רפי שיאצו לכאבי גב
מה שחשוב ומעניין עכשיו
איראן: ברית מכה אינה נגדנו ועשויה לחזק את הביטחון נגד ישראל ובעלות בריתה
מפקד מיליציה בעזה: חמאס לא ימסור את נשקו, אסור להמשיך לשלב השני בתוכנית טראמפ ● דיווח: לא צפוי בקרוב סבב נוסף של שיחות בין ישראל ולבנון ● דיווח: גורמים באחת ממדינות האזור המליצו למדינה אחרת להטעות את ישראל ולכרות איתה הסכם שיופר בהמשך ● עליזה בלוך מצטרפת למפלגתם של ארדן ואדלשטיין ● שיראל חוגג מצטרף לגדי איזנקוט במפלגת ישר!
היזם ואיש העסקים שיראל חוגג מצטרף למפלגת ישר! עם איזנקוט, כך נמסר מהמפלגה.
חוגג, תושב אופקים, כיהן לאחרונה כמנכ"ל רשת AM:PM ולפני כן מילא תפקידים בכירים בחברות ישראליות ובינלאומיות. מאז 7 באוקטובר הוא בלט בפעילות ציבורית למען הקמת ועדת חקירה ממלכתית, לאחר שאחותו ובעלה נפצעו במתקפת חמאס על כפר עזה ונמלטו מהקיבוץ עם בתם התינוקת.
יו"ר המפלגה גדי איזנקוט אמר כי חוגג הוא "קול חד וברור בקריאה לוועדת חקירה ממלכתית", וכי ניסיונו בניהול ובייעול מערכות יסייע להשיב לשירות הציבורי "מצוינות, ממלכתיות ויכולת ביצוע". לדבריו, כל החלטת ממשלה צריכה להיבחן לפי התועלת שלה לאזרח.
חוגג אמר כי הצטרף למפלגה מתוך רצון להכניס למערכות המדינה "אחריות, מקצועיות ועשייה", וטען כי יש לבנות שירות ציבורי מקצועי ונקי משיקולים זרים. הוא מסר כי יציג בשבועות הקרובים תוכנית שתשלב מצוינות, חדשנות ויזמות במשרדי הממשלה ותשפר את תהליכי קבלת ההחלטות.

איראן אינה רואה סיבה לחשוש שברית הביטחון החדשה בין פקיסטן, טורקיה וערב הסעודית מכוונת נגדה, כך אמר היום דובר משרד החוץ האיראני אסמאעיל בקאאי.
לדבריו, ההסכם מעיד על שינוי בגישת מדינות האזור לביטחון, ועל הישענות גוברת על יכולותיהן העצמיות במקום על מעצמות חיצוניות.
"כל תוכנית המבוססת על המציאות הגיאופוליטית וההיסטורית של האזור, היא מקיפה ומכילה, ומזהה נכונה את האויב ואת האיום, עשויה לסייע בחיזוק הביטחון ובמניעת חוסר היציבות והניצול לרעה מצד האויב הציוני ובעלי בריתו", אמר בקאאי.
לאחר ההצלחה הקודמת, "שר ביטחון ימני", ישראל כ"ץ מוציא להיט חדש: "בום בום בום". השיר עוסק בפיצוצים ותפקיד המפתח של שר הביטחון ביצירתם.
ישראל כ"ץ. בום בום בום. הצביעו 121 בפריימריז pic.twitter.com/5yorHxIWFG
— ישראל כ"ץ Israel Katz (@Israel_katz) August 10, 2026
פיצוץ שנשמע הלילה בחולון נגרם ככל הנראה מרימון, כך מסרה המשטרה. הרימון התפוצץ בתוך בניין מגורים; איש לא נפגע, אך נגרם נזק לרכוש.
לפי ynet, אותו בניין היה יעד להשלכת רימון גם לפני כשנה וחצי.
באירוע נפרד, המשטרה מסרה כי הבוקר נמצא רימון חשוד שלא התפוצץ סמוך לתחנת דלק בחדרה. המשטרה חוקרת את שני המקרים.
ראשת העיר בית שמש לשעבר, אשת החינוך ד"ר עליזה בלוך, מצטרפת למפלגה שהקימו יוצאי הליכוד גלעד ארדן ויולי אדלשטיין ותיכלל ברשימתה לקראת הבחירות באוקטובר.
ערב הסעודית, טורקיה ופקיסטן חתמו על ברית הגנה קולקטיבית. הסעודים מכוונים נגד איראן, אך אנקרה פועלת לצרף את מצרים ולהסיט את הכוונת לעבר ישראל. ההכרעה תיפול, יש לקוות, בקלפי בישראל.
* * *
בסוף השבוע האחרון הודיעו שלוש מעצמות מוסלמיות על ברית הגנה: ערב הסעודית, טורקיה ופקיסטן. השאלה היא נגד מי – ולמה עכשיו.
פנחס ענברי הוא חוקר בכיר של מזרח התיכון, עיתונאי, סופר, תסריטאי ומשורר. מחבר הערכים על הפלסטינים באנציקלופדיה העברית החדשה. שימש שנים רבות חוקר במרכז הירושלמי לענייני ציבור ומדינה. חיבר ספרי עיון על הבעיה הפלסטינית, וספר בלשנות על שורשי השפה העברית "סיפור שורש". הרומנים שחיבר יחד עם אשתו אביבה הם: "על גב סופה" - על אתגרי הקהילות הנוצריות בגליל המערבי בימי המנדט הבריטי מול האסלאם הרדיקלי ומעמד האישה, ו"שומר השאול" עוסק בשחיתות הישראלית.

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך
תגובתך פורסמה! שתפו את עמוד הפרופיל שלכם
ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית
תמכו בנו
תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך
תגובתך פורסמה! שתפו את עמוד הפרופיל שלכם
ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית
תמכו בנוהלפידיוט מתחרה מול בני שוונץ על התואר הפוליטיקאי הגרוע ביותר במדינה. הוא נמצא 15 שנים בפוליטיקה מ-2012. ולמה כזה גרוע? כי מתוכן רק 3.5 שנים בעמדת השפעה על המציאות בישרהל: שנתיים כשר אוצר די משפיע בממשלת הבוגד ביבים שקרניהו (2013-2015) ועוד שנה וחצי עם ההשפעה הכי גדולה שיכולה להיות (חצי מ-2021 וכל 2022) כשר חוץ וכממלא מקום ראש ממשלה ואחר כך כראש ממשלה. אם הייתי נמצא באותו מקום עבודה במגזר הפרטי 15 שנה, עם 23 אחוזי הצלחה ו-77 אחוזי כשלון היו מזמן מפטרים אותי, אבל הלפידיוט עדיין חוגג את כשלונו המתארך והמחפיר על חשבוני. בכל מדינה נורמלית הוא היה מועף מזמן לביתו, כמו ליז טראס, כמו קיר סטרמר, כמו בוריס ג'ונסון.
הפעלת לחץ פרסונלי ממוקד על תופעת ה"אגאזאדה" – ילדי האליטה השלטונית והביטחונית באיראן המתגוררים, לומדים ומנהלים עסקים במדינות המערב – משתלבת ישירות בהנחייתו האסטרטגית של נשיא ארצות הברית דונלד טראמפ לגופי המודיעין והביטחון – למצוא "רעיונות מקוריים" ומנופי ענישה לא קונוונציונליים מול המשטר בטהרן.
בעוד שסנקציות כלכליות רוחביות פוגעות לרוב באוכלוסייה האזרחית ומשמשות את המשטר כתירוץ לכשלים מבניים, סנקציות פרסונליות ממוקדות תוקפות את "הבטן הרכה" של מקבלי ההחלטות ושל ראשי משמרות המהפכה, תוך ניצול הסתירה הפנימית שבין האידאולוגיה הרשמית לבין מציאות חייהם של מקורבי השלטון.
רועי כהנוביץ הוא חוקר, מרצה ויועץ לענייני איראן. עמית מחקר במכון לחקר מרכז אסיה והמזרח התיכון ; מחבר הספר איראן והמפרץ הפרסי.

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך
תגובתך פורסמה! שתפו את עמוד הפרופיל שלכם
ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית
תמכו בנו"אי אפשר להתעלם מההיסטוריה הנאצית. צריך לדעת לחיות איתה"
הפלישה הרוסית לאוקראינה עוררה בקרב צעירים יהודים גרמנים תמיכה חסרת תקדים בגיוס לבונדסוור ● אולם רבים עדיין אינם מסוגלים להשלים עם פשעי העבר של הצבא הגרמני, שעדיין נושא עקבות של עברו הנאצי, או עם העלייה במספר התקריות של ימין קיצוני בשורותיו כיום
המעבר של דן אילוז מהליכוד לאופוזיציה הוא עדיין החריג ולא הסימן לשינוי מגמה ● ארדן, אדלשטיין, טרופר והנדל מנסים למצב את עצמם כגשר בין המחנות, אבל כל עוד הם מסרבים להעניק רוב לאחד הצדדים – הם עלולים לשמר בדיוק את אותו פלונטר פוליטי שממנו הם מבקשים להיחלץ ● פרשנות
לכתבה המלאה עוד 739 מילים
תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך
תגובתך פורסמה! שתפו את עמוד הפרופיל שלכם
ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית
תמכו בנו
פרצה קוראת לכורת
בן גביר מסרב לחתום על הסמכה לפקחים, ומתחילת 2026 אי אפשר לחקור ולהעמיד לדין עבריינים שכורתים עצים בלי רשיון ● עין איוב שליד הכנרת הוא שילוב מקסים בין מעיין קדוש לדרוזים לקידוח שגוי בצלע ההר ● "תות פרא" הוא סרטון אנימציה שמקפל את הסיפור הגדול של הסביבה בשתי דקות יפות ועצובות ● וגם: מי מכיר את האורח החום הגדול שהתמקם על ארון הבגדים?
תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך
תגובתך פורסמה! שתפו את עמוד הפרופיל שלכם
ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית
תמכו בנופרסום עתידני ראשון: הרצאת הפתיחה בכנס של היסטוריונים לציון שנת היובל לטבח השבעה באוקטובר
מלכודת האחדות של ארדן ואדלשטיין עלולה לגרור את ישראל לבחירות נוספות
בכירי הליכוד לשעבר מציגים אלטרנטיבה ימנית המבוססת על חוק גיוס אפקטיבי וסירוב להשלים רוב לממשלה צרה ● למרות שהם נזהרים מלתקוף את ראש הממשלה באופן אישי הניסיון מלמד שהם עלולים לרסק את גוש הימין ● נתן אשל כבר נשלח למתקפה חזיתית בניסיון למזער נזקים ● פרשנות
רוב מצביעי האופוזיציה תומכים בשילוב רע"ם עם סגלוביץ בממשלה
56% ממצביעי האופוזיציה תומכים בהכנסת רע"ם לקואליציה הבאה אם יואב סגלוביץ ישתלב ברשימה ● המהלך האפשרי אף מחזק את המפלגה, שעולה לשישה מנדטים ● עם זאת, תמונת הגושים הכללית נותרת ללא שינוי - ומתנגדי נתניהו עדיין תלויים במפלגות הערביות
| מצביעי הקואליציה | מצביעי האופוזיציה | כלל המשיבים | |
|---|---|---|---|
| כן | 11% | 56% | 38% |
| לא | 55% | 30% | 40% |
| אין דעה | 34% | 14% | 22% |
תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך
תגובתך פורסמה! שתפו את עמוד הפרופיל שלכם
ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית
תמכו בנו- לכל תגובה ופוסט עמוד בזמן ישראל שניתן לשתף ישירות ברשתות החברתיות ולשלוח באימייל
- עמוד הפרופיל הפומבי שלך ירכז את כל התגובות שפרסמת בזמן ישראל
- אפשרות להגיש פוסטים לפרסום בזמן ישראל
- אפשרות להגיב לכתבות בזמן ישראל
- קבלו את המהדורה היומית ישירות לתיבת האימייל שלכם














































































































































תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך
תגובתך פורסמה! שתפו את עמוד הפרופיל שלכם
ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית
תמכו בנו