טראמפ מאיים בתגובה חריפה נגד איראן לאחר התקיפה בירדן: "נכה בהם חזק"
משרד החוץ אישר: ישראלית שנייה נעדרת בשיטפונות בנפאל ● מנסור עבאס ויואב סגלוביץ יכריזו הערב על ריצה משותפת בבחירות ● נשיא איראן: טהרן עדיין חותרת לפתרון מול ארצות הברית ● ראש מועצה מכהן בדרום ו-6 אחרים נעצרו בחשד לשחיתות ● סמוטריץ׳ גיבה לוחמים מגבעתי שסרבו לעלות לרכב משוריין עם פרמדיקית; איזנקוט: הוא מעודד סרבנות
הוועד הציבורי נגד עינויים בישראל קורא לוועדת הבחירות המרכזית להורות לשר לביטחון לאומי איתמר בן גביר להסיר סרטון שפרסם אתמול, ובו הוא לועג לאסירות פלסטיניות הכלואות בבית הסוהר הביטחוני דמון שבצפון הארץ.
במכתב ליושב ראש ועדת הבחירות, המשנה לנשיא בית המשפט העליון נעם סולברג, טוען הארגון כי הסרטון מהווה שימוש לא חוקי בנכסי ציבור לצורכי תעמולת בחירות. כמו כן, נטען כי הוא גורם "פגיעה חמורה" בכבודן ובפרטיותן של האסירות, המוחזקות ב"תנאי התעללות ועינויים".
בסרטון נראה בן גביר כשהוא לועג לתלונות האסירות על תנאי מחיה ירודים. בוועד נגד עינויים אומרים כי מדובר ב"ניצול פוליטי של אוכלוסייה חסרת ישע לטובת רווח אלקטורלי ישיר".
עוד מוסיפים בארגון כי הסרטון "מנצל את סמכות השר על שירות בתי הסוהר", בהתחשב בכך שהצילום בבית הכלא אסור, ושביקורי משפחות וחברי כנסת נמנעים בפועל.
לטענת הארגון, השימוש של בן גביר בנכסי ציבור לקמפיין הבחירות שלו "ממשיך דפוס חוזר ומתועד היטב שוועדת הבחירות המרכזית כבר קיבלה החלטות לגביו".
הארגון מציין כי בחודש מרץ קבעה ועדת הבחירות המרכזית שסרטונים שבהם נראה בן גביר מסייר בבית כלא ובספינת משטרה מהווים שימוש אסור בכוחות הביטחון לצורכי תעמולת בחירות.
בחודש יוני קיבל סולברג החלטה דומה בנוגע לסרטון שנוי במחלוקת אחר, שבו תיעד את עצמו בן גביר מתעמר בפעילים שנעצרו במשט לעזה בחודש מאי.
בהחלטה נוספת מחודש מרץ שצוטטה על ידי הארגון, קנס סולברג את בן גביר ב-28 אלף שקלים בגין שימוש לא חוקי במתקן מדינה. זאת לאחר שהשר צילם את עצמו במוזאון אסירי המחתרות בירושלים, בחדר שבו הועלו לגרדום לוחמי מחתרות בתקופת המנדט הבריטי, כחלק מקידום עונש מוות למחבלים פלסטינים שהורשעו בפיגועים קטלניים.
הוועד נגד עינויים מזכיר בנוסף כי בן גביר ביטל סיור עיתונאים מתוכנן בבית הסוהר הביטחוני עופר, לאחר שסולברג הורה לו להסביר מדוע הסיור אינו מהווה שימוש אסור בנכסי ציבור לתעמולת בחירות.
בארגון טוענים כי בשל הפרותיו החוזרות ונשנות של בן גביר, על סולברג להטיל את הקנס המקסימלי על מפיקי הסרטון, ולהבהיר כי "ביקורים מתוקשרים בבתי כלא בשיא מערכת הבחירות אסורים" על פי חוק הבחירות.
שר האוצר האמריקאי סקוט בסנט אמר כי איראן "מתייחסת ברצינות" לסנקציות האמריקאיות המוטלות עליה, וכי היא פועלת כעת בתוקפנות משום שהיא מפסידה במישור הכלכלי.
"אני נוטה לחשוב שהם פועלים בתוקפנות צבאית בגלל שהם מפסידים מבחינה כלכלית", אמר בסנט לכתבים.
הדברים נאמרו במהלך כינוס של שרי האוצר ונגידי הבנקים המרכזיים של מדינות ה-G20 בקרוליינה הצפונית.
צבא ארצות הברית טען כי אף ספינה לא נפגעה ממוקשים במצר הורמוז. עוד הובהר בהודעה האמריקאית כי טענת איראן לפיה מכלית ענק פגעה בשני מוקשים באזור היא שקרית.
מוקדם יותר דיווחה הטלוויזיה הממלכתית באיראן, בהסתמך על הודעה של משמרות המהפכה, כי מכלית ענק עלתה באש ונעצרה לחלוטין.
לפי הדיווח האיראני, התקרית אירעה לאחר שהספינה פגעה בשני מוקשים ימיים בחלקו הדרומי של מצר הורמוז.
נשיא ארצות הברית דונלד טראמפ הודיע כי וושינגטון תגיב למתקפת הטילים ששיגרה איראן במהלך הלילה לעבר כוחות אמריקאיים בירדן.
"נכה בהם בעוצמה", אמר טראמפ בריאיון לרשת Fox News. "תהיה תגובה".
שעות ספורות קודם לכן פרסם טראמפ סרטון שנוצר באמצעות בינה מלאכותית, המציג תקיפה על האי ח'ארג שבאיראן.
איראן שיגרה את הטילים לעבר הבסיס האמריקאי בירדן בתגובה לתקיפה שביצעה וושינגטון נגד נכסים של צבא איראן. התקיפה האמריקאית כוונה נגד כוחות שלפי החשד פיזרו מוקשים במצר הורמוז.
הנשיא טראמפ ציין כי כמעט כל הטילים ששיגרה איראן יורטו.
"אנחנו הולכים להכות בהם חזק", אמר טראמפ לכתב Fox News טריי יינגסט בשיחת טלפון. "תהיה תגובה".
לדבריו, הכוחות האמריקאיים אפשרו לטיל אחד לחדור את מערך ההגנה האווירית במהלך הלילה מכיוון שהוא לא עמד לפגוע בכלום. שאר הטילים יורטו, כך לפי הנשיא. עם זאת, עדיין קיים שביב תקווה לקיום שיחות אפשריות.
"הם כל כך רוצים להיפגש", אמר טראמפ. "אני פשוט לא יודע אם אפשר לסמוך על הסכם עימם. הסנקציות מתחילות להשפיע בצורה חזקה מאוד".
גורמים רשמיים באיראן מודים יותר ויותר בנזק שגורמות הסנקציות האמריקאיות והירידה בייצוא הנפט, בעוד שגורמי מודיעין אזוריים מזהירים כי המצוקה הכלכלית הגוברת עלולה להצית גל מהומות חדש.
המטבע האיראני צלל לשפל היסטורי, ושערו עומד כעת על כ-2.1 מיליון ריאל לדולר אמריקאי אחד.
גורם אמריקאי מסר ל-Fox News כי לא נרשמו פגיעות משמעותיות לאחר שאיראן שיגרה ביום ראשון לפחות שמונה טילים בליסטיים לעבר כוחות אמריקאיים בירדן. התקיפה האיראנית באה בעקבות תקיפה אמריקאית נגד משגרי טילים של משמרות המהפכה באי לארכ.
הכוחות האמריקאיים תקפו לאחר שזיהו הכנות לשיגור רקטות של משמרות המהפכה, שנועדו לפזר מוקשים ימיים חדשים במצר הורמוז.
בפיקוד המרכז של ארצות הברית הגדירו את הפעולה כ"מוגבלת ומדויקת" נגד כוחות הנחת המוקשים, שהיוו "איום מיידי" על הספנות המסחרית ועל התנועה החופשית של המסחר העולמי.
למרות שגורמים איראניים הודו כי הסנקציות גובות מחיר כבד ככל שייצוא הנפט יורד, טהרן טרם הראתה סימן כלשהו לכך שהיא מוכנה לשנות כיוון או להגיע להסכם עם וושינגטון.
מפלגת רע"ם הודיעה כי יושב הראש מנסור עבאס יקיים הערב מסיבת עיתונאים משותפת עם חבר הכנסת לשעבר מטעם יש עתיד, יואב סגלוביץ. המהלך מסתמן כאישור לכך שהשניים גיבשו סופית הסכם לריצה משותפת, רגע לפני המועד האחרון בשבוע הבא להגשת רשימות המועמדים לבחירות ב-27 באוקטובר.
לאחר שבועות של חרושת שמועות, אישרו עבאס וסגלוביץ ב-13 באוגוסט כי הם מקיימים מגעים בנוגע לאפשרות שהפוליטיקאי היהודי יצטרף למפלגה האסלאמית. בהצהרה נוספת שפרסמו בשבוע שעבר מסרו השניים כי חלה התקדמות בדרך לברית פוליטית.
סקרים מראים כי שילובו של סגלוביץ, קצין משטרה בכיר לשעבר שכיהן כסגן השר לביטחון הפנים, עשוי לשפר את הישגיה של רע"ם בקלפי.
כוונתו של סגלוביץ היא להשתבץ במקום השני ברשימת רע"ם, כך אמר גורם בחברה הערבית המקורב אליו לעיתון "הארץ" בחודש שעבר, צעד שיהפוך את חזרתו לכנסת לסבירה מאוד.
על פי הדיווחים, סגלוביץ אינו מתכוון להצטרף למפלגה כלשהי אלא אם כן תכיר בישראל כמדינה יהודית ודמוקרטית ותתמוך בשירות לאומי-אזרחי – חלופה לגיוס צבאי – עבור אזרחיה הערבים של ישראל.
מסיבת העיתונאים הערב צפויה להתקיים ימים ספורים לאחר שעבאס עורר ביקורת חריפה מכל קצוות הקשת הפוליטית כשאמר כי "האופי היהודי של המדינה הוא מציאות שנכפתה עלינו".
הוא גם עורר לאחרונה סערה כשקרא לישראל להכיר ב"מדינה פלסטינית עצמאית", במהלך נאום שנשא בפני צירי המפלגה בוועידתם בטייבה. בעקבות זאת, דווח כי הוא הרגיע את ראשי מפלגות האופוזיציה והבהיר כי אמונתו בזכות ההגדרה העצמית הפלסטינית לא תתורגם לדרישה לשינוי מדיניות במהלך מגעים אפשריים להרכבת קואליציה לאחר הבחירות.
רע"ם, שהייתה חברה בקואליציה בממשלה הקודמת בראשות נפתלי בנט ויאיר לפיד, התאמצה רבות לאחרונה להתנער מתדמיתה האסלאמית. עם זאת, למעט יאיר גולן, כל ראשי מפלגות גוש האופוזיציה פסלו את האפשרות לשבת עם עבאס בממשלה חדשה.

המדינה רוצה שתעברו למזגן ירוק יותר. רק שהיא שכחה לספר לכם
המשרד להגנת הסביבה מנסה לדחוף את הישראלים לרכוש מזגנים עם גזי קירור מהדור החדש, שתורמים הרבה פחות להתחממות הגלובלית, אבל השוק כמעט לא מגיב ● אם ישראל לא תתעורר ותעמוד ביעדי אמנת קיגאלי היא עלולה לחטוף סנקציות, ואם נתעקש לקנות מזגן מהדור הישן אנחנו עלולים למצוא את עצמנו בלי גז למלא אותו
השר לביטחון לאומי איתמר בן גביר קורא לזה "משילות", חבר הכנסת צבי סוכות עוטף חלק מהביקורים ב"פיקוח פרלמנטרי", וגם חבר הכנסת אלמוג כהן השתתף בסיור שהסתיים בעימות.
אבל כאשר פוליטיקאים נכנסים ליישובים ערביים כדי להתגרות בתושבים, לייצר עימות ולחזור עם סרטון לקהל שלהם זה לא לגיטימי. ראשי הרשויות צריכים להתנגד לתופעה, והתושבים צריכים ללמוד כיצד לא לתת לפרובוקטורים את מה שבאו לחפש.
אמנון בארי-סוליציאנו משמש מנכ"ל שותף ב"יוזמות אברהם" מזה שני עשורים. בעל מומחיות בנושאים הבאים: שיטור, אכיפה ופשיעה בחברה הערבית; ערים ואזורים מעורבים; יחסי רוב-מיעוט במקומות עבודה ומרבים משותפחים; פוליטיקה ערבית.

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך
תגובתך פורסמה! שתפו את עמוד הפרופיל שלכם
ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית
תמכו בנוהקול של חסרי הקול
בכנס של מפלגת ביחד הציגה ח"כ יסמין סאקס פרידמן תוכנית להקמת רשות לאומית עצמאית לבעלי חיים, להפסקת המשלוחים החיים, לצמצום ההמתות ולהגברת האכיפה ● יאיר לפיד הודה שטעה כשביטל את המכס על ייבוא בעלי חיים חיים: "לא נתקן, נכפר" ● "הכנס ממלא באנרגיה. גם אם היא לא תיכנס לכנסת היא תדחוף את זה"
רבים מכירים את הסרטון שמתרוצץ ברשת כבר שנים על ההשוואה בין המאה העשרים לבין המאה העשרים ואחת. המנחה בסרטון מציג מכונית חדשנית של היום, שואל איך נראתה מכונית במאה הקודמת, ומייד עובר לתמונה של כרכרה עם סוסים.
לאחר מכן מציג המנחה טלפון חכם ושוב שואל איך נראה טלפון במאה הקודמת ומראה תמונה של טלפון מרכזייה עם שפופרת עגולה התלויה על ארגז עץ, אשר ידית משולבת בחזיתו. המנחה מציין שיש הבדל גדול בין הטלפונים ומדגים אותם.
אלישבע בלום היא מורה למתמטיקה וחברת הנהגת המורים של הרבעון הרביעי.

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך
תגובתך פורסמה! שתפו את עמוד הפרופיל שלכם
ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית
תמכו בנותם עידן האוטונומיה הכורדית בסוריה
סוריה החדשה מתאחדת, ובישראל ממשיכים לעצום עיניים ● כדי לחנוק את איראן כלכלית, טראמפ חייב את שיתוף הפעולה של סין וטורקיה ● מצרים משפרת את מעמדם של ילדים שנולדו כתוצאה מאונס ● והשבוע לפני 36 שנה: סדאם חוסיין מחיל ריבונות עיראקית על כווית ● קסניה סבטלובה מסכמת שבוע במזרח התיכון
חלק הארי
"תחרויות הן כמו דינוזאורים: הן יתרבו עד שייכחדו", אומר חתן פרס ישראל ויו"ר חבר השופטים המיתולוגי של תחרות רובינשטיין, אריה ורדי, שחוגג השנה 90 ● בריאיון מיוחד לזמן ישראל הוא מסביר למה ארתור רובינשטיין אולי לא היה מנצח בתחרות, מספר איך שכנע את דניאל בארנבוים לבטל את החרם על ישראל – ולמה מנע מתלמידו המפורסם ביותר, יפים ברונפמן, לגשת לתחרויות
"תחרויות הן כמו דינוזאורים: הן יתרבו עד שייכחדו", אומר חתן פרס ישראל ויו"ר חבר השופטים המיתולוגי של תחרות רובינשטיין, אריה ורדי, שחוגג השנה 90 ● בריאיון מיוחד לזמן ישראל הוא מסביר למה ארתור רובינשטיין אולי לא היה מנצח בתחרות, מספר איך שכנע את דניאל בארנבוים לבטל את החרם על ישראל – ולמה מנע מתלמידו המפורסם ביותר, יפים ברונפמן, לגשת לתחרויות
לכתבה המלאה עוד 3,043 מילים ו-1 תגובותמי צריך להתמודד עם בעיות חיינו כאן ועכשיו, אם אפשר להפנות את המבט אל העבר, לשכתב אותו לצורכינו ואז להשתמש בו כקלף מנצח בוויכוח שאותו אנחנו ממילא מנהלים רק בינינו לבין עצמנו?
- לכל תגובה ופוסט עמוד בזמן ישראל שניתן לשתף ישירות ברשתות החברתיות ולשלוח באימייל
- עמוד הפרופיל הפומבי שלך ירכז את כל התגובות שפרסמת בזמן ישראל
- אפשרות להגיש פוסטים לפרסום בזמן ישראל
- אפשרות להגיב לכתבות בזמן ישראל
- קבלו את המהדורה היומית ישירות לתיבת האימייל שלכם


























































































































































תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך
תגובתך פורסמה! שתפו את עמוד הפרופיל שלכם
ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית
תמכו בנו