ"ץ מינה לטיפול בנוער הגבעות חי בשטחים בבית לא חוקי

חשיפה אביחי תנעמי, שמונה על ידי שר הביטחון ישראל כ"ץ לפרויקטור לטיפול ב"נוער הגבעות", מתגורר בבית לא חוקי בהתנחלות עלי – ובמקביל מפעיל חוות סוסים, שלדברי "כרם נבות" הוקמה על אדמות בבעלות פלסטינית פרטית ● למרות צו הריסה ממשרד הביטחון, תנעמי אומר: "תנו לי לעבוד ולעשות טוב"

עוד 402 מילים ו-1 תגובות
היום ה־615 למלחמה ● 53 חטופים עדיין בעזה

טראמפ: איני רוצה שישראל תתקוף באיראן כל עוד יכול להיחתם עימה הסכם

הייעוץ המשפטי לממשלה: נתניהו פעל למנות את סגנו של רונן בר לממלא מקום ראש שב"כ, אף שנאסר עליו לעסוק בכך; למרות זאת, בשל "הנסיבות החריגות שנוצרו", המינוי אושר ● גולדקנופף התפטר מהממשלה ● מצרים גירשה משטחה עשרות פעילים שתכננו להגיע למעבר רפיח במחאה על המצור המוטל על עזה

עוד 48 עדכונים

אין חוק לפיזור הכנסת, אין חוק פטור - וגם אין גיוס חרדים

במשך כל הלילה התמקחו יולי אדלשטיין והסיעות החרדיות על איכות הסנקציות שיוטלו על החרדים שלא רוצים לשרת בצבא ועל מועד הטלת העיצומים עליהם ● בסוף הם הגיעו בקושי רב לעמק השווה והממשלה שרדה, לפי שעה, ואולי רק דחקה את הקץ ● נתניהו, מצידו, הרוויח זמן יקר מפז ● וראשי האופוזיציה משוכנעים כי למרות הכישלון בהצבעה יש לאירוע אפקט מתגלגל על יציבות הממשלה ● פרשנות

עוד 530 מילים ו-5 תגובות

50 מיליארד אירו על הכוונת

האיחוד האירופי יבחן בעוד כשבועיים צעדים נגד ישראל, על רקע המצב בעזה – לרבות הקפאת חלק מיתרות המט"ח ● מדובר במהלך דרמטי, שספק אם ניתן יהיה להוציאו לפועל ● עם זאת, אין להקל ראש באפשרות של סנקציות אחרות ● פרשנות

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
1
לאחר הניצחון על החמאס כשהאסלאם יבין שעלינו הוא לא יכול הוא יעבור לאסלם את אירופה . ראשונה תיפול בלגיה בדם אש ומהומות . משם הסערה תמשיך לצרפת וגרמניה ובסוף לאור ההצלחה לבריטניה . שם יערכ... המשך קריאה

לאחר הניצחון על החמאס כשהאסלאם יבין שעלינו הוא לא יכול הוא יעבור לאסלם את אירופה . ראשונה תיפול בלגיה בדם אש ומהומות . משם הסערה תמשיך לצרפת וגרמניה ובסוף לאור ההצלחה לבריטניה . שם יערכו קרבות דמים . מי שינצל אלו מדינות מזרח אירופה . יבואו אלינו הצבועים מבריטניה ללמוד שיטות איך נצחנו את הערבים . נגיד להם שיטילו עליהם סנקציות….

עוד 810 מילים ו-1 תגובות

קשה לדמיין מיזם המנוגד יותר לרוח התקופה: נשים ערביות ויהודיות מכל קצות הארץ לומדות ביחד לטפח בבית כוורות ולייצר דבש בשיטות טבעיות ● בסרט חדש המתעד את המיזם, Bees for peace, נשות הדבש מספרות על הערך המדיטטיבי של זמזום הדבורים, על הדמיון בין האישה הבדואית לדבורה ועל ההרמוניה שמתחילה בכוורת ומחלחלת גם לבני האדם

עוד 998 מילים
סגירה
בחזרה לכתבה