נשיא איראן מסעוד פזשכיאן אמר כי אם ארצות הברית תחזור למלא את התחייבויותיה במסגרת הסכם הביניים שנחתם ביוני, טהרן תפעל מייד באופן הדדי, כך דיווחה סוכנות הידיעות האיראנית ISNA.
פזשכיאן אמר את הדברים בפסגת ארגון שיתוף הפעולה של שנגחאי בבישקק.
לראשונה מאז ספטמבר 2023, בית הספר היסודי הנדיב במטולה נפתח מחדש, עם 36 תלמידים בכיתות א' עד ו' ו־18 ילדים בגן. "אלה חדשות טובות מאוד", אמר ראש העיר דוד אזולאי ל"זמן ישראל", בעת שעמד בכניסה לבית הספר וקיבל את פני התלמידים, ההורים והמורים.
מטולה היא היישוב הצפוני ביותר בישראל, סמוך לגבול ישראל־לבנון, שהיה מוקד ללחימה עזה בשלוש השנים האחרונות.
תושבי המושבה פונו ליותר משנה לאחר טבח 7 באוקטובר 2023 בדרום ישראל, אז פתח ארגון הטרור הלבנוני חיזבאללה חזית נוספת נגד ישראל.
רקטות וכטב"מים של חיזבאללה גרמו נזק למבנים רבים במטולה, ובהם בית הספר, ששופץ מאז.
דובר מטולה מסר כי כ־65% מתושבי היישוב שעל גבול ישראל־לבנון חזרו לבתיהם.
"כשאני למדתי כאן בשנות ה־80, היו אצלנו 17 ילדים בכל שכבה", אמר שמעון ג'ינו, עורך דין שגדל במטולה. לדבריו, אשתו וארבעת ילדיהם חזרו להתגורר במקום לאחר שפונו בזמן המלחמה.
"אחת הבנות שלי התחילה כיתה א' בתקופת הקורונה, ואז עברה את המלחמה בשני בתי ספר שונים. עכשיו היא חזרה לכאן. זה לא יהיה קל, אבל ילדים יודעים להסתגל. הם מאוד נרגשים".


יאיר גולן הודיע בריאיון לגלי צה"ל כי הוא מתכוון להגיש תביעת דיבה נגד שרה נתניהו. לאחר שתהתה בריאיון בערוץ 14 "איך יאיר גולן היה לבוש ומדוגם בבוקר של 7.10 כשראש הממשלה עוד לא ידע", ובכך הדהדה קונספירציה נגדו – לפיה ידע מראש על הטבח ושהתכונן לו.
שרה נתניהו מהדהדת את הקונספירציה על יאיר גולן: "היה לבוש ומוכן מוקדם ב-7 באוקטובר לפני שרה"מ ידע"
מפלגת הדמוקרטים פרסמה בתגובה: "מגנים בתוקף את דברי הבלע והשקר של שרה נתניהו – כשנתניהו רץ להתאפר ולחפש תירוצים, יאיר גולן הסתער והציל חיים"
צילום: מתוך ערוץ 14 pic.twitter.com/vGdNFscdg8
— החדשות – N12 (@N12News) August 31, 2026
יו"ר ישר! גדי איזנקוט מסר כי הוא מחזק את חברו, אלוף (מיל') יאיר גולן "שלחם למען מדינת ישראל עשרות שנים וגם בבוקר שבעה באוקטובר, גילה אחריות ואומץ לב והציל חיים בגבורה". לדבריו, "קונספירציית הבגידה המטורפת, שאין לה כל בסיס עובדתי, שהפיצה אמש אשת ראש הממשלה – נועדה רק ללבות שנאה ולהנצחת שלטון נתניהו שכל מה שהוא יודע לעשות כדי למשול – הוא להפריד".
עוד הוסיף איזנקוט: "נתניהו בורח מהאחריות למחדל הנורא בתולדות ישראל אליו הוא הוביל אותנו בעיוורון, בחידלון ובהתעלמות מכל סימני האזהרה. יש מי שמספרים כי "לא העירו אותם", וישנם מי שקמו והסתערו- בלי לשאול שאלות".
כלי תקשורת פלסטיניים דיווחו כי מתנחלים הציתו מסגד בכפר ביזריה שבאזור שכם, בצפון הגדה. לא דווח על נפגעים. בתיעוד מהמקום נראו גם כתובות גרפיטי בעברית שרוססו בסמוך למסגד, בין השאר נכתב "האקבי, ד"ש מהטרוריסטים", ומסר לכתב הצבאי של כאן רועי שרון "שמור על הרכב, ראה הוזהרת".
متابعة| مستوطنون يخطّون شعارات معادية على جدران مسجد، بعد أن أحرقوه خلال هجومهم على قرية بزاريا، شمال غرب نابلس، فجر اليوم. pic.twitter.com/o9YFJddlwQ
— شبكة فلسطين للحوار (@paldf) September 1, 2026
המשטרה עצרה הלילה שמונה חשודים בחשד למעורבות בשורת אירועי הצתה ותקיפה חמורים בדרום הר חברון, במסגרת חקירה שמנהלת המפקדה הבין־ארגונית של מחוז ש"י.
לפי המשטרה, החשודים, בני 16 עד 20 מאזור יהודה ושומרון וממרכז הארץ, נעצרו בגזרת יהודה והועברו לחקירה. במהלך הפעילות נתפסו גם שלושה כלי רכב שעל פי החשד שימשו אותם לביצוע העבירות.
במשטרה מתכוונים להביא את החשודים לבית המשפט ולבקש להאריך את מעצרם. החקירה נמשכת.
המשטרה מסרה כי היא "מגנה ורואה בחומרה מקרי אלימות וגרימות נזק הפוגעים בביטחון המדינה ובהתיישבות כולה", וכי תמשיך לפעול לאיתור המעורבים, לחקירתם ולמיצוי הדין עימם.




















































































































































תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך
תגובתך פורסמה! שתפו את עמוד הפרופיל שלכם
ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית
תמכו בנו