רשות המים מסרה כי בעקבות מזג האוויר נרשמה עכירות חמורה במי הים, שהובילה להפסקה זמנית של פעילות חלק ממתקני ההתפלה הפרטיים. בעקבות זאת הונחתה הפחתה באספקת מים שפירים לחקלאות בדרום.
לפי הרשות, חברת מקורות מתגברת מייד את ההפקה מכל המקורות הזמינים, וההערכה היא שחלק ממתקני ההתפלה ישובו לפעילות בקרוב.
הפעיל הבריטי שנראה בשבת כשהוא מובל בידי מתנחלים חמושים באום אל־חיר שבדרום הגדה יגורש מישראל, בכפוף לשימוע ברשות האוכלוסין וההגירה, כך נמסר בהודעת המשטרה.
בהודעה נטען כי שוטרים מתחנת חברון הגיעו במהירות למקום ועצרו את האיש לאחר שמתנחלים התלוננו כי הוא "תקף קטין, וכן על טענות נוספות", במהלך "אירוע חיכוך סמוך להתנחלות כרמל".
לפני זמן קצר מתנחלים חטפו פעיל נוכחות מגינה בינלאומי מהכפר הפלסטיני אום אל ח'יר הוא נלקח למאחז הסמוך וכרגע לא יודעים איפה הוא נמצא
ילדי מתנחלים מהמאחז גנבו כדור של ילדים פלסטינים ואז קראו למבוגרים חמושים שחטפו את הפעיל
*שימו לב לילדי המתנחלים בסרטון ככה ההורים שלהם מחנכים אותם pic.twitter.com/swlcBcIksi
— נדב וימן Nadav Weiman (@weimanadav) August 29, 2026
בהודעות קודמות של המשטרה נמסר כי הפעיל עוכב תחילה בידי ראש כיתת הכוננות של ההתנחלות ולאחר מכן הועבר לידי המשטרה. בתיעוד שצילמו המתנחלים נראה הפעיל גם מוחזק בתוך סככה במשך כ־30 דקות, לדברי עורך דינו.
המתנחלים מאשימים את הפעיל בביצוע מעשה מגונה בקטין. בתיעוד שצילמו נכלל קטע קצר שבו נראה הפעיל נצמד לילד המנסה להיכנס לאום אל־חיר.
הפעיל השתתף במה שמכונה "נוכחות מגוננת" לצד פלסטינים באום אל־חיר. פעילים מסוג זה נוהגים לשהות סמוך לבתים פלסטיניים הנתונים לסכנה, כדי לתעד תקיפות של מתנחלים ולהתריע עליהן בפני הרשויות. לפי המשטרה, גירושו של הפעיל הוא חלק מ"מאמץ לסכל פעילות פרובוקטיבית הכוללת חיכוך והפרות סדר" בגדה, אשר גורמת "נזק לתדמיתה של מדינת ישראל".

ישראל ויוון חתמו על עסקת ביטחון בהיקף של כ־3 מיליארד אירו, יותר מ־10 מיליארד שקלים, שבמסגרתה תקים ישראל עבור יוון מערך הגנה אווירית רב־שכבתי. לדברי משרד הביטחון, מדובר בעסקת הייצוא הביטחוני הגדולה ביותר בין המדינות ובאחת הגדולות בתולדות ישראל.
התוכנית, המכונה ביוון "מגן אכילס", תתבסס על מערכות ישראליות ותכלול את מערכת "קלע דוד" ו"ספיידר" של רפאל, מערכת BARAK MX ומכ"מי MMR של התעשייה האווירית, וכן מערכת שליטה ובקרה לאומית חדשה. המערך מיועד להתמודדות עם טילים בליסטיים, תקיפות אוויריות, כטב"מים ואיומים נוספים.
על העסקה חתמו מנכ"ל משרד הביטחון אמיר ברעם וראש מינהל הרכש היווני יאניס בוראס. במקביל נחתמה עסקה נוספת, בהיקף של 26 מיליון אירו, לאספקת מערכות DRONE DOME של רפאל להגנה מפני כטב"מים ורחפנים על אתרים אסטרטגיים.
במסגרת ההסכמות צפויה ישראל גם להרחיב את שיתוף הפעולה עם התעשיות הביטחוניות ביוון, לרבות העברת ידע וטכנולוגיה.
המדיניות של פגיעה במדינות ערביות במפרץ ובירדן נכשלה, כתב ביום שני יועץ נשיא איחוד האמירויות הערביות, אנוור גרגאש, בפוסט ב-X.
"מצב של לא מלחמה ולא שלום אינו יכול להיות פתרון בר־קיימא", כתב גרגאש, והוסיף כי פתרונות פוליטיים מציאותיים צריכים להתחיל בהפחתת המתיחות ובהשבת השיט הסדיר במצר הורמוז.
ראש מועצה מכהן בדרום ושישה חשודים נוספים, בהם בני משפחתו, נעצרו הבוקר בחשד לעבירות שוחד, מרמה והפרת אמונים. שישה חשודים נוספים עוכבו, והמשטרה ערכה חיפושים במשרדי המועצה. על פי דיווח בכאן, החשד הוא כי מכרזים במועצה הוטו ועובדים הועסקו באופן פיקטיבי, במטרה להוציא כספים מקופת הרשות ולהעבירם לכיסי החשודים.




























































































































































תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך
תגובתך פורסמה! שתפו את עמוד הפרופיל שלכם
ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית
תמכו בנו